Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לפני כמה חודשים פתחתי שרשור דומה, אבל הרכישה נדחתה והדרישות השתנו, אז אני כאן להתייעצות נוספת.

הרכב הוא לאבא שלי, בקרוב פנסיונר (~שנתיים, מה שאומר שהנסועה הולכת לרדת דרסטית בעוד שנתיים, כרגע כ-20 ק"מ ביום), ב-15 שנים האחרונות נהג על רכבי ליסינג מהעבודה. רכב בשבילו הוא בעיקר להתניידות, לא מעניינים אותו לא פוזה, לא עיצוב ולא ביצועים (מבחינת ביצועים, כמובן בגבול הסביר, לא עגלה כמו פיקנטו ולא ""מפלצת"" כמו יונדאי קונה, משהו באיזור של משפחתיות סטנדרטיות).

מה כן מעניין אותו?

• בטיחות, שזה אומר שרצוי ואף הכרחי שברכב יהיו כמה שיותר מערכות בטיחות מתקדמות (בלימה אוטונומית, התרעות מרחק, שטח מת וכו').
  • נוחות נסיעה (!).
  • תחזוקה - סטנדרטית.
  • צריכת דלק - עדיפות לצד היותר חסכוני (אם לדוגמה נכנסת בתקציב היברידית).
  • סחירות - יתכן שאחרי שיצא לפנסיה יחליט שרוצה להחליף את הרכב.

בהתחלה (= בשרשור הקודם) הוא רצה רכב גבוה ע"מ שיהיה לו קל להיכנס ולצאת ממנו, אבל הבין שזה פחות קריטי וסתם מצמצם את האופציות בלי ערך אמיתי. אז כרגע יכולות להיות רלוונטיות משפחתיות ואפילו סופר-מיני (עלה שמה של סיטרואן C3) שעונות על הדרישות הנ"ל.

חוץ מאיוניק שאני לא בטוח שתכנס לתקציב אפילו משנתון 17', אין לי ממש כיוון, אז אשמח לעזרתכם.

תודה!

פורסם (נערך)

אולי הונדה ג'אז יכולה להתאים (לא בטוח לגבי הנוחות). אם לא, קורולה מסוף 2016 / תחילת 17. C3 לדעתי תהיה קצת גבולית מבחינת סחירות, כנראה שבסדר משאר הבחינות (חוץ מהמולטימדיה).

ואם אנחנו כבר במולטימדיה, רעיון (טיפה מופרך אבל מעניין): 308 פרימיום מסוף 2018, אחרי מתיחת הפנים האחרונה, אמורה להכיל את כל מערכות הבטיחות ופחות או יותר להתכנס לתקציב. זה רכב מאוד נדיר, ועם בעיית המולטימדיה שצויינה לעיל, וכנראה סחירות שיכולה להפתיע לשני הכיוונים (לרעה, כי פיג'ו, לטובה, כי הוא נדיר).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

את הג'אז הוא פחות אהב, הקורולה אכן יכולה להיות אופציה (זה גם הרכב האחרון שנהג עליו מהליסינג בעבודה, אז פחות או יותר מכיר אותו).

לגבי ה308 - אני רואה שביד 2 יש רק אחת כזאת (וגם היא מתחילת 2018), אז על פניו נראה שלא ממש רלוונטי.

כמובן שאשמח לעוד המלצות/כיוון!

פורסם (נערך)

לדעתי אפשרות נהדרת היא הקיה סטוניק. 

הכניסה והיציאה אליה נוחים, היא מגיעה עם מערכות בטיחות מתקדמות (כולל תיקון סטייה מנתיב אקטיבי, חסר לה רק התרעה על רכב בשטח מת), והנדסת האנוש שלה מאוד פשוטה וטובה. 

הגרסה עם המנוע 1.4 לדעתי תתאים יותר עקב מחיר רכישה זול יותר ונוחות בנסיעה עירונית/פקוקה,

אך גם הגרסה 1.0 המוגדשת יכולה להתאים. היא תהיה יותר חסכונית והרבה יותר חזקה. מנגד תהיה פחות רהוטה בתנועה עירונית.

אפשר לשקול גם את הקיה ריו שזהה לחלוטין לסטוניק, אבל הכניסה והיציאה ממנה פחות נוחים והיא פחות נפוצה בשוק היד שנייה (ולכן עקב כך אולי תיפגע סחירותה). בישראל, הגיעו לריו מערכות בטיחות רק ביולי 2018 (ומנוע טורבו החל מפברואר 2019). הסטוניק שווקה מיומה הראשון עם כל מערכות הבטיחות ושתי יחידות ההנעה. 

עריכה אחרונה על ידי Yuvalino
  • מעניין 1

פורסם

סיטרואן C4 מהדור הנוכחי- נוחות נסיעה כמו כורסת סלון, ומערכות בטיחות כמו בלימה אוטונומית.

לא יודע דלק אבל נראלי סבירה.

פורסם

? ה-C4 למיטב ידיעתי לא קיבלה מעולם מערכות בטיחות אוטונומיות כלשהן. אולי אתה מתכוון לפיקאסו?

אני מסכים איתך

פורסם

איזו C4 בדיוק הוא קנה? היא נמכרה פה עד 2016 (או 17, לא סגור על זה). בשנים האלו היא הגיעה כנראה עם מובילאיי.

אני מסכים איתך

פורסם
בתאריך 23.8.2020 בשעה 15:20, Blaz00r כתב:

בהתחלה (= בשרשור הקודם) הוא רצה רכב גבוה ע"מ שיהיה לו קל להיכנס ולצאת ממנו, אבל הבין שזה פחות קריטי וסתם מצמצם את האופציות בלי ערך אמיתי. אז כרגע יכולות להיות רלוונטיות משפחתיות ואפילו סופר-מיני (עלה שמה של סיטרואן C3) שעונות על הדרישות הנ"ל.

רק חייב לציין שההורים שלי( פנסיונרים) גם חשבו שזה לא כזה קריטי, אבל בכול זאת הלכו על יונדאי טוסון. אחרי כמה זמן הם אמרו שמבחינתם זה היה ההחלטה הכי טובה שהם עשו, ויותר לא יקנו שום רכב שאינו בתצורה הזאת. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

מעניין. אם ככה, הסטוניק מסתמנת כאופציה לא רעה (זו גם אחת ההמלצות שקיבלתי בשרשור הקודם, אפילו היינו בזמנו בסוכנות ואבא שלי אהב, גם את הנירו). מה שכן, אין לה מערכת לזיהוי עצמים בשטחים מתים ובקרת שיוט אדפטיבית (לא יודע אם בכלל קיים בתקציב הזה).

יש עוד אופציות כלשהן בתקציב הזה, עם דגש על בטיחות? (אפשר למתוח קצת לכיוון ה-100, אבל עדיף שלא)

פורסם

סיאט ארונה FR מגיעה עם ניטור שטחים מתים ובקרת שיוט אדפטיבית אבל מחסירה תיקון סטיה מנתיב לעומת הסטוניק. תנוחת הישיבה קצת יותר גבוהה, הנדסת אנוש מעולה ונוחת נסיעה טובה.

אם אני זוכר נכון בשרשור הקודם הצעתי לבדוק את טויוטה CHR ואני שב על המלצתי. הוא נוח, המרווח הפנימי סביר, הכניסה והיציאה נוחים והוא גם חסכוני בדלק ובעלויות אחזקה בדגם ההיברידי.

פורסם

ארונה הגיעה ב-2018, יש בלימה אוטונומית, התרעת עייפות ובקרת שיוט אדפטיבית. ברמת גימור FR יש גם ניטור שטחים מתים והתרעה על תנועה חוצה מאחור. אין ניטור סטייה מנתיב מקורי ולכן מותקן ברכב גם מובילאיי שמספק התראות.

טויוטה CHR הגיע ב-2017 ונמכר עם בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מהנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית בכל רמות הגימור. יש דגמים מאובזרים שנמכרו בכמויות קטנות וגם רכבים מיבוא מקביל שהגיעו עם ניטור שטחים מתים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...