Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

די מרוצה מהיונדאי מלבד ההאצה שלו בעקיפות וכאלה...... בשאר אני די מרוצה.

מה אתם אומרים להתחדש ליונדאי איי 20 2020 החדשה?מה לגבי המנוע?תאוצה שלו?

איזה מהדגמים כדאי? יש ככ הרבה שהלכתי לאיבוד
איפה כדאי לרכוש? מיודנאי? מסכוניות רכבים?

רוצה 0 קמש...

אני לא צריכה רכב גדול מידי אבל גם לא קטן מידי

אגב מה כדאי ליסניג או מימון?

טרייד אין הבנתי מאנשים שלא כדאי למה מישהו יכול להסביר לי?

עריכה אחרונה על ידי yonit49

אני בחורה!🙄

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תתחילי מלהגדיר מה הצרכים שלך, מה הנסועה? אני מבין שאת מחפשת יותר ביצועים, והI20 החדשה מספקת את זה. הייתי מעדיף את אחותה לבית קיה עקב הספק גבוה יותר (120 לעומת 100 כ"ס), פנים מודרני יותר וכן תוספת של אחריות חלקית של עוד 4 שנים לגיר ולמנוע. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

אני מבין שאת צריכה קצת סדר אז ככה:

יש מספר סוגי ליסינג,

יש ליסינג 0 ק"מ- חברת ליסינג מציעה רכב חדש לגמריי במחיר מוזל (מכיוון שהם קונים במחיר נמוך יותר אבל ישנה גם ירידת ערך של 12% אם אני לא טועה על זה שהרכב נמכר במסגרת הזו. אם מחזיקים רכב לטווח הארוך ה12% לא כל כך משמעותיים)

ויש ליסינג פרטי- משלמים מקדמה וכל חודש מחיר מסויים קבוע למשך 36 חודשים או 30 פי ההסכם ובתום התקופה או שקונים את הרכב בהנחה או שמחזירים ומתקדמים לרכב הבא.

בדרך כלל הרכבים שמקבלות חברות הליסינג הן ברמת איבזור נמוכה.

אם מבצעים טרייד אין אז בעצם היבואן או החברה לוקחת את הרכב במחיר שהם מסכמים איתך ואת משלמת על האוטו כרגיל. את הרכב הישן את מוסרת כאשר את מקבלת את הרכב החדש, זה חוסך את השהייה בלי הרכב ולא צריך לשכור רכב אם צריך. אבללל, אם את מוכרת את הרכב באופן פרטי, רוב הסיכויים שתקבלי הנחה על הרכב החדש ויכול להיות שתמכרי את הרכב באופן עצמאי במחיר יותר גבוה ממה שהחברה נותנת לך עליו, לכן זה לא כדאי מצד אחר. מצד שני חוסך השכרת וכאב ראש של מכירת הרכב. 

אני אתייחס למה שכתב יואב לגביי קיה ריו, האחריות ל-7 שנים היא כאשר קונים את הרכב באופן פרטי ולא בליסינג (יכול להיות והיא אפילו לא נמכרת בליסינג)

עריכה אחרונה על ידי D4K
  • אהבתי 1
פורסם

היונדאי לדעתי פחות האטרקטיבית היום.

מוזמנת לקרוא את המבחן שלי:

מבחן יונדאי i20.

אישית הייתי בודק את רנו קליאו, מנוע חזק יותר, נוחות נסיעה עדיפה, בטיחות טובה יותר, רק מרווח מאחור פחות עדיף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שהשוק של הקליאו עוד בסימן שאלה.

נכון לעכשיו השוק של רוב הגרסאות לא היה מוצלח במיוחד ורוב הרכבים הצרפתיים לא אהודים בשוק הרכב הישראלי לצערי הרב.

אם הרכישה לא דחופה הייתי מחכה אולי ל-208 החדשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צרפתיות לא היו חזקות מהבחינה הזאת, לפחות הסופר מיני.

גם ה 208 צפויה כמו הקליאו לשוק של ״ זה צרפתי אל תתקרב״.

אגב גם התיבה של הקליאו נעימה מזאת של היונדאי.

בפיגו תהיה תיבה בת 8 הילוכים כמו בקורסה, תיבה טובה מאוד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכולכם על המענה!! :)

אני ממש אוהבת את היונדאי,

אני לא נוסעת מרחקים רחוקים.

ממש מעט נסיעות. ומרחקים קצרים מאוד, עבודה הביתה. [עבודה 5 דקות מהבית]

הבעיה באי 20 זה רובוטי ממה שהבנתי

רנו אני פחות מתחברת גם לצורה וגם לאוטו עצמו

קיה פיקנטו מזכירה לי קופסאת גפרורים

קליאו - אין כלכך הרבהההה הבדלים בינה לבין היונדאי אי 20

אני בחורה!🙄

פורסם

יש.

המנוע חזק משמעותי.

בטיחות.

נוחות.

גויר נעים יותר.

גיר רובוטי פחות מומלץ למי שנוסע בעיקר בעיר/פקק.

עוד אופציה היא אופל קורסה.

גם זריזה, גיר אוטומטי רגיל, נוחות די טובה, לדעתי נראית טוב.

המושב בהתחלה הרגיש לי לא נוח עקב בליטה בגב, אך לאחר נסיעה התרגלתי אליו.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן לI20 שבוע שעבר - היה סבבה וזריז 

בונוס הוא שהדגם הבסיסי במבצע של 87,500 (לדעתי מחיר לא רע עם מוכנים לחיות עם מובילאי)

פורסם

שימי לב שהפיגו 208 היוצאת נמכרת גם באזור ה 90 אלף לחיסול המלאי.

פורסם

דבר ראשון, בנוגע לi20 - באמת כפי שאמרו, הקיה ריו (לא פיקנטו) הוא רכב זהה לi20, רק שלריו יש מנוע קצת יותר חזק (120 כ"ס לעומת 100 כ"ס) ואחריות הרבה יותר ארוכה (7 שנים אחריות על המנוע ותיבת ההילוכים).

גם הקיה וגם הריו יכולות להיות אופציות טובות, ובגלל שאת לא נוסעת הרבה אני לא חושב שיש ממה לדאוג בנוגע לגיר הרובוטי, במיוחד אם לוקחים את הקיה ואז נהנים מ-7 שנים של שקט נפשי בנוגע לתקלות. 

מצד שני, בתור אחד שנוסע עם ריו (זהה לi20) הרבה מאוד בתוך העיר, אני יכול להעיד שהגיר לא כל כך נוח בתוך עיר צפופה ופקוקה, הוא לא הכי רהוט וקצת קופצני. זה לא קריטי, ועדיין הרכבים מאוד נוחים לנסיעה, אבל אני חושב שלאדם שנוסע אך ורק בתוך העיר עדיף לקנות רכב עם גיר אוטומטי רגיל (כמו מאזדה 2, אופל קורסה וכו').

לדעתי, אם יש ביכולתך למתוח את התקציב ממש עוד קצת, את כבר יכולה לקנות ג'יפון קטן שיגיע עם גיר אוטומטי רגיל:

אפשרות ראשונה הוא הקיה סטוניק, שהוא בעצם i20/ריו רק קצת יותר גבוה ו"ג'יפוני". הוא מגיע עם מנוע 1.4 (יש גם גרסה עם מנוע 1.0 וגיר רובוטי כמו בi20, אך לצרכים שלך ה1.4 יהיה לדעתי יותר טוב), שלל מערכות בטיחות מקיפות ועיצוב מיוחד.

השני הוא היונדאי וניו החדשה, שמגיע עם מנוע 1.6 וגיר רציף שיהיו מאוד נוחים בתוך העיר, וגם הוא כולל מערכות בטיחות ועיצוב "ג'יפוני" וצעיר.

ממליץ לך ללכת לסוכנות יונדאי וסוכנות קיה, להתרשם מהרכבים ולקחת אותם לנסיעת מבחן. ככה תדעי לאיזה רכב התחברת יותר ולאיזה רכבים פחות.

• אהבתי 1

פורסם

יש את הקיה סטוניק המוזלת, במחיר של קיה ריו 105,000 שקל. מנוע 1.4 רמת גימור LX. אפשר לחשוב עליה אבל המנוע לא ממש חזק. מצד שני אוטומט פלנטרי יותר אמין.

פורסם

השאלה אם הביצועים של מנוע אטמוספרי בשידוך לגיר פלנטרי יספקו אותה.

אצטט חלק מהמשפט הראשון שלה בפוסט:
"די מרוצה מהיונדאי מלבד ההאצה שלו בעקיפות וכאלה".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

עשיתי מבחן נהיגה  גם על ה סטוניק 1.4 URBAN אכן פחות זריזה מהI20 עם הטורבו אבל אני אישית מאוד אהבתי את העיצוב של הסטוניק.

כמו שאמרו קודם חובה לנסות ולעשות מבחן נסיעה.

בסוף אני קניתי את הסטוניק URBAN (קצט יותר גבוהה מהLX 1.4) גם בגלל שזה מנוע אטמוספרי עם גיר אוטו רגיל  

עריכה אחרונה על ידי גיאזקן
פורסם

איזה מקסימים תודה על המענה

היודנאי אי 20 הוא 998 אבל עם מנוע טורבו

כמה זה שונה מהדגם שיש לי עכשו של שנת 2010 עם  ה1400?

הייתי ביונדאי הם אמרו לי שזה שונה ויותר טוב כי זה עם טורבו

ועדיין קצת מתבאסת שזה רובוטי, הייתי מעדיפה אוטומוט רגיל

אבל די התחברתי לרכב רק זה מבאס אותי.😕

אני בחורה!🙄

• תוכן חדש...