Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מתלבט בין קיה סטוניק וסיאט ארונה.

בסיסט החבילה הרבה יותר מלאה ותנאי המימון טובים יותר. 

אבל קראתי פוסט מ2018 על הגיר שלהם שהוא על הפנים.

אשמח לחוכמת ההמונים בעניין.

פורסם

הארונה מרווח יותר , צריך להוסיף אלפייה לשנת אחריות שלישית , יתרון של בקרת שיוט אדפטיבית לעומת חסרון של מובילאיי.

סטוניק צפוף יותר, רועש יותר, יש תיקון סטייה מנתיב שלא קיים בסיאט, ואם אתה מעדיף אמינות ומוכן להתפשר על ביצועים יש גרסת 1.4 עם גיר אוטומטי רגיל. 

פורסם

בנוסף למה שכתב יואב, לארונה יחידת כח (מנוע + גיר) נמרצת יותר ונוחות הנסיעה שלה טובה יותר.

לשתי המכוניות גירים רובוטים כפולי מצמד שעברו אבולוציה במהלך השנים, אך רגישים לשימוש (לא אוהבים מצבים של גלישה תוך לחיצה עדינה על דוושת הבלם - מצב מקביל לזחילה עם חצי קלאץ' ברכב ידני). 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אוקיי.

אז אתם נוטים לארונה. 

מה לגבי הגיר שלו?

הבנתי שהיה לו גיר בעייתי.

זה השתנה? בדגם של 2020 זה גיר אחר ממה שהיה ב2018?

יש משהו אחר באותו סגנון ומחיר שמומלץ?

לפני 59 דקות, yoav911gt2 כתב:

הארונה מרווח יותר , צריך להוסיף אלפייה לשנת אחריות שלישית , יתרון של בקרת שיוט אדפטיבית לעומת חסרון של מובילאיי.

סטוניק צפוף יותר, רועש יותר, יש תיקון סטייה מנתיב שלא קיים בסיאט, ואם אתה מעדיף אמינות ומוכן להתפשר על ביצועים יש גרסת 1.4 עם גיר אוטומטי רגיל. 

למה חסרון של מובילאיי?

פורסם

לטעמי הארונה עדיפה על הסטוניק כמעט בכל תחום, לשניהם גירים רובוטים דו - מצמדים.

לכן גם רכשתי את הארונה...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 2 שעות, Martin כתב:

למה חסרון של מובילאיי?

א' - מערכת פסיבית.

ב' - התקנה מקומית - סיכון לקרקושים אם לא מותקנת כראוי. 

פורסם

אצלי בבית יש ארונה קרוב לשנתיים, כשנרכשה הייתה התלבטות דומה.

לזכות הארונה מראה יותר ג'יפוני, תא נוסעים מרווח יותר, מערכת מולטימדיה מעולה, בקרת שיוט אדפטיבית ויחידת הנעה קצת יותר נעימה.

לקיה תא נוסעים מעט יותר איכותי, התנהגות כביש קצת יותר מהודקת, תיקון סטייה מנתיב ומולטימדיה בעברית.

יש היום המון מתחרות בקטגוריה אבל רובן יקרות יותר. אם השימוש יותר עירוני הייתי בודק את יונדאי וניו שמגיע עם מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר רציף.

פורסם

מציע שתעשה נסיעת מבחן גם.

שים לב מה אתה מקבל לנסיעת מבחן בקיה. אבא שלי הזמין סטוניק לנסיעת מבחן וקיבל את דגם ה-1.4 שאינו רלוונטי עבורו.

מבחינת אבזור בטיחות ענו לך כאן.

מבחינת אבזור רגיל, יש דברים שהארונה מציעה אפילו ברמת גימור בסיסית כמו כניסה, נעילה והתנעה ללא מפתח, מה שזמין רק ברמת הגימור הגבוהה ביותר של הסטוניק. כנ"ל לגביי פנסי ערפל.

אגב, לא ברור עד איזו מהירות הבלימה האוטונומית בקיה. מישהו יודע?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

^

אני לא מצליח להבין איך יבואן בר דעת מביא את עצמו למצב כזה בכלל, זה פשוט דבילי לחלוטין שלקוח מגיע לבדוק רכב ואין יחידת הינע שאפילו קרובה למה שהוא מבקש - בטח אם לא טרחו לעדכן את הלקוח(ניחא אם היה מדובר בדגם נישה ידני, זה אני יכול להבין - אבל מדובר ביחידת ההינע המרכזית).

בגולף שלי(שבאה עם בלימה אוטונומית+בקרת שיוט אדפטיבית כמו הארונה ועם מוביילאי כמשלים) - המוביילאי מזדקן ממש רע(והוא רק בן שנתיים וקצת), כבר המסך שלו התפוצץ מהחום וגם ככה הוא לא מדוייק כמו מערכת מקורית.

ועדיין, כנראה שמהרבה סיבות הארונה עדיפה על הסטוניק - אם כי נהיגת מבחן היא ממש חשובה.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש להם גם 1.0 טורבו לנסיעת מבחן, אבל הם הביאו את ה-1.4.

מרגיז אותי שיש גם חוסרים במפרט - כמו למשל עד איזו מהירות עובדת הבלימה האוטונומית? יש הבדל בין מערכת שבולמת במהירויות של עד 30 קמ"ש (די Useless), עד 80 קמ"ש (טוב בעיר אבל לא רלוונטי מחוץ לעיר) או כזו שמסוגלת להתמודד עם טווח מהירויות שכולל גם נסיעה בינעירונית במהירויות החוקיות בארץ (ומעבר לכך, לפי המפרטים). אני גם לא מבין למה ה-Euroncap לא מתייחס לזה, אבל זה נושא לשרשור אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לי אמרו שבקיה זה עד 140 קמ"ש, בארונה ללא הגבלה. זא בכל מהירות המערכת תפעל ותבלום.

לא יודע למה אני נוטה יותר לסטוניק. 

חוץ מהנעה עם מפתח, ובשיוט טין את השמירת מרחק, כל השאר אותו דבר כי בקיה מתקינים לי את מה שחסר, כמו סגירת חלונות ומראות צד אוטומטי.

מערכת מולטימדיה בקיה מכילה וויז והתחברות לנייד בהוט ספוט בלי כבלים ובלי דמי מנוי חודשיים.

הגיר בסטוניק הוא זהה לגיר בריו, והריו מגיעה עם 7 שנות אחריות, ככה שאני מניח שהגיר שלהם איכותי יותר.

מצד שני, סיאט תיקנו את הפגם בגיר הקודם שלהם.

ממש מבלבל. אבל בגלל שהיתה לי קיה פיקנטו ב7 שנים האחרונות, אז אני יותר סומך על קייה. 

פורסם

אנחנו משתמשים בארונה (קנינו לפני שנתיים) כמשפחה עם ילד בן שנתיים ויש מקום להכל, אחלה שילוב של גיר מנוע, אבל לפעמים בהילוך ראשון שני יש העברות לא חלקות כמו בהרבה גירים דו מצמדיים.

לא הטרידה אותי האמינות של הגיר כי לקחנו אחריות ל3 שנים ומתכוונים להחליף לאחר האחריות.

היום כנראה שהייתי קונה קאמיק במקום הארונה FR כדי לא לקבל מובילאיי ופתחי מיזוג אחוריים.

פורסם
לפני 40 דקות, Martin כתב:

רק שהקאמיק ב20000 יותר. זה לא מעט. 

אם אתה משווה את הFR לסטייל, אז אתה משלם 13K יותר (עם אותו מנוע) ומקבל גם יותר אבזור וגודל.

תוסיף לזה שנראה שעם חבר אתה מגיע ל127 ואז ההפרש יורד ל5 (פורמלית, כי גם בסיאט תקבל איזה 5K הנחה, כלומר כנראה ההפרש הוא משהו כמו 10).

מבצע חבר:
https://www.cartube.co.il/מבצעי-רכב/מבצעי-רכב-חדש/סקודה-במבצע-למועדון-הצרכנות-חבר-יולי-אוגוסט-2020

סיאט ארונה FR 122
סקודה קאמיק סטייל 135
סקודה קאמיק אמבישן: 125

פורסם
לפני 10 שעות, Martin כתב:

רק שהקאמיק ב20000 יותר. זה לא מעט. 

תחת הנחה שאתה לוקח את רמת הגימור הגבוהה ואת המנוע החזק יותר (1.5TSI).

בתכלס, גם רמת הגימור הבסיסית של הקאמיק מאובזרת למדי ולא מחסירה אף אביזר בטיחות. זאת להבדיל מהארונה שברמות הגימור הנמוכות מחסירות את זיהוי תנועה צולבת ואת זיהוי הרכב בשטח מת, בלי קשר לזה שאתה מאבד אבזור מקורי כמו חיישני רוורס. אלו דברים שלא קורים בקאמיק.

אני לא רואה הצדקה לשלם עוד 10 אלף ש"ח על מה שאתה מקבל בקאמיק ברמת הגימור הגבוהה.

אגב, קראתי לא מזמן שקאמיק ברמת הגימור הנמוכה תעבור עדכון קל באבזור ותקבל גם כניסה ללא מפתח בדגם הבסיס. אם כך, הפער באבזור יצטמצם.

• תוכן חדש...