Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לי בעיה ברגל שמאל וקשה לי להשאיר את הרגל מקופלת. אני צריך שיהיה לי מקום בשבילה, כלומר אשמח לרכב שנחשב יחסית רחב במושב הנהג. נוסף על כך יש לי בעיה בגב ולכן אני צריך מושב שיהיה נוח גם לישיבה ממושכת.

תקציב של 35-40 אלף, אפשר מעט למתוח, אבל בגבול הסביר. מעדיף ידני אך אוטומט גם אופציה אם זה שווה את זה. 

הרכב מיועד לנסיעה משולבת של עירוני ובין עירוני, בכללי לא נוסעים כל כך הרבה, אבל אם זה אפשרי נשמח גם שלא יזלול.

בראש ובראשונה חשובה לי הנוחות בגלל בעיות הרגליים והגב. לאחר מכן שיהיה כמה שיותר בטיחותי וחסכוני.

כן אשמח שלרכב תיהיה ניראות סבירה. אשמח ליד כמה שיותר נמוכה ושנתון כמה שיותר גבוה.

מה ההמלצה שלכם? אני ממש מתקשה להבין איזה רכב עם מושב נהג גדול

עריכה אחרונה על ידי Evyatar Shtern
פורסם

גיר ידני לא מהווה בעיה מבחינת הרגל? הרי צריך כטל הזמן לתפעל את הקלאטצ' ואפילו אני שלא סובל מבעיות חוויתי אי נוחות בימים מסויימים מהקלאטצ'

פורסם

לדעתי פיגו 208 אופציה טובה, נוחות טובה וגם המושבים נוחים, צריכת דלק טובה בדגם הידני.

כדי לחפש רמת אבזור אקטיב, האקסס די ערומה מאבזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היא נראית נורא קטנה. אני נוהג בסיאט איביזה או סקודה סופרב. האיביזה מרגישה לי קטנה ומקשה לי על הרגל. אילו עוד רכבים הייתם ממליצים??

פורסם

208 קטנה אבל מרווחת והכיסא שלה כורסתי מה שכן הוא לא רחב במיוחד לגבי הרגליים המרווחת רגליים מניסיון לא גדול בגלל שההגה לא יוצא מספיק החוצה וצריך לשבת קרוב לדוושות.

יש את אחותה הגדולה 308 הרבה יותר מרווח לרגליים כתוצאה מהגה שיוצא רחוק יותר בכיוון. המושב שלה קשה אך רחב יותר עם תמיכה מצויינת ואפילו כרית גב תחתון מתכווננת הבעיה שהיא מגיעה רק באוטומט.

פורסם

בכול רכב, הרגל נשארת מקופלת בצורה כזאת או אחרת. במידה וזה מתאפשר מבחינת תוואי הדרך, הייתי ממליץ בחום לתרגל נסיעה עם בקרת שיוט. 

מנסיון שלמישהו  שגם כואבת לו הברך מהר מאוד במצב סטטי שהרגל מקופלת. 

פורסם

העניין הוא לא רק כאב, יש לי נכות שבגללה אני מתקשה.

אשמח להמלצות נוספות מעבר לפיג'ו. ראיתי כל מיני סיטרואן קקטוס או דצ'יה. מה דעתכם?

פורסם

דאציה סטוופאי גבוה יותר ביחס לסופר מיני, עדיף ידנית כיוון שהאוטומטית היא מסוג רובוט חד מצמדי.

היא נוחה לנסיעה מושבים נוחים ובמרווח מאחור לא רע.

מנגד איכות החומרים והסלון פשוטים, יש רכינה בפניות.

קקטוס גם כן די מרווח מאחור, סלון מעניין בעיצובו, מנוע 1.2 טורבו זריז. הפיקוד של המערכות הוא דרך מסך מולטמדיה, לי היה די נוח עם המערכת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בין שניהן הייתי מעדיף חד משמעית את הקקטוס.
הקקטוס בעלת בידוד רעשים עדיף משמעותית, מושבים טובים יותר, איכות חומרים טובה יותר מרווח עדיף ותא מטען גדול יותר. כחבילה כוללת היא מתעלה על הסנדרו כמעט בהכל.

החסרון הגדול שלה זה כול מיני מוזרויות למשל יש יציאת מיזוג אחת ליושב ליד הנהג ומערכות המיזוג מתופעלות ממסך המולימדיה ובמקום סקאלה יש צג דיגיטלי שמזכיר צגים של משקל במכולת ללא מד סל"ד וחלונות אחוריים לא נפתחים אם אתה יכול לחיות עם זה היא אופציה מצוינת.

מה שכן בקקטוס יש לך 3 אופציות מנוע 1.2 אטמוסרי 82 כ"ס מנוע 1.2 טורבו 110 כ"ס ומנוע 1.6 דיזל.
ה82 כ"ס 1.2 הוא הכי זול וגם הכי חלש הוא לא חלש מידי אבל לקקטוס הוא חלש והייתי מציע בתעשה נסיעת מבחן לבדוק שהמנוע לא חלש לך מידי בנוסף למנוע הנ"ל יש בעיה עם רצועת התזמון אשר מתפוררת וסותמת מעברי שמן לכן לפני רכישת הרכב יש לבדוק שהרצועה הוחלפה במידת הצורך ואם לא הוחלפה לקזז במחיר הקניה ולהחליף ישר לאחר המכירה (1500 ש"ח במוסך גבע ת"א)

ה1.6 דיזל חסכוני ואמין אך יקר

ה1.2 טורבו מאוד זריז וחזק אך גם כן יקר וגם לו יש את בעיית רצועת התזמון אך בגלל הטורבו הוא רגיש יותר לכן צריך גם לבדוק שבמידה והחליפו כבר רצועת תזמון שלא זנחו את התקלה הזאת ולא דחו אותה אחרת יכול להיווצר נזק מצטבר למנוע

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 5 שעות, Evyatar Shtern כתב:

העניין הוא לא רק כאב, יש לי נכות שבגללה אני מתקשה.

אשמח להמלצות נוספות מעבר לפיג'ו. ראיתי כל מיני סיטרואן קקטוס או דצ'יה. מה דעתכם?

השאלה היא, האם אי פעם יצא לך לנהוג ברכב שבו לא הרגשת את הכאב הזה ברגל? 

כי לדעתי, ומהנסיון שלי- נסיעה ברכבים גם גדולים וגם קטנים, גם בג'יפים, אתה די נלחם בתחנות רוח.

פורסם

סקודה פביה פחות או יותר במימדים של איביזה אבל תנוחת הישיבה גבוהה יותר והמרווח הפנימי עדיף, יש לא מעט כאלה ידניות שעומדות בתקציב.

הייתי בודק גם את היטי, קצת יותר גדול, יותר גבוה והרבה יותר מרווח וגם כאן יש לא מעט ידניות.

גם ניסאן קשקאי נמכר עם גיר ידני, בתקציב שלך מהדגם הקודם משנתונים 2013-4, גם הוא מציע תנוחת ישיבה גבוהה ומרווח פנימי טוב אבל פחות שימושי ופחות חסכוני מהיטי.

אני חושב שרכבים עם תנוחת ישיבה גבוהה יהיו לך נוחים יותר, הם מאפשרים טווח תנועה רחב יותר לברך והרגל לא חייבת להיות שלוחה קדימה תמיד.

פורסם
בתאריך 25.7.2020 בשעה 18:50, davemustaine87 כתב:

השאלה היא, האם אי פעם יצא לך לנהוג ברכב שבו לא הרגשת את הכאב הזה ברגל? 

כי לדעתי, ומהנסיון שלי- נסיעה ברכבים גם גדולים וגם קטנים, גם בג'יפים, אתה די נלחם בתחנות רוח.

הסקודה לדוגמה מדהימה מבחינתי, יש לה המון מקום. כן הייתי שמח למעט יותר רוחב אבל זה הרבה יותר מרווח. גם הונדה סיוויק הייתה לי מאוד מרווחת.

בתאריך 26.7.2020 בשעה 00:14, Mike808 כתב:

סקודה פביה פחות או יותר במימדים של איביזה אבל תנוחת הישיבה גבוהה יותר והמרווח הפנימי עדיף, יש לא מעט כאלה ידניות שעומדות בתקציב.

הייתי בודק גם את היטי, קצת יותר גדול, יותר גבוה והרבה יותר מרווח וגם כאן יש לא מעט ידניות.

גם ניסאן קשקאי נמכר עם גיר ידני, בתקציב שלך מהדגם הקודם משנתונים 2013-4, גם הוא מציע תנוחת ישיבה גבוהה ומרווח פנימי טוב אבל פחות שימושי ופחות חסכוני מהיטי.

אני חושב שרכבים עם תנוחת ישיבה גבוהה יהיו לך נוחים יותר, הם מאפשרים טווח תנועה רחב יותר לברך והרגל לא חייבת להיות שלוחה קדימה תמיד.

הפביה אופציה מהבחינה של מקום? מעניין, לא חשבתי על זה. גם על הקשקאי לא חשבתי. מבחינת בטיחות וחיסכון איך היטי/פביה/קשקאי?

פורסם

בפביה תנוחת הישיבה גבוהה משמעותית מבאיביזה וגם הכסא שונה והבסיס לא מותקן בשיפוע. החזקתי את שתיהן בו זמנית וההבדל ניכר. מעבר לתנוחת הישיבה הפביה מרווחת יותר בכל המדדים.

מבחינת בטיחות כולם בסדר לזמנם, לפביה 4 כוכבים במבחן ריסוק מ-2007, ליטי ולקשקאי 5. לכולם 6 כריות אוויר ובקרת יציבות, אין אבזור מתקדם שנכנס בהדרגה רק בשנתונים מתקדמים יותר. פביה תהיה חסכונית יותר כי היא קטנה וקלה, היא נמכרה עם גיר ידני בשידוך למנועי 1.4 בנזין אטמוספרי ו-1.2 טורבו בשתי גרסאות הספק, כמובן שהטורבו זריזות וחסכוניות יותר אבל גם ה-1.4 בסדר גמור והיא נמכרה בכמויות גדולות יחסית.

יטי הכי נפוץ בגרסת 1.2 טורבו עם גיר ידני למרות שהיו מנועים נוספים. הביצועים טובים וצריכת הדלק תלויה מאוד בסגנון הנהיגה שלך.

קשקאי נמכר עם גיר ידני רק בשידוך למנוע 1.6 בנזין, הביצועים בסדר וגם צריכת הדלק.

פורסם

אני אולי משוחד, אבל סיטרואן C4 דור אחרון, מושב מרווח, תנוחת נהיגה גבוהה יחסית,  הגה שמתכוונן למרחק ולגובה, תמיכת גב תחתון מעולה וגם מקום יחסית מרווח לרגל שמאל.

מניח שגם ה308 עם מאפיינים דומים אבל תנוחת נהיגה נמוכה יותר לתחושתי.

אני יוצא מהאוטו גם אחרי נהיגה ממושכת בתחושה רעננה.

• תוכן חדש...