Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

תכננתי בעוד כחודש לקנות רכב אני כבר חושב על זה כמה חודשים

ברשותי סוזוקי סלריו יד 00 2016 נובמבר שכבר עשתה 89000. ק"מ. רציתי לשדרג אוטו בגלל מרחב המחייה ומערכות בטיחות אקטיביות ובקרת שיוט וזחילה בפקקים

לאור מצב הקורונה וחוסר הוודאות לגבי מקום עבודה.

מה מומלץ לעשות? האוטו שלי כרגע שווה בין 23 ל25K לא יודע עוד כמה זמן רכב כזה יכול לשרת אותי ותוך כמה זמן הוא כבר לא יהיה שווה כלום. הנסועה שלי 25K בשנה

מה הייתם עושים במקומי לחכות? אנחנו במצב לא ברור בגלל הנגיף ולכן ההתלבטויות מצד שני הרכב מאבד מערכו

פורסם (נערך)

אם הרכב מטופל הוא יכול לשרת אותך עוד לא מעט זמן. כמובן שבסוף יהיו תקלות, אבל העובדה שירידת הרך של הרכב הנוכחי נמוכה מפצה על עלות התקלות האלו.

מה שמביא אותי לטעות (המאוד נפוצה) שאתה מבצע: הרכב כבר לא שווה הרבה. ככל שתיסע איתו יותר ככה תרוויח יותר (כי לא נשאר הרבה ערך שירד). לדוגמה: אם תקנה עכשיו רכב חדש, תפסיד כל שנה בשנתיים הבאות 15-20K(נניח)  ש"ח. אם תישאר עם הרכב הנוכחי, תפסיד כל שנה (נניח) 7K ש"ח. בהנחה שההפרש בטיפולים נמוך יותר ממהפרש בירידת הערך, אתה מוציא כל שנה פיחות כסף על הרכב הישן (וקח בחשבון שגם הביטוח והטסט שלו מעט זולים יותר).

לגבי הוודאות במקום העבודה, הניחוש שלך יהיה כנראה טוב יותר משל כולנו. אם אתה קונה רכב בהלוואה שאין לך איך לשלם אם אתה מפוטר, כנראה שהדבר הנכון כרגע יהיה להמשיך להשתמש ברכב הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

קודם כול תירגע. בלי לחץ :)

רכב מאבז מערכו באחוזים, ולא בשקלים. לכן גם עכשיו תיסע בו גם עוד 3 שנים במינימום הוא יהיה שווה 10 אלף שקל. איבוד של 5 אחלף בשנה, זה לא הרבה בכלל במושגי רכב. 

דבר שני, הרכב שלך בן 4 ועבר 90 אלף כאשר קנית אותו חדש מהחברה. עד לפני 15 שנה רכב כזה היה מוגדר כחדש.  רכב יכול להמשיך ולעבוד גם כפול מזה ללא בעיות רציניות. 

אל דאגה. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 48 דקות, davemustaine87 כתב:

עד לפני 15 שנה רכב כזה היה מוגדר כחדש

????

פורסם

מה התקציב?

העדפה לקטגוריה מסוימת?

אישית לא רואה בתקופה הנוכחית בעיה ברכישת רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל שינוי שתעשה מהמצב הנוכחי יעלה לך יותר כסף.

כפי שרשמו ערך הרכב יורד באחוזים, ככל שתקנה רכב יקר יותר האחוזים האלו יתורגמו למספרים גדולים יותר בשקלים.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה הסיבה שאתה רוצה להחליף את הרכב?

האם הרכב שלך קטן מדי ולא מתאים לכמות הציוד והנוסעים? האם היו כבר הרבה תקלות שדרשו לשלם הרבה כסף במוסך? או שיש סיבה אחרת? לדוגמה, אתה רוצה רכב גדול יותר מהיר יותר יפה יותר וכו'.

אם החשש היחידי הוא תקלות עתידיות אין לך סיבה לדאוג, אם הרכב מטופל בזמן כמו שצריך הוא יכול להחזיק לך עוד קילומטרים רבים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, dani666 כתב:

????

לפני 15 שנה, לפני עידן ה-0 קילומטר, והרכבי מיני, הרכב האוטומט הכי זול שהיית קונה זה יונדאי גטס ב-90 אלף שקל. לכן, לא הרבה היו קונים רכבים כאלה חדשים אלא משומשים ובעיקר מליסינג, ולכן בזמנו רכב בן 3 עם קילומטראז גבוה היה ה"רכב חדש" עבור הרבה מאוד אנשים, וזה היה בסדר גמור. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה היה אז ה"רכב החדש" בדיוק כמו שהיום זה ה"רכב החדש".  למי שקונה - זה באמת ה"רכב החדש".  אבל זה לא "רכב חדש".  זה לא היה אז בדיוק כמו שזה לא היום.  וגם לפני 40 שנה זה לא היה.

פורסם
לפני 23 דקות, yulianx כתב:

ברכישה בוודאי שלא. בתשלום ההלוואה עליו בכמה השנים הבאות - יש כנראה סיכון גבוה יותר (אפילו משמעותית) כרגע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 2 שעות, yulianx כתב:

מה התקציב?

העדפה לקטגוריה מסוימת?

חשבתי עד 150K (עם הטרייד אין מקוזז)וחשבתי להחזיק ברכב 6 שנים

לפני 2 שעות, davemustaine87 כתב:

לפני 15 שנה, לפני עידן ה-0 קילומטר, והרכבי מיני, הרכב האוטומט הכי זול שהיית קונה זה יונדאי גטס ב-90 אלף שקל. לכן, לא הרבה היו קונים רכבים כאלה חדשים אלא משומשים ובעיקר מליסינג, ולכן בזמנו רכב בן 3 עם קילומטראז גבוה היה ה"רכב חדש" עבור הרבה מאוד אנשים, וזה היה בסדר גמור. 

יונדאי גטס היה האוטו הקודם שלי ששירת אותי ועשה למעלה מ150K קניתי אותו משכירות

פורסם

אני מבין את הרצון להתחדש ברכב חדש, זה ממש כיף ונחמד במיוחד כשנוסעים הרבה.

אני במצב שלך בדיוק, נוסע בערך את אותו קילומטראז ו"מת" להחליף רכב (הסי 5 איירקרוס צועק לי לבוא ולקחת אותו).

הצורך אצלי עלה בדיוק בתחילת הקורונה אז החלטתי לעבור לרכב (והרכב השני אצל האישה קבוע גם ככה).

כרגע נוסע על ג'טה 2013 ידני (!) ומגרד לי באצבעות להחליף אותה כי היא ללא מערכות בטיחות, ללא מולטימדיה סבירה ו...ידנית!

אממה, היא דיזל, נסעה "רק" 140 אלף קילומטר שזה כלום לדיזל ותכלס? אין לה שום בעיה (למעט גג שהוחלף לאחרונה עקב בלאי).

אז נכון, היא פחות נוחה, היא ישנה והיא לא מפנקת בהשוואה לרכב חדש, אבל זה חוסך לי (וגם לך) ים של כסף!

אני שמתי לעצמי כלל (מקווה שאעמוד בו) שאסע עם הג'טה שלי עד 200K ואז אמכור אותה (דהיינו עוד שלוש שנים בערך) מקווה שאצליח.

ואתה? תגיע עם הסלריו שלך לנניח 150K ואז תמכור, זה יהיה הרבה יותר כלכלי ונכון עבורך לטעמי.

עד אז? תנשוך שפתיים ותמשיך הלאה

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תודה רבה יובל בנתיים אחכה ואדחה את הרכישה עד שהמצב יתבהר על אף הרצונות העזים לקנות רכב בטיחותי יותר

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני הייתי מחליף לרכב בטיחותי יותר אבל בתקציב נמוך יותר. 

נניח יונדאי איוניק 2018.

חסכונית ובטיחותית שתעלה הרבה פחות מהתקציב. (מאמין סביב 90k, לא בדקתי). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...