Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

לאחרונה בעקבות הגברת תדירות השכרת הרכבים בסגנון car2go וכיו"ב,
נראה שכבר יותר ישתלם לי לקנות רכב. העניין הוא שהתקציב שאני יכול להקצות לזה הוא יחסית נמוך - לכל היותר 20k, עדיף יותר בכיוון ה10-15k.
בתכל'ס אין לי דרישות כ"כ חוץ מאמינות, רכבים במחיר הזה הם מן הסתם ישנים, ואני לא רוצה לבלות את כל זמני במוסך.

אז איזה רכב "שלא רואה מוסך" אני יכול למצוא בטווח מחירים הזה? או שאני חי בסרט

תודה ואחלה סופ"ש לכולם (למרות הסגר..)

פורסם

ידני או אוטומט?

העדפה לקטגוריה מסוימת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סופר מיני כמו מזדה 2 או משפחתית כמו מזדה 3 למשל.

כמה אנשים יסעו לרוב ברכב?

יש צורך בתא מטען גדול?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב ישן זה בעיקר מזל- אין רכב שלא רואה מוסך.

אתה יכול לפתוח יד 2 לבצע סינון- מכוניות עד יד 2 בתקציב עם עד 150,000 ק"מ ולהתפלל שלא תפול.

ברכב אוטומטי בן 10 יכול להתפגר הגיר למשל וזו כבר עלות תיקון של חצי מערך הרכב.

לרכב דל תקציב עדיף ידני ומשנתון כמה שיותר גבוה- אם בכל זאת אתה מתפשר על כזה אז שברולט ספארק 2013 (מומלץ 1200) יכול להיכנס.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 43 דקות, yulianx כתב:

סופר מיני כמו מזדה 2 או משפחתית כמו מזדה 3 למשל.

כמה אנשים יסעו לרוב ברכב?

יש צורך בתא מטען גדול?

הבנתי, כן אז שני אנשים יסעו בד"כ, כלומר רכב קטן זה הכיוון.

לפני 11 דקות, colauti 9 כתב:

רכב ישן זה בעיקר מזל- אין רכב שלא רואה מוסך.

אתה יכול לפתוח יד 2 לבצע סינון- מכוניות עד יד 2 בתקציב עם עד 150,000 ק"מ ולהתפלל שלא תפול.

ברכב אוטומטי בן 10 יכול להתפגר הגיר למשל וזו כבר עלות תיקון של חצי מערך הרכב.

לרכב דל תקציב עדיף ידני ומשנתון כמה שיותר גבוה- אם בכל זאת אתה מתפשר על כזה אז שברולט ספארק 2013 (מומלץ 1200) יכול להיכנס.

כן זה מה שתיארתי לעצמי, רכבים ישנים זה באמת עסק מורכב.
כמה סוגיית הגיר מוסיפה סיכון ברכבים ישנים? אין לי בעיה לנסוע על ידני אבל זה כן קאדר. 

ותודה רבה לשניכם על השיקולים :)

פורסם

הייתי בודק פורד פיאסטה עם מנוע 1.4, סלון נעים עם איכות חומרים טובה, 7 כריות אוויר, מושבים נוחים.

מזדה 2 עדיפות לרמת אבוזר דינמיק, רמת אבזור זו לא רק מאובזרת יותר מהאקטיב אלא גם בטיחותית יותר, 6 כריות אוויר לעומת 2, זריזה מהפיאסטה.

פורסם

סוזוקי אלטו ידנית (יש גם אוטומטית אבל היא ממש איטית) הכי חדשה שהתקציב מאפשר. 

רכב פשוט מאוד, זול לאחזקה ואמין. 

תחבורה בסיסית במיטבה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הפיאסטה שיוליאן מציע אופציה טובה מאוד בתקציב, בייחוד אם תמצאו אחת שמורה. מניח שתדרש סבלנות.

אפשר גם לחפש קיה ריו, רכב פשוט יותר מהפיאסטה, אבל נחשב אמין ושרד היטב בצבא.

אופציה שלישית היא רנו קליאו 3 1.6 אוטומטית. לא רכב חסכוני במיוחד, אבל ממה שאני יודע מציגה אמינות טובה, בניגוד לסטיגמות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתקציב הזה המצב של הרכב הספציפי יותר משמעותי מהדגם או המותג.

לכן חשוב להיות פתוחים ולשים לב היטב איך הרכב טופל ומה מצבו הכללי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

תודה לכולם על העצות, אבדוק את האופציות :)
רק שאלה אחרונה - מה בתכל'ס המדדים הכי טובים לרכב איכותי?
לצורך העניין אני מכיר בעיקר תאונות וקילומטראז', יש עוד דברים שאתם מסתכלים עליהם? נגיד כמה מהותי זה כמה ידיים הוא עבר וכו'

אחלה סופ"ש שיהיה

עריכה אחרונה על ידי guy.oxnb
פורסם

רכב איכותי נמדד באיבזור, איכות חומרים, בטיחות, מנוע,בידוד.

רכב שמור נמדד במספר הק״מ, ידיים, טיפולים בזמן, תאונות.

פורסם

ברכב ישן יש חשיבות עליונה לרמת האחזקה שקיבל הרכב במהלך חייו, טיפולים/תיקונים יקרים שעבר בתקופה האחרונה (רכיבים שהוחלפו/שופצו יתנו לך ראש שקט) וכמובן קילומטראז'. 

מספר ידיים פחות משנה. יש גם שיגידו שכל יד בד"כ עושה יישור קו לאחר הקניה ובכך משביחה את הרכב. 

תאונות? כל עוד השילדה נקיה והרכב שלם ונראה טוב לגילו, אז אין בעיה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...