Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שהקורולה שברשותי סיימה את תפקידה בלימוד נהיגה, אני עתיד להתחיל את חיפושיי אחר מחליפה.

כאמור, הרכב עתיד לשמש ללימוד נהיגה, וככזה, הוא צריך להפגין אמינות גבוהה ככל שניתן (זה למעשה הפקטור המרכזי בבחירה של הרכב הבא), כשהכוונה היא להחזיק את הרכב לכמה שיותר שנים.

יש לציין כי הרכב צריך להיות אוטומטי (פלנטרי או רציף בלבד), והמחליפות שסימנתי מראש (לפי סדר עדיפות יורד) הן - מאזדה 3, טויוטה קורולה, הונדה סיוויק ויונדאי אלנטרה (זהו הסגמנט שאני נעול עליו, בהתאם לדרישות והצרכים).

ברור לי שברכישת רכב יד 2, מצב הרכב הספציפי הוא זה שיכריע בסופו של דבר ביניהן.

מהחיפושים הזריזים שביצעתי בעת האחרונה, הבנתי שהמאזדות הן יקרות לרכישה (רובן ככולן פרטיות), וכל אלו שנתקלתי בהן עד עתה במגרשים המעטים שביקרתי היו בעלות פנים במצב מתחת לכל ביקורת, למרות נתונים שעל הנייר הם סבירים, והיותן מיד 1 פרטית, מה שלא עובר מבחינתי.

התקציב שלי (70-75K), הרצון ללכת על מכוניות שידוע ששומרות טוב יחסית על ערכן, ובו בזמן ניסיון ללכת על שנתון מתקדם ככל שניתן (צריך לזכור שהרכב צריך לעבוד מספר שנים, ועליו להיות צעיר מבחינת שנתון וחודש עלייה לכביש), מגדיר שעליי ללכת על רכבים בעלי עבר "ליסינגי".

משום שזה המצב, נראה שהמאזדה יורדת מהפרק למרות שהיא העדיפה עליי בסגמנט, ונשארנו עם האופציות האחרות, כשהקורולה היא המועמדת המובילה.

כעת, כשהשיקולים שלי בתקווה ברורים, אשמח לקבל הכוונה מכם על דברים שעליי לעשות על מנת לצמצם את הסיכון במסלול הזה.

אני לא מתכוון לחסוך אף שקל בבדיקה של הרכב, כלומר, אני מתכוון לקחת אותו לאחר בדיקה חיצונית שלי עד כמה שאני מבין, לבדיקה במכון רישוי ולאחר מכן במוסך מורשה, שבו יבצעו עוד סריקה ובדיקה ממוחשבת של היסטוריית תקלות ברכב.

מניסיונכם, האם לחברות הליסינג הגדולות ישנה היסטוריית טיפולים מפורטת? (ידוע לי שהן אינן מטפלות במוסכי היבואן אלא אצלן, ואיכות החלפים, הנוזלים והשמנים בהתאם, אך אני מתכוון לקחת את הרכב ישר לאחר הקנייה ליישור קו מקיף שלי, עם החלפים הטובים ביותר, כפי שהמכוניות שלי מטופלות).

בנוסף, האם ניתן להוציא היסטוריית סליקה עבור רכבים כאלו?

ברור לי שירידת הערך של רכבים בעלי עבר ליסינג ולימוד נהיגה היא גדולה, אך זה לא מעניין אותי, משום שהרכב עתיד לשמש אותנו זמן רב. כל מה שחשוב לי כעת הוא למצוא רכב במצב הטוב ביותר, על מנת שאוכל להביא אותו למצב מושלם עם טיפול שלי. עוד דבר הוא שהק"מ שהרכב יעבור מדי שנה אינו מוגזם, ויעמוד על כ-15K בשנה, אולי פחות.

עוד נקודה, נדמה שלאוטוסנטר למשל, יש קורולות ואוונסיס. שתיהן מתומחרות יחסית באופן זהה, אך על מה הייתם הולכים? ברור לי שהאוונסיס היא קורולה משודרגת, אך בשל המספרים הנמוכים שבהם היא נמכרה, האם יהיה יותר קשה להשיג חלפים בהמשך לדעתכם, מה שיהפוך את האחזקה ליקרה יותר? והאם היא מגיעה עם מערכות בטיחות כפי שהקורולה מ-16-17 מגיעה איתן (באותו שנתון כמובן)?

תודה מראש לכולם!

פורסם

אני החזקתי מאזדה 3 בליסינג (והחלפתי אותה במאזדה 3 חדשה בליסינג).

תבדוק באלדן, לא נראה לי שהם מחפפים בטיפולים ובאחזקה, לפחות מההתרשמות שלי כמחזיק רכבים שלהם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה יכול לשאול אותם אם הרכב עם מספר רישוי 21-665-11 עדיין למכירה (החזרתי אותו בתחילת עונת הקורונה בארץ)

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה יכול לנסות לחפש רכבים מליסינג פרטי, סביר להניח ששם תמצא רכבים שמורים יותר ועם קילומטראז' סביר יותר. כמובן שהמחיר יהיה יותר גבוה מזה של רכב ששירת בליסינג תפעולי ונסע הרבה.

אופציה אחרת היא לחפש רכב פרטי במגרשי היד השניה המוכרים כמו טרייד מוביל, אוטודיל וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...