Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת וקנית רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

כמה נתונים עליי: אני בן 27, לא נוסע הרבה, בעיקר לעבודה (גר בהרצליה עובד בתל אביב) וסידורים.

יש ברשותי קיה פיקנטו EX שרכשתי מהחברה מ2016 (לפני המתיחת פנים של 2017 😓).

בכל מקרה, השאלה הראשונה שלי האם אתם חושבים שזה זמן טוב למכור את הרכב ?

אני שואל מהבחינה של השווי, הרי מן הסתם שהשווי יורד והייתי רוצה לנצל את זה כי אחרי 10 שנים לדוגמה, זה כבר יהיה למכור אותו במחיר ממש זול, של כמה אלפים.

מצד שני, אני כן מעוניין להשתדרג, אם זה באבזור שחשוב לי כמו בקרת שיוט אדפטיבית, מצלמת רוורס ומערכת מולטימדיה (שכל אלה אין לי כרגע בפיקנטו).

התחלתי לחקור המווון רכבים, הגעתי לסיאט איביזה רמת גימור fr ומשם הגעתי לסיאט ארונה רמת גימור סטייל x שעולה פחות מהאיביזה והנתונים מאוד דומים.

הארונה מאוד מאובזרת שזה יתרון מבחינתי, מצד שני קראתי המון ביקורות על חווית נסיעה שקצת פחות טובה מרכבים אחרים כמו הסקודה קאמיק או הקיה סטוניק אבל אין מה להגיד הארונה אטרקטיבית מאוד מבחינת מחיר ואבזור.

הגבול שלי זה ב115K ואני לא כזה גמיש מה שמוריד אותי מהקאמיק והסטוניק ומשאיר אותי עם הארונה שעולה באזור ה110K, השאלה שלי האם אתם מכירים עוד רכבים דומים שיענו לי על הדרישות ? או שאולי אתם חושבים שהארונה מתאימה לי ?

אגב האם הארונה טובה מבחינת אמינות, טיפולים לרכב, השקעה וכד׳ ?

עריכה אחרונה על ידי osos9
פורסם

הגישה שלי היא להחליף רכים בתדירות נמוכה, כך שהפסד ירידת הערך יהיה קטן ככל האפשר. מצד שני, אני מחליף רכב אחרי התקלה המשמעותית הראשונה, כזו שמבשרת רעות להמשך. זה לא צריך להיותמיידי, אבל צריך להיות מתוכנן.

עליך להביא בחשבון שהוצאות החלפת הרכב עלולות להיות על חשבון צרכים עתידיים.

הסיפור ש"אחרי 10 שנים הרכב יהיה ממש זול" הוא טעות אופטית. הרכב כבר איבד כ-מחצית מערכו ברכישה, וכעת קצב ירידת הערך מוט מאד. כל עוד אין תיקונים גדולים המשך החזקת הפיקנטו יהיה הרבה יותר זול מהחלפתו לרכב חדשש, שמתחיל את ירידת הערך מאפס. נניח שהפיקנטו שלך שווה העיום 40,000 ש,ח ומפסידה 15% בשנה - זה הפסד של 6000 ש,ח. הארונה (שדרך אגב, רכשתי לפני מספר שבועות ב-110,000 ש"ח) תפסיד למעלה מ-15,000 ש"ח בשנה הקרובה. במקומך הייתי פותח מנגנון חסכון של 1000 ש"ח לחודש ו"צובע" אותו לטובת החלפת הרכב בעתיד. כך התוספת שתדרש לה תכוסה, לפחות חלקית, על ידי חסכון שהכנת מבעוד מועד.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

הגישה שלי היא להחליף רכים בתדירות נמוכה, כך שהפסד ירידת הערך יהיה קטן ככל האפשר. מצד שני, אני מחליף רכב אחרי התקלה המשמעותית הראשונה, כזו שמבשרת רעות להמשך. זה לא צריך להיותמיידי, אבל צריך להיות מתוכנן.

עליך להביא בחשבון שהוצאות החלפת הרכב עלולות להיות על חשבון צרכים עתידיים.

הסיפור ש"אחרי 10 שנים הרכב יהיה ממש זול" הוא טעות אופטית. הרכב כבר איבד כ-מחצית מערכו ברכישה, וכעת קצב ירידת הערך מוט מאד. כל עוד אין תיקונים גדולים המשך החזקת הפיקנטו יהיה הרבה יותר זול מהחלפתו לרכב חדשש, שמתחיל את ירידת הערך מאפס. נניח שהפיקנטו שלך שווה העיום 40,000 ש,ח ומפסידה 15% בשנה - זה הפסד של 6000 ש,ח. הארונה (שדרך אגב, רכשתי לפני מספר שבועות ב-110,000 ש"ח) תפסיד למעלה מ-15,000 ש"ח בשנה הקרובה. במקומך הייתי פותח מנגנון חסכון של 1000 ש"ח לחודש ו"צובע" אותו לטובת החלפת הרכב בעתיד. כך התוספת שתדרש לה תכוסה, לפחות חלקית, על ידי חסכון שהכנת מבעוד מועד.

אני מסכים איתך שלהחזיק את הפיקנטו יהיה הרבה יותר זול מלקנות רכב חדש אבל אם אני מסתכל על עוד נגיד 4 שנים מהיום, הפיקנטו כבר לא תהיה שווה כלום כמעט ועדיין אצטרך לקנות רכב חדש שיעלה לי אותו מחיר כמו היום. בגלל זה אני אומר שאולי כן שווה כל כמה שנים להחליף את הרכב כשהוא עדיין שווה משהו ואפשר להשתמש בשווי שלו בקניית רכב חדש.

בכל מקרה, בלי קשר, אני כן מרגיש שהייתי רוצה להשתדרג בעיקר באבזור כפי שציינתי.

ולגבי הארונה, למה קנית דווקא אותה ? ואיזה רמת גימור קנית ? האם ב110K הוסיפו לך מצלמת רוורס שלא קיימת במפרט הבסיס ?

עריכה אחרונה על ידי osos9
  • לא הבנתי... 1
פורסם

נכון, ולכן אני ממליץ לך להתחיל לחסוך להחלפת הרכב. בעצם היית צריך לעשות זאת מיד לאחר רכישת הפיקנטו, וזו הסיבה שבגללה אני מתיחס לירידת הערך כאל חלק מהוצאות הרכב השוטפות.

אז נכון שהתוספת החד פעמית תהיה יותר גדולה, אבל סה"כ, אם תסתכל על תקופת האחזקה של שתי המכוניות (ובהנחה שלא יהיו לך תיקונים אינסופיים בפיקנטו) ההוצאה הכוללת תהיה יותר קטנה. כנראה שבעוד 5 שנים, מעבר לחסכון להחלפת רכב, יהיהו לך בבנק עוד כמה עשרות אלפי ש"ח. לא כדאי?

ועוד דבר. אתה בן 27. אני לא יודע מה תכניותיך לעתיד, אבל אתה לא צריך להסכלעל הרכב כעניין נפרד אלא במסגרת התכניות הכלכליות שלך לטווח קצר, בינוני וארוך - כולל משפחה, דיור וכו'. כסף שתוציא כעת על החלפת הככב לא יעמוד לרשותך בעוד שנתיים לדיור, ויש סיכוי שהפיקנטו תוכל לשרת אותך עוד כמה שנים טובות עד שממילא תזקק לרכב יותר גדול. כמובן שכל זה בטל בשישים אם יש לך עץ מניב שקלים בגינה, אבל לרובנו אין כזה.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פרסם את הרכב, אם יימכר בקלות ובמחיר טוב אז חפש רכב משומש בן שנה ועם האבזור שחשוב לך

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...