Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל חוות דעה

בחירת רכב ליסנג יונדאי איוניק פרימיום או טיוטה קרולה SUN היברידית חדשה

חשוב לי מושב נהג נוח רכב עם מתילים ואחיזית כביש מה לגבי נושא הקרינה (ילדים מאחור)

ישנם הרבה אתרים שעשו בחינות לרכבים האלו אבל הרושם שלי שהם נוטים לכיוון הטיוטה ובתגובות של אנשים מתקבל רושם לכיוון היונדאי

תודה

פורסם

אין טוב יותר ממראה עיניים והרגשה שלך כשתשב ברכב, גש לסוכנות של שני הרכבים תראה את הרכבים ותחליט בעצמך, מה שנח לי לא בהכרח יהיה נח לך.

Sent from somewhere...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני הייתי מעדיף את היונדאי, תיבה רובוטית עם תגובות יותר זריזות בעקיפות לעומת הרציפה בקורולה, מולטימדיה נורמלית, הנדסת אנוש עדיפה.

אין לי שמץ לגבי קרינה.

פורסם (נערך)

יש הרבה מבחני השוואה בין הרכבים הללו ספיציפית כאשר יש בחלקם הבדלים בממצאים השונים ואפילו במבחן באתר אוטו בקישור שהובא בהודעה מעליי, יש הבדל בחלק מהממצאים בין המבחן הכתוב למבחן הוידיאו :shock:

בין היתר במבחן הוידאו רשום שהביצועים דומים ולא אוזכרו הבדלים הנובעים מיחידות ההנעה השונות ובמבחן הכתוב רשום שלאיוניק עדיפות בביצועים והקורולה תחת עומס רועשת ומאומצת יותר.

אבל בכל המבחנים שאני קראתי בשורה התחתונה העדיפו את הקורולה ולמעשה בכל מבחן רכב שראיתי בישראל העדיפו את הקורולה על כל רכב מולו היא נבחנה (לרבות מול האוקטביה והרנו גרנד קופה שנחשבות מאד).

אני לוקח את הנ"ל בערבון מוגבל כי זה לא מדע מדוייק וכאמור יש הבדלים בממצאים שונים בין מבחן למבחן וגם לגופו של ענין לא תמיד התמונה הכוללת משנה ממילא, יש פרמטרים מסוימים שלחלקנו מהותיים מאד והם מכריעים את הבחירה כשלעצמם ולכן שאר הפרמטרים כבר לא מענינים.

למשל לגבי קרינה במושב האחורי עליה שאלת, לפי הידוע לי היא גבוהה משמעותית באיוניק יותר מאשר בקורולה ודי בכך בשבילי כדי לפסול את האיוניק על הסף.

מצד שני הקורולה בתצורת סדאן פסולה בשבילי על הסף גם כן בשל הפגיעה בשימושיות תא המטען ובשל כניסת שמש לחלל הרכב האחורי כתוצאה משיפוע החלון האחורי (באיוניק המצב אפילו חמור יותר מבחינת שיפוע החלון).

לכן שני הרכבים הללו פסולים בשבילי על הסף :cry:

אם מציעים לך קורולה סטיישן זאת יכולה להיות בחירה מצויינת לדעתי ללא החסרונות הנ"ל ובמיוחד אם אתה רוצה רכב היברידי שיש עליו הטבת שווי שימוש.

בהנדסת האנוש יש כמה חסרונות ספיציפיים בלחצנים קטנים מדי של המזגן, לחצני תאורה פנימית קדמית לא מוארים בלילה וחוסר בשחרור נעילת דלתות אוטומטי.

מצד שני מסך המולטימדיה ממוקם מעולה וקל לתפעל אותו וניתן לסגל תנוחת נהיגה נכונה.

מערכת המולטימדיה מקורית בגירסה הזאת וטובה למדי, יש וייז ורדיו אינטרנטי וטלפון בעברית עם כרטיס סים מובנה.

יחידת ההנעה תחת עומס אכן פחות טובה משל האיוניק, פחות חדה ויותר רועשת ובכלל אם אתה נהג עם רגל כבדה על הגז אז היא לא מתאימה לך. מצד שני בנסיעה רגילה היא נעימה וחלקה (ויש כמובן קטעים של נסיעות על חשמל בלבד או בליווי מועט של מנוע הבנזין שהם ממש ממכרים).

הרכב איכותי מאד בחומרי הפנים, מבודד היטב רעשי רוח וכביש ונוח מבחינת המתלים.

מרווח הרגליים במושב האחורי גדול (יותר מהאיוניק למשל) ותא המטען גדול ושימושי.

לגבי מושב הנהג עליו שאלת, רק בינוני בשבילי.

הבעיה היא שבליסינג מציעים את גירסת הספייס הפשוטה ולא ספייס פלוס שמגיעה עם טסות ולא חישוקי סגסוגת דבר שממש מכער את הרכב (מעבר להבדלי אבזור שאני לא זוכר אבל נראה לי לא מהותיים).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
יש הרבה מבחני השוואה בין הרכבים הללו ספיציפית כאשר יש בחלקם הבדלים בממצאים השונים ואפילו במבחן באתר אוטו בקישור שהובא בהודעה מעליי, יש הבדל בחלק מהממצאים בין המבחן הכתוב למבחן הוידיאו :shock:

בין היתר במבחן הוידאו רשום שהביצועים דומים ולא אוזכרו הבדלים הנובעים מיחידות ההנעה השונות ובמבחן הכתוב רשום שלאיוניק עדיפות בביצועים והקורולה תחת עומס רועשת ומאומצת יותר.

אבל בכל המבחנים שאני קראתי בשורה התחתונה העדיפו את הקורולה ולמעשה בכל מבחן רכב שראיתי בישראל העדיפו את הקורולה על כל רכב מולו היא נבחנה (לרבות מול האוקטביה והרנו גרנד קופה שנחשבות מאד).

אני לוקח את הנ"ל בערבון מוגבל כי זה לא מדע מדוייק וכאמור יש הבדלים בממצאים שונים בין מבחן למבחן וגם לגופו של ענין לא תמיד התמונה הכוללת משנה ממילא, יש פרמטרים מסוימים שלחלקנו מהותיים מאד והם מכריעים את הבחירה כשלעצמם ולכן שאר הפרמטרים כבר לא מענינים.

למשל לגבי קרינה במושב האחורי עליה שאלת, לפי הידוע לי היא גבוהה משמעותית באיוניק יותר מאשר בקורולה ודי בכך בשבילי כדי לפסול את האיוניק על הסף.

מצד שני הקורולה בתצורת סדאן פסולה בשבילי על הסף גם כן בשל הפגיעה בשימושיות תא המטען ובשל כניסת שמש לחלל הרכב האחורי כתוצאה משיפוע החלון האחורי (באיוניק המצב אפילו חמור יותר מבחינת שיפוע החלון).

לכן שני הרכבים הללו פסולים בשבילי על הסף :cry:

אם מציעים לך קורולה סטיישן זאת יכולה להיות בחירה מצויינת לדעתי ללא החסרונות הנ"ל ובמיוחד אם אתה רוצה רכב היברידי שיש עליו הטבת שווי שימוש.

בהנדסת האנוש יש כמה חסרונות ספיציפיים בלחצנים קטנים מדי של המזגן, לחצני תאורה פנימית קדמית לא מוארים בלילה וחוסר בשחרור נעילת דלתות אוטומטי.

מצד שני מסך המולטימדיה ממוקם מעולה וקל לתפעל אותו וניתן לסגל תנוחת נהיגה נכונה.

מערכת המולטימדיה מקורית בגירסה הזאת וטובה למדי, יש וייז ורדיו אינטרנטי וטלפון בעברית עם כרטיס סים מובנה.

יחידת ההנעה תחת עומס אכן פחות טובה משל האיוניק, פחות חדה ויותר רועשת ובכלל אם אתה נהג עם רגל כבדה על הגז אז היא לא מתאימה לך. מצד שני בנסיעה רגילה היא נעימה וחלקה (ויש כמובן קטעים של נסיעות על חשמל בלבד או בליווי מועט של מנוע הבנזין שהם ממש ממכרים).

הרכב איכותי מאד בחומרי הפנים, מבודד היטב רעשי רוח וכביש ונוח מבחינת המתלים.

מרווח הרגליים במושב האחורי גדול (יותר מהאיוניק למשל) ותא המטען גדול ושימושי.

לגבי מושב הנהג עליו שאלת, רק בינוני בשבילי.

הבעיה היא שבליסינג מציעים את גירסת הספייס הפשוטה ולא ספייס פלוס שמגיעה עם טסות ולא חישוקי סגסוגת דבר שממש מכער את הרכב (מעבר להבדלי אבזור שאני לא זוכר אבל נראה לי לא מהותיים).

10

green ראשית תודה רבה על ההשקעה! ותודה לכל מי שהגיב לי

כל שנותר זה לגשת לסוכנות הרכב לשבת במושב של שני סוגי הרכב ולהרגיש אם זה נותן מענה טוב לגב .

ולגבי הטיוטה אני מקווה שהרעש בזמן עומס לא מציק?

או הגובה מהכביש שהוא נמוך ביחס ליונדאי

ושאלה לסיכום אם מישהו התנסה עם המערכת המולטימדיה של טיוטה נאמר לי שהיא מורכבת בארץ ויש לה הרבה בעיות חיבור

תודה לכם ,

פורסם

ארבעה חודשים ומעל 10,000 ק"מ עם האיוניק , ממליץ בהחלט על הרכב .

מרווח , מצויד גם בגירסאת הליסינג, דלת חמישית שימושית (במיוחד למי שרוכב ..) , נוח לנהיגה ובאופן כללי , ומה שיענין את המעסיק הרכב אצלי לא עושה פחות מ 20 קמ"ל בנסיעה שחלקה בהרי הצפון.

אם הבחירה היא רק בין שני הרכבים אני הייתי הולך על האיוניק, לא התחברי כלל לטויטה (בגירסאת הסדן).

לפני הבחירה מציע לך לבצע נסיעת מבחן ברכבים, חובה לדעתי .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

הקורולה יכולה להרעיש באופן פחות נעים בנסיעה במצב של עומס (בעליות) ובמצב רגיל של הגיר, שאז מנוע הבנזין מטעין את הסוללה ומנוע החשמל לא עובד ומנוע הבנזין נושא בעומס כפול, גם הזזת הרכב וגם טעינת הסוללה וגם עקב אופי פעולה מסוים עם הגיר הרציף.

במצב כזה בדרך כלל אני בוחר להוריד את העומס על מנוע הבנזין או הגיר על ידי הורדת קצב הנסיעה או שאני מעביר למצב ספורט, דבר שגורם ישר למנוע החשמל להיכנס לפעולה ביחד עם מנוע הבנזין ואז מרמת לחיצה מסוימת על דוושת התאוצה, אתה מקבל בוסט חזק ובשרני מאד של כוח (מרגיש חזק בהרבה ממנועים אטמוספריים של 1.6 עד 2 ליטר) ואז רמת הרעש היא בסדר גמור יחסית לעומס ולא חריגה ואפילו מהנה, הצליל בגוון בריטון, מזכיר לי קצת אפילו מנוע v6.

בתוואי מישורי לא תתקל בכלל בבעיה גם בנסיעה מהירה, אולי רק בלחיצה אגריסיבית מאד על דוושת הגז.

לעומת זאת יש יתרון של יחידת ההנעה בקורולה, שהיא יותר חלקה מהאיוניק (והנירו) בתוואי עירוני ולמעשה חלקה לגמרי (גיר רציף), הגיר הרובוטי של האיוניק למרות הגיבוי של המנוע החשמלי, קצת מורגש במצבים מסויימים.

ועוד פעם אני מציין, אם אתה לא נהג רגוע, אופי יחידת ההנעה של האיוניק יתאים לך יותר. ואז הייתי גם שוקל בכלל רכבי טורבו.

לגבי הגובה מהכביש אני לא חושב שתרגיש הבדל לעומת האיוניק.

שיהיה בהצלחה :-D

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מניסיון של מי שהתנסה ברכבי הליסינג ביוניק פרימיום ובקורולה סאן 2020 מה עדיף מבחינת נוחות בדגש מושב נהג , רעשי דרך, מולטימדיה?

צריך לבחור אשמח לשמוע ממי שהתנסה בשני הרכבים לאורך זמן תודה רבה

פורסם

אנשים, אין שום הוכחה שקרינה בלתי מייננת מסרטנת, די עם זה.
קרינה בלתי מייננת זה שם מפחיד לכל דבר שמפיק אור, או חום בסקאלה נמוכה מאולטרה סגול, כמו נורה או גוף האדם.

ואל תגידו לי, "למה יש תקינה ורגולציות אם זה משהו טבעי?", תראו בציטוט למטה את האבסורד בתקנות.

מויקיפדיה: "הפיקוח הוא רק על חשיפה לקרינה בלתי מייננת המיוצרת על ידי האדם, ולא על קרינה דומה ממקורות טבעיים, באותם תחומי תדרים, שעוצמתה גדולה יותר מהמגבלות שנקבעו בחוק. כך, למשל, על מנת להפעיל מתקן הפולט קרינה בתחום התת-אדום בעוצמה של מעל 10 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 ס"מ מהמקור, יש צורך ברישיון ובתשלום של אגרה, על אף שנורת להט רגילה ואף גוף האדם פולטים קרינת חום כזו באופן טבעי."

https://davidson.weizmann.ac.il/online/reasonabledoubt/האם-הקרינה-הביתית-מסוכנת

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 11.6.2020 בשעה 14:38, Yaya2020 כתב:

מניסיון של מי שהתנסה ברכבי הליסינג ביוניק פרימיום ובקורולה סאן 2020 מה עדיף מבחינת נוחות בדגש מושב נהג , רעשי דרך, מולטימדיה?

צריך לבחור אשמח לשמוע ממי שהתנסה בשני הרכבים לאורך זמן תודה רבה

מקפיץ

• תוכן חדש...