Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה גאז 2007.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בדקתי רכב 

הגעתי לשלב של בדיקת הנוזלים.

היה עודף שמן מנוע בערך אצבע מעל המקסימום.

וחוסר במים ברדיאטור בערך חצי אצבע.

לפני זה המוכר ביקש לא לפתוח את הפקק של הרדיאטור, כי זה יעשה שינוי לחצים במערכת ואין צורך לפתוח ברכב כזה ואם אני רוצה לדעת, אם יש מספיק מים ברדיאטור אז הוא יראה לי איך המזגן עובד. כמובן הסברתי בעדינות שזה ממש לא נכון.

בהיסטוריית טיפולים שמתי לב שהרכב (הונדה ג'אז 2007) במשך 5 שנים מאז שהוא ניקנה נעשה בו טיפול כל 10,000 ק"מ לפי הוראות יצרן.

ב-8 שנים שאחריו רשום שהרכב עבר כל 30,000 ק"מ!  לפי התאריך שרשום בספר זה יוצא כל 3 שנים! בניגוד להוראות היצרן!

האם נגרם נזק כל שהוא למנוע מההזנחה הזאת?

פורסם
נגרם.. חפש רכב אחר. בהצלחה 
בס"ד

לפי מה קבעת שנגרם נזק?
לפות"ש, תפתח מכסה מילוי שמן מנוע, תראה אם קיימים משקעים בפנים ומשם נתקדם הלאה.
נ.ב: תקפיד להשתמש בשמן איכותי ופילטק שמן מקורי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני כשעה, rotemb כתב:

בס"ד

לפי מה קבעת שנגרם נזק?
לפות"ש, תפתח מכסה מילוי שמן מנוע, תראה אם קיימים משקעים בפנים ומשם נתקדם הלאה.
נ.ב: תקפיד להשתמש בשמן איכותי ופילטק שמן מקורי.

בדקתי ולא היו משקעים וגם על הפקק לא היו ממרחים למינהם.

לגבי חוסר מים ברדיאטור אולי זה מעיד על משאבת מים לא תקינה?

פורסם

בס"ד
כמו שכתבתי מקודם, להבא, להשתמש בשמן איכותי ופילטר שמן מקורי, ואולי גם הייתי מצמצם טווחי החלפת שמן.
בנוגע לאיבוד /חוסר נוזל קירור, זה יכול לקרות ממגוון רחב של סיבות:
1. תמלא נוזל קירור עד למקס', תבדוק מה קצב איבוד המים.
2. תעבור על קצוות צינורות של מערכת הקירור ותראה עם קיימת נזילה, בדר"כ זה מלווה, עם סוג של אבנית.
3. וכן, גם משאבת מים תקולה, עשויה לנזול.
4. פקק תקול של מיכל העיבוי, גם עלול לגרום לאיבוד מים ע"י אידוי.

פורסם

"לפני זה המוכר ביקש לא לפתוח את הפקק של הרדיאטור, כי זה יעשה שינוי לחצים במערכת ואין צורך לפתוח ברכב כזה "

ברגע שהוא אמר לך משפט כזה היית צריך להגיד לו תודה רבה, ולהמשיך לרכב הבא בשוק. זה לא שאתה בודק איזה מזראטי יחידה בארץ.

פורסם

אל תתקרב, זה מתכון ודאי לצרות.

חוסר/עודף נוזלים, זלזול בטיפולים, חוסר ידע כמו בדיקת מים ברדיאטור ע״י המזגן... אלה יותר נורות אדומות ממה שיש ברכב.

אישית הייתי אומר תודה רבה ובורח הכי רחוק שאני יכול.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)

טוב, יש כאן מחלוקת בין שתי אסכולות.

מצד אחד הרכב עבר טיפולים במוסך מורשה של הונדה ויש היסטוריית טיפולים אם פערים גדולים בין טיפול לטיפול. ובעל הרכב לא כל כך מודע מה מצב הרכב שלו.

מצד שני הרכב עבר לאחרונה טיפול בינואר (עם איחור קטן) והמצב של שמן מנוע היה בסדר גמור לפחות מה שאני ראיתי. מים ברדיאטור היה חסר, אבל לא ברמה חמורה.

הרכב לא התחמם בנסיעת מבחן שאני עשיתי.

קילומטראז' סביר.

השאלה אם יש רכבים עם אמינות מצויינת שיכולים לספוג הזנחה (הזנחה מתועדת) ואז לקבל פינוקים באמצעות שמנים איכותיים ולקבל יישור קו ופשוט לנסוע כרגיל באופן יחסי בזכות אמינות ידועה.

או מצד שני זה לא משנה כי הרכב כבר נגוע ולא שווה לצמצם נזקים כי הרכב לא קיבל את הטיפול המנימלי.

(כמובן שזו בדיקה לפני לקיחת הרכב למכון בדיקה לפני קנייה, כדי לא לזרוק לפח 500 ש"ח)

עריכה אחרונה על ידי netanel92
פורסם

היום בדקתי רכב 
הגעתי לשלב של בדיקת הנוזלים.
היה עודף שמן מנוע בערך אצבע מעל המקסימום.
וחוסר במים ברדיאטור בערך חצי אצבע.
לפני זה המוכר ביקש לא לפתוח את הפקק של הרדיאטור, כי זה יעשה שינוי לחצים במערכת ואין צורך לפתוח ברכב כזה ואם אני רוצה לדעת, אם יש מספיק מים ברדיאטור אז הוא יראה לי איך המזגן עובד. כמובן הסברתי בעדינות שזה ממש לא נכון.

בהיסטוריית טיפולים שמתי לב שהרכב (הונדה ג'אז 2007) במשך 5 שנים מאז שהוא ניקנה נעשה בו טיפול כל 10,000 ק"מ לפי הוראות יצרן.
ב-8 שנים שאחריו רשום שהרכב עבר כל 30,000 ק"מ!  לפי התאריך שרשום בספר זה יוצא כל 3 שנים! בניגוד להוראות היצרן!

האם נגרם נזק כל שהוא למנוע מההזנחה הזאת?

בס"ד

קודם כל, אני מתנצל, לא שמתי לב, שהרכב מיועד לקניה ולא נקנה כבר.
כמו שאמרו קודמי, לא מומלץ לקנות רכב מוזנח מבחינת טיפולים.
אם נקנה כבר, זה סיפור של בקרה וצמצום נזקים.

• תוכן חדש...