ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 619 צפיות
שלום, לאחר התלבטויות, התייעצויות (תודה!), נסיעות מבחן וקריאה מרובה בפורום, אני לקראת רכישת NX300h חדשה. האם יש ״כלל אצבע״ להנחות (כמה הם מורידים מהמחירון הרשמי? יש כל כך הרבה שונות בין היבואנים השונים; אצל חלקם מרגיש שרק כושר המיקוח קובע...). ישנן הטבות כלשהן שאפשר לקבל במעמד הרכישה? בקיצור, דברים שכדאי לי לדעת מנסיונכם בנושא. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vkcar, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 693 צפיות
הי, בעקבות קבלת רכב מהעבודה בקרוב (מעניין אם תצליחו לנחש איפה אני עובד 😇), צריך לבחור בין איביזה לi20. מה המומלצת מביניהם מבחינת נוחות/בטיחות/אבזור? עלויות אחזקה ותיקונים פחות חשובים לי במצב הזה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 956 צפיות
אני מתלבט בין שני הרכבים סוזוקי ספלאש 2014 אוט' או קיה פיקנטו EX 2013 אוט' אם איזה רכב יהיה נוח יותר לבצע נסיעות בין עירוניות?שני הרכבים בקילומטרז' נמוך יחסית. מה הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב מיועד לשמש את אמי. היא נוסעת 10 ק"מ ביום. פעם פעמיים בחודש אולי תבוצע עם הרכב נסיעה ארוכה דרומה/צפונה של 300 ק"מ נניח עם שני אנשים (נהג ונוסע). עד כאן אפשר להסתדר עם סופר מיני בלי בעיה יש כאלה שיגידו גם עם מיני או פשוט עם מה שיש לה עכשיו (דעתי לא התקבלה להישאר עם הנוכחי). יש מחשבה להתפנק קצת, לא עם ג'יפ חלילה, משפחתית מעט מעניינת. קצת סקירה, הורי היו בעלים של רכב יפני פעם אחת, לתקופה קצרה, אותה מיצובישי לאנסר משנות ה-90 שהגיע מחושמלת מא ועד ת אי שם בשנות ה-90. פרט לכך נסעו רק בנבלות תוצרת צרפת ואיטליה, פה ושם איזה סקודה מהעבודה, אבל הכיוון ברור. עכשיו הם מתקרבים לגיל פנסיה ואמרתי להם שזהו נגמרה החגיגה, ואני חושב שהם צריכים לקנות רכב שיהיה גם שווה משהו …
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים שמי דוד נשוי+2 גר בראש העיין העבודה בהרצליה ושפיים לסירוגין . ברשותי איגניס 2006 166000 ק"מ יד 2 , מרגיש שמתחילה להתיישן אני רוצה להתקדם לשנתון גבוה נניח 2013/4/5/ או כל כיוון אחר שתציעו תקציב במצב הקיים בל י להיחנק עד 25000 לא כולל מכירת הרכב. צרכים חשובים ברכב: צריכת דלק, תא מטען מרווח, והשאר פחות חשוב . עוד הערה לבת זוג יש רכב מהעבודה שנלקח בתחילת קורונה. חשבתי על דגמים הבאים לפי סדר : סקודה רומסטר קיה פיקנטו יונדאי אי 10 אשמח ממכם להמלצה חכמה .
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 690 צפיות
שלום לכולם, מבקש המלצה לרכישה של ג'יפון (היום עם הונדה סיוויק) הבקשות: תא מטען מעל 380L שיהיה לו סחירות ומינימום ירידת ערך בטווח של ה5 שנים קדימה רכב חדש/2020/ 0 ק"מ/ 2019 עם ק"מ נמוך מאוד בטיחות ברמה גבוהה עדיפות לאמינות יפנית שהתרגלתי אליה של תדלק וסע (מעבר לטיפולים שגרתיים כמובן) מחיר עד 135K תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 908 צפיות
שלום, אני מחפש רכב אוטומט לנסיעה של כ-100 ק"מ ביום ונסיעות משפחתיות ל- זוג +2 . מצאתי רכב פורד פוקוס שנת 2014 עם 95 אק"מ ב- 22K, אשמח לשמוע המלצות על הפורד או על עוד רכבים משפחתיים. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 8 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כבר קורא הרבה על כל קטגוריית הג'יפנים ודי ננעלתי על שני אלו. התקציב 110-130, זוג+1 כרגע, בעיר ונסיעות בינעירוניותת מידי פעם. האורך של הארונה די קרץ, אבל המרחב מאחורה בשני אלה יותר טוב. חשוב לי גם מערכות בטיחות אקטיביות. מה הייתם בוחרים בין הקאמיק לפיז'ו 2008? או האם כדאי 3008/אטקה בנות 3.
הודעה אחרונה מאת ntd, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 561 צפיות
אהלן המותג MG נכנס לארץ לפני כמה שנים בבעלות סינית עם דגמים זולים במיוחד. כיום בשוק היד 2 ניתן לקנות MG משומשת וצעירה יחסית בזול. אבל שאלת האמינות לאורך זמן עומדת לנגד עינינו. מה תוכלו לספר לי על הרכבים האלו כמשומשים? באופן ספציפי אני מתעניין בMG3 משנתון 2015. (ידנית) תודה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זוג + ילדים קטנים בני שנה ו 5 איזה רכב משפחתי מומלץ עד 60 אלף שקל אני חשבתי על קיה ספורטא'ג האם יש משהו יותר מומלץ? תודה,
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 678 צפיות
שלום חברים, אני מקבל בקרוב רכב ליסינג מהעבודה (קבוצה 3) ואני מתלבט בין מיצובישי ASX לסיאט אטקה, מה אתם אומרים? אני מחפש רכב גבוהה (כי אני 1.93) והאטקה יותר נראת לי, אבל היא מגיעה ללא מצלמת רוורס והבנתי שהמולטימדיה שלה לא משהו...
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המאזדה דמיו 2002 שבקה חיים ללא תסמינים מקדימים. פשוט רעש של תקתוק מקדימה, ולאחר כמה ד' הגז לא מגיב. חום מנוע לא עלה. עצרתי בצד ועשן לבן שיצא מהמנוע. המוסכניק אמר ראש מנוע. על כל פנים, מחפש רכב קטן וחסכוני, שישרת אותי כל יום נוסע 80 ק''מ בכביש בין עירוני, לא קריטי ידני או אוטומט, אבל עדיפות לאוטומט. חשוב שבור יהיה אמין, ולא משהו שרואה מוסך באופן תדיר. חשבתי על מיצובישי ספייס סטאר, טויוטה יאריס, וניסן מיקרה. לאחרונה התחלתי לחשוב גם על סוזוקי אלטו. אשמח לשמוע את דעתכם. כל עצה תתקבל בשמחה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 947 צפיות
איזה מנוע מומלץ ברכב ? מחפש זריזות ואמינות.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לעוזרים! מחפש רכב משומש שישמש אותי לנסיעות ארוכות (120 ק"מ ביום) בינעירוניות בעיקר. אוטומט ולא באמת משנה לי אם זה סופר מיני או משפחתית. אין לי בעיה עם ליסינג (אבל לא השכרה) תקציב 50K לפי סדר חשיבות: 1) אמינה 2) חסכונית (חלפים זולים וגם צריכת דלק) 3) נוחות תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
היי. חבר מעוניין לקנות 208 מסוכנות טרייד מוביל. הרכב המדובר הוא מ 2015, בנזין, אוטומטית ברמת גימור ACTIVE. לפי הרישום במשרד התחבורה המנוע הוא בנפח 1598 ועם 120 כ"ס. הרכב יד ראשונה פרטית, עשה רק 26,000 ק"מ והמחיר הנדרש עליו הוא 33K. קודם כל אני מבין שעניין הרצועות לא רלוונטי לדגם הזה אלא רק ל 1.2, אני צודק? דבר שני, מה דעתכם על הסוכנות עצמה, ועל העסקה באופן כללי, המחיר טוב? המנוע בנזין בגרסת 1.6 מרגיש מספיק טוב ונמרץ? כדאי לקחת לבדיקה מטעמו באחד המכונים באזור או שעדיף לעבור דווקא בגבע או אורן? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 510 צפיות
ערב טוב... ברצוני לייבא לימוזינה ביבוא אישי מארה"ב או מאירופה... שוטטתי באינטרנט לגבי היבוא והמכס ויש ים של מידע. אשמח למידע נוסף בנושא מיודעי דבר.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 557 צפיות
היי אני שוקל לרכוש את הרכב הנ"ל. מה דעתכם עליו מבחינת אמינות, חיסכון בדלק, שמירה על ערך וכו?
הודעה אחרונה מאת guy3145, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 481 צפיות
שלום, אשמח להמלצה לרכב משפחתי שיהיה זול לאחזקה. תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 510 צפיות
היי אשמח להמלצה. תקציב 20,000 ,
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
היי חברים צריך את עזרתכם אני מעוניין לקנות שברולט קרוז 2015 lt מנוע 1.4 טורבו 140 כוח סוס 80000 קמ רצטתא לדעת לגבי אמינות הרכב אחזקה מחיר של טיפולים וחלקים האם המנוע והגיר בעייתיים ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Gavriel Hakim, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 464 צפיות
היי אני הולך לקנות מחר את הרכב אוטמטי שנת 2013 ב 30 אלף רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב. שמעתי שיש לו רעשי מנוע חזקים(פחות מפריע לדעתי) אבל גם שמעתי שבכללי הפלסטיקה שלו ברכב זולה מאוד ומתפרקת ושבגדול זו קופסאת גפרורים על גלגלים חחח אני צריך רכב לעבודה כל בוקר 20 דק נסיעה ופה לשם נסיעות לחברה וכו' השאלה אם שווה להשקיע עליו 30 אלף לדעתכם לא מצאתי חלופות שמתאימות אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 472 צפיות
מחפש לאשתי רכב אוטומטי הכי קטן שיש, שיסע באופן יומי על קו ראשון-הרצליה. היא צריכה רכב בדגש על קטן-קטן מאוד. I10, פיקנטו, מאזדה 2 וחברותיהם גדולות מדי בשבילה. אופציות שחשבתי: סוזוקי אלטו - אפשר למצוא גם שנתונים 2014/5 סמארט - אפשר למצוא עד שנתונים 2012 היא די נעולה על הסמארט, אפילו האלטו נראית לה גדולה. הנושא הדי עיקרי שמפריע לה הוא חניות ותמרונים בת"א. היא לא נהגה כ 3 שנים והיא צריכה לחזור לזה ולקבל ביטחון. הסמארט מרגיש לי פחות "רכב", מה גם שלא נוכל להכניס בו עגלה או לנסוע עם תינוק. אני מתכנן לתחזק את הרכב בעצמי ונראה לי שהחלפים וגישה למנוע או עבודה איתו, לא הכי נוחות או פרקטיות. על האלטו 1.0 נ…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
לקסוס, סופרב או וולוו 1 2
מאת vkcar- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב חדש או משומש קלות (עד שנתיים) ואשמח לעצת הפורום. עיקרי הצרכים: רכב עיקרי למשפחה בת 4 נפשות (כולל תינוק בכסא בטיחות). ישמש לנסיעה יומיומית 120 ק"מ משולבת (עירוני ובין-עירוני, פקקי גוש דן) וכמובן נסיעות פנאי בסופ"שים. סך כ-30,000 ק"מ בשנה. מחפש הנאה מהנסיעה (נוחות, יכולות דינאמיות), בטיחות, עלויות אחזקה סבירות עד כמה שניתן (הסיבה שאאודי לא ברשימה). מתכוון להחליף מדי 3-4 שנים. עדיפות לרכב חדש או משומש קלות, בפורמט רכב מנהלים או ג'יפון . תקציב כ-200-250K. אשמח דעתכם לבחירה בין - 1. לקסוס NX300h , בת שנה-שנתיים. אוהב את העיצוב אך טרם נסעתי עליו. שמעתי שהדגם אמור להתחלף בשנה הבאה וזה קצת מרתיע בינתיים. …
הודעה אחרונה מאת vkcar, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 537 צפיות
שלום ברצוני לרכוש רכב עד 25 אלף ש"ח מחיפושים ברשת עלו כמה דגמים: סקודה יטי 1.2tsi 2011 שברולט קרוז טורבו 1.4 2012 ורנו קוליאוס 2011 2.5 ושברולט קפטיבה 2012 2.4 מבחינת שימושיות מעדיף רכב יותר גבוה ומרווח. רציתי לדעת על איזה מהרכבים האלה עדיף ללכת כולם נעים סביב ה100-120 אלף ק"מ. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 472 צפיות
הי, מחפש רכב לנסיעות פעם פעמיים בשבוע לא יותר, לא רכב משפחתי. חסכוני בדלק ובעל עלויות תיקונים וחלקים זולים, אבל גם חשוב לי להנות מהנסיעה מצד כל האלמנטים שציינים פה. תקציב 20K תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רכב עד 60K
מאת לירן40-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 472 צפיות
שלום חברים אשמח לעזרה בייעוץ לקניית רכב חדש. אנחנו 5 נפשות 3 ילדים קטנים, שתי כסאות ובוסטר, אני מחפש רכב גדול, יציב,אמין וחסכוני ( פחות חשוב כי זה רכב שני) בבעלותי רכב שנת 2011 ששווה בלחץ 16k. שמתי עין על 3 רכבים טובים שנראים לי מתאימים לצרכים שלנו כמשפחה. אשמח לחוות דעת ממכם. קיה נירו 2016/7 סוזוקי קרוסאובר 2016/17 רנו פלואנס 2016 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 449 צפיות
שלום אשמח לקבל ייעוץ לגבי רכב מומלץ עד 50K אפשר גם קצת יותר הדברים שחשובים לי: 1. ספסל אחורי די מרווח, צריך להכניס 2 כסאות ילדים + בוסטר. 2. אפשרות לבטל כרית אוויר מקדימה לנוסע בצד. 3. רצוי לא אירופאיות.. 4. עדיפות לשנתון 2015 ומעלה כמובן לרכב אמין שלא רואה הרבה מוסך.. יש משהו מומלץ שיכול לעמוד בדרישות?
הודעה אחרונה מאת bennyye1, -
סיאט איביזה
מאת ShakedW- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 577 צפיות
אהלן .. אני חושב על לקנות סיאט איביזה 1.2 Tsi - שנתון 2012-2013 . איך הרכב בשנים האלה ? מבחינת הנוחות נסיעה , מנוע , אמינות , דלק ..
הודעה אחרונה מאת ShakedW, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה ההבדל בין המסלולים ולמה 0 ק"מ כלכך זול (לפעמים 12 אלף ש"ח) יחסית לרכב יבואן. אני מבין את הנושא של היד 01, יש עוד משהו? האם כדאי לי כמישהו שנוסע 10 אלף בשנה לחסוך עשרת אלפים ש"ח ולהחזיק רכב 5 שנים על חשבון יד 00?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 647 צפיות
שלום, הייתי שוקל לחפש ולקנות הונדה FRV העיניין הוא ששנת הדגם האחרונה הינה 2009 ורוב הרכבים עם קילומטרז מעל 200,000 בהנחה שאני הולך על רכב 2009, הייתי רוצה שאנשים שמכירים הונדות ישנות (FRV תואמת טכנית סיויק) יתנו דיעה אם הרכב ממשיך להיות אמין בשנים הקרובות האם צפויות בעיות שקשורות ליובש של כל מיני גומיות\צינורות, מערכת קירור, אלטרנטור או השד יודע מה? תודה,
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)