Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב מיועד לשמש את אמי.
היא נוסעת 10 ק"מ ביום.
פעם פעמיים בחודש אולי תבוצע עם הרכב נסיעה ארוכה דרומה/צפונה של 300 ק"מ נניח עם שני אנשים (נהג ונוסע).
עד כאן אפשר להסתדר עם סופר מיני בלי בעיה יש כאלה שיגידו גם עם מיני או פשוט עם מה שיש לה עכשיו (דעתי לא התקבלה להישאר עם הנוכחי).
יש מחשבה להתפנק קצת, לא עם ג'יפ חלילה, משפחתית מעט מעניינת.

קצת סקירה, הורי היו בעלים של רכב יפני פעם אחת, לתקופה קצרה, אותה מיצובישי לאנסר משנות ה-90 שהגיע מחושמלת מא ועד ת אי שם בשנות ה-90.
פרט לכך נסעו רק בנבלות תוצרת צרפת ואיטליה, פה ושם איזה סקודה מהעבודה, אבל הכיוון ברור.
עכשיו הם מתקרבים לגיל פנסיה ואמרתי להם שזהו נגמרה החגיגה, ואני חושב שהם צריכים לקנות רכב שיהיה גם שווה משהו בעוד כמה שנים.

חשבתי על מאזדה 3 דור קודם. משפחתית מעניינת? צ'ק, מאובזרת ומפנקת? צ'ק גם בגירסאות בסיסיות יחסית, נראית טוב? צ'ק, שומרת ערך? השמועה אומרת שכן.

רציתי לשמוע את דעתכם קודם כל.
דבר שני הייתי שמח לקבל מידע על השוק הזה של יפאנית מבוקשת. איך הוא מתנהל? רכבים נחטפים? נמכרים במחירון תמיד? מעל המחירון? מוכרים חיים בסרט? בצדק? לא בצדק?
הכיוון, רכב מ2019 עם ק"מ נמוך. דגם הפרימיום יקר ולא נראה לי נכנס בתקציב. דגם ה"ספורט" כן והוא נראה לי די מאובזר.
למישהו יש השגות לגבי הדגם הזה? הייתם יורדים בשנתון תמורת פרימיום?

אדגיש שאין לחץ, יש המון זמן לחפש רכב (קניה מתוכננת - עד יולי), וגם לא צריך למכור רכב בשביל לקנות אחד.

*נשקלת אופציה נוספת, ג'יפון סוזוקי כלשהו, קרוסאובר/ויטארה במחשבה שאולי יהיה קל יותר להיכנס ולצאת מהם (כרגע אין שום בעיה להכנס לנוכחי, סופר מיני).

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שמירת ערך כבר מזמן לא קיימת, ולא ממש רלוונטית. 

ספציפית לגבי המאזדה 3 - נמוכה וממש לא מתאימה למבוגרים.

אישית לו אני במקום ההורים שלך מחפש נירו בת שנתיים.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

הנירו עושה רושם יקרה... לא בדקתי מחירון, אבל הרכב היחיד מ2018, פרטי שמופיע עם מחיר בלוח (מה הקטע לא לשים מחיר לעזאזל?), מבקשים עליו 106K, ולא מדובר באיזה תגלית, 45K ק"מ שזה ממש לא מעט.

פורסם

עד יולי תכנסנה לשוק לא מעט יוצאות ליסינג מ-2017 והמחירים ירדו. אופציה נוספת האחות איוניק (אם כי היא יותר נמוכה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לא אהבתי את האיוניק... משהו שם לא לטעמי, וכפי שאמרת היא נמוכה.
אוקיי. נמתין בסבלנות/ננסה לדוג מציאה, הנירו אכן אופציה מעניינת שלא שקלתי.
אני פתוח לעוד הצעות.

דרך אגב, לגבי "שמירת ערך כבר מזמן לא קיימת", עדיין יש רכבים שנמכרים במחירון או קרוב לכך להבנתי. אם כך למה אתה אומר את זה?

פורסם

כי השוק מוצף בכלי רכב וקונים - אין. אי אפשר לבנות על שמירת ערך, ולא הייתי רוכש רכב לפי השיקול הזה כי אופנות משתנות כל הזמן, ורכב פופולרי בליסינג גם אם הוא נחשב מוצלח, ברגע שיש היצע גדול - המחיר צונח.

בנוסף, דווקא פנסיונרים לא בהכרח צריכים לקחת את שמירת הערך כפרמטר משמעותי, כי ברבים מהמקרים הם יחזיקו את הרכב 15 שנה, וירדו מההגה, ומה שישאר לא ממש ישנה להם.

בקניית רכב לפנסיונרים הייתי שם במקום הראשון נוחות כניסה ויציאה (גם אם היום הכל שפיר ) ומערכות בטיחות מקוריות ( בקרת סטיה מנתיב אקטיבית, ובלימה אוטונומית לפחות )

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כפי שנכתב מעלי ובצדק לאנשים מבוגרים שאלת הכניסה והיציאה מהרכב הופכות למשמעותית יותר מאשר לצעירים שאינם מספיק מודעים למזלם בענין הזה. לכן איזה SUV חביב ולא גדול במיוחד צריך לטעמי להיות גם על הכוונת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המלצתי - לך על טויוטה chr. חסכונית, שומרת על ערכה, בטיחותית, ואם לא מסיעים נוסעים מאחור - אז היא מושלמת לדעתי.

נוחה למבוגרים, בקיצור מומלצת לפי הדרישות שלך

• רעיון גרוע 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אני יכול להמליץ מדוגמא אישית - להורים שלי, שגם הם מבוגרים, יש טויוטה יאריס בת 5 רגילה (לא ההיברידית). הרכב אמנם לא ג'יפון אבל יותר גבוה מקורולה למשל, כך שהם הרבה פחות מתקשים בכניסה/יציאה.

(אם זה מעניין, חוץ מהחלפת מצבר לאחרונה, לא היו להם תקלות).

לגבי בלימה אוטונומית, אאל"ט אני חושב שבשנים האלה היה צריך להזמין חבילת בטיחות בשביל לקבל את זה.להם אין.

אני יודע שהרכב הזה יקר יחסית, אז אם הוא נכנס בתקציב, גם שווה לשקול . בנוסף, הם חייבים לנסוע בו כדי לראות אם מתאים להם, בעיקר תנוחת ישיבה ונוחות המושב.

בהצלחה

פורסם

יש אצלי המלצה למכונית שלטעמי הכי מתאימה לזקנים, מאוד מרווחת בצד ממדים חיצוניים צנועים יחסית, כניסה ויציאה נוחים באופן יוצא דופן, ראות פנטסטית ( עוד מגבלה אצל זקנים, הפרקים כבר נוקשים, הצואר כבר לא גמיש ובאופן כללי אקרובטיקה מהסוג הנדרש בכל מיני אופנתיות כמו ה CHR צנומת החלונות, בכדי לראות משהו שמגיע מאזור "מת", כבר לא קלי קלות ), נוחות נסיעה מעולה ועוד "גודיס" למכביר. הענין הוא שהיא לא יפנית, אפילו לא מהאזור ולכן ההמלצה תשאר אצלי.

פורסם

רועי אתה יכול להמליץ על כל דגם שנראה לך. 
לקחתי לצומת ליבי את ההמלצה על רכב מעט גבוה יותר.
הנירו בהחלט נשמע מעניין, אם כי אני חושב שהמחירון שלו גבוה מהתקציב. בלוח כרגע אין הרבה רכבים כאלה למכירה, אולי סתם עניין רגעי.
אני אמשיך לעקוב, יש זמן.

לגבי עניין המחירון. למרות מה שzvit רשם נראה שעדיין ישנם דגמים מבוקשים שנהנים משמירת ערך גבוהה ולרוב הם מתוצרת יפן.
מה דעתכם על הונדה ג'אז? לא רכב הכי מפנק, אבל מרווח, יש אבזור בטיחותי לפי מה שאני זוכר, וממה שהבנתי מאוד מבוקש.

פורסם

לא מפנקת , אבל כן דיי אמינה מרווחת , ובטיחותית לזמנה, גרסת הקומפורט עדיפה מבחינת אבזור בטיחות (יש רמת גימור גבוהה יותר אבל עם התמחור המקורי שלה לא סביר שיהיו הרבה בשוק). רועשת תחת מאמץ עקב הגיר הרציף. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אני מקפיץ את הנושא. לא יודע אם הכותרת ממש רלוונטית, אפשר לשנות אותה למשהו סטייל "מחפש רכב בתקציב של עד 100K לאמא".

עשיתי חושבים לאחר ההמלצות של חברי הפורום המכובדים. קודם כל קיבלתי את ההמלצה לא לשלול את תוצרת צרפת (באופן אירוני) שליוותה אותי ואת הורי בהרבה נקודות בחיים.
דבר שני לקחתי את ההמלצה לרכב קצת גבוה יותר "ג'יפ מודרני", ואני חושב שזה כיוון נכון.

התקציב הוא כ-100K.
אעתיק שוב את הדרישות המתוקנות:
הרכב מיועד לשמש את אמי.
היא נוסעת 10-20 ק"מ ביום.

עדיפות למערכות בטיחות.
פעם פעמיים בחודש וגם זה בספק תבוצע עם הרכב נסיעה ארוכה דרומה/צפונה של 300 ק"מ נניח עם שני אנשים (נהג ונוסע).
עד כאן אפשר להסתדר עם סופר מיני בלי בעיה יש כאלה שיגידו גם עם מיני או פשוט עם מה שיש לה עכשיו (דעתי לא התקבלה להישאר עם הנוכחי).
יש מחשבה להתפנק קצת ולקחת משהו קצת יותר רציני מסופר מיני, וכדי שיהיה בעל גישה נוחה גם גבוה מעט "ג'יפון".

עכשיו למועמדות:
קיה נירו היא מועמדת טובה. אפשר למצוא רכבים מ2018 פרטיים בתקציב. 
מבחינת תוצרת צרפת אפשר לנסות לדוג 3008 יד 2 שנקנתה מ-0 ק"מ. המחירון מראה שרכבים מ2018 ואפילו 2019 יכנסו לתקציב. שוב רכב צרפתי, אומרים שהשוק של ה-3008 די חם.
אופציה נוספת וקצת מוזרה בהתחשב בסיטואציה - סיטרואן קקטוס מהדגם החדש. יש עכשיו בלוח למשל אחת מ2019 עם ק"מ נמוך ברמת הגימור הגבוהה. מבקשים עליה 85K.
הרכב מגיע די מאובזר ואומרים שמאוד נוח והוא זול, ואין שום סיבה לבזבז כסף כשלא צריך.

למה אני אומר מוזר? כי קקטוס אחד כבר יש.

מה שמדאיג אותי בקקטוס זה המנוע, בנזין קטן ומטורבת ולא דיזל/היברידי. היו עניינים עם המנוע הזה, לא יודע עד כמה הם נפתרו לחלוטין. חוץ מזה הקקטוס מותק של רכב.

דעתכם? אופציות נוספות התקבלו בברכה.
הקניה מתוכננת ליולי, אם נראה הזדמנות נקנה אותה כבר מחר, ההורים שלי די גמישים כי הם לא מוכרים את הרכב הקיים.

תודה.

• תוכן חדש...