ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 596 צפיות
היי אנחנו זוג צעיר בתחילת דרכו שמחפש רכב נוסף (בשבילי) לבעלי יש סובארו b4 - ששותה מלא דלק, לכן אני מחפשת רכב שהיה מאוד חסכוני המחיר עד 20 אלף שקלים, אוטומט, גרים במושב לכן הנסיעות בעיקר בכבישים בין עירוניים- עיר, חשוב שהרכב יהיה בטיחותי ויכנס בו עגלת תינוק איזה המלצות יש לכם בשבילי? מאוד מבולבלת מה כדאי
הודעה אחרונה מאת Lora, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 497 צפיות
אשמח אם מישהו מכיר מכון אמין ומקצועי לבדיקת רכב לפני קניה בנתניה.
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רק ג'יפון ועדיף גבוה ככל שניתן, לא קטן. מחפש לאמא שלי (75) שלי רכב, נהגת טובה , חדה וזהירה , נוהגת יום יום כ 50 או 40 קמ ליום,כרגע היא נוהגת ביונדאי IX35 2014 ובעבר, יונדאי טוסון 2005, היא לא ממהרת להחליף רכבים ואני מעדיף אמינות ושקט, כי אני זה שצריך ללכת למוסך. בטיחות אקטיבית חשוב ככל שניתן ועצירה אוטונומית אם מתקרבים לרכב שעצר בפתאומיות מלפנים. ק"מ היא לא עושה יותר מ 12 אלף בשנה, אין בעיית תקציב אבל היא לא תקנה רכב מעל 200 אלף , ככה היא מעדיפה, כנראה סביב ה170 -160 אלף לא למשוך צומת לב.... סגפנית. מחפש רכב גבוה חובה , אמין , דלק לא חייב חסכוני אבל לא בולען. הכי קל להיכנס לקיה או יונדאי, אבל זה אם אין ברירה... היא תשמח לעוד קוראני בחניה. …
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 633 צפיות
שלום למומחים:) אני אחד המוזרים שעדיין לא מתלהב מג'יפונים ומחפש האצ'בק קומפקטית. התקציב גג 130 "על הכביש" כרגע על הפרק: גולף 1500 או פוקוס ST LINE שאמורה להגיע ממש בקרוב כך נאמר לי וכנראה תתומחר מתחת לאקטיב X חשוב לי: איכות גימור , נוחות, שקט . פחות חשוב: צריכת דלק , תא מטען , מקום מאחור (נוסע לבד , מקס 1+1) מבין השתיים הללו - יודע שהגולף הוחלפה כבר לדור חדש - מה הייתם בוחרים ולמה? חלופות נוספות? המון תודה,
הודעה אחרונה מאת ntd, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 588 צפיות
שלום, שבוע הבא אני אגש לטרייד מוביל בפ״ת כדי להסתכל על סופר מיני (שנתונים 2016-2015) . האם יש משהו שכדאי לשים לב אליו/להתרחק כשאני מסתכל על רכבים במגרש ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 478 צפיות
מה דעתכם על יונדאי i35 2014-2016?
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 621 צפיות
בס"ד שלום לכולם אני מתעניין ברכב ספורטיבי באיזור 50K ואם זה יהיה ממש מציאה אז אני אתאמץ עד 55K בעקרון התחלתי להתעניין באלפא רומיאו ג'ולייטה - אבל מאוד קשה למצוא אחת כזאת שמורה ומטופלת היטב במחיר סביר וכמובן שאני ממשיך לחפש כזאת אבל החלטתי לפתוח טיפה את אפיק החיפוש אשמח לשמוע הצעות מענינות אבל עם הרבה הגבלות אז ככה הרכב ישמש אותי לנסיעה יומיומית בערך כ 8,000 קמ בשנה מה שחשוב בעיקר שהרכב יהיה במראה החיצוני לטעמי כמובן - פחות אוהב את המורות הקטנות למשל 208GTI פולו GTI וכו מעדיף מראה יותר מודרני בסגנון שירוקו ולוסטר לאון וכדו שיהיה יחסית אמין מהיר ובעיקר הרבה כח לעליות בירושלים - כמובן שעדיפות לגיר אוטומט בכל זאת יר…
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 728 צפיות
אז הגיע הזמן להחליף את הרכב ואני באמת לא יודע מה כדאי. קצת רקע.. לפני 4 שנים רכשתי האודי q5 sline 2012 יד 1 , 65 אלף קילומטר.. בואו נאמר שזו החוויה הכי גרועה שהייתה לי בחיים, אשתי והאודי כבר לא חברים. לאחר הטראומה אשתי לא הייתה מוכנה לשמוע למרות שרציתי לקנות אותו רכב.. כיום יש לנו יונדאי טוסון "אופן סקיי" 2.0 , 2016 חווית נהיגה שונה לחלוטין אבל האמת פעם אחת לא ראתה מוסך חוץ משגרת הטיפולים. המשיכה שלי הטבעית היא : מרצדס, האודי וב.מ.וו. היום התקציב הוא עד 200 א'. מה דעתכם? ראיתי מרצדס 2016 (לא כזה ישן) דגם glc דיזל 220d והביקורות טובות..אך עדיין יש לאשתי פחד לחזור שוב לכאב ראש. ביטוח ודלק לא…
הודעה אחרונה מאת EuorpeDrop, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 454 צפיות
היי, אנחנו מנסים לשדרג ממשפחתית ל 7 מקומות, אחרי בדיקות של הדגמים הקיימים והתייעצות לגבים החלטנו ללכת על מאזדה 5 או ניסן קשקאי פלוס 2. השיקולים הם: תקציב כ 50K ש"ח 7 מקומות צריכת דלק טובה ניראות למישהו יש ניסיון אישי עם אחד הדגמים? אשמח לכל פיסת מידע...
הודעה אחרונה מאת משפחתי משודרג, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 486 צפיות
מחפש המלצה לרכב עד 35 עם יכולות לשיפור וגם רכב שאולי יהיה כיף לנסוע בהם יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת Ofekratson12, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 512 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב לאמא שלי עד 50k. מדובר בסהכ בנסיעה עירונית רגועה לרוב (פה ושם נסיעות בין עירוניות), ומתוכנן לעשות מעט קילומטרים שנתיים (אולי 10-12 אלף) התכנון הוא לקנות באחת מהסוכנויות בבאר שבע ולעשות טרייד על פיגו 308 2011 שברשותינו. הכיוון הוא לרכב בשנתון גבוה (לכל הפחות 2015), שיהיה אמין וזול לתיקונים. ההמלצות שקיבלתי עד כה הוא ללכת 'עם העדר' על הפיקנטו או i10. כמו כן מה308 נכווינו ממש, אז נאלץ ללכת עם הסטיגמה נגד הצרפתיות. תודה!
הודעה אחרונה מאת Gh1993, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 449 צפיות
שלום רב, אני מחפש לקנות לאמא שלי רכב עד 25K, הרכב ישמש בעיקר לנסיעות קצרות, אני מניח שהרכב ייסע פחות מ-10 ק"מ בשנה. עדיפות לסופר מיני אוטו' עם צריכת דלק טובה ותחזוקה וטיפולים זולים. אני אשמח לקבל המלצות על רכבים מומלצים. רב תודות!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 770 צפיות
שלום חברים יתכן והנושא נדוש כאן עד עפר ואם כך מתנצל על פתיחה נוספת פשוט לא מצאתי. מעוניין לקנות אאוטלנדר או איקס טרייל שנתון 2016, אשמח לעזרה, תודה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני צריך רכב עם וו גרירה לצורך גרירת קרוואן נייד אין צורך בטסט לא צריך שום דבר חוץ ממנוע שיוכל לסחוב משקל כבד.....
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת פיג'ו 5008 ומתלבט האם ללכת על דגם האקטיב 1.6 או ששווה לשדרג לפרימיום. האם התוספות (בקרות, אבזור, גימור) שוות לדעתכם את העלות הנוספת (כ-22 אש"ח)? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Abato3, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב . יש מחשבון בדף אקסל שמחשב את כל ההעלויות הצפויות על פי נתונים ? תודה רבה , תומר .
הודעה אחרונה מאת שלומו, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מצאתי רכב שאני מעוניין בו שנת 2016 עם קילומטראז חשוד ביותר של 20,000 ק"מ שנמכר במחיר זול ומחשיד מאוד. רשום ברישיון שהרכב יד 01 ותאריך בעלות 04/12/19 כלומר הרכב בבעלותו מהתאריך הזה? הרכב נקי מטביעות ביטוח. הרכב עשה לפי מה שהוא אומר טיפול אחד לפי הקילומטראז על פי מה שהוא אומר לא מזמן זה לא טוב אך במחיר הזה אני מוכן לספוג את העניין. הרכב עבר טסט לפני חודש. ונראה שמדובר בסוחר רכב מב"ש.... בקצרה הרבה מאוד נורות אדומות בקצרה אני חושש שמדובר בסוחר מתוחכם ביותר שהצליח לאפס לרכב קילומטראז להביא את הרכב לטיפול במורשה עם קילומטראז נמוך לא מזמן ולעשות לו טסט ככה שברישיון החדש יהיה רשום הקילומטראז הנמוך... חתיכת מבצע אבל אפשרי הרבה מאוד נורות אדומות אך העסקה זה בדיוק מה…
הודעה אחרונה מאת meshumeshet, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 476 צפיות
לאיזה רכבים מתחת ל100 אלף (יד שניה) יש בטיחות אקטיבית עם בלימה אקטיבית במהירות גבוהות (נגיד עד 120 קמש לפחות) וגם תא מטען גדול שמתאים לעגלה ומזוודה ביחד. האם לקיה נירו יש תא מטען סביר בשביל זה? האם יש רכב סטיישן שעונה על הדרישות הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת שלומו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 462 צפיות
מחפש רכב לנהג חדש. רכב ראשון. עד 20 אלף שח. מיני/סופר מיני. חובה אוטומט בדגש על אמינות. רוב הנסיעות בתוך העיר. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 508 צפיות
היי, אני מתלבט אם לקנות לרכב ראשון את הדגם הזה, איך הרכב? אני מחפש משהו שיהיה חזק יחסית ועניין אותי כמה אמור לעלות אחת ועל מה צריך לשים דגש לפני הקנייה, ומה העלויות אחזקה שלו? אני בן 18 אם זה קשור
הודעה אחרונה מאת Yarin shushan, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
נתחיל מזה שלא הייתה לי S-MAX אבל אני הייתי סגור על הרכב (כבר כמה פעמים לצערי-אבל זהו אני כבר חייב 7 מקומות) ומכיר את כל מודעות המכירה בחודשיים האחרונים בעל פה. עם זאת כבר נמאס לי לשמוע סיפורים מה שמשך אותי בפורד זה שילוב של עיצוב נאה בעיניי (בעיני אשתי פחות) אבזור מנוע ושלוש כסאות אמיתיים בשורה השניה. "החלטתי לא למכור כי השבוע החלפתי טורבו" "תקנה ונתקזז על גיר שרק נוזל (תוסיף נוזל כל שבוע לא נורא)" + עדכון האימה החודשי של הנס ורותם בשרשור (המדהים כשלעצמו). מזגן חלש (ואני דרומי 40 מעלות כאן זה נפוץ בקיץ) ירידת דלק ירידת ערך צפויה (ניחוש מושכל עקב עלויות תיקון אסטרונומיות שישביתו רכבים) עדכון של רותם ששיפוץ גיר (י…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עוזר לחברים במציאת רכב שני בבית לשימוש עירוני של האישה והבת החיילת. גג 10000 ק"מ בשנה. נדלקה על ג'וק. נמצא רכב בקרסו מודל 2016 דגם מפואר" טקנה". 77000 ק"מ. עם שנתיים אחריות (!) כ-60000 שקל. מצרף טופס בדיקה של קרסו, כמובן שילקח לבדיקה נוספת. אשמח לחוות דעת כללית על הדגם, במה להתמקד בבדיקה ובכלל על הטופס המצורף.
הודעה אחרונה מאת levy, -
מתלבט לגבי רכישת רכב חדש - אופי ספורטיבי, לא גדול (אבל מקום ל 4 אנשים) - תקציב סביב 230K. מתלבט בין אלפא רומאו ג'ולייה - יש עכשיו מבצעים בדגמים המחודשים. חושש מהאמינות המפורסמת של אלפא, ומירידת הערך. לבין - hothatch חדשים שאמורים להגיע בסוף השנה (אבל כנראה יגיעו רק בתחילת 2021) - GOLF GTI דור 8, לבין LEON CUPRA החדשה. אודה לחוות דעתכם, וניסיון של בעלי ג'וליה בנושאים הנ"ל
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 0 תגובות
- 512 צפיות
הזמנתי לפני שבוע את הפיג׳יו 2008 מגיע באזור יולי דגם פרימיום עם הגג בינתיים בוחן עוד רכבים,אשמח לקבל המלצות על עוד רכבים בסגמנט או על הקמיק בפרט שעשיתי עליה נסיעת מבחן אבל עדיין בתחושה שהפיגו יותר מרשימה רק שהקמיק קיימת במלאי מיידי. בנוסף הגיר dsg 7 מטריד אותי בקמיק לפי הביקורות לא מוצלח בכלל.
הודעה אחרונה מאת Daniel Bs, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי אני מעוניין לקנות את הרכב הזה בעיקר כי הוא עונה כמעט על כל הדרישות שלי אבל יש לי כמה שאלות. הבנתי שהיא זהה לגמרי לסיטרואן C1 (אני מדבר על שנתון 2016) השאלה מה זה "זהה" ? הצריכת דלק זהה?החלקי חילוף זהים? עלות החלקים זהה? וגם כל הזמן אני שומע "אל תתקרב לצרפתיות אל תתקרב לצרפתיות" אז מה זה שונה הפעם? הרי סיטרואן היא צרפתייה אם אני מוצא סיטרואן C1 במחיר נמוך יותר מהאייגו ללכת על הסיטרואן?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים, אני בן 23, מעוניין לקנות רכב ראשון לדיילי - תקציב 10K נסיעה כללית צפויה 15-20KKM תוואי נסיעה - 50-50 עירוני/בינעירוני אני אחזיק ברכב כשנה-שנתיים, המטרה שלי בעיקר לחשוף אותי לעולם הרכב, אחזקה, טיפולים וצבירת ניסיון בכביש. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר אמין כמובן ופה הסיוויק לוקחת (לפחות ממה שקראתי) למרות שהיא אוטומטית, והטיפולים וחלפים אולי זולים יותר ביפנית לעומת הצרפתיה. אבל 206XS ידנית כמובן, יש מספר יתרונות מעבר לאמינות של הסיוויק: התנהגות ונוחות גבוהה בהרבה מהסיוויק, יותר חסכונית בדלק ומלא כיף! מניסיון וחוויית נהיגה ה206XS יותר מעניינת מהסיוויק האוטומטית הלב אומר 206XS הראש אומר סיוויק אשמח…
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 946 צפיות
ראיתי היום דודג' ג'רני 2011 עם 90 אלף, היה בעייה קטנה בהגה מאמין שתיקון 1000 שקל.חוץ מזה הכל היה תקין גם חיצונית. המחירון שלה 30 אלף, הוא רצה 39 אלף, הצלחתי להתגמש איתו ל36 אלף זה נשמע סביר לשלם על רכב כזה 6000 אלף מעל המחירון? הוא לא מוכן לרדת יותר
הודעה אחרונה מאת CarFreak, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 656 צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב יד 2 אוטומטי עד 10 אלף שקל מה שהכי חשוב לי זה אמינות כמו יפני שלא מגעים למוסך סתם וגם מתי שצריך למשל פעם בשנה אז הטיפולים זולים וכמובן כמה שאפשר חיסכון בדלק שלא ישתה כמו מאזדה...
הודעה אחרונה מאת CarFreak, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 517 צפיות
חבר רוצה לרכוש רכב בן שנתיים. לא יודע למה, הוא רוצה 7 מקומות. אני לא זוכר אילו דגמים ישנם בעלי 7 מקומות. סיטרואן פיקאסו אם אני לא טועיה, מגיעה עם 7 מקומות. יש את השברולט, לא זוכר את שמה. איזה עוד דגמים יש?.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה יש לי תקציב של עד 28 אלף(אפשר לחרוג במעט) אני מחפש רכב ראשון יד שנייה שתהיה לו צריכת דלק טובה.. אני מתפשר על נוחות נסיעה וכו אבל לא מתפשר על מנוע 1000 סמק. הנסיעות שלי יהיו בערך 20 דק לעבודה (נסיעות עירוניות ובין עירוניות בלבד) ידני בא בחשבון. ובבקשה לא להציע הונדות או מאזדות(לא אוהב) ועוד שאלה לבעלי רכב ידני אני מעונין לקנות רכב ידני אבל כולם אומרים לי שאחרי כמה זמן זה ימאס לי ואני יתבאס שקניתי ידני. כמובן שזה תלוי בבן אדם(אני אחד שאוהב לנהוג בידני) אבל האם זה באמת נכון?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)