ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
סוזוקי סלריו
מאת moshekan-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 657 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש כרגע רכב (ראשון), ונתקלתי בהצעה מעניינת לגבי סוזוקי סלריו ידנית. אני גר בירושלים ועושה כמה פעמים בשבוע נסיעות למרכז ותוהה כרגע עם המנוע החלש של הסלריו יצליח לעמוד בגבורה בעליות לירושלים בצורה טובה. אשמח לדעתכם בנושא ובאופו כללי אם למישהו יצא להתנסות ברכב, ואם יש הצעות לרכבי מיני חסכוניים אחרים (מכוון לאיזור ה40k) אשמח גם לשמוע. תודה רבה. Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
לאון או איביזה
מאת Orcool- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 482 צפיות
היי שלום לכולם, יש לי התלבטות מסויימת והייתי שמח להתייעץ , אני מעוניין לרכוש רכב חדש כרגע מתלבט בין לאון ( 1.0-FL ) משנים 17-18 לבין האיביזה ( Style) עם אותו המנוע ואותו טווח שנים. מבחינת מחירים הם זהים לחלוטין, לכן השאלה היא מבחינת שאר הגורמים והתכונות של כל רכב. תודה מראש :)
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב אני כיום עם סקודה פאביה 2018 דגם סטייל בקרוב נגמרת תקופת העסקה ואני צריך לבחור רכב אחר ההתלבטות שלי היא אם להשקיע יותר ולקחת את הסקאלה ספורט שאהבתי מאוד או ללכת על האיביזה FR
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 892 צפיות
היי התחלתי לחפש רכב היום ואני קצת מאוכזבת ממה שראיתי במגרשים. אני מחפשת סופר מיני חסכונית שנים 2015-2017. כרגע יש לי קיה סיד 1600 2008, שממש הייתי מרוצה ממנה אבל היא כבר ישנה ומתחילה לעשות בעיות. בהתחלה רציתי I20 אבל היא לא חסכונית. ואז חשבתי אולי על דצ'יה סנדרו שהיא חסכונית אבל יש לה תיבה רובוטית. חשבתי גם על סקודה ספייסבאק 1400 אבל ממש קשה למצוא וגם לה יש רובוטית ולא ברור לי בעצם עד כמה היא חסכונית. אני מוכנה לקחת רכב קטן העניין הוא שאני רוצה שיהיה קצת בגז'. בסיד כרגע זה גדול מדיי אז לא חובה בכזה גודל. התקציב שלי זה בין 50,000 ל60,000 אלף. אגב ממש לא מעוניינת בצרפתיות, הבנתי שהן השתפרו מאוד אבל בתפיסה שלי זה לא מרגיש נכון. …
הודעה אחרונה מאת nitzatvered, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני רכישה: פיזו פרמיום, מול סקודה קאמיק אמביישן 1.5.. ומתלבט קשות. זוג+2 . מצד אחד צרפתית על כל משמעותה, ומצד שני סקודה והגיר המפורסם. הפיזו' מרשימה יותר הסקודה מרווחת יותר (ובעלת משענת יד ומזגן מאחור) אבזור בטיחותי כמעט זהה תא מטען דומה בנפחו אשמח להארות ולהערות.
הודעה אחרונה מאת print, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 448 צפיות
מחפש לשבוע הבא מכון בדיקה או מוסך לבדיקה של רכב שאני רוצה לרכוש, כל מה שבדרום זר לי ככה שאשמח להמלצות. Sent from my MI 9 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 458 צפיות
אנו מעוניינים להחליף את היונדאי I30 שלנו ברכב אחר דומה. הדברים החשובים: אמינות, בטיחות, כמה שפחות במוסך. נודה על עצות לגבי אילו רכבים כדאי להביא בחשבון
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 674 צפיות
שלום לכולם רכב 7 מקומות למשפחה עם 2+4 חסכוני בדלק ותחזוקה. התקציב סביב ה40א"ש. הציעו לנו את האורלנדו שמגיע עם מנוע דיזל,האם הרכב חסכוני ואמין? יש המלצה לרכב אחר בתקציב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני זקוק לעזרתכם,אני אובד עצות אני זקוק להמלצות לגבי רכישת מכונית אוטומטית סביב ה60 אלף חייב לציין שאיני נוהג הרבה אולם מאידך לא מחפש אוטו ממש קטנטן. ישנם כמה דגמים שממש תפסו את עיניי הם סיטרואן קקטוס,פיג'ו 2008 וניסן גוק. מה המלצתכם לגבי הדגמים האלה?אמינים?כדי לשים לב ביתר שאת למשהו ספציפי באחד הדגמים? כמובן אקבל בשמחה גם המלצות לגבי מכוניות אחרות.מודה מקרב לב לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
שלום לכולם, אנחנו מחפשים רכב שני למשפחה אחרי שהחזרנו רכב חברה (רנו קליאו דיזל). אנחנו משפחה של 4 נפשות (2 ילדים קטנים, שנה, ו4), הרכב יהיה בשימוש בעיקר של אשתי, נסיעה יומית של 80 ק"מ, וכמובן לאסוף את הילדים מהגן וכאלה. יש לנו רכב נוסף, יונדאי אלנטרה שמשמש כרכב משפחה הגדול אם צריך נסיעות ארוכות או בגאז. חשוב: אמינות דבר ראשון, שיהיה בגאז' סבבה עד כמה שניתן, יחזיק 2 כסאות מאחור לילדים. שנאתי את הקליאו, נסיעה אחלה וחסכוני (דיזל) אהבתי גם את התאוצה שלה, אבל שנאתי את העובדה שאני יושב ליד הנהג אני צריך להתכופף (אני כמעט 2 מטר) והכיסא לא יורד, זה היה סיוט של החיים. אני חושב על לקנות מאחד המגרשים, לובינסקי, אוטוסנטר או חברות הלי…
הודעה אחרונה מאת mm1987, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 538 צפיות
היי אני מתלבט בין שני רכבים: סקודה אוקטביה 2015 אמבישן מנוע 1.4 או מאזדה 6 2015 מנוע 2000 אשמח לקבל חוות דעת על הסקודה לעומת המאזדה , מבחינת ביצועים, מהירות , נוחות וכו' יש לי כרגע שתי הצעות והתקציב בהתאם . את הסקודה אני פחות מכיר אבל ממה שקראתי בהחלט אחלה אוטו , בכל זאת אשמח להשוות למאזדה 6 מה כדאי מבין השניים. תודה
הודעה אחרונה מאת Barda10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 573 צפיות
שלום חברים, מחפש המלצה למכון בדיקה רציני לפני קנייה. מחפש שיעברו על הרכב ביסודיות ויסבירו פנים ללקוח, אך לפני הכל אמין. מה אתם ממליצים? אין לי בעיה לצאת מראשל״צ אם צריך. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 538 צפיות
שלום רב, לאחר הרבה המלצות ממכרים על הפורום, החלטתי לפרסם כאן פוסט שאולי יאפשר לי לרכישת רכב ראשון. התקציב שלי הוא 20K והרכב צריך לאפשר לי לבצע נסיעות ב"ש-ת"א ללא מאמץ לצד נסיעה עירונית (ת"א) ע"ב דו שבועי. אין לי כ"כ חשיבות לגודל מטען או אבזור וקוסמטיקה, יותר דגש על ביצועים. כמו כן אין בעיה לגיר ידני במידה וקיים דגם שיתאם את הצרכים. אשמח לקבל ממכם המלצות על דגמים (שנתון וכו') שיתאימו את מסגרות התקציב.
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 713 צפיות
ערב טוב. מישהו יכול בבקשה להמליץ על רכב מסוג: סיטרואן פיקאסו C4 1.6 165 כ"ס שנת 2018 . בחודש האחרון מכרתי את רכבי -ומחפש משהו חדש יותר וגם חזק באותה מידה. לפניי יומיים נסעתי על סיטרואן פיקאסו C4 מנוע 1.6 בנזין . והתלהבתי מהרכב אולי מישהו מכיר את הרכב יותר לעומק -מידע יותר עדכני על הדגם הזה ? אמשח לשמוע עם זאת אכן בחירה נכונה ? או שלא ? לפניי הרכישה... תודה מראש . וערב טוב לכולם. bibeti
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב שני במשפחה, נסיעה לסופר, סידור פה סידור שם. תקציב 60k התלבטויות: פג'ו 208 או סיטרואן C3 ( שנים 2017-2018) הסיטרואן חורגת מהתקציב, אבל מדליקה יותר לטעמי. מנסיונכם, איזה רכב מפנק יותר, מאובזר יותר, חסכוני, תחזוקה נוחה יותר מבחינת עלויות? אולי גם תוכלו להמליץ ממי רוכשים, יד 2- אין לי סבלנות לאנשים שם, סוכניות רכב ( לא ליסינג)- מומלץ? אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
i35 מול i25
מאת Omer Ben-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 771 צפיות
היי חברים, מחפש רכב משפחתי יד שנייה עד 45K, שקלתי את הסקודה אוקטביה או סופרב בגלל האמינות, בטיחות וחיסכון בדלק והאמת שאני לא באמת בטוח שזאת הבחירה הכי נכונה עבור הצרכים שלי. מה דעתכם על הרכבים של סקודה בשנים 2014-2015 בדגמים האלה? הייתם ממליצים ללכת לכיוון אחר? הכי חשוב לי זה הבטיחות, ואז אמינות וחיסכון. אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 585 צפיות
אהלן חברים, הגיע זמני ואני מחפשת לקנות רכב וקצת הלכתי לאיבוד בתוך המבחר העצום.. אני מחפשת רכב חסכוני בדלק, לא יקר, לנסיעות יחסית קצרות. תקציב: עד 12,000 ש"ח אני לא מחפשת את רכב חיי, אלא פשוט רכב סביר שאני יוכל להתנייד איתו, מהבית ללימודים, לעבודה, וכו'. אשמח לשמוע מה יכול להתאים וממה כדאי להתרחק תודה רבה, אוראל
הודעה אחרונה מאת GuyGeva, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 811 צפיות
שבוע טוב לחבריי הפורום היקרים! רציתי קצת עצות והמלצות לגביי סיטרואן c4 7 מקומות מנוע 2000 משנת 2008 ומעלה.. תודה רבה מראש לכל העונים!!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש רכב שחיצונית נראה טוב ובפנים יחסית מפנק בתקציב 130-160 . כמובן תלוי בעוד משתנים . הולך לראות מחר אינפיניטי Q30 מה דעתכם ? איך העלויות אחזקה של הרכב ? אמינות ? אהבתי את הרכב חיצונית בגדול. נראה מסיבי ומרשים . מה דעתכם הכללית ? תודה חברים .
הודעה אחרונה מאת ifrah, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 705 צפיות
שלום רב! שמי שמואל, סטודנט, ואני בתהליך חיפוש רכב חדש (הקנייה עתידה להתבצע מתישהו בחודש-חודשיים הקרובים) לאחר מכירת רקסטון בציר 2004. מבחינת סדר עדיפויות; מחפש משהו זריז, עם התנהגות כביש מהנה ונראות סבירה, כאשר אני בהחלט מוכן לעשות ויתורים בתחום צריכת הדלק, הבטיחות והנוחות (אולי גם בתחום האמינות עד לגבול הטעם הטוב - בהתאם להמלצות חברי הפורום). כחובב נהיגה כמובן שתיבה ידנית היא אופציה (אפילו מבורכת). הרכב מיועד בראש ובראשונה להתניידות, אך אופי הנהיגה יהיה יחסית אגרסיבי. נסועה שנתית ממוצעת פלוס (נסיעות עירוניות יומיות ובין-עירוניות לעיתים). מבחינת דגמים שפזלתי אליהם: איביזה, סיוויק האצ'בק, מאזדה 2, פיאסטה וכדומה. לצערי כאן פחות או יותר נג…
-
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בוקר טוב. מתקרב ל3 שנים וכמעט 40 אלף ק"מ עם ה208 שלי וככול שהזמן עובר מרגיש שאולי הגיע הזמן להשתדרג. יש קצת מזומן נזיל בחשבון אבל אני חושב 10 פעם לפני שאני מוציא שקל מהכספומט ומעדיף לחסוך כמה שיותר. מכיוון שאני סה"כ מרוצה מה208 אני פוזל לכיוון ה308 מדובר בתוספת כסף קטנה יחסית (כ 10-15 אלף ש"ח) שאני יכול לספוג בלי להרגיש בגדול. רציתי לשמוע חוות דעת מבעלי ה308 על המזגן אין לי סבילות חום בעליל והמזגן החלש ב208 קצת מפריע ומהווה אחת מהסיבות העיקריות שדוחפות אותי להשתדרג. אשמח לחוות דעת מעבר לכך גם כן ואם מישהו פו רכש 308 ראיתי בלוחות שיש אקזמפלרים גם ב25 אלף אשמח לשמוע אם יצא לכם לראות רכבים שמורים באזור ה30-35 אלף?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
וולבו s60 2014
מאת nath- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 637 צפיות
היי ראיתי אקזמפלר כזה למכירה וראיתי שהחליפו לו זרוע תחתונה מהמתלה האחורי. מה יכולה להיות הסיבה? האם מדובר ברכיב שמתבלה? יש לו השפעה כלשהיא? כמו כן, אשמח לקבל שגרת החלפת רצועת טיימינג. תודה,
הודעה אחרונה מאת nath, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בתהליך קניה של טויוטה אוריס היבריד 2017 יד ראשונה עם 34,000 קילומטר. האוטו של אישה בשנות השישים והיא הנהגת היחידה. אני נעזרת בבחור שעבודתו מציאת רכבים ובדיקתם. הוא בדק היסטוריה ביטוחית (אין תאונות), אם צבעו את האוטו (הוא השתמש במכשיר מגנטי), את המערכות (חלונות, רדיו, וכו,), ולקח את האוטו לסיבוב. האוטו נראה במצב מצוין. יש עדיין אחריות יצרן לעוד 4 חודשים. אני מתלבטת אם אני צריכה לקחת את האוטו לבדיקת מכון (קומפיוטסט) לפני שאני קונה. אשמח לעצות. תודה!
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אשמח לייעוץ לגבי קניית רכב סופר מיני ידני, בתקציב של 25K - 35K. מעדיף משנת 2014 ומעלה. יש דגמים מומלצים? וכאלה שכדאי להתרחק מהם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 457 צפיות
חברים מחפשים רכב שני בתקציב של 45-50 אש"ח. הרכב יחליף i20 שהושבתה בתאונה קלה. רוצים רכב בטיחותי ונאה. הצעתי 208 או קאפצ'ור. בעוד שבעיית הטיימינג של פיג'ו ניתנת לטיפול ע"י החלפת טיימינג יזומה. מתברר שלרנו בעיה חמורה בהרבה שעלולה לדרוש החלפת מנוע. אכן, בחלק מהודעות המכירה מצויין שהוחלף מנוע (ברכבים עם קילומטראז' ממוצע בני 5). מישהו יודע האם הבעיה גורפת והאם היבואן אכן פתר אותה כפי שמצויין בתגובת קרסו לכתבה הבאה? https://cars.walla.co.il/item/3309489
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר מתלבט בין שני הרכבים, מודל 2017. הסבארו מנוע 2.0. הדרישות הן רכב קצת גבוה, תא מטען מרווח יחסית, גגון מקורי (קורות אורך), הנעה כפולה זה בונוס אם כי לא חובה. צריכת דלק לא רלוונטית. לידיעתי, היתרון של הסובארו הוא בעיקר בבטיחות. נשמח לכל חוות דעת, החבר פתוח לשמוע גם על אופציות נוספות שיכולות להתאים אך הוא נעול על יפני בלבד. תקציב - 70,000-90,000.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 843 צפיות
שלום לכולם 😊 אני רוצה לקנות רכב יד שנייה בתקציב של עד 20000, מה אתם אומרים על הרכב טוייטה אייגו רובוטי? כמה מסוכן זה לקנות רכב ישן עם גיר רובוטי? והאם יש המלצה לרכב אחר? יום מצויין.
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת C4 פקסו שנת 2016, מנוע 1.6 (165 כ"ס) שעשה כבר כ100,000 ק"מ. מה דעתכם על הדגם הזה? האם מדובר ברכב אמין? מה הטיפולים שרכב זה היה אמור לעשות עד כה, ובאיזה תדירות? ובכללי על מה לשים דגש לפני הקנייה? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 839 צפיות
מחפשת המלצות למכון לבדיקת רכב יד 2 לפני קניה באזור יהוד (גם הזהרות למי לא ללכת). תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
AUDI A3 2010
מאת DVIRMO- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי להתייעץ בנוגע לרכישת AUDI A3 2010 (שלוש דלתות,6 כריות אוויר, 7 הילוכים) מאדם אשר מוכר את הרכב שלו (יד שניה) הרכב עבר 155 אלף ק''מ בעבור 28 אלף שקלים. ראיתי את הרכב , בהחלט שמור עם כמה שריטות מינוריות. האם מדובר בעסקה שווה לדעתכם? (כמובן במידה ולקחתי אותו למוסך ואכן לא נמצאו פגמים מסויימים. אני מצרף לינק עם פירוט רחב יותר על הדגם הזה ספציפית: https://www.icar.co.il/אודי/אודי_A3/אודי_A3_יד_שניה_ד11/version5490/ תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת DVIRMO,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,568 אורחים (הצג רשימה מלאה)