Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

חוות דעת על C4 פקסו 2016 (1.6 165 כ"ס)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,
אני מתעניין ברכישת C4 פקסו שנת 2016, מנוע 1.6 (165 כ"ס) שעשה כבר כ100,000 ק"מ.
מה דעתכם על הדגם הזה? האם מדובר ברכב אמין?
מה הטיפולים שרכב זה היה אמור לעשות עד כה, ובאיזה תדירות?
ובכללי על מה לשים דגש לפני הקנייה?

תודה

פורסם

לשים דגש שעבר טיפולים לפי הספר - אישית מעדיף מכונית פרטית ולא ליסינג לשעבר, אם אם ליסינג אז לפחות מכונית שטופלה ברשת מוסכי היבואן ולא במוסך עלום כלשהו שחברת הלסינג הביאה את חלקי החילוף והשתמשה בשמן מנוע הכי זול שלא עומד בתקן היצרן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם

אכן מדובר בליסינג.
@menir1 אתה יודע במקרה מה הטיפולים הנדרשים לפי הספר לקילומטראג' זה? אם כן, אשמח אם תוכל להרחיב על זה.

פורסם
לפני 1 שעה, RCG כתב:

אכן מדובר בליסינג.
@menir1 אתה יודע במקרה מה הטיפולים הנדרשים לפי הספר לקילומטראג' זה? אם כן, אשמח אם תוכל להרחיב על זה.

שירת הטיפולים שלהיצרן היא כל 20K ק"מ או שנה (לפי המוקדם).

שמן צריך להיות בתקן PSA B71 2312/2297

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם

היה לנו בשלוש שנים האחרונות את הרכב הזה (2016) מליסינג מהחברה (החזרנו ממש לפני הקורונה).

הרכב עצמו מעולה מבחינת הנוחות ישיבה שלו והמרווח הפנימי שלו (בעיקר במושב האחורי שמורכב מ-3 מושבים בודדים שניתנים להזזה קדימה\אחורה)

מבחינת תחזוקה לא נתקלנו בבעיות משמעותיות בשלוש השנים האלו.

חיסרון מבחינתנו היה שההפעלה של רוב הדברים באוטו הם מתוך המסך מגע (stop/start, רדיו, מזגן וכו').. מה שגורם שתוך כדי נסיעה אתה מתעסק הרבה בלהעביר מהמזגן לרדיו וההיפך, לעיתים המסך היה נתקע (בעיקר בחום גבוה).

פורסם

רק לידיעה, המסך מגע קיבל עדכון תוכנה ביולי 2019 (עדכון בנפח של 4GB, לא משהו זעיר...) ויש סיכוי שחלק מהבאגים או התקיעות שהיית נתקל בהן - תוקנו או שופרו בגרסה החדשה.
במוסכים, עד כמה שידוע לי, לא מתעסקים בעניין הזה - אבל אני העלתי מדריך לפני כחודשיים על אופן ביצוע העדכון. אגב, גם סיטרואן רואה בלקוח כגורם שיכול לבצע את הפעולה הזו בעצמו ולכן זה עניין נגיש לחלוטין לציבור.
https://carsforum.co.il/topic/672038-מדריך-עדכון-תוכנה-למסך-טאצ-בסיטרואן-במקרה-הזה-ל-citroen-c4-picasso-2017/

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה חברה.
@menir1, אתה יודע במקרה אם יש צורך להחליף טיימינג במנוע זה? (במידה וכן, אזה מתי מומלץ לעשות זאת)
@איציק נ. שמתי לב מהחתימה שלך שיש ברשותך רכב זהה, תוכל לשתף מה הרושם שלך מרכב זה בבקשה?
 

פורסם
לפני 20 שעות, RCG כתב:

אכן מדובר בליסינג.
@menir1 אתה יודע במקרה מה הטיפולים הנדרשים לפי הספר לקילומטראג' זה? אם כן, אשמח אם תוכל להרחיב על זה.

הייתי מאוד נזהר מלקחת רכבים עם עם רגישות לזלזול בטיפולים מחברת ליסינג, מניסיון מר של שנים עם רכבי ליסינג וקניה מחברות ליסינג אני יכול לספר לך שיש להם נטייה לדחות טיפולים על בסיס קבוע ב5000 ק"מ, והסיטרואן מאוד לא אוהבת את זה, הנטייה ל אנשים היא לעשות לדגם הספציפי הזה טיפולים כל 15 ולא כל 20 לפי הגדרות היצרן. 

אם כבר הלכת על זה תוודא שאת נותנים לך היסטוריית טיפולים מלאה לפני שלקחת את הרכב (עלי עבדו והחסירו פרטים והסתבר שהרכב שלי כמעט ולא טופל וגם עבר אובראול מנוע בגלל הזנחה וגיליתי את זה אחרי הקניה), בכל מקרה אני מניח שלא הוחלף לה טיימינג כטיפול מונע וזה הדבר הראשון שתצטרך לעשות.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, RCG כתב:

אתה יודע במקרה אם יש צורך להחליף טיימינג במנוע זה? (במידה וכן, אזה מתי מומלץ לעשות זאת)

אני לא הוא, אבל גם אני יודע שברכב יש שרשרת תזמון.  יש בדיקה ב 165,000 ק'מ אם אני זוכר נכון.

 

לפני 9 שעות, RCG כתב:

שמתי לב מהחתימה שלך שיש ברשותך רכב זהה, תוכל לשתף מה הרושם שלך מרכב זה בבקשה?

אני גם לא ההוא הזה, אבל גם לי רכב כזה.  יכול לקרוא כאן

בקיצור - מומלץ מאד.

 

לגבי ההודעה שמעל זו, הרכב נקנה מלובינסקי טרייד, היה בליסינג של לובינסקי, טופל במוסך מורשה של לובינסקי, ולפני הרכישה הוצגה לי הסטורית טיפולים מפורטת ברמת מה הוחלף ומתי.  כך שיש ליסינג ויש ליסינג (כשבדקתי באלדן רכב דומה, פחות או יותר צחקו עלי כששאלתי לגבי הטיפולים)

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם
לפני 18 דקות, dani666 כתב:

אני לא הוא, אבל גם אני יודע שברכב יש שרשרת תזמון.  יש בדיקה ב 165,000 ק'מ אם אני זוכר נכון.

 

אני גם לא ההוא הזה, אבל גם לי רכב כזה.  יכול לקרוא כאן

בקיצור - מומלץ מאד.

 

לגבי ההודעה שמעל זו, הרכב נקנה מלובינסקי טרייד, היה בליסינג של לובינסקי, טופל במוסך מורשה של לובינסקי, ולפני הרכישה הוצגה לי הסטורית טיפולים מפורטת ברמת מה הוחלף ומתי.  כך שיש ליסינג ויש ליסינג (כשבדקתי באלדן רכב דומה, פחות או יותר צחקו עלי כששאלתי לגבי הטיפולים)

מאלדן אני לא קונה רכב יותר בחיים, הבטיחו לי שהנה מוציאים היסטוריית טיפולים ויש בעיות במחשב וכו וכו ונשלים לך אותה ואני משום מה בצורה לא אופיינית האמנתי להם.

אחרי שהרכב היה אצלי ולא קיבלתי כמובטח הלכתי לחברה וגילית שטיפול ראשון עשו בזמן ומוסך יבואן, טיפול שני לא קיים במערכת ונעשה באיזה מוסך בשטחים כנראה למרות שהרכב היה באחריות, משם הוא כבר חזר למרכזי עם בעיות ובסופו של דבר כללו אורבאול מלא והחלפת 4 בוכנות, טלטלים, רינגים וכו...

הם כמובן לא טרחו לציין במעמד הקנייה שהרכב עבר פתיחת מנוע 1000 ק"מ לפני שקניתי אותו והוא עבר הרצה ונכנס ישר למגר המכירה (אופל אסטרה 2017).

כשעימתתי אותם עם זה פשוט לא קיבלתי תשובה אלא התעלמות מוחלטת עד היום (כבר חצי שנה).

מאלדן לא קונים רכבים נקודה, הם ידעו שלא אקח את האוטו אם הייתי רואה את ההיסטוריה שלו ופשוט עבדו עלי בחוסר תום לב בסדרה שלמה של שיטות לאורך זמן.

אני מעריך שיש להם גם במחשב הערה שלא לתת פרטים על האוטו כיוון שלא קיבלתי תשובות ממספר של נציגים כולל הנציג הטלפוני שיש לו גישה למחשב.

×
×
  • תוכן חדש...