ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
מכון בדיקה
מאת avimorde- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 565 צפיות
שלום תוכלו להמליץ בבקשה על מכון בדיקה באזור ראשון לציון וחולון בדיקת רכב יונדאי i10 ידני. מחיפוש בפורום עלתה ההמלצה למכון המעבדה באזור תעשיה בחולון, יש לכם המלצות נוספות? מצאתי קופון הנחה לחברי הפורום על סך 100 שח, מישהו יודע אם הוא עדיין בתוקף? המכון כבר סגור בשעה הזו כדי לברר. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת avimorde, -
ביואיק לה קרוס
מאת Clx- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 669 צפיות
שאלה חשובה אני מעוניין ליקנות ביואיק לה קרוס 2010 מנוע 3000 הדגם המפואר השאלה שלי איזה מנוע יותר אמין וטוב גם בדלק גם באמינות מנוע 3 או מנוע 3.6 מתכוון רק לדגמים המפוארת cxl?
הודעה אחרונה מאת Clx, -
אופל זאפירה
מאת ממשהה- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לשמוע את חוות דעתכם על האוטו על הנוחות שלו. על צריכת הדלק שלו. וכל מה שבא לכם לכתוב. מחכה לכם 🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם כדאי "להתפתות" לקילומטרז' נמוך ביותר (30000>) של הרכב "הלא צעיר"? מה בכלל אתם חושבים על קרייזלר גראנד וויאג'ר?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 621 צפיות
הי. מתלבטת בין טויוטה קורולה 2016 או אוריס באותו תקציב.חשובה לי בטיחות וגם תצרוכת דלק. אפשרות נוספת הונדה גאז וכן סוזוקי האצבק או יונדאי.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 564 צפיות
אהלן חברים, בעבר המלצתם לי על הספייס סטאר וזה בעיניי היה האוטו המושלם בשבילי ושירת אותי בנאמנות בשנתיים האחרונות. מפה לשם מכרתי את הספייס סטאר וקיבלתי רכב מהעבודה, לאחרונה גם התחתנתי ואני אשתי החלטנו לקנות רכב שני שיהיה זול בתקציב וחסכוני. מדובר בתקציב זעיר - 10,000 - 14,000 מחפש מיני, שנים 2010 ומעלה. חובה - גיר אוטומט בגלל האישה חשבתי על הפיג'ו 107 שנתון 2011 כזה. שמתי לב שהוא לא יקר כלל וחסכוני בדלק יש לו גם שרשרת טיימיג, מנוע של דייטסו וזה רכב שבנוי עם שיתוף פעולה של טיוטה החיסרון היחידי שלו זה בעייני הגיר הרובוטי - האמינות שלו אשתי נהגה לפני על הפולו של המשפחה שלה ואני נוהג על איביזה ככה שיש לנו ניסיון …
הודעה אחרונה מאת Nikon, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 702 צפיות
בהנחה ואין לי מגבלת תנועה, האם בנק הדואר ומכוני בדיקה עובדים כרגיל? תודה
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 524 צפיות
כמו שכתוב בכותרת. ההתלבטות הגדולה היא בין אאוטלנדר, פורסטר וראב 4 שקצת יקר מדי. הצורך שלי הוא ברכב פנאי לטובת תא מטען גדול, כ30K ק״מ בשנה. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון איך הרכב מבחינת אמינות, אבזור, חוויה כללית וסחירות.
הודעה אחרונה מאת shay_M, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 940 צפיות
שלום, יש סיטרואן c4 2016 במצב טוב ששמתי עליה עין. מדובר על הצורה החדשה עם המנוע 1200 3 צילינדרים 130 כוחות סוס והגיר החדש. מה חוות דעתכם על הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים , משתמש חדש בפורום. נמצא כעת בעיצומו של תהליך חיפוש ארוך ומתיש אחר סופרמיני אמין , חסכוני ומהנה לנסיעה. התקציב דל באופן יחסי עד 27,000 ש"ח. מחיפושי הנרחבים הצלחתי לאתר מספר מכוניות ויצרנים 1. רנו קליאו דור 4 2.פיג'ו 208 3.סיאט איביזה 4.סקודה פאביה מה דעתכם בנושא ? מה ממולץ ? ממה כדאי להיזהר ? ומה יתן את התמורה הטובה ביותר לכסף.
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
מזדה 6 2013
מאת נתניה10- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 525 צפיות
שלום אנשים רכשתי היום מזדה 6 2013 עם 160 אלף קמ. אני ברשיון 03 בעלים קודמים. אני מאוד מרוצה מהרכב האם היד זה משהו שישפיע עליי למכור אותו בעתיד? תודה למי שעונה
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 495 צפיות
שלום, ראיתי היום פולקסוואגן פולו 2015 דגם קומפורטליין 1.2 ידני מעוניין לקנות את הרכב חשוב לי לקבל חוות דעת מאנשים שמכירים ובעלי ניסיון עם מכוניות מהסוג הזה האם יש מחלות ידועות לtsi גיר ידני 5 הילוכים? אני יודע שיש לוואג הרבה בעיות במנועי הטורבו והגירים בשנים הקודמות השאלה לדגם הספיציפי המדובר אפשר לקנות בראש שקט?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב אמין ובעל ביצועים טובים שישמש אותי לשנים הקרובות. אני לא עתיד לנסוע יותר מ-15K בשנה ולכן חסכון זה חשוב אבל מעדיף להתפשר קצת ולקבל ביצועים טובים יותר. חשבתי על האיביזה שנתון 2015. מה דעתכם? אשמח לעוד המלצות בכל מקרה. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
המלצה עבור חבר. רגיל בשנים האחרונות למאזדה 3 2.0 ליטר, שעשתה את שלה, ומחפש רכב חדש. נהג בעבר חד פעמית באיביזה 1.2 טורבו והתלהב מאוד מזמינות הכוח. והחליט שעבור כוח הוא מוכן לספוג ענייני אמינות(עד גבול מסויים) העניין שהוא מעוניין ברכב חזק, אבל לא משדר בשום צורה "ספורטיביות". זאת אומרת לא רכב קשיח שלא יהיה הכי נוח בכביש משובש, או בבחינה חיצונית שלא יהיה שום דבר אקסטרה שמשדר "רכב לצעירים" המועמדות הן : אוקטביה 1.8 180 כ"ס- קראתי שיודעים לטפל ב-DSG היום בסביב ה-3-4 אלף, במקום 8 אלף במורשה בעבר. האם זה באמת ככה? למישהו יצא לטפל? כמו כן, האם מלבד נקודת התורפה של הגיר? ישנן עוד נקודות תורפה רציניות? אוקטביה 1.4 150 כ"ס-…
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, אני צריך כרגע לשדרג רכב ל7 מקומות ומתלבט בין ברכבים השונים חשבתי על OUTLANDER דגם INSTYLE, בעלות 180 אלף, לאחר מיכן התלהבתי מSKODA KODIAQ, עם כל הפיצ'רים של סקודה, והרכב יותר חדיש מבחינת הכל (בערך) דגם STYLE 4X2 טורבו דיזל (הרבה יותר חסכוני) בעלות 215 אלף לאחר מיכן חשבתי קצת ודיי ברור שזה לא שווה בשביל 35 אלף שקל, זה יחוצא בערך אלף שקל לדלק לחודש (36 חודשים)... הבעיה שצצה לי עכשיו היא שחשבתי לרגע על השורה השלישית, כמובן שיהיו שם רק ילדים (עד גיל 12 ((גם אחרי 3 שנים)), אבל מה עם המיזוג??. נכון שבשני הרכבים האלה יש לשורה הראשונה והשניה, אבל אין מיזוג לשורה השלישית, ואני לא רוצה להיות במצב של תקוע בפקק אטו משהו בשיא החום הישראלי והילדים מזיעים כמו ל…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראיתי באוויס סובארו xv שנת 2018 (צורה חדשה) מנוע 2000 ליסינג יחיד לשעבר , הציגו לי בדיקה של הרכב אצל מכון בדיקה , הבדיקה נראית תקינה (סה״כ רכב חדש) , השאלה האם לסמוך על הבדיקה שלהם או לקחת לבדיקה נפרדת במכון אחר ? איך אוויס במכירת רכבי יד שניה ?
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 523 צפיות
היי אני מחפש רכב זול ואמין ונתפסה לי הניסאן בעין. עכשיו ראיתי אחת שנת 2004 עם מנוע מ ייבוא שעבר 170 אלף קמ. רציתי לדעת מה הסכנות ברכב שהוחלף לו המנוע, יש משהו שצריך לדעת ולא ניתן לגלות בבדיקה במוסך. במידה והרכב עובר בדיקה והתוצאות תקינות, לא יהיו הפתעות ברכב עקב החלפת המנוע?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 508 צפיות
לקראת התרחבות המשפחה בזוג תאומים אנחנו מחפשים רכב עם 6 מקומות לפחות. הרכב צריך להיות מרווח כך שיהיה אפשר להכניס 2 כיסאות תינוק, בוסטר אחד ועוד ילדה גדולה אחת ועוד 2 מבוגרים. בנוסף רצוי בגז' גדול שיאכלס עגלת תאומים ומזוודות.
הודעה אחרונה מאת niro007, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב אז אחרי משהו כמו 10 שנים עם לנסר 2005 ואחרי שכל שנה בערך צריך לתקן משהו אחר נמאס לי והגיע הזמן להחליף רכב עכשיו ההתלבטויות שלי מרובות ולכן אני צריך עזרה של בעלי ניסיון סה"כ במשך הזמן הדבר היחיד שאני יכול להגיד על הרכב זה שהוא אמין וזול לאחזקה, מה שלא אהבתי זה שהוא מאיץ מאוד לאט, צריכת דלק גרועה מאוד (משהו כמו 8.5 ק"מ לליטר) ודיי משעמם בסך הכל היום אני מחפש רכב בעיקר שיהיה מהנה לנהיגה, אמין, מרווח (כמה שאפשר), לא יקר לאחזקה, חסכוני ככל האפשר (לא הדבר העיקרם אם יעשה 1ל-12 זה בסדר) - בסדר הזה לאחר קריאה וחיפושים הכיוון הוא לרכב מנהלים/ג'יפון בתקציב של עד 65K (הייתי מעדיף תקציב של 45-50 אבל אני רוצה לקנות רכב לפחות ל-3-4 שנים) אני יודע שאנ…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי מעוניין לקנות רכב שני לבית, שיהיה בעיקר לסופשים. חשבתי על מיאטה, לא בטוח שיהיה קל למצוא. אשמח לעוד אפשרויות. מה שחובה גיר ידני אמינות \ אחזקה לא גבוה. בעיקר שלא יתקלקל כל נסיעה שנייה. אשמח להמלצות והפנייה אם מישהו מכיר רכב ספציפי.
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי אני חדש בפורום מקווה להסתדר, לאור המצב נראה כאילו זה הזמן להחליף את הרכב שגם ככה חשבתי להחליף... נוסע על מאזדה 3 2014 חשבתי להשתדרג לרכב מטורבת מה שנקרא. ההתלבטות היא בין אינפיניטי Q50 לסופרב L&K 220 שניהם בערך באותו הטווח מחירים שאני מוכן להשקיע.. לאחר בדיקה קצרה גיליתי שאת הQ50 לא מייבאים יותר לארץ האם זה יכול ליצור בעיה עם חלפים?טיפולים וכדומה? האם האוטו אמין (מנוע,גיר)? ולגבי הסופרב בדקתי נראה כי מדובר בDSG 6 האם זה הגיר האמין שלהם? בסופו של דבר אני מחפש רכב מפנק אך עם כוח שברגע שאני אצטרך אותו הוא יהיה שם. אשמח לקבל את דעות המומחים פה והאם בכלל יש המלצה על רכב אחר?
הודעה אחרונה מאת vaqxine, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב פנאי לאישה בדגש על אמינות, בטיחותית אקטיבית, מרווח בעיקר מאחורה (סלקלים/כסאות בטיחות) ותא מטען גבוה. יש אין סוף אפשרויות אבל לאחר אין ספור חיפושים ברשת אני מרגיש שעליי "ללכת על בטוח" וצמצתי את הבחירה לספורטאז' ונירו. אז כדי לעשות את זה מסודר, עשיתי טבלאת השוואה בין הגרסאות השונות ופירטתי "רק" את הקריטוריונים שחשובים לי. אני לא בטוח עד כמה המידע בטבלה נכון ושלם וזה בעיקר בגלל הספקות לגבי: מחירון לאחר 4 שנים הקבלה בין גרסאות הספורטאז' השונות בין 2020 ל- 2016. עלות טיפולים אבל נניח בשביל הדיון שהטבלאה נכונה. זה מוביל אותי למסקנות הבאות: בין גרסאות הספורטאז', הגיוני לבחור רק בגרסאת ה- PREMIUM מאחר והיא "ע…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכולם ברשותי פורד פיאסטה 2014 שרכשתי לפני כ3 שנים אני נוסע בעיקר לעבודה ובחישוב שלי יוצא שאני נוהג כ30 אלף קמ בשנה האם משתלם לי לעשות טרייד עבור הרכב (שעבר הרבה וכבר נמצא מעל 120 אלף ) ולעבור לליסינג פרטי /תפעולי או להישאר עם האוטו ולנסות למכור אותו (מה שאני לא חושב שיילך בקלות ) בעתיד ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעוניין לקנות אופל קורסה 2014 מה תהיה עלות הטיפולים והאם מדובר בשרשרת טיימינג או רצועה. מתי היבואן ממליץ על ביצוע טיפול טיימינג אם בכלל?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 717 צפיות
חג שמח לפורום , אני אסביר את הכותרת. הדרישות שלי מהרכב - לפחות 270 כ"ס(אין בעיה עם יותר ) , מנוע עם מומנט בריא ( כמו ה3.0 דיזל של הX5) לפחות שנת 2009 עדיפות לג'יפ לא עושה שטח , מחפש יוקרה , מושבי עור , סנארופ , איכות נסיעה. אין צורך בפרקטיות , אין צורך בתא מטען , אני בקושי אנסע עם האוטו. צריכת דלק לא מעניינת , השאיפה למשהו כמו 1-6/7 אמינות זה חצי חצי , אין לי בעיה עם אוטו שצריך אהבה , אני מכונאי במקצוע ומחזיק איטלקיה יפהפייה בבית . הכיוון שלי הוא X5 הדיזל שנת 2009 עם המנוע של 3.0 , אשמח לעוד כיוונים
הודעה אחרונה מאת ProCC, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 862 צפיות
אהלן, הרכב המשני שלנו הושבת על לא עוול בכפו - ועכשיו מחפש לו תחליף. הלכה לנו איביזה 2012, לא רכב גדול אבל נכנסו בו 2 ילדים קטנים - אני מחפש משהו בקטגוריה דומה ולהשתדרג בשנתון. אשמח לטיפים האם יד-2 מפרטי, האם ליסינג לאור המצב (אולי לנצל הצפת רכבים שהיו רוצים למכור?) ואולי נקודות שלא חשבתי... גודל: משפחתי קומפקטי מחיר: 45-50 אלף מימון: אפשרי מזומן (אין תלות במקומות שיציעו הלוואות/תשלומים/מימון) ק"מ שנתי צפוי: כ-10 אלף ומטה גיר: האיביזה הייתה ידנית, אין מבחינתי מניעה להמשיך אם זה יהיה באמת פקטור במחיר (כמה כאלה יש עוד) מוצא יצרנית: אין העדפה שידרוג בחלל פנימי יתקבל בברכה אבל לא קריטי תודה מראש!
-
שלום, אני מחפשת רכב שיהיה מותאם לשטח בסיסי, כלומר דרכי עפר למיניהם (אני עובדת בחקלאות) התקציב שלי הוא עד 15 אלף, המחשבה שלי הייתה לקנות רכב פרייבט אבל קצת גבוה. יש לכם המלצות? בדגש על רכב אמין שלא רואה מוסך.. חשבתי אולי על פיאט פנדה כי מישהו אמר לי שהוא קצת גבוה, מה דעתכם? תודה רבה!
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצות ומידע מקצועי בנוגע להבדלי מנוע הקיימים כיום בדגם של הויטארה 2020. סוזוקי מציעה מנוע 1.0 טורבו 3 צילנדרים או מנוע 1.4 טורבו 4 צילנדרים, כאשר שאר הנתונים דומים בדגש על משקל הרכב. יש לציין כי הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעה עירונית רגועה, אין במקום מגורי עליות שיאמצו את הרכב. לעיתים הרכב ישמש לנסיעה בינעירונית של 100 ק"מ..מדובר בממוצע פעם בשבוע. אני מבין כי המנוע הגדול יותר יפיק עוצמה רבה יותר, אך מה שמעניין אותי בעיקר נושא האמינות. במידה ואני מתכנן לשמור ולהנות מהרכב קרוב ל5-6 שנים. בהתחשב בעובדה כי ההבדל במחיר בערך 7-8K מה עדיף לי? איזה מנוע מומלץ יותר? איזה מנוע יספק לי אמינות ויעמוד תחת ההגדרה "אפס תקלות"? בנוסף הבנתי…
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אתמול קר"מ לקח טויוטה RAV4 שנת 2016 לבדיקה לפני קניה. הרכב שנת 2016, יד ראשונה מאדם מבוגר שטען שהרכב נקי מתאונות/פגיעות ותיקונים כלשהם. לדבריו הרכב נכנס למוסך רק לטיפולים שוטפים במוסך יבואן בלבד. בשלב ראשון הרכב נלקח למוסך היבואן, שם התברר שמעבר לטיפולים שוטפים (שבוצעו כראוי), לפני כחצי שנה במסגרת אחריות הוחלף גיר. לגיר החדש יש אחריות לשנה. לאחר התייעצות עם נציג שירות במוסך, הוסבר שהחלפת גיר די נדירה ברכב הנ"ל ולא מדובר במשהו משמעותי. בכל אופן, לא יודע האם הטענה נכונה, אבל הוא השתכנע והמשיך עם הרכב לבדיקה במכון. שם חיכתה הפתעה נוספת - הסתבר שהרכב עבר תיקון תאונה מאחור, הכולל החלפת מגן אחורי, מגן פנימי, דלת תא מטען …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי , אחרי שכמעט קניתי ולוסטר אני שוב מחפש רכב ספורטיבי אבל באמת לא כמו הולוסטר שהוא דיי עגלה , יש לי כמה שאלות , כמה תעלה תחזוקה לרכב כזה כמו לדוגמה מיטו תלתן ירוק או פיג'ו 208gti , וכמה יעלה ביטוח ? כרגע נדלקתי על הפיגו אבל אני לא מכיר יותר מדי ולא יודע אם הוא אמין והסטיגמות על פיג'ו לא עוזרות , בתקציב שלי מאוד קשה למצוא אחת אבל יש שנתונים 13-14 עם קילומטרז יחסית נמוך ידניות ,בלי קשר אשמח להמלצה על רכבים ספורטיבים רצוי ידניים בתקציב אני מחפש רק פחות ממאה אלף קילומטר תודה לעזורים!
הודעה אחרונה מאת Alonku1,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,509 אורחים (הצג רשימה מלאה)