ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
היי, מה דעתכם על הסיוויק 2020 1.5 טורבו? על הנייר נראה ממש טוב, אבל קראתי שלפחות בדגמים קודמים יש איזה בעיה עם השמן שצריך להחליף כל 7K קילומטרים מישהו מכיר את הבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכלום, בקרוב אני צריך להחליף את הרכב שלי ומתלבט בין ספורטאז' דיזל לספורטאז' 1.6 בנזין הרכב אמור לעבור כ - 15 אלף ק"מ בשנה (אולי קצת יותר) רוב הנסיעות יהיו נסיעות משולבות חשוב לציין שבהמשך הרכב ישמש כרכב שני אשמח לקצת יותר פרטים מי עדיף מבחינת ביצועים צריכת דלק וכו' תודה מראש לעוזרים :-)
הודעה אחרונה מאת marom9, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אני בן 31, מחפש רכב לי ולבת זוגתי + בעוד שנה אנחנו מתכננים להביא ילד. אני מחפש רכב בתקציב של 50K, אפשרי למתוח לא הרבה. הצרכים שלי הם: - מודל 2013 ומעלה עם העדפה לרכב חדש ככל האפשר. - צריכת דלק סבירה, אוכל להתמודד עם צריכה ממוצעת של ג'יפון. - גודל של סופר מיני ומעלה. - מאובזר. הנעה ללא מפתח, מע' בטיחות, מראות מתקפלות וכו'. - אשמח לרכב שגם נראה טוב ומרגיש יחסית חדיש. ההעדפה שלי היא ג'יפונים או רכב גבוה אבל גם האצ'בק יכולים להתאים. ברשימה שלי בהתאם לתקציב הגעתי ל: מאזדה 3 האצ'בק (2013). וולוו (V40 (2014. סובארו (XV (2015. פיאט (500X (2015. אני נוטה יותר לכיוון הג'יפונים שברשימה, אבל ה…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
Honda CRZ 2010
מאת H0onda- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חבר הציע לי לקנות ממנו את ההונדה CRZ 2010 יד 02 קמ 160 טסט עד מאי 20 אלף ש"ח עכשיו שאני לא מבין כל כך ברכבים וזה גם רכב ראשון שאני קונה רציתי לשמוע עוד דעות כמה הונדה אמינים ? האם שווה לקנות רכב בקמ כל כך גבוה ? כמה שנים הרכב יכול להחזיק בלי תקלות ובכללי ? הדגם CRZ הבנתי שאין בארץ הרבה אז חלקים ומוסכים שמטפלים וכל מה שקשור לדגם קשה להשיג ? אשמח גם לשמוע עוד דברים חוץ מהשאלות ששאלתי כרגע תודה לעוזרים נ.ב יש פה קבוצת ווצאפ?
הודעה אחרונה מאת H0onda, -
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הלאנסר יד שנייה עם 150000 קמ, מפרטיים, ב-8,000 ש"ח לינק ליד2: https://yad2.co.il/item/w6tmjs היונדאי גם 2008 יד ראשונה 150000, ב-12,000 ש"ח לינק: https://yad2.co.il/item/9aeqb5
הודעה אחרונה מאת henvis, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רכב, אופל אסטרה ברלינה שנת 2015 עם 100,000 קילומטרים. נמצאה נזילת דלק במכון הבדיקה (הנזילה גם ויזואלית) מקום הקנייה של הרכב הנל מתחייב לתיקון הליקויים במוסך בדיקות. ללא קשר שאני אבדוק את הרכב בדיקה מקיפה ברגע שיאופשר מבחינת הממשלה, האם אפשר לקנות בלב שקט רכב עם נזילת שמן על המנוע במידה ובאמת מקום הקנייה מתחייב לטפל בליקוי ?
הודעה אחרונה מאת Maximiliano, -
-
רכב בן 20 שנה משתלם? 1 2
מאת אתיוש-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי אני מתלבט עם לקנות את הרכב בן 20 שנה עשה 204 אלף קמ מנוע 1.6 מצב מכני מעולה כדבריי המוכר אגב חבר טוב סופר סוזוקי בלנו 2001 1500 ש"ח על אוטומט ומזגן תקין וזהו פרטים בסיסיים עד כה אצטרך לעשות פעמים טסט בשנה האם זה משתלם מבחינת המחיר של הרכב והעלויות ? תודה לעונים והמשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר שסיימתי את סאגת הרישיון שלי באיחור קל (טוב לא כל כך קל..) אני מתכנן לקנות רכב ככל הנראה סיום המלווה יום. התקציב שלי הוא סביבות 30,000 - 35,000. בגדול הסתכלתי על סופר מיני די התקבעתי על סיאט איביזה פחות או יותר משנים 2014-2015 עם במנועי TSI. בנוסף הסתכלתי גם על אלפא מיטו למרות שהרבה אנשים מאוד לא אוהבים אלפא. אשמח לקבל הכוונה קצת יותר מקיפה שתעזור לי להחכים בכל העניין. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 498 צפיות
אהלן אני צריך לבחורבליסינג מהעבודה באחד מהרכבים שבכותרת. כולם בגרסאות הבסיס (לקודיאק יש גרסת בסיס חדשה ומוזלת) מבחינתי כולם באותו המחיר והפער בשווי מס בין הרנו לאאוטלנדר ולקודיאק זניח. אנו משפחה עם 4 ילדים כשהגדול בבית ספר יסודי. חשוב: בטיחות ונוחות. מה אומרים?
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 701 צפיות
אהלן מבלי להיכנס עכשיו לרכבים אחרים- לאון 1.2/1.4 מול מאזדה 6 מנוע 2.0 שנת 2015 למי אחזקה יקרה יותר ? דלק, טסט, ביטוח מקיף, טיפולים שוטפים, תיקונים, חלקי חילוף מי מנצח מהבחינה הזאת ? מישהו יכול לתת לי הערכה (אפילו גסה ) בבקשה לפערי מחירים בטווח של שנה מבחינת הוצאות כסף ? תודה
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים רציתי לשאול מי שמכיר איך האורלנדו מה עדיף דיזל או בנזין? והאם הפורד גלקסי טובה יותר או מזדה 5?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 629 צפיות
היי ! האמת שאני לא מחפש רכב , אבל חבר טוב שלי התקשר אליי וסיפר לי כבדרך אגב שסבא שלו מוכר רכב כמעט חדש. מדובר בAUDI A3 מודל 2016 , סדאן (יותר יפה לדעתי) , מנוע 1400 , רמת גימור ATTRACTION (הכי בסיסית לדעתי) הרכב עבר 12K קילומטר, נסעתי היום לראות את הרכב - הוא במצב חדש. מלבד שריטות שבקושי רואים , אין שום סימן לשימוש ברכב. הסבא נכה , ורוב הנסיעות היו בתוך העיר. יש ספר טיפולים מלא , וטסט כמעט לשנה. מחירון הרכב עם הנתונים הנ"ל הוא 119K , ובגלל הקרבה שלנו הוא בא לקראתי (כבר קנה רכב חדש) ומסכים למכור לי ב85K. הרכב מהמם , ויש לי את הכסף (שוב..למרות שיש לי רכב מאזדה ואני לא באמת מחפש להחליף) אבל הנה …
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 486 צפיות
מצאתי הונדה ג'אז 2006 ב-11000 הרכב עבר 218200. בעל הרכב אמר שהיא של הבת שלו. אמר שיש קבלות על כמה טיפולים ותיקונים וחלק אין קבלות. לפני זה הרכב היה בסוכנות רכבים. נ.ב. אני מחפש דווקא את ההונדה ג'אז 2008 האם בכל זאת ללכת על ה2006?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הי, אני עומד לרכוש רכב מאוויס. לטענת המוכר הרכב מליסינג יד ראשונה. הוצגו לי שני רישיונות של הרכב: 1. רשיון קודם בו הבעלים הרשומים היא חברת יו טי אס יוניברסל 2. רשיון נוכחי לאחר חידוש מחודש נוכחי (מרץ 2020) בו הבעלים החדש הוא דן ליס א-קאר, ורשום שהיו בעלים קודמים: השכרה/החכרה וכי הרכב ברישום סוחר. המוכר הסביר שככה זה עובד באוויס: בתום תקופת הליסינג, הרכב עובר לחברת הטרייד אין ולאחר העברת בעלות הרכב יופיע כיד שניה (אני אהייה יד שניה). מישהו מכיר? האם ההסבר של המוכר אמין? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הבדיקה המצורפת. המוכר (אוויס) התחייבו לתקן את כל התקלות המופיעות ולהציג פירוט ביצוע התיקונים מהמוסך המטפל.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הי משפחה עם 4 ילדים קטנים, מתלבט בין גראנד סניק לאאוטלאנדר 7 מקומות. הרכב יהיה בליסינג מהעבודה. אשמח לדעתכם Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת שגיא 601, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 592 צפיות
היי, מאזדתי היקרה מילאה טופס טיולים יוצא (בעקבות תאונה) אחרי שמלאו לה כ-320 אלף ק"מ. מחפש רכב אחריה ודי גמיש מחשבתית. תקציב: כ-50 אלף שקלים. סגמנט: משפחתית הכי רצויה, אך יכול לסטות לסופר מיני ולעלות בשנים או מנהלים ולרדת בשנים, אבל מעדיף משפחתית. גיר: אוטומט. דרישות מהחשובה ביותר בסדר יורד: 1. אמינות (ואחזקה לא יקרה מדי). 2. בטיחות. 3. להצליח לעקוף כמו בנאדם ולשייט ב-120 קמ"ש בלי אטמים. דברים שפחות חשובים, אבל יכולים להיות נחמדים אם יהיו קיימים: מושב סביר בנוחות אבזור נחמד, מצלמת רוורס אולי, מערכת בטיחות כל שהיא. צריכת דלק לא של רכב ספורט. דברים שלחלוטין *לא* מעניינים אותי (אל תשפטו, אני בשלב הזה בחיי): נהיגה ספורטיבית. כוח (למעט עקיפות כאמו…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב חסכוני לנסיעות קצרות בתוך העיר בתקציב 20-22K . מאוד מצא חן בעיניי העיצוב והאיבזור של ה-208. השאלה אם אני יוכל להחזיק רכב כזה למשך 5 שנים ויותר או שאני נכנס להרפתקאה. מתוך פורומים ראיתי הרבה שמתלוננים על רצועות מנוע מתפרקות. כולל רצועת אביזרים אחרי פחות מ-5 שנים. יש גם בריחת שמן קבועה לכייוון רצועת התיזמון שתמיד רטובה משמן ברכב הזה. האם זה נורמאלי?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
פיאט אבארט ובטיחות 1 2
מאת miatanc-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מתעניין לרכוש אבארט 500 עד שנת 13 ומעניין אותי מאוד איך היא מבחינת בטיחות וכוכבי ריסוק ואם הכל תקין רוצה לדעת מה מומלץ ומאיזה דגם עדיף להתרחק תודה רבה
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 626 צפיות
אשמח להמלצות
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אז הגיע הזמן להזמין רכב ליסינג מהעבודה, האופציות העומדות על הפרק ככל הנראה: 1.סיאט ארונה 1.0 2.סקודה קאמיק 1.0 3. טויוטה קורולה 1.8 במהלך השבוע הבא אני אמור לקבל רשימה סופית, אך אילו בגדול עניינו אותי במיוחד. בהנחה ועלות הליסינג זהה ועקב הטבת המס להיברידיות השווי מס על הקורולה דומה את זה, אין פה הבדל משמעותי. אני מודע לזה שמדובר ברכבים מקטגוריות שונות, בגדול יכול להיות נחמד מבחינתי רכב קצת גבוה, כך שככל הנראה התחרות מצטמצמת לקאמיק והארונה. צריכת דלק/אמינות פחות מעניין אותי, אלא אבזור, מראה וביצועים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מחיר מחירון מאזדה 3 שנת 2014 רמת גימור "ספיריט" - 65,000 ש"ח. http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=27003&Year=2014 ידוע שאנשים לא רוצים לשלם מחיר מחירון, ובכל זאת: https://www.yad2.co.il/s/c/xg7fpg - דורש 75,000 ש"ח. https://www.yad2.co.il/s/c/x5w7ng - דורש 73,200 ש"ח. ויש עוד כאלו. אני מנסה להבין, יש בפנים זהב?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 952 צפיות
הי. זקוק לעזרתכם. החזרנו לפני חודש רכב לחברת הליסינג לאחר 4 שנות חכירה. כעת קיבלנו חיוב של 16000 שח נזקי פחחות עצמיים לפי דוח שמאי לרכב (שווי הרכב 67000 ש"ח). כשפנינו בשאלה מדוע שלא יחייבנו רק השתתפות עצמית כפול מספר המוקדים למול הביטוח המקיף שכיסה אותנו במשך החכירה , הם ענו כי היה עלינו לדווח על הנזקים בזמן אמת וכי כעת הכיסוי כבר לא תקף ויש לשלם לפי ההסכם בהתאם לדוח השמאי. גם טענתנו כי בעת החזרת הרכב הם ראו ותיעדו את הנזקים ומדוע אז לא הנחו להפעיל את הביטוח , לא עזרו . הם עומדים על כל שנשלם את כל הסכום. נשמח להצעות מה לעשות? תודה ונשאר בריאים.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי לכולם אחרי זמן מה שאי חושב איזה רכב לקנות מתלבת על כמה דגמים בהתחלה רציתי סופר מיני, יאריס, מאזדה 2, קיה ריו, יונדאי 20 לא אהבתי חלק מה נוחות וחלק על איכות נסיעה לא נסעתי רק על פביה בגלל שלא מתחבר לצורה שלה אולי אני טועה... עוד בעיה שנוצרה זה בנסיעות על רכבים, אתה מכיעה ללובינסקי למשל ואם זה לא רכב חדש אלא סוכנות טרייד אין שלהם הם לא נותנים לעשות סיבוב אלא תבוא שים 5000 ואז נידבר...אגב 208 ניסיתי לשבת ברכב דלוק ולא אהבתי רעידות בתא הנוסעים אז לעצם העניין...עצרתי על כמה דגמים שעל חלקם הצלחתי לעשות נסיעה קצרה לפחות 1. פזיו 308 2015-2017 - רכב סבבה רק נשמע רעש הלא מעצבן מהמנוע אך לא רעידות בסיגנון 208 יתרונות - מחיר, נוחות הסתייגות: למרות שבמ…
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 528 צפיות
איך השברולט ספארק 2014 מנוע 1200 ידנית? מבחינת אמינות וצריכת דלק?אני צריך רכב לנסיעה עירונית ולעבודה כל בוקר. וזה נכנס בתקציב שלי עד 25 אלף יש הצעות אחרות?
הודעה אחרונה מאת itaimoto, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 681 צפיות
שלום חברים, מפנטז על למכור את היונדאי גטס ידנית gls שלי כדי לקנות פיאט בראבו בתקווה למצוא אחת שמורה מספיק ושההפרש יהיה של כמה אלפים בודדים. הסיבה להחלפה היא נטו שדרוג חוויות נהיגה וצריכת הדלק של הרכב (בעיקר חוויות נהיגה). קראתי המון על הרכב ואני מאוהב בו בערך כבר עשר שנים (מגיל 18), באופן כללי מתכנן להחזיק אותה כרכב עיקרי לעוד שנה וחצי או שנתיים ולאחר מכן גם רוצה להשאיר אותה כרכב לימוד לשיפורים עבורי. כבר 3 וחצי שנים מטפל ביונדאי כולל שיפוץ מנוע שעשיתי בעצמי (בגלל שלא סגרתי מכסה מים טוב בדרך לאילת), בנוסף לזה גם אחי הוא מכונאי מוסמך שכבר כשנתיים עובד בתחום, ככה שמבחינת יכולת עבודה על הרכב אני לא דואג. מאוד נהניתי מעלות החלפים הזולה והזמינות עבור ה…
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לפני בדיקה של x1 כפי שכתוב בכותרת, אני מודע לאיכות הנסיעה הפחות טובה של הרכב אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת מאנשים שכרגע מחזיקים את הרכב (או מכירים את הרכב טוב) חרשתי אבל לא מצאתי משהוא, האם יש בעיות מיוחדות עם הרכב? למה לשים לב ליד הרכב? תודה.
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני יודע ששתי המכוניות זהות מכנית יותר מעניין אותי כרגע נוחות תפעול מולטימדיה. באיוניק שהיתה לי יש מקום לסים כך שהיה לי נווט וויז בלי הטלפון.או אינטרנט ואפליקציות שונות... אם אין אז האם אני יכול לחבר התקן של usb לסים , מישהו ניסה? האם קיים בנירו או באיוניק החדשים האם יש וויז,פנגו? משטח טעינה אלחוטי מיזוג ליושבים מאחור? ובכלל אם יש משהו שכדאי לדעת לדעתכם לפני שאודיע... כאמור בבידוד כך שאני לא יוצא לראות או ליסוע... לעונים תודה Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת אמיר ש, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש ידני אמין וחסכוני עד 17,000 אין לי בעיה גם עם רכב קטן (רק לא אלטו) לנסיעות רחוקות. חשוב לי מאוד אמינות וחסכוני עד כמה שניתן בתקציב. אני יודע שיפניות אמינות רק לא יודע איזה מישום מה המכונאי שלי המליץ על סיאט 2010 ועל סקודה מה שלא נראלי בכלל אמינות, שמעתי שהגיר שלהם לא טוב
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 940 צפיות
אהלן. אשמח להמלצה לרכב ראשון למשפחה עד 30K (עם חריגה במקרה הצורך). צרכים: לשמש את המשפחה בגדול. קניות, עבודה, טיולים כשמטיילים וכו'. דגשים חשובים: בטיחות בטיחות בטיחות. שלדה חזקה, כריות אוויר וכל מה שצריך. יהיה ילד קטן באוטו. אמינות (שהרכב ישרת אותי ולא אני את הרכב...). טיפולים לא בשמיים. שיהיה נוח ומרווח יחסית (נהג גבוה). חסכוני בדלק וכו'. אוטומטי. הרכב אמור לשמש אותנו בתקופת הנהג חדש - בשנתיים הקרובות בעצם - של 3 נהגים חדשים וצעירים (17, 20 ו-22), ולכן צריך לקחת בחשבון את מחיר הביטוח של הרכב, והנלווה לכך. אודה להמלצותיכם חוץ מזה, אם יש לכם טיפים ספציפיים למי שקונה רכב ועולה על הכביש בפעם הראשונה, אשמח לשמוע ולהשכיל תודה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,509 אורחים (הצג רשימה מלאה)