ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
ראיתי שהמחיר הוא סביב 100 אלף במאיר טרייד רציתי לשאול אם יש כאן בעלים של הרכב שיכולים לספר על ההתנהלות איתו (טיפולים וכו') והאם יש אלטרנטיבות בטווח המחירים הזה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 913 צפיות
החלטתי שרוצה ב.אמ.וו. נוסע לרוב לבד ברכב. תנועה עירונית. חשוב לי אמינות סבירה, תא נוסעים מפנק וביצועים סבירים לב.אמ.וו 318I עם מנוע ה- 136 כ"ס לא התחברתי - המנוע חלש ואנמי לרכב הזה.
הודעה אחרונה מאת niv, -
שלום לכולם, החלטתי לרכוש רכב סופר מיני חדש(אוטומט בלבד) בתקציב של 100אלף שח פלוס מינוס (ניתן לחרוג מעט אם ממש משתלם) וזקוק כמובן לעזרתכם בבחירת הרכב. לו הייתם אתם צריכים לרכוש סופר מיני כיום,מה הייתה בחירתם ?מהי התמורה הטובה ביותר שאני יכול לקבל ביחס למחיר ? מתכוון להחזיק ברכב לפחות 4 שנים כך שכמובן מעדיף לקבל כמה שיותר אמינות ונוחות נסיעה וביחוד בתוך העיר.מעבר לכך ,יש כמובן את עניין מערכות הבטיחות האקטיביות -עד כמה לדעתכם זה צריך להיות גורם מכריע? מתלבט כמובן בין מאזדה 2,איביזה, קליאו החדשה, i20...או אולי רעיונות נוספים אם יש לכם? מבין הגירים הרובוטיים של רנו ,סיאט ויונדאי-מי נחשב למומלץ ביותר,אם בכלל? אני בעיקרון נוטה לכיוון המאזדה בעיקר בשל האמי…
הודעה אחרונה מאת ליצן צהוב, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
[h=2]טויוטה סיינה ביבוא אישי[/h] שלום חברים המשפחה גדלה.... ואני רוצה לקנות טויוטה סיינה ויש לי הצעה של יבוא אישי במחיר אטרקטיבי אשמח אם מישהו יכול להחכים אותי בעניין של רכב ביבוא אישי בכלל וטויוטה סיינה בפרט תודה רבה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 940 צפיות
היי יש לי כמה שאלות 1- MG 350, שנת 2012 ,105 כ"ס, 1498 סמ"ק, יד 2, קילומטראז' 133000, ומבקש עליה 16000. האם אתם ממליצים על הרכב הזה ? אם כן\לא אז למה, והאם המחיר הוגן? 2- כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות רכב ואני מתעכב כי אני לא מבין ברכבים ומפחד שיעקצו אותי במחיר לא הוגן. אז אשמח לדעת מה צריך לבדוק בעת הבדיקה של הרכב ואשמח גם לדוגמאות מה בסדר ומה לא בסדר בנוסף האם צריך לבקש מהמוכר שיראה איזה שהם מסמכים או שזה כבר במוסך? תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי זמן רב של התלבטויות, החלטתי שאני מעוניין לרכוש במוו סדרה 1: שימו לב - מדובר אך ורק על גרסאות ה-170 כ״ס התקציב בסביבות 80,000₪. ע״פ בדיקה ביד 2 הבנתי שזה מתאים לשנתונים בסביבות 2013. אשמח לחוות דעת ממי שמחזיק/החזיק אחת בעבר: צריכת דלק, אמינות, עלויות תחזוקה, נוחות, ביצועים וכל מה שביניהם. אם יש מחלות ידועות כמובן אשמח לשמוע. בנוסף, האם זה נכון שהרכב הנעה אחורית? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב אשמח לברר מדוע לאחרונה אני רואה בפייסבוק מחירים כמו 70000 ש"ח לBMW 740 מודל 2011 79000 ש"ח למודל 2014 נראה לי מחירים נמוכים לכזה רכב מפלצתי לא ?? זה הגיוני ?? אשמח לברר עלויות אחזקה של רכב כזה בערך, נניח לעומת אחזקה של רכב רגיל כמו מזדה 3 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
במוו סדרה 1
מאת wolfson10- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה להביא רכב ראשון ורכב החלומות הוא במוו. עכשיו בדקתי ביד 2 ואפשר למצוא מגוון של אפשריות בתווך של 40-65 אלף ש"ח. שווה להביא את הרכב הזה או שאתם ממליצים את רכב אחר בתווך המחירים הזה. אשמח לדעתכם!
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 826 צפיות
מבקש חוות דעת על הרכב מי שיודע מנוע 2000 דגם טרנד
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, אנו עומדים בפני רכישה של רכב חדש, והרכב שהתחלנו לברר עליו הוא טויטה קורולה אקסייט. להפתעתי, לפני כשבוע ימים שינו את שם הגרסאות באתר מאקסייט ואקסייט פלוס לדגמים שונים שנקראים מעתה-EXCITE SKY וכוללים גג פנורמי נפתח. חיפשתי באתרים בחול את הגרסה הנ"ל אך לא מצאתי, כנ"ל לגבי אתרי טויוטה בחו"ל למכירת הרכב. עד עכשיו הבנתי כי הגג-איננו בצבע שונה,גלגלים 16 במקום 17, מולטימדיה מקורית והמחיר עלה. אודה לדעת האם מדובר בכלל בגרסה חדשה?או שמע בגרסה ישנה... האם הגג הוא בהתקנה מקומית, לאור אי מציאת הדגם בחו"ל? ובככל רשמים נוספים בנוגע לטויוטה קורולה היברידית-שכדאי לדעת בטרם הרכישה-אמינות,צריכת דלת,עליות טיפול, תוכנית ביטוח של הסוללה, הטבות ברכישה…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, מחפש המלצות לרכב אמין וחסכוני בתקציב של 25000-30000₪. אני נוסע כ 20000 קילומטר בשנה. מתוכם 70% בדרך בינעירונית. קטגורית הרכב עדיפות למשפחתית. (שלושה ילדים, גילאים 9 , 5 ותינוק בן שנה) אין לי בעיה עם גיר ידני (במקרה של אירופאיות נראה לי עדיף ידני) אין לי בעיה עם דיזל. וגם היברידית ישנה שנכנסת בתקציב יכולה לבוא בחשבון (אך אינני יודע אם שווה לי בגלל נושא הסוללה) כמובן שמעוניין ברכב הכי חדיש (שנתון גבוה) שניתן לרכוש בתקציב זה. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת אבי זיו, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 481 צפיות
שלום, מתלבט בין 3 רכבי הליסינג הבאים, צריך להכניס 2 כסאות ובוסטר קטן בינהם. איזה לדעתכם הכי רחב במושב האחורי?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתלבט בין הנ"ל כשהכי חשוב לי אמינות ובטיחות. לציין שאת היאריס הייבריד מקבל ב 100K בגלל מבצע והגאז סביב 106-107K. בנוסף 2-3 שאלות ספציפיות: א. יאריס הייבריד עם סייפטי סנס-בלימה אוטונומית עירונית בלבד או בינעירונית. לא מצאתי מידע מוצק על זה. ב. מאזדה 2-הבנתי שבנוסף למערכות המובנות יש לה מובילאיי חיצוני? האם מדובר על הצג העגול הקטן המצפצף והמעצבן? כמה נורא לחיות איתו? ג. רשמים מעלות תחזוקה-טויטה מול הונדה מול מאזדה? אני יודע שכולם יוחלפו בשנה הבאה אבל צריך את הרכב עכשיו לצערי... תודה!
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חוות דעתכם מבחינת אמינות וצריכת דלק האם זה הנעה כפולה AWD ? שוק טוב או חלש? Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 1 תגובות
- 982 צפיות
היי, מחפשת משפחתית עד 40000, אמינה וחסכונית עם תא מטען גדול (לפחות 400 ליטר). משהו בסגנון טויוטה אוונסיס/ סקודה אוקטביה וכו'. אבל חשוב לי מאוד שיהיה מזגן מפוצל כך שגם הנוסעים ירגישו אותו. מישהו יודע להמליץ לי על רכב כזה? או לחלופין איפה יש אופציית חיפוש כזו? תודה:)
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
מחפש מאזדה mx5
מאת tal s- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 641 צפיות
שלום רב מחפש מאזדה מיאטה 2002-2005 אשמח לדעת מבחינת התחזוקה על דברים שכדאי לשים לב אליהם?
הודעה אחרונה מאת tal s, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 772 צפיות
שלום לכם . יש לי אח שחיי בגרמניה ואני רוצה ליבא רכב משומש שנת 2003/04 בערך . קראתי קצת על הנושא וההגבלות אבל הלכתי לאיבוד . שורה תחתונה זה אפשרי או לא . תודה לכם
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם ידוע מוניטין חיובי\שלילי לרכב? המון תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת דור1111, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, התחלתי היום לחפש קצת רכבים ומצאתי כי במסגרת התקציב שלי (40000-50000) שתי רכבים: ניסאן קשקאי 2.0 acenta שנת 2011\2012 פיג'ו 2008 אקטיב שנת 2015 באופן כללי אני מחפש רכב משפחתי שעונה על הדרישות הבאות: בטיחות מתאים 2-3 ילדים כולל 2 כסאות בטיחות. אמינות, כמה שפחות לראות מוסך. תא מטען רחב, כולל אפשרות לקפל את המושב האחורי כיוון שאני מרבה לקנות באיקאה. נוחות נסיעה (כמה שפחות להרגיש את הכביש או לשמוע את המנוע) מתאים לנסיעות ארוכות. חסכוני ביחס לגודל הרכב. כנראה שיש עוד דברים שחשובים לי אך לא חשבתי עליהם עדיין. מה דעתכם? הרכבים הנ"ל מתאימים לדרישות? זה ניראה ששתי הר…
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הגיע זמן להחליף. כיום משתמש באוקטביה 17 1.5. מרוצה מהמנוע והמזגן. לא מרוצה מהרעש, המולטימדיה, ונוחות הנסיעה. מציעים לי לקחת אוקטביה 1.5 (זהה למה שיש היום) או נירו בדרגת גימור ליסינג. חשוב לי: ביצועים טובים יחסית, נוחות, קוקפיט שקט, מולטימדיה ופינוקים. מה דעתכם ? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
קודם כל תודה רבה על המענה בפוסט הראשון שפרסמתי, החלטתי לפתוח פוסט חדש על מנת לא לערבב מספר נושאים בפוסט אחד אז לאחר המענה שלכם החלטתי בשלב הזה לא להמשיך עם הרכב הנל שדיברתי עליו, אבל הדילמה נשארה אני מחפש רכב בתקציב (שהגדלתי אותו עקב ההצעות שלכם) של עד 40 אלף, עדיף פחות, החשיבות שלי: שיהיה מהיר, להרגיש את הטורבו נכנס לפעולה להרגיש את הקיק בביצועים, ושיהיה לו בגאז טוב שאפשר לסחוב דברים לקמפינג \ קניות \ וכו'. במילים אחרות, רכב שיהיה כיף ליסוע איתו בסופש, לטיולים ברחבי הארץ, מדי פעם אם אני נותן לו קיק אז להרגיש את הטורבו שבו ואם אני צריך סופר \ קמפינג \ איקאה, שלא יהיה לי בעיה של מקום. אנחנו משפחה של 2 כרגע. ואני לא משתמש ברכב להג…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 827 צפיות
ממש הייתי רוצה לרכוש רכב בפעם הראשונה בחיים שלי! יש לי רישיון רק כחצי שנה והבנתי שכדאי לקנות רכב סביר ולא יקר וחדש. ראיתי רכב מתוק של פיאט 500 רובוטית 130,000 ק"מ שנת 2012 במחיר של 23,000, יד רביעית. רציתי לשמוע מה דעתכם? האם זה מתאים לנהגת חדשה כמוני? האם נהגת שעשתה רישיון לאוטומאט תדע איך להתמודד עם גיר רובוטי? אני ירושלמית ככה שרכב קטן יכול להיות ממש יעיל עם כל בעיית החנייה שיש פה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 565 צפיות
מה קורה חברים אני חייב עזרה אני מחפש לקנות רכב עד 10K אפשרי לחרוג עד 12K בגדול מחפש רכב שיהיה לו כוח (יסחב בעליות) לא ממש משנה לי החיסכון בדלק אבל אם יש דבר כזה אז זה פלוס לא משנה לי איזה גיר והכי חשוב שיהיה אמין יש רעיונות לרכבים?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 677 צפיות
אהלן חבר'ה, בעל יונדאי אקסנט 2002, כרגע עובד עם הרכב בנסיעות בין עירוניות, אתם בטח מתארים לעצמכם איזה סיוט זה.. אז ככה אני לא מבין יותר מידי ברכבים, פה ושם המליצו לי על רכבים שאציין בהמשך, העדפתי להתייעץ פה כדי לקבל עזרה מקצועית תקציב: 7~14 (15 בלחץ) אוקיי אז ככה בתאכלס המליצו לי על מכוניות מיני כמו יאריס פיקנטו i10 ועוד כמה דומות ואחרי שפחות או יותר התחלתי להבין במה מדובר התחלתי לחשוב שאני בכיוון של סופר מיני, אני מחפש רכב שלא יהיה רועש ורועד, שאני לא ארגיש את הרצפה שאני נוסע, שיעלה על כביש מהיר בכיף ולא יקרטע כי יצא לי להרגיש הרבה יותר חזק ומהיר ממכוניות מיני שנפגשתי איתם בכביש המהיר, מבחינה ויזואלית רק שלא יראה דגם מיושן מידי בסגנון ידיות סיבוב…
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 885 צפיות
אשמח לשמוע דעתכם, כמובן שיהיו הבדלים בשנים לאור המחיר. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת דור1111, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מבקש המלצה עבור אישה שהגיעה לגיל 80, נוהגת (לרוב לבד )על הונדה סיוויק 2013 ומחפשת רכב חדש, אפשר גם 0 ק"מ עם דגש על בטיחות אקטיבית מקסימלית, כולל בלימה אוטונומית במהירות נמוכה מאוד. לא חשוב בקרת שיוט כי היא לא תפעיל אותה לעולם. תקציב עד 150,000- 100,000, לנסיעות רמת-גן, הרצליה, תל אביב והסביבה. רק אוטומטי שלא מתדרדר לאחור בשום מצב. רצוי בגודל משפחתי כמו ההונדה שלה כיום. תודה, מיכה
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
היי, מה דעתכם על הסיוויק 2020 1.5 טורבו? על הנייר נראה ממש טוב, אבל קראתי שלפחות בדגמים קודמים יש איזה בעיה עם השמן שצריך להחליף כל 7K קילומטרים מישהו מכיר את הבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכלום, בקרוב אני צריך להחליף את הרכב שלי ומתלבט בין ספורטאז' דיזל לספורטאז' 1.6 בנזין הרכב אמור לעבור כ - 15 אלף ק"מ בשנה (אולי קצת יותר) רוב הנסיעות יהיו נסיעות משולבות חשוב לציין שבהמשך הרכב ישמש כרכב שני אשמח לקצת יותר פרטים מי עדיף מבחינת ביצועים צריכת דלק וכו' תודה מראש לעוזרים :-)
הודעה אחרונה מאת marom9, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אני בן 31, מחפש רכב לי ולבת זוגתי + בעוד שנה אנחנו מתכננים להביא ילד. אני מחפש רכב בתקציב של 50K, אפשרי למתוח לא הרבה. הצרכים שלי הם: - מודל 2013 ומעלה עם העדפה לרכב חדש ככל האפשר. - צריכת דלק סבירה, אוכל להתמודד עם צריכה ממוצעת של ג'יפון. - גודל של סופר מיני ומעלה. - מאובזר. הנעה ללא מפתח, מע' בטיחות, מראות מתקפלות וכו'. - אשמח לרכב שגם נראה טוב ומרגיש יחסית חדיש. ההעדפה שלי היא ג'יפונים או רכב גבוה אבל גם האצ'בק יכולים להתאים. ברשימה שלי בהתאם לתקציב הגעתי ל: מאזדה 3 האצ'בק (2013). וולוו (V40 (2014. סובארו (XV (2015. פיאט (500X (2015. אני נוטה יותר לכיוון הג'יפונים שברשימה, אבל ה…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
Honda CRZ 2010
מאת H0onda- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חבר הציע לי לקנות ממנו את ההונדה CRZ 2010 יד 02 קמ 160 טסט עד מאי 20 אלף ש"ח עכשיו שאני לא מבין כל כך ברכבים וזה גם רכב ראשון שאני קונה רציתי לשמוע עוד דעות כמה הונדה אמינים ? האם שווה לקנות רכב בקמ כל כך גבוה ? כמה שנים הרכב יכול להחזיק בלי תקלות ובכללי ? הדגם CRZ הבנתי שאין בארץ הרבה אז חלקים ומוסכים שמטפלים וכל מה שקשור לדגם קשה להשיג ? אשמח גם לשמוע עוד דברים חוץ מהשאלות ששאלתי כרגע תודה לעוזרים נ.ב יש פה קבוצת ווצאפ?
הודעה אחרונה מאת H0onda,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,358 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TheArcane
- Avia
- 3n
- D4K
- רועי5
- במבליק
- samg
- ניקו פ.
- ofer-1973
- אלייייייייייחחח
- fatboy1340
- איציק נ.