ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז ככה, אני מעוניין לרכוש רכב וולוו מהשנים שציינתי אבל ממה שקראתי בפורומים בינלאומיים ראיתי שיש כמה דיווחים לגבי בעיה של אכילת שמן במנוע, למעשה וולוו דאגה לעדכן את המנוע במהלך 2015(?) ולהחליף את מחזירי השמן על ה Piston)piston ring( רציתי לקבל יותר אור על הנושא פה בפורום הרכבים הגדול בארץ, בעיקר לאור זה שראיתי לא מעט פרסומים של נהגי וולוו פה בפורום אז ממש אעריך את עזרתכם בשפיכת אור על הנושא(פה או בפרטי) לפני שאני ניגש לאחד המגרשים(אחרי כל בלאגן הקורונה כמובן) בכללי מה שארצה לדעת: מי ניתקל בבעיה ובאיזה סדר גודל. מי יש לו מידע לגבי הבעיה ואולי מספר סיריאלי של מנועים לפני שעברו עדכון ואחרי שעברו עדון(מצאתי "The burning oil problem depends upon o…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי הבן שלי השתחרר לא מזמן ויצטרך רכב בעוד חודשיים פלוס בערך, הבן דוד שלו מוכר סוויפט 08 עם טסט לשנה מתוחזקת היטב (אוטומטית), 200k ק"מ על השעון, מחירון 18400, הבחור בתור טובה לבן דוד מוכן לשחרר ב 14500, שווה לדעתכם? הרכב נראה סבבה...
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 581 צפיות
שואל בשביל חבר. הוא מחפש רכב משפחתי, סופר מיני תהיה קטנה מדי והוא לא רוצה ג'יפונים למיניהם. נוסע 35K בשנה, כמעט כולו בין-עירוני. ידני אפשרי. אפשרות ראשונה היא דיזל, אך איזו יכולה להתאים? המגאן היא דו מצמדית שהבנתי שאינה אמינה ביותר (?), אך יש את הפלואנס הידנית. איך היא? יש אוקטביות, אך רובן מוניות שחוטות עם קילומטרז' היסטרי. איזה עוד אפשרויות יש בגזרה זו? בנוסף אפשר לחשוב על טורבו בנזין יעילה עם גיר פלנטרי או ידני. חשבתי על הפיג'ו 308 הרגילה או הסטיישן, עם עדיפות לסטיישן בגלל מרווח עודף בספסל האחורי ובבגאז'. בשיוט נינוח היא אמורה להיות די חסכונית (?). ידוע עניין המיזוג מלוח המגע וההגה הקטן. דעתכ…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים מתלבט לגבי קניית רכב חדש לתקופה של 5 שנים פיגיו גרסת active 1.6 טורבו 180 אשמח להמלצות או לבעיות ידועות עם מנוע זה טיפולים? תקלות? תודה בראש
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 861 צפיות
מדובר בבחור צעיר ורווק שהחזיק פיג'ו 206 5 שנים, מזו תקופה עובד במשרת הייטק והחליט להשתדרג לרכב חדש ומעניין, הרכב שלו כבר נמכר, לא מעוניין ברכב פנאי, פשוט לא עושה לו את זה, מחפש רכב חזק, יפה בדמות קופה או הצ'בק, פזל לכיוון הלאון או הגולף החדשות אך עד שיגיעו... (בדיוק) אחד הרכבים הכי מעניינים לדעתו נכון לכרגע מאלה שמוצעים בתקציב שלו, זה סביב ה200K, ה508 GT בלבד, אך דורשת אולי טיפה למתוח את התקציב אחרי מיקוח וכו... השאלה אם זה הרכב הנכון? אולי יש רכב אחר שמעניין יותר בתקציב הזה? חשוב רכב חדש בלבד, כי התכנון הוא עסקת מימון.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 815 צפיות
אני מעוניין לקנות את הרכב הראשון וראיתי רנו קליו 2011 אם 197k עכשיו הרכב נראה שמור,הוא לא מסוחר ואחרי המון דיבורים ותכנונים הוא הוריד את זה ל7000 שקלים,עכשיו אני טיפה חושש לגבי הקילומטראז,מדובר ברנו קליו ידנית 1.2 השאלה זה האם כדאי עדיין לי לקנות אותו אם הקילומטראז הזה. תודה
הודעה אחרונה מאת Flashbackon, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הגיעה השעה להחליף את הרכב המשפחתי שלי (מאזדה 6 מודל 2007 רמת גימור לקצ'ורי) אנו משפחה עם שני ילדים (7,5), נוסעים בממוצע כ30 אלף ק"מ בשנה. רוב הזמן הרכב ישרת את אשתי (נוסעת למרחק של 5-6 ק"מ לעבודה) התקציב: עד 60 אלף ש"ח. עדיפות לשנתון כמה שיותר גבוה. אני דיי משוחד לקטגוריית המנהלים ולכן פוסל כל מה שנראה כמו ג'יפון או SUV (יורש/ת העצר השלישי בדרך). האם המושב האחורי של ה6 החדשה הוא מרווח כמו בדור הראשון? לטעמי הדור השני צפוף יותר מבחינת מרחב פנים וקשיח יותר ולכן הוא נפסל על הסף למרות שהיה נכנס בתקציב בייתר קלות. יש כאן מישהו עם רכב כזה שיכול לתת חוות דעת או אלטרנטיבות? אני רוצה לשבור את המסגרת ולצאת מהקבעון של…
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 690 צפיות
לאחר גניבת הרכב הקודם ששירת אותנו נאמנה 4 שנים (i25) וקבלת כספי הביטוח, מחפשים כעת רכב משפחתי אמין ובטיחותי לזוג עם ילד קטן ואחד נוסף בדרך בתקציב של עד 85 אלף ש"ח. השתעשעתי לאחרונה בכיוון של ג'יפון סטייל ספוט'ז, טוסון, קשקאי וכו' אך פתוח גם למשפחתיות מרווחות. רצוי בכל מקרה שנתון 2016 ומעלה .. אשמח לשמוע עצות טובות והכוונה.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 644 צפיות
שלום, אני שואל עבור חבר שהוא טכנאי מחשבים. הוא מחפש רכב שישמש אותו להובלת מחשבים נייחים כבדים מהלקוחות שלו וחזרה אליהם. הנסיעות יהיו קצרות ורק בתוך העיר לכן כוח וצריכת הדלק ממש לא קריטיים. מבחינת הגודל מספיק שיהיה מושב לידו שיוכל לשים עליו את המחשב כך שרכבי המיני \ סופר מיני יתאימו. התקציב הוא כ15-20 אלף. עדיפות לידני ולשנתון גבוה. איזה בחירה לדעתכם תהיה הכי כדאית? תודה
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 916 צפיות
שלום מתייעץ בנוגע לקניית רכב יד שניה. שני הרכבים מ2016 עם פרטים ומחיר דומה. קיבלו ביקורות סה"כ אחלה באתרים השונים וביקורות די ברמה דומה. איזה מהם אמין יותר והאם יש הבדל משמעותי בעלויות תחזוקה וטיפולים? או כל טיפים נוספים תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מצטער מראש עם זה לא המקום המתאים לשאלה הזאת אבל זה המקום הכי רלוונטי שהיה נראה לי... רוצה להגשים חלום ילדות ולקנות פיאט קופה... לא מצאתי בארץ... כבר הרבה זמן מחפש... ראיתי אחת והבחור רצה 100 אלף.. אמרתי לו שזה פיאט.. רק נראית כמו פרארי ראיתי שאפשר לקנות באיטליה כאלה בסביבות ה3500-5000 יורו... יש למישהו מושג כמה יכול לעלות לי להביא לארץ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 727 צפיות
אהלן אני מחפש רכב בתקציב של 35 אלף פחות או יותר .. יש לי כיוון לפולו 1.2TSI 2010 שראיתי , נראה רכב שמור ולפי מה שאמר גם מבחינה מכנית - איך הרכב למי שפתוח גם לכיוונים אחרים , מחפש רכב בסגנון של הפולו שיהיה רכב חזק יחסית ורכב שנראה טוב לצעירים .. חשבתי גם על השברולט סוניק RS רק ששם הבעיה זה השוק הבעייתי שלו . תודה !
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
שלום חברים אני מעוניין לקנות רכבים למטרת סחר, הבנתי שבעיקר כדאי לי לפנות לחברות הליסינג שמוכרות את הרכבים שלהם במחירים לסחר, או לקנות רכב עם תקלות ולשפר אותו ולמכור אותו עוד פעם האם כדאי קניית רכב מכונס נכסים למטרת הסחר? רציתי לדעת אם יש מישהו יודע למי אני יוכל לפנות?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ניסיתי כמה רכבים בקטגוריה, כולל הסוזוקי קרוסאובר (הנסיעה הרגישה לי מעולה אבל הרגשה בתא נוסעים של רכב מיושן ולא מאובזר יחסית) והקיה סטוניק (לא התחברתי). עדיין מתכנן לנסות את ה-C3-aircross. בינתיים מבחינת נוחות נסיעה, הרגשה ברכב ואבזור הכי התרשמתי מהפיג'ו והסקודה. אני מחפש להחזיק רכב לתקופה ארוכה ולא להחליף אחרי שנים בודדות. אחרי קריאה מרובה באינטרנט ראיתי הרבה אזהרות לגבי אמינות החברות, במיוחד פיג'ו - בנוסף מתאר לעצמי שעלות האחזקה שלה די גבוהה לעומת היפניות הנפוצות יותר. כמה אמת יש בדברים האלה לדעתכם וכמה שייך לנחלת העבר? האם לקנות סקודה עדיף מבחינת שירות, תחזוקה, תקלות וכו' יחסית לפיג'ו? כדאי לנסות עוד רכבים? לאדם חסר מושג כמוני שקרא קצת על המנוע והגיר בפיג'ו ה…
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 573 צפיות
היי חיפשתי בפורום ולא מצאתי הרבה מידע ( אולי בגלל המערכת החדשה) מחפש רכב עם נגיעות ספורטיביות, בתקציב של עד 60 אלף שח. חשוב גם שיהיה יחסית אמין מכיוון שהולך לשמש אותי דיילי. יש כאן אנשים שהיה בבעלותם ולוסטר טורבו ידנית ויכול לתת חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 583 צפיות
אם כסף (כולל עלויות דלק או טיפולים) הם לא מדד בבחירה.. במה כדאי לבחור מבין: Kia sportage 1.6t top Peugeot 3008 active בנזין/דיזל Citroen crossback active בנזין/דיזל
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, חבר טוב מתלבט לגבי רכב חדש, סביב ה-400 אלף ש"ח (אפשר לחרוג קצת אם צריך), אבל חובה שיהיה 4*4 (גם אם זה רק לכביש, כי לא יכנס לשטח) הוא נוסע הרבה - כנראה 40K ק"מ בשנה אם לא יותר (על הקו חיפה-נתניה + עוד נסיעות), לכן דיזל, הייבריד ופלאג-אין גם באים חשבון (אך צריכת הדלק זה לא הכל בחיים ) כמובן שהוא מעדיף רכב מאובזר (גם בטיחותית וגם הרכב עצמו) הוא חשב על: BMW X4 - גרסת 20d אבל לפי האתר זה קיים רק ברמת האבזור הנמוכה ביותר, השאלה אם זה מספיק וכדאי AUDI Q5 TDI - שוב פחות מאובזר מהבנזין המקביל VOLVO XC60 T8 - הוא כנראה התמורה הכי טובה לכסף? (גרסת R Design או Inscription ולא ה-polestar שעדיין לא מצאתי מפרט שלו) Lexus RX450h Mercede…
הודעה אחרונה מאת EuorpeDrop, -
-
- 16 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום רב, אשתי בהריון עם תאומים , ובעזרת השם אני מעוניין להחליף לה את הרכב לרכב יותר טוב ( היום היא נוהגת ברנו קליאו 2002 ידני). הדרישות שלי לרכב הן: 1. בטיחותי מאוד 2. תקציב - 45,000 40000ש"ח. 3. תא מטען - מתאים לעגלת תאומים - חשוב ביותר! 4. צריכת דלק - כמה שיותר חסכוני 5. גיר- אוטומט בלבד כמובן שהמטרה היא רכב אמין, הם מינימום תקלות... חשבתי על סיטרואן C4 או רנו מגאן סדאן. האם הרכבים האלה עונים על הדרישות שלי? האם יש המלצות נוספות? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 590 צפיות
אני יודע שהרוב פה נגד סוכנויות רכבים, גם אני אחד מהם אישית, אבל הדגם שאני אישית מחפש (פורד פוקוס 2016 טיטניום) נמצא רק בסוכנויות לפעמים כי בחוץ פשוט אין אותו לשוק הפרטי כל כך בחוץ עכשיו. אז השאלה שלי היא, האם אתם הייתם מתרחקים כמו מאש מהסוכנויות רכבים האלה ? אני פשוט לא אוהב לעשות את המקח וממכר איתם כי הם בדרך כלל די מגעילים בקטעים האלה, ועוד שאלה היה לי אופציה לפני כמה ימים שלא לקחתי אותה בסוף אבל של רכב שעבר החלפת דלת בסוכנות רכבים לשאלתי מה קרה הם אמרו שהוא קיבל מכה והחליפו לו את הדלת לדלת מקורית אצלהם בליסינג. ושהם בכלל לא חושבים אפילו על להוריד מחיר על זה כי זה לא מוריד מהערך של האוטו. האם דבר כזה זה שלט אזהרה ענק ללא ל…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 18.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח אם תתנו לי חוות דעת על פורד פוקוס סטיישן. אני מתעניין ברכב מסוכנות ליסינג. הבנתי שהיתה בעיה בגיר ועידכון תוכנה יכול להיות מבצוע. האם אתם ממליצים על הרכב ביחס למחיר שלו ? האם התיקון של מחשב גיר באמת פותר את הבעיה ? אשמח לחוות דעת של אנשים פה בפורום .
-
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי. אני מתלבט לפני רכישה של איביזה קופרה 2016 מנוע 1800 טורבו ידנית. ההתלבטות היחידה שלי היא שהרכב עבר 79,000 ק"מ וזה נראה לי קצת הרבה. אשמח לעזרתכם. בנוסף יש לי כרגע 2016 FR ידנית, מה יהיה ההבדל מבחינת הביטוח? תוספת גדולה?
הודעה אחרונה מאת avnercohen, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 460 צפיות
שלום לכל חבריי הפורום ... אשמח לקבל המלצות וחוות דעת על סיטרואן c4 שבע מקומות , אני יודע שהמנוע 2000 יותר מוצלח, בנוסף רציתי לדעת איך בודקים את תקינות הגיר במעמד הרכישה של הרכב... תודה רבה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת Daniel5, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, מחפשים רכב שני..הרכב שלי יעבור לשמש את אשתי והוא יהיה הרכב העיקרי בבית(308sw 2015) ואנחנו צריכים רכב בשבילי שינסע באיזור ה1300 ק״מ (בית-עבודה)בחודש בעיקר בדרך בינעירונית כאשר תקציב המקסימום הוא 20 אלף ש״ח,יש לציין שאיזור הנהג צריך להיות די מרווח וכוונון הגה למרחק זה אופציה די מועדפת. הרכב צריך להיות אוטומטי. תודה, זיו
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 478 צפיות
היי כולם, בהמשך לחיפושי הסתכלתי על הפולסווגן גולף מצאתי גולף הייליין 2010 1.4 160 כ"ס אוט' חבר שלי אמר לי שיש מצב שבשנים האלה היו בעיות במנוע ועשו להן ריקול להחלפת מנוע המכונית הנ"ל זה מהדגמים הבעייתיים?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות המצב פוטרתי מהעבודה ואני צריך להחזיר עוד שבוע את הרכב שקיבלתי מהעבודה . אנחנו זוג+ תינוקת בת 4 חודשים לכן אמינות ובטיחות במקום הראשון מבחינת דרישות. נוסעים בממוצע ק"מ שנתי 16000 . נסיעות משולבות עירוני + בין עירוני + 10 פעמים בערך בשנה נסיעה לירושלים . חייב להיות אוטומט בלבד. תקציב : 45000 ש"ח אפשר למתוח עד למקסימום 50000 ש"ח בלחץ. הרכב מהעבודה הוא יונדאי I25 שנת 2018 מנוע 1400 היה אצלי שנתיים. די עונה על כל הצרכים שלנו מבחינת אמינות , גודל תא מטען ומרווח פנים לכן חשבתי לחפש רכב זהה . נקודה אחת שהפריעה קצת בכל הזמן הזה - הרכב לפעמים מרגיש קצת עייף ולא סוחב בעיקר בעליות לירושלים. ממה שאני …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, קרוב משפחה מחפש לקנות טויוטה RAV4 היברידית שנת 2016. מצאנו אקזמפלר שמור עם ק"מ נמוך, אבל הרכב מיובא אישי מגרמניה. בהתחלה ראינו את היתרונות - הרכב מגיע עם ריפודי עור שחורים (אולי דווקא חסרון), חישוקים גדולים יותר ועוד כמה פיצ'רים קטנים שלא מגיעים לארץ. היום עשינו בדיקות עומק נוספות והתגלו דברים נוספים: 1. ביטוח יש חברות שכלל לא מבטחות רכבים ביבוא אישי (למשל ביטוח ישיר) חברות שמבטחות, ביקשו לקבל הערכת שמאי עדכנית. האם זה אומר שכל שנה לקראת חידוש הביטוח צריך לבצע שמאות לרכב? (עלות של כ- 700 ש"ח) הצעה שהתקבלה הייתה יקרה בכ- 1500 ש"ח ביחס לאותו ביטוח לדגם סטנדרטי מקביל. האם הגיוני? 2. אחריות אחר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 523 צפיות
שלום, איזה רכב מתוך שתי האפשרויות עדיף?
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים אני מצרף תמונה של תוצאות מכון בדיקה. וגם של מרכז הסליקה לגבי תאונות שעבר הרכב. אשמח לקבל את דעתכם המלומדת. האם כדאי לרכוש את הרכב הזה. בעל הרכב דורש כ-3000 שקל מעל למחירון. sufa2.pdf
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 448 צפיות
הי, האם זה הזמן לרכוש רכב? האם ידוע למישהו על ירידת מחירים משמעותית לרכישה בעולם הליסינג עקב החזרות? אני מחפש לשדרג את רכב 7 המקומות המשפחתי המיושן למשהו סביב 75 אש"חת יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 474 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב \ מסחרית זולה מאוד יד שנייה להעברת אופנוע שטח(2.2 מטר) לשבילים ובחזרה. בעיקרון התקציב הוא בערך כ 20 אלף. הדגש העיקרי הוא על בטיחות, סביב ה2010. הרכב ישמש גם לניסיעה יומיומית חוץ מהובלת האופנוע. מחפש טיפים והמלצות על איזה רכב להשיג, וגם מאילו מלכודות להתחמק בשוק המסחריות. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dj_dani,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,509 אורחים (הצג רשימה מלאה)