Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מצרף תמונה של תוצאות מכון בדיקה. וגם של מרכז הסליקה לגבי תאונות שעבר הרכב. אשמח לקבל את דעתכם המלומדת. האם כדאי לרכוש את הרכב הזה. בעל הרכב דורש כ-3000 שקל מעל למחירון.

sufa1.jpeg

sufa2.pdf

cooper2012.jpg

פורסם

על פניו נראה שהאירוע הביטוחי ביולי 2014 כפי שמופיע בדו"ח מרכז הסליקה היה אובדן להלכה או מאד קרוב לזה.

מדובר על רכב שמחירו כחדש היה 165000 ש"ח. סביר להניח שאחרי שנתיים איבד 30% מערכו כלומר היה שווה כ-110000 ש"ח יוצא שה-55000 ש"ח ששולמו הם כ-50% מערך הרכב = אבדן להלכה.

בטח לא שווה 3000 מעל מחירון, ואישית לא הייתי רוכש את הרכב.

אציין שיהיה מאד מעניין לראות את דוח השמאי בגין התאונה ההיא.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תגובה ל ZVIT שמסתכלים על הדוח של מרכז הסליקה אין בכלל אחוזים של ירידת ערך, אם זו הייתה אכן תאונה קשה מדוע לא הורידו אפילו לא אחוז ערך מערך הרכב?

פורסם

הפרמטר הזה לא תמיד מעודכן בדוחות הנ"ל, יש לראות דוח שמאי כדי לראות מה נפסק בפועל.

לעיתים (מסיבות מובנות) כשנפסק אובדן להלכה והבעלים הרשום ממילא מקבל את ערך הרכב המלא - לא מייחסים חשיבות לנתון הזה.

במבט נוסף על הדוחות - לא נראה שעברה בעלות בתקופה הזאת שכן הקרכב היה מבוטח באותה חברת ביטוח עם מספרי פוליסה רציפים, ולכן (כנראה) לא היה אובדן להלכה, אבל היה מאד קרוב לזה, ויתכן שהבעלים העדיף מסיבותיו הוא להשאר עם הרכב למרות התאונה המשמעותית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מוזר ביותר, גם הבדיקה פספסה לחלוטין את התאונות והתיקונים והתמקדה בקוסמטיקה בלבד.

לא הייתי נוגע ברכב שעבר תאונה ב50 אלף שקל מעבר לזה שמכנית ראיתי רכבים במצב טוב יותר עם 75000 ק"מ.

בטח שלא משלם מעל המחירון

פורסם (נערך)

יש נהייה אחרי הרכב הזה אצל אנשים צעירים, יופי של פוזה יש לו ולכן כנראה זוכה לביקוש ער יחסית, מה שבאופן טבעי מוביל את המוכרים למסקנה שמותר להם לבקש וכנראה גם לקבל מחיר גבוה מהמקובל. ברור בעליל שרכב שעבר תיקון שעלותו על גבול "אובדן להלכה" לא שווה גם מחיר שאינו נמוך משמעותית מהמחירון, קל וחומר מעל, אבל כאמור זה שוק חופשי ועיסקאות הן ענין שסיכומו בין מוכר לקונה מרצון, אז אם נורא רוצים ואין זול יותר, קונים.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

אם נשים רגע את עניין התאונה בצד. בהסתמך אך ורק על פי דוח של מכון הבדיקה. מבחינה מכאנית הרכב סבבה?

פורסם

למכוני בדיקה יש נטייה להשמע מאוד דרמטיים ולכסת"ח את עצמם, אני כן הייתי בודק לעומק את אותם סימני שריפת שמן בעומס, זה לא אמור להיות ברכב עם 75000 ק"מ, אותו דבר הקורוזיה במערכת קירור.

לגבי מערכת ההיגוי לא יודע מה זה אומר ומה מהות התקלה, יכול להיות משהו קטן ויכול להיות גם מסרק הגה.

אישית לא הייתי לוקח את האוטו הזה.

פורסם

קשה לדעת, המנועים הללו ידועים כצורכי שמן כך ששריפת שמן לא מפתיעה, הסדקים ברצועות המנוע יכולים להצביע על הזנחה.

קורוזיה במערכת הקירור היא כסתח ידוע, הבעיה במערכת ההגוי נובעת (כנראה) מתפוחי ההגה כפי שמעיד הכיתוב בכתב היד מעל זה.

לא היייתי רוכש את הרכב בלי לראות את דו"ח השמאי שהוצא בגין התאונה

• רעיון טוב! 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ההערכה שלא נגרמה ירידת ערך היא מגוחכת לגמרי, וכנראה נובעת מהעובדה שהנזק שולם ע"י צד ג' והנהג הנפגע היה תמים.

מדובר במכה בינונית מקדימה (שנגרמה בתאונת שרשרת?) מכיוון שהוחלף רדיאטור ומעבה מזגן.

לא מכיר את הדגם אבל החלפת פח חזית אם מוחברת בריתוך זה לא דבר של מה כך. כמו כן החלפה וצביעה של מכסה מנוע בטוח גוררת ירידת ערך.

שורה תחתונה: כנראה שהנזק לא היה מאד גדול, עיקר העלות נבע מחלפים יקרים מאד, ותוקן בצורה טובה. אישית לא הייתי משלם על הרכב מעל מחירון, וגם לא מחירון.

קח בחשבון שאתה עשוי להתקל בבעיה  כאשר תרצה למכור את הרכב הלאה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...