ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 502 צפיות
היי חברים, אישתי ואני הגענו למסקנה שבקרוב נגדיל את המשפחה, ולכן החלטנו לחפש רכב חדש. כרגע יש לנו פיקנטו קטנה שלא תתאים לעגלה ותיקים ולכן אנחנו מחפשים רכב יד שנייה. הדברים החשובים לפי סדר- בטיחות (הכי חשוב לנו), מחיר, צריכת דלק. כרגע התקציב שלנו נע סביב ה40-45 (יודע שזה תקציב נמוך יחסית ולכן אנחנו מחפשים ביד שנייה) ייתכן והתקציב ייתגמש מעט לפי הצעתכם אבל אם יש משהו בתקציב שלי ומטה אני אשמח. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Omer Ben, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 830 צפיות
האם כדאי לזוג + תינוק טרי. התקציב הוא 15,000 עם אפשרות להוסיף. מחפש רכב אמין שחוסך בדלק.
הודעה אחרונה מאת שמוליק ק, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים כאן בפורום ראיתי נושא לגבי רכב סוזוקי קרוסאובר עם בעיות גיר אבל לא ממש הצלחתי להבין ואין נושא כזה האם זה בעיה שגרתית כמו וואגים או מקרים בודדים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום, אני מתעניין ברכישה של s60 יד שנייה. רציתי לדעת חוות דעת אם יש למישהו מניסיון ולא משמועות. סהכ מקבלים מנוע של פורד ממה שאני מבין 2000 טורבו עם 250 כ"ס השאלה אמינות והתדירות שמגיעה למוסך. וכמה החלקים יקרים
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום כולם, לאחרונה שאלתי לגבי פורד אקונוליין , אחרי חיפושים , הבנתי שאין כמעט רכבים שמורים, לא הגעתי בכלל לבדוק את הרכב מבחינה מכנית, התייאשתי רק מאיך שהם נראים, מפורקים , מוזנחים עם ריח של סובארו שנת 80 שעמדה בשמש. אני מבין ש06-08 זה לא רכב חדש אבל , מינימום של תחזוקה לא היתה שם.. מכאן , החלטתי להתקדם קצת בשנתון והגעתי לשברולט סוואנה. סביב 2010-2011 , תקציב בסביבות 60,000₪ חשובה לי הנוחות בנסיעה למרות שאני לא נוסע הרבה בשנה באופן יחסי ( בין 10-15 אלף ) . אני עובד קרוב לבית ויוצא להתקנות בממוצע 5 ימים בחודש , לרוב גם בסביבה לא רחוקה מהבית. לאחר כל הנתונים, שאלות: האם הרכב אמין באופן כללי ? בהנחה ומצאתי רכב שמור ואני טיפוס שאוהב את רכבו ומטפל בו באהבה , ה…
הודעה אחרונה מאת DudiMenashe, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 740 צפיות
אהלן לכולם, צריך את עזרתכם בקשר לקניית רכב מיני. -חשוב לי ברכב שהוא יהיה אמין וביצועים טובים ותפקוד טוב בין המנוע לתיבת ההילוכים, (בגלל שהמנועים קטנים אני מניח מראש שצריכת הדלק לא תהיה גבוה). -שנת 2010 ומעלה. -עד 20 אלף שקל. תודה רבה לעוזרים, בתקווה לימים בריאים יותר.
הודעה אחרונה מאת Yohay, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 542 צפיות
שלום לכולם ראיתי היום רכב יד 2 למכירה, סה"כ נראה בסדר. הורדתי ממרכז הסליקה את ההיסטוריה הביטוחית שלו, וראיתי שני דברים לא ברורים: 1. שינוי מספר רישוי - האם הכוונה ששונה מספר רישוי הרכב? מתי עושים צעד כזה? 2. לפי רשיון הרכב תאריך עלייה על הכביש של הרכב 9.14. הביטוח החל ביולי 14. לא הגיוני 3. ראיתי באחת הקבלות מהמוסך על טיפול שכתוב "שנת יצור 2013". בקיצור משהו פישי פה, או שיש לזה הסבר הגיוני ? תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת morray, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 464 צפיות
שלום קראי המון על סיאט איביזה בזמן האחרון ברשת יש הרבה אנשים שטוענים שהרכב לא אמין נוסע כמה שנים ואחרי תקופה זאת שהיא לא ארוכה מתחילים בעיות גם אני לא רואה אותם הרבה נוסעים בכבישים, אלה משנתונים קודמים יש דעות מבוססות? אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת David1000, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 880 צפיות
האם כדאי לנצל את המצב העגום בשוק הרכב ולקנות דווקא עכשיו כדי להשיג הנחות משמעותיות ?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 518 צפיות
היי אני אם חד הורית + 4 ילדים. מחפשת רכב אמינה וחסכונית ומספיק חזק לעליות ממעלה אדומים עד ירושלים. תקציב עד 40 אלף שח אשמח גם להמלצות איפה לחפש רכב מתאים תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב , נדרשת המלצה לרכב 7 מקומות , גיר אוטומט בלבד , תקציב 40,000 צריך שיהיה מקום גם ל- 3 עגלות לתינוקות . החבר שבשבילו מיועד הרכב , פוזל לכיוון אופל זאפירה כיוון שיכול להשיג שנתון גבוה מול רכבים אחרים . אני אמרתי לו שהחלפים של הרכב יקרים וקשה להשיג חלפים לא מקוריים לרכב . אמינות מוטלת בספק , לדעתי . 2. אופציה שנייה מאזדה MPV , הבעיה היא שהשנתון האחרון שלה הוא 2007 . מאזדה 5 לא באה בחשבון , כיוון שתא המטען שלה קטן . אשמח לחוות דעתכם המלומדת , בתודה מראש .
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 531 צפיות
היי. מתלבטת אם לקנות את המכונית הנ"ל. חשוב לי צריכת דלק, האם היא חסכונית מספיק? מלבד זאת אשמח לשמוע עוד על המכונית. תודה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 497 צפיות
חייבת עזרה דחוף!!!! אני רכשתי רכב חדש מסוג קיה לפני כ5 חודשים, הרכב משועבד לבנק. אני מעוניינת להחליף את האוטו לרכב אחר מסוג יונדאי. שהוא עולה כפול 2 בידיוק מהקיה . אם אני עושה טרייד אין על הקיה שלי ויונדאי סוגרים לי את ההלוואה בבנק אז עדיין המחיר מחירון של הקיה מתקזז מהסכום של יונדאי ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שלום, סוף סוף הגעתי לשלב בחירת רכב. אני נהג חדש, השנה קיבלתי את הרישיון. מחפש את רכב הראשון. חייב אוטומט, רכב לנכה, עד 1800 סמ''ק. אני דלוק על הונדה ג'אז (לא בטוח עם הנפח המנוע 1318 עדיין במסגרת של ניידות). אהבתי שהרכב חסכוני, פשוט ופרקטי. אבל לא סגור על הנוחיות, אני גבוה, כמעט 2 מטר, חייב משענת יד (זה בכלל מנגנון יד). אהבתי את הונדה סיוויק 1.5, קצת יקר, נראית טוב, אבל אין התראות של שטח מת, וגם בעיה עם המנוע. מחפש רכב חסכוני, ובטיחותי. חובה: חיישני חנייה קדמי ואחורי + מצלמת רוורס. רצוי: חיישני שטח מת. התקציב בסביבות 100 (זה בלי מסים). נסיעות דרך כביש 4-5 לראש העין. לא מחפש רכב עצבני, שקופץ מהמקום, או משהו מהי…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 817 צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת בנוגע לרכב סוזוקי קרוסובר 2015 2016 בנוגע לאמינות ולבעלי נסיון במיוחד לגבי הגיר,צריכת דלק בטיחות וכו תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לכולם, מצאתי רכב יד שנייה שאני מעוניין לקנות אותו. דיברתי עם המוכר, הוא אומר שהרכב נקנה במימון, ואי אפשר לבצע העברת בעלות לפני שמוציאים אותו מ"שעבוד" (כלומר החוב שנדרש כדי לסיים את המימון). הוא אמר שזה דרך מימון ישיר , שברגע שהוא מקבל את הכסף ניתן לבצע העברת בעלות. לכן הוא אומר שנדרש לבצע העברת זהב לחשבון, ולאחר מכן יהיה אפשר ללכת לדואר לבצע העברת בעלות. לי זה נשמע קצת מוזר. מישהו מכיר משהו כזה ויכול לייעץ?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 501 צפיות
אחותי מחפשת לקנות רכב לראשונה, והדרישות הן לא רבות. אוטומט, בטיחותי ואמין. האופציה הראשונה שעלתה היא כמובן הפיקנטו, אבל מחסור בכוח (גרים באזור עם הרבה עליות) וזה שמדובר ברכב מאוד מאוד נפוץ, טיפה מורידים. אבל ללא ספק מדובר ברכב שימלא את הדרישות בצורה טובה. אופציה שניה היא הספארק שנותנת מענה למחסור הכוח בפיקנטו. אופציות אחרות הן מזדה 2 וסיטרואן C3. החסרון במזדה הוא שמקבלים רכב משנתונים ישנים יחסית (2017-16) C3 אפשר למצוא משנתון 2018 וברמת אבזור שיין פאק, אבל אני חושש שזה אולי אובר קיל בשבילה. אם בוחנים את העניין בצורה קרה ויבשה, אז הספארק די לוקחת. במיוחד כשאפשר למצוא רכבים שנסעו פחות מ10K ועולים סביב 65K. הבעיה שהיא רוצה משהו טיפה י…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חוות דעת על טויוטה אוריס היברידית 2017 המקוצרת?. אני מחפש רכב חסכוני, יחסית נוח לנהיגה, מאובזר , ובלי להיכנס יותר מידי הרפתקאות. יודע שהיא לא הכי מהירה ומקום בתא מטען יש יותר בסטיישן מאשר במקוצרת. אשמח לשמוע מכם מה דעתם על הטויוטה אוריס ההיברידית 2017 המקוצרת.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי מישהו פה יוכל לעזור מחפש קודיאק יד 2 שנת 2017/18 מחברות ליסינג ולא מוצא. מישהו מכיר את השוק הזה? יודע להעירך מתי יגיעו לשוק יד 2? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 812 צפיות
אהלן, אמא מחפשת רכב. הפעם היא רוצה שהוא יהיה מיוחד. בעשר שנים האחרונות היא על שבי מליבו (היו 3 שהוחלפו אחת בשניה). למה דווקא מליבו? כי היא מכירה את המוסכניק (נשבע לכם) עכשיו היא מחפשת משהו אחר, שונה. היא לא צריכה גדול/מהיר/תא מטען וכו. גם צריכת דלק ועלות טיפולים לא כך כך מעניינת. תקציב סביב ה 200 - יכול להיות חדש או משומש בן שנה. הרכב שהיא נדלקה עליו היה מיני קופר S. אני מחפש להציע לה חלופות. חשבתי על DS3 אלפא גוליה ספורט (הגרסה שהכריזו אתמול ב 219K) פיזו 508 פסטבאק ג'יפ רנגייד עוד רעיונות?
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 564 צפיות
שלום לחברי הפורום.איך בודקים רכב היברידי לפני קניה?אני בספק שלמכוני הבדיקה יש את הכלים לבדוק מצב של המערכת ההיברידית, מצד שני, בחברה יכולים לבדוק את מצבה באמצעות בדיקת מחשב, אבל בלי בדיקה כוללת לפני קנייה לשאר מכלולי הרכב.אז מה הפתרון? ללכת למכון בדיקה ולחברה?אין שרות end to end?
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 536 צפיות
שלום חברים, אנחנו מעוניינים ברכישת רכב ידני אמין לנסיעות בינעירוניות בעיקרן. התקציב בסביבות 75 נסיעה שנתית של 20-25 אלף קילומטר חשבנו על סוזוקי קרוסאובר 1.4 ידני 2017 ( עומד בתקציב) נשמח לשמוע דעת המומחים לגבי הדגם לאור הצרכים, בנוסף אם יש מישהו בעל ניסיון בדגם הידני נשמח לשמוע, תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 509 צפיות
היי, מחפש המלצה לרכב יד שניה לזוג + 1 עד תקציב של 80k. דרישות: אמין, חסכוני בדלק, מרווח (מתאים לזוג + 2) עם תא מטען מספק, שנתון מעודכן עם איבזור בטיחות טוב. בנוסף חשוב שהכסא לא יהיה נמוך. מה עונה לדרישות חוץ מנירו? אשמח לעזרה, תודה!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 483 צפיות
מעוניין לקנות ניסן ג'וק 2012-2013 ורציתי לדעת האם התיקונים\ביטוח יקרים לרכב הזה? ובכללי האם הוא מומלץ. התקציב שלנו 35-45K
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 713 צפיות
שלום, אני לא מהאזור ומגיע לראות רכב ורוצה לקחת אותו לבדיקה, מדובר על רנו קליאו דגם טרופי שנת 2017. הרכב הוא רכב ספורטיבי, אך ננהג עלידי אדם מבוגר ולא ראה מסלולים או טיולים לעולם והוא רק עם 13 אלף קילומטר על השעון, מהתבוננות שלי מבחוץ עליו וסיבוב הרגיש לי כמו חדש מבחינת נסיעה, חיצונית ופנימית הוא חייב דיטיילינג דחוף, הבן אדם לא שמר על נקיון יותר מדי בכל מקרה יש לכם מקום שמתמחה במכוניות האלו או בכללי מקום ממולץ לבדיקה באזור פ"ת?
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 649 צפיות
הי אני בן 21, מחפש רכב לנסיעה בתוך חיפה בעיקר, ופעם פעמיים בחודש לת"א. תקציב 40 אלף. חשוב לי רכב אמין, שלא דורש הרבה טיפול, חסכוני בדלק, מאובזר זה בונוס גדול. לא משנה ידני או אוטומט. בינתיים הסתכלתי על פיקנטו והi10, אם יש לכם הצעות אחרות אשמח. חשוב לציין שבינתיים יצא לי לנסוע על הטוסון והאיוניק של ההורים ומאוד נהניתי, גם על ספורטאז' יצא לי אבל פחות אהבתי את החווית נסיעה, ומאזדה 2 לא יצא לי יותר מידי אבל הייתה נחמדה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 475 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב שיכול לעקוף בקלות גם תוך כדי עליות. המאזדה לאנטיס 1.6 2004 שיש לנו לא מצליחה להאיץ מספיק מהר תוך כדי עליה. א. מה הפרמטר שיכול להגיד שהרכב אכן כזה (נפח מנוע/ כח סוס/ קג"מ/ משהו אחר)? ב. יש המלצה לרכב ספציפי שעונה על ההגדרה בסביבות 30k? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 702 צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב חדש בתקציב עד 85 אש"ח העדפה לרכבים יפנים או קוריאנים חשוב חיסכון בדלק שתהיה טובה בנסיעות בינעירוניות ארוכות טווח (כגון ירושלים חיפה) אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 489 צפיות
היי, מחפש לאחותי רכב משומש, שישמש בעיקר לנסיעות קצרות, בתוך העיר ומחוצה לה את האמת הלבטתי בין 2 מכוניות של אותו שנתון (2010): פולו או פיאסטה מה דעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת roy007, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 489 צפיות
הגיע הזמן לרכב נוסף במשפחה, כאשר מבחינת חלוקת המכוניות יתכנו שני מצבים - שימוש לנסיעה של כ-90 ק"מ ביום (חיפה משגב), או שימוש בו בעיקר במתווה עירוני (חיפה) כאשר רכב אחר ישמש לאותן נסיעות. הוצעו לי בחברת ליסינג 2 מכוניות קליו דיזל 2017 עם תיבת הילוכים רובוטית. אחת המכוניות (שאותה ראיתי) היא סטיישן עם 65000 ק"מ. מחיר מבוקש 53 אש"ח. את האחרת לא ראיתי, אבל נמסר כי היא עם 140,000 ק"מ, מחיר מבוקש 41 אש"ח. שאלותי, לפני שאני מתחיל להעמיק אבת בדיקת האקזמפלרים הספציפיים : 1. מה רקורד האמינות של הדגם, עם דגש על תיבת ההילוכים. 2. מה עלות הטיפולים - בהשוואה להרגלים שלי (מזה 10 שנים רק סוזוקי). 3. האם הפרש הנסועה מצ…
הודעה אחרונה מאת roy007,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,568 אורחים (הצג רשימה מלאה)