Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לצעיר עד 40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי 

אני בן 21, מחפש רכב לנסיעה בתוך חיפה בעיקר, ופעם פעמיים בחודש לת"א.

תקציב 40 אלף.

חשוב לי רכב אמין, שלא דורש הרבה טיפול, חסכוני בדלק, מאובזר זה בונוס גדול.

לא משנה ידני או אוטומט.

בינתיים הסתכלתי על פיקנטו והi10, אם יש לכם הצעות אחרות אשמח.

חשוב לציין שבינתיים יצא לי לנסוע על הטוסון והאיוניק של ההורים ומאוד נהניתי, גם על ספורטאז' יצא לי אבל פחות אהבתי את החווית נסיעה, ומאזדה 2 לא יצא לי יותר מידי אבל הייתה נחמדה.

פורסם

לדעתי תרד מהפיקנטו והi10, אפילו רכבי סופר מיני יהיו חסכוניים יותר מהם. 

יש טויוטה יאריס, תענה על הדרישות שלך. מומלץ לא לקנות עם תיבה רובוטית, רק פלנטרית או ידנית.

בנוסף גם הונדה גאזז יכולה להתאים ואם אתה מעוניין ברכב קצת גדול יותר, סוזוקי סוויפט היא אופציה מעולה.

אם אתה דווקא מעוניין ברכב יותר קטן, סוזוקי אלטו ידנית בהחלט יכולה להתאים. האלטו האוטומטית צורכת יותר בהשוואה לידנית באופן די מורגש ולכן אני ממליץ על ידנית.

מאזדה 2 שציינת היא נחמדה ואמינה, אבל היא זללנית יחסית לאחרות בקטגוריה. 

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 2 שעות, Adani כתב:

לדעתי תרד מהפיקנטו והi10, אפילו רכבי סופר מיני יהיו חסכוניים יותר מהם. 

יש טויוטה יאריס, תענה על הדרישות שלך. מומלץ לא לקנות עם תיבה רובוטית, רק פלנטרית או ידנית.

בנוסף גם הונדה גאזז יכולה להתאים ואם אתה מעוניין ברכב קצת גדול יותר, סוזוקי סוויפט היא אופציה מעולה.

אם אתה דווקא מעוניין ברכב יותר קטן, סוזוקי אלטו ידנית בהחלט יכולה להתאים. האלטו האוטומטית צורכת יותר בהשוואה לידנית באופן די מורגש ולכן אני ממליץ על ידנית.

מאזדה 2 שציינת היא נחמדה ואמינה, אבל היא זללנית יחסית לאחרות בקטגוריה. 

איזה שנתונים לחפש?

ואיך הסוויפט והיאריס מבחינת טיפולים? ואיך הם מבחינת זריזות, כי אני לא אשקר אני כן אוהב לנסוע מהר יחסית גם אם זה רק בתוך העיר.

פורסם (נערך)

כל הרכבים שנתתי אמינים ועם תחזוקה קלה וטיפולים זולים. אבל מה לעשות, מדובר בעגלות.

בדרך כלל החבילה היא עגלה אמינה או זריזות במחיר של תחזוקה יקרה יותר.

אם אתה רוצה רכב זריז, חסכוני ויחסית אמין אך עם תחזוקה קצת יותר יקרה, איביזה ידנית 1.2 tsi תהיה אופציה מעולה.

הגיר האוטומטי ידוע כבעייתי, אם כי בעצמי לא חוויתי בעיות איתו בכלל. הידני מצוין.

שנתונים לפי מה שנכנס לך בתקציב, אני מתייחס לתקציב 35-40 אש"ח בערך.

עריכה אחרונה על ידי Adani

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

אם ידני בא בחשבון אז תבדוק גם רנו קליאו 0.9TCE, פחות חזקה מאיביזה 1.2TSI, אבל עדיין תסחוב לא רע.

גם פאביה או פולו ידניות עם מנוע 1.2TSI יכולים לבוא בחשבון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתי מוסיף גם את דאציה סנדרו סטוופאי אשר תהיה נוחה יותר מהקליאו והאיביזה, מרווחת יותר.

מנגד, איכות החומרים פשוטה וכך גם העיצוב. המנוע זהה לקליאו.

פיגו 208, רכב נוח מאוד, מאובזר וברמת אבזור אקטיב גם מאובזר בסדר, לרכב יש מחלה בדמות רצועת טיימינג שיכולה להתפורר, לכן כדי לבדוק האם הוחלפה בעבר, במידה ולא- לבדוק את מצבה ולהחליף.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חברים אני חושב שהבחור קיבל פו רשימה של כול רכבי הסופרמיני של השנים האחרונות 🤪

בואו נעשה סדר ברשימה:

הונדה גאז - ההיתרון הגדול שלה הוא שהגאז זאת סופרמיני "דמוי מיניוואן" מה שאומר שהיא מאוד מרווחת מה חוץ מזה היא איכותית ואמינה אך מיושנת יחסית לשאר הרכבים ברשימה וגם יקרה יחסית לכן תצתרך לקחת רכב ישן יותר.

טויוטה יאריס - בתור רכב היא לא איכותית כמו האירופאיות וגם יקרה יחסית לכן הייתי מוותר עליה.

סוזוקי סוויפט - חלופה טובה ליאריס ספורטיבית ומהנה יותר אמינה וחזקה בדיוק באותה המידה וגם טיפםה זולה יותר במידה ואתה סגור על רכב יפני הייתי בוחר בה.

*ועכשיו לחלק המעניין האירופאיות*

רנו קליאו - מנוע 1.2 חסכוני חזק ואמין יחסית יש לפעמים תלונות על התיבה הרובוטית חוץ מזה הרכב לא מרווח או נוח במיוחד אך נחשב לספורטיבי ביותר ברשימה החסרון הגדול ביותר שלה לדעתי זה מזגן חלש

סיאט איביזה - פחות איכותית מבחינת חומרי פנים משאר האירופאיות לדעתי גם יותר מיושנת חוץ מזה יש הרבה תלונות על התיבה הרובוטית DSG ועל בעיות טיימינג במנוע 1.2TSI אם כן אני לא יודע אם בשנים האלו הבעיה נפתרה חכה לתגובה של מישהו שמכיר את הסוגיה. מעבר לכך היא יותר נוחה ומרווחת מהקליאו.

פיגו 208 - לדעתי האירופאית הכי מרווחת נוחה ומודרנית בחבורה (סורי אני משוחד) חזקה באותה המידה אך סובלת מבעיות ברצועת טיימינג (במידה ואתה קונה את הרכב מומלץ לבדוק את מצב הרצועה אצל אחד המוסכים המומחים לפיגו) ומזגן חלש.

ספארק - אם אתה לא רוצה ללכת על האירופאיות בגלל הפוטנציאל לתקלות הייתי שוקל גם את השברולט ספארק החדשה היא מספיק חזקה לא מאוד מרווחת (כי זה רכב מיני) אך דיי מודרנית וזסולה לאחזקה

• תוכן חדש...