ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות אתה רכב השני שלי! בתקציב עד 30 אלף. יש כמה אופציות שחשבתי עליהן ואשמח לשמוע מה לדעתכם כדאי. אז הנה הרשימה שלי - 1) פורד פוקוס 3 - ראיתי שהמחיר שלו בשוק די נמוך, והבנתי שזה בעיקר בגלל התיבת הילוכים השנויה במחלוקת. מה שכן - אוטו די חסכוני עם מנוע סבבה, על התיבת הילוכים יש אחריות 7 שנים על המצמד, ומצמדים מ2017 הם כבר סבבה ואין בהם את הבעיה שגרמה להארכת האחריות. אז אם אני מוצא פוקוס שהוחלף בו מצמד למצמד 2017 + אז זה אחלה אוטו (נראלי), בנוסף גם במשפחה יש לנו פורד פוקוס ואני סבבה לגמרי עם התיבה שלו. חשבתי דווקא לקנות סדאן ולא האצ'בק\סטיישן. אפשר למצוא אפילו עם קילומטראז' פחות מ 100 אלף. 2) מאזדה 3 אחרי שנתון 2010 - האוטו הרא…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, נוצרה לי הזדמנות לקנות יונדאי טוסון מסוף 2015 בדגם בסיס במחיר סביב 76 אלף. מבדיקה שערכתי לרכב במכון התגלו הבעיות הבאות: 1. נקישה בתיבת הגה (נטען שזו מחלה ביונדאי) 2. לפרק גלגלים לבדיקה - נאמר שזה תמיד נכתב כי לא ניתן באמת לדעת מבלי לפרק 3. החלפת כל הצמיגים 4. פגמי צבע - רק מה שנראה (קילופי צבע זניחים) 5. מגב אחורי פגום 6. מצלמה מרצדת - נאמר לבדוק במקום שמתמחה בזה. אני לא הבחנתי בכך מה אתם אומרים? יש מה להתמקח עוד? הרכב מוצע בכ-5000 שח מתחת למחירון המשוקלל (ק"מ נמוך). ספורטאזים (צורה חדשה) במצב כזה מוצעים למכירה בכ-9000 שח יותר.
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 670 צפיות
צריך המלצה אני רוצה לקנות רכב חדש בתקציב של עד 50k. הכייון זה רכב משפחתי סטיישן, או רכב סגנטן ברלינגו. הכיוונים שלי בעקרון זה קיה סיד, קליאו סטיישן, לאון סטיישן (מפחד מהגיר שמעתי יותר מידי עליו). או ברלינגו, קאנגו. אשמח לחוות דעת.
הודעה אחרונה מאת Qelssss, -
- 13 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חג שמח, לאחרונה עלה לי חשק לג'יפון, יש כל מיני סיבות על למה דווקא ג'יפון שרובן די טיפשיות, אבל כך יצא. קצת על הדרישות: 1. אוטומט בלבד (בת הזוג ללא רישיון ידני) 2. אמינות מוחלטת - לא רוצה להתעסק עם מחלות ילדות, זה לא מעניין אותי. אין לי את הזמן והכסף לתקלות שאני יכול להמנע מהן באי קניית רכב מסויים. 3. צריכת דלק סבירה - 1/9-10 משולב זה בסדר, רק לא ללכת לכיוון זלילה של אמריקאיות. 4. גיל- לפחות מ2013 5. כוח - אני מגיע מקיה פורטה 1600, מניח שנמוך מזה אני לא ארד באף אחד מהג'יפונים, לפחות אשאר בתחום הזה. לא מחפש רכב ביצועיסט כי פשוט אין. לדעתי כולם יסחבו כמו הקיה או יותר. 6. תקציב - 50 אני מצליח לגרד כסף נזיל, מע…
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 682 צפיות
שלום, אשמח לעזרתכם אני מחפש לקנות רכב יד2 סופר מיני/מיני עם גיר אוטומטי עד 20K נהג יחיד, ישמש אותי לנסיעות מדי יום מראשון לציון להרצליה חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני בדלק וזול יחסית לאחזקה, גם על חשבון נוחות נסיעה ואבזור תודה
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 533 צפיות
היי כרגע בחיפושים אחרי רכב 7 מקומות,תקציב 35-40k,מתלבט בין s max-שברולט קפטיבה. מעניין אותי בעיקר אמינות וכיסא מרווח בשורה השלישית. מה עדיף ?תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 660 צפיות
שלום לכולם, מבקש עזרה ממבינים בנושא... אני מעוניין לקנות אלפא 159 מודל 2009-2011. יש בשוק מספר דגמים של רכב זה. בנזין 2200 סמ"ק. 185 כ"ס, גיר סלספיד. בנזין 1700 סמ"ק TBI עם 200 כ"ס, ידני. או אולי בכלל מומלץ לחפש אחת עם מנוע דיזל? ברור לי שרכב כזה עלול להיות עם הוצאות אחזקה שוטפות לא מוטעות אך ברצוני לקבל המלצה מה הדגם המומלץ ביותר מבחינת אמינות (גיר,סוג,נפח). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 577 צפיות
שלום לכולכם ניסיתי למצוא מבחני בטיחות למספר דגמים ולהפתעתי לא מצאתי לא בNCAP ולא בIISH פזיו 308 מודל 2015 יונדאי I20 מודל 2019 סיאט לאון אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת David1000, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 486 צפיות
חייל משוחרר עם תקציב של 14 אלף שקל , ממש אהבתי את הפורד פיאסטה 2010 אפשר למצוא במחיר הזה . האם יש עוד רכבים בתקציב 14 אלף חסכונים חוץ מהסיריון משהו מרענן
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. מעוניין לקנות רכב גיפ 7 מקומות, תקציב של 115000 בערך. האם יש צפי לירידת מחירים בחודשים הקרובים עקב המצב? כרגע יש רכב אז לא ממהר.
הודעה אחרונה מאת Iy255, -
רכב עד 15K
מאת Rawr-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 830 צפיות
היי, בידיוק חזרתי אחרי טיול במזרח ואני לוקח מאחי בחזרה את הרכב שלי. במשך חצי שנה הוא משתמש בפורד פיאסטה 2012 ידנית שלי ומבסוט סך הכל, עכשיו הגיע הזמן שהוא יקנה את רכב משל עצמו. מחפש משהו אמין בתקציב הזה, קצת גמיש אם זה שווה את זה, הוא סטודנט ולא צריך רכב גדול, מעדיף ידני. לפני שנה וחצי המלצתם לי פה על הפורד פיאסטה וזאת הקנייה הכי טובה שעשיתי בחיי ואני מודה לכם על זה! סומך עליכם שתעשו זאת שוב.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
רכב מיני עד 40K
מאת West-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 921 צפיות
אז ככה ברצוני לקנות רכב מיני (בעיקר בגלל קושי בחניות בת״א) עד 40K ראיתי ביקורות דיי טובות על השברולט ספארק אני כן נוסע לפעמים נסיעות ארוכות לב״ש או לצפון, ונראה שהדגם עם המנוע 1.4 לא יהפוך את הנסיעות האלו לסיוט מה אתם אומרים? האם יש סופר מיני באותו הגודל +- שתתן ערך גבוהה יותר ביחס לכסף? אם כן איזה ושאלה נוספת, מה אתם חושבים על לקנות ביד2 לעומת מגרשים גדולים? אלדן/שלמה סיקט וכו׳ המון תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
היי לכם אז ככה אני הולך לקנות את הרכב הראשון שלי שזה יונדאיi 20 2012 ממגרש קטן אצלי בעיר הבנאדם אמר לי שהוא מקבל רכבים רק אם אין להם כמעט שום בעיות והכל תקין ושהוא מתחייב בבדיקה מנוע גיר שילדה, בנוסף ל3 חודשי אחריות..ועכשיו בגלל הקורונה הוא אמר לי שהוא עשה לרכב בדיקה של תושבות שמן פילטרים וכו..האם אפשר לסמוך עליו? והאם הדגם של הרכב שאני קונה אמין? יש לו 160 אלף קילומטר, יד ראשונה, הבנאדם נראה אמין אבל איך אני ידע שהכל כשורה? ממה אני אמור להזהר אשמח לתשובות.
הודעה אחרונה מאת Potato, -
רכב חדש עד 100 אלף 1 2
מאת Or8523-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים מעוניין לקנות רכב חדש הקצבתי לעצמי עד 100 אלף(בהלוואה כמובן) מחפש משהו אוטומט,יותר גדול מרכבי מיני ושיהיה כיפי וצעיר בחור בן 24 רווק כרגע ומחפש בעיקר להנות מחוויית נהיגה,וכמובן שיהיה יחסית בטוח חשבתי על גולף/איביזה מעדיף רכב חדש חדש אבל מוכן ללכת גם על יד 2
הודעה אחרונה מאת יובל501, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ערב טוב חברים, אמא שלי נוהגת על ניסאן ג"וק 2012, מעונינת להשתדרג ברכב חדש יותר מאותה קטגוריה עד סביבות ה-100k עם גמישות קלה. הרכבים שחשבתי עליהם הם cx3, sx4, יונדאי קונה. מי לדעתכם השווה ביותר בקטגוריה? אשמח לשמוע עוד הצעות. הדרישות פשוטות ביותר, ישיבה גבוה, כמה שיותר אבזור, אמין, לא צרפתי, רומני, גרמני. תודה מראש! Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לגבי רנו קוליאוס החדש, מחפש רכב באזור 160 אלף. צריך רכב חסכוני, אמין, סחירות טובה. רוצה להחזיק ברכב 3-4 שנים. מצד אחד לא רוצה רכב באנאלי, מצד שני לא רוצה להכנס להרפתקאות מיותרות. אני רגיל ליפניות, וצרפתיות מפחידות אותי מהבחינות שציינתי מעל. פוזל לכיוון הרנו כיוון שזה בעצמם ניסן אקס טרייל במעטפת מעניינת יותר לדעתי. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב אני מחפשת רכב חדש קטן בעיקר לעיר (תל אביבית - ללא חניה בבנין ) אבל מצד שני שגם לא יאכזב בנסיעות מחוץ לעיר לצורכי עבודה בעיקר כפעמיים שלוש בשבוע (חיפה, באר שבע וכד..). חשובה לי הבטיחות והרגשת יציבות ואחיזת כביש . זה רכב עבודה בעיקר (עצמאית) אז המרווח מאחורה פחות חשוב. אני יודעת ומבינה שאי אפשר את הכל אבל אשמח לעצות ממבינים לרכב אופטימלי לעניין הזה . מתלבטת בין מיקרה החדשה, שברולט ספארק, אופל קןרסה, פזו 208. אשמח גם לדגמים אחרים. תודה רבה !!!! טל
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
רכב חסכוני ?
מאת Avihay27- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 697 צפיות
איזה רכב חסכוני אתם מכירים ?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 886 צפיות
שלום מתלבטת איזה רכב לרכוש יד 2 חייב להיות אוטומטי, יש לי רק רישיון כזה. מחפשת רכב חסכוני ואחזקה זולה. תודה
הודעה אחרונה מאת אורליס, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 8 אלף צפיות
מוכר אופל קורסה טוען שהרכב נקנה משלמה SIXT אבל "לא מדובר בליסינג 0 ק"מ" אלא ברכב חדש, הרישיון על שמו. שלמה SIXT הם גם יבואן רשמי של אופל או יבואן של יבוא מקביל של אופל?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מבקש עצה ממישהו שבאמת מבין . אני מאד מתלבט בין הספורטז דיזל לבין הc5 איירקרוס החדשה דיזל הדגם הפשוט . מלמעלה נראה שהסיטרואן מציע הרבה יותר מצד שני הספורטז זה החלטה בטוחה יותר אשמח לקבל עצה נכונה תודה
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
BMW סדרה 2
מאת Amiti2- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי ... אני מתכוון להחליף את הרכב הנוכחי הונדה סיוויק האצבק ידנית 2012. יש לי תקציב של 130 אלף, ואני מתלבט בין במו סדרה 2 שנת 2015 מנוע 2000, 50 אלף קילומטר (מצאתי כבר רכב פוטנציאלי) או בין הונדה סיוויק האצבק שנת 2018 מנוע 1500 טורבו. בנוסף רציתי לדעת אם ההוצאות ואחזקה של הבמו משמעותיות הרבה יותר (טיפולים טסט ביטוח חלפים במידת הצורך) תודה ! בהודעה זו הוספו סימני פיסוק ע״י ההנהלה על מנת לאפשר קריאתה. להבא הודעות כאלו ימחקו.
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 619 צפיות
שלום רב לפני קניית ברלינגו ידנית ,מנוע דיזל . האם יש ברכב הזה רצועת טיימינג או שרשרת ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, זקוק לחכמת ההמונים. מחפש סופר מיני עם גיר ידני בלבד (לא רובוטי חס וחלילה..) זוג + ילדה אחת. נסיעה של כ 18000 קילומטר בשנה, 75% בינעירוני. חשוב לי חיסכון ואמינות. ואם אפשר ליהנות קצת בנהיגה זה בונוס נחמד אך העיקר הוא חיסכון ואמינות (תו השעה). בדקתי והעליתי בחכתי בתקציב זה 5 רכבים כדלהלן: 1. פיג'ו 208 ידני 2014 בגירסא המפוארת ACTIVE או 2015 בגירסא הבסיסית ACCESS. 2. קיה ריו ידני 2013 בנזין או דיזל (אגב, מה עדיף?) אגב, אפשר להתקדם עד מודל 2015 אם מוכן לקחת מונית לשעבר (עד 200000 ק"מ), האם מומלץ בכלל? 3. רנו קליאו ידני 2014 (הגירסא הצרפתית עם מנוע 90 כ"ס, לא הגירסא הטורקית שמגיעה עם 75 כ"ס) 4. MG3 יד…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חג שמח לפורום , לאחר התלבטות גדולה הוחלט להגשים חלום וללכת על X5. אין שום סיבה לאוטו הזה , אני צעיר בן 24 , רווק ללט מחיובות , פשוט זה החלום , התקציב הוא בסביבות ה70 והשנתונים שנכנסים לי זה בול הצורה שאני מחפש 2008-2010 , עכשיו מבחינת אמינות לדגמי מנוע השונים , אשמח לחוות דעת על הדגמים , אני עובד כמכונאי אופנועים , אז טיפולים רגלים וקצת מעבר יהיו בבית.
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום הקדמה לפני כמה חודשים מכרתי את הרכב שלי יונדאי i30 2014 עקב רילוקישן ובגלל הקורונה חזרתי מוקדם מהצפוי לכן אני מחפש רכב צעיר ואמין שנתון 2015 ומעלה עד 80 אלף קילומטר ועד 65 אלף שקל שנראה טוב ראיתי כמה רכבים שנראו אבל לי פתוח להצעות יונדאי i30 או ולוסטר סיאט איביזה/לאון מאזדה 3 שברולט קרוז החדשה מה אתם ממליצים בתקציב הזה ? Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 508 צפיות
מה עדיף לדעתכם: איביזה 2010 FR 110000 ק"מ אוטומטית 1.4 150 כ"ס או איביזה 2012 FR 86000 ק"מ ידנית 1.2 105 כ"ס בעיות ידועות של הדגמים בשנים האלה? צריכת דלק מיוחדת? סיבות מיוחדות להתרחק מאחד הדגמים מראש?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 866 צפיות
אחיין לאחר שחרור מחפש רכב בצרכים הבאים: - מחיר מינימלי - רצוי סדר גודל 5-6, כדי להשאיר סכום לביטוח ויישור קו מינימלי וגם רזרבה קטנה לתקלות לא צפויות. - שנתון חדש ככל הניתן. - בטיחותי ככל האפשר, רצוי עם בקרת יציבות. - אוטומטית ולא קטנה, שיוכל להסיע עוד 2-3 בנוחות. - אמינה ככל האפשר. לכאורה, קשה למצוא משהו שיענה על דרישות כאלו אבל לאחר סריקה עלו שתי מועמדות פוטנציאליות. שתיהן צרפתיות ונפוצות למדי. רנו מגאן 2008 ופיג'ו 307. שתיהן ב- 5K לפני מיקוח. טסט בתוקף. שתיהן מודל 2008 עם מנוע 1.6 וגיר אוטומט (מבין ששתיהן עם גיר AL4 הידוע...). לשתיהן רמת בטיחות טובה יחסית והן כוללות ESP. מצאנו כאלו שנראות שמורות יחסית עד 2…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 525 צפיות
ראיתי הצעה מעניינת 130000 קמ ב12000 Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 501 צפיות
מחפש רכב עם מראה ספורטיבי וביצועים די טובים דגש על אוטומט, חשבתי על יונדאי i30 הצורה החדשה אבל רק שנת 2012 הולם את התקציב ולא מצאתי אפילו אחת כזו, בכל אופן חשבתי גם על יונדאי ולוסטר וגם היא הולמת את התקציב רק בדגם הידני, למישהו יש עוד הצעות?
הודעה אחרונה מאת Gavrik,