ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 436 צפיות
היי לכם, אנחנו זוג שאולי יתרחב בעתיד הנראה לעין. גרים בתל אביב בשנתיים הקרובות. לכן, אני מחפש רכב שאוכל לחנות איתו בתל אביב (רק האצ'בק) אבל גם לנסוע איתו לטייל. שנתון 15-16 ולא מעבר ל100k קמ כמובן חסכוני בדלק, סביר בתחזוקה ומפנק התחלתי מסקודה פאביה - אבל מאוד קשה להשיג, הגיר מפחיד אותי והייתה לי קצת קלסטרופובית. עכשיו חושב על סיוויק האצ'בק. יש לכם רעיונות נוספים?
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
- 0 תגובות
- 461 צפיות
תקציב עד 35000, הכיוון הוא אמינות וחיסכון בעלויות, רוב הקורולות ברשת היו בבעלות קודמת ליסינג וזה מרחיק אותי קצת.. בתקציב הזה יש משהו עדיף מקורולה? עבור זוג + 1 שרוצים מדי פעם ליסוע לטייל אבל רוב הנסיעות הן קרובות דעתכם?
הודעה אחרונה מאת TheGill, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 821 צפיות
היי, לאחרונה אבא שלי עשה סבב סוכנויות, ואחרי שעשה כמה נסיעות מבחן וכמעט רכש מאזדה CX5, בסוף הוא הלך על הסיטרואן C5 החדשה עם המנוע בנזין 1.6 טורבו (שילם כבר מקדמה). מדובר באדם מבוגר בן 73 שצריך גם בגאז גדול לכלי גינון, וגם רכב שישמש לנסיעות בתוך העיר ומחוץ לעיר. אני יותר המלצתי לו ללכת על סקודה קארוק/ קודיאק או אפילו סיאט אטקה. אשמח לעזרתכם האם הוא עשה עסקה נכונה, התקציב שלו 180 אלף +-. והוא נעול על רכב חדש.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 562 צפיות
ובכן יש התלבטות גדולה- כרגע הוא נוהג על מאזדה 3 ספיריט 2007 (שעלתה על הכביש בדצ' 2006 וחגגה בר מצווה לא מזמן). ברכב המחליף יירכש בערך עוד חודש-חודש וחצי אבל כמובן,שהוא רישת אותי ואני חופר היטב בלוחות. הוא נוסע כ 6000-7000 ק"מ בשנה (חצי ממה שאני נוסע) ויש לו דרישות מפה ועד הירח יחסית למשומשת בתקציב לא כזה גדול. הוא מתעקש על יונדאי I35 כמחליפה והסברתי לו,שזו ירידה משמעותית ברמה- מבחינת איכות נסיעה,רכב פחות זריז,ביצועים פחות טובים ושבתקציב שלו (60,000) קשה למצוא את רמת האבזור הגבוהה ואם כן,הוא יצטרך לרדת בשנתון לעומת מה שחשב (2014-15 זה מה שהוא רוצה אבל רובן ברמת אבזור ליסינגית מדגם אינספייר) הדרישות שלו- משפחתית, מעט יותר מרווחת מאחור מה 3 הישנה,זריזה ו…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 500 צפיות
כבר יותר משנה שאני מחפש 7 מקומות, עובר קבוע על יד2 וכאן בפורום. לא זכור לי שראיתי בכלל המלצה לרכב הזה. נסועה כ8000-9000 ק"מ בשנה, תקציב כ30000 +-.ראיתי כאלה עם ק"מ של עד 150000, ובמחירים שפויים. השאלות שלי: 1.אם הבעיות בטורבו שישנם בפורד וכן בארלנדו, זה בעיה שלהם או שצפוי גם כאן בטוראן? (זה די מטריד אותי הקטע הזה עם טורבו). 2.האם הגיר כאן יבש או רטוב 3.המנוע הזה מומלץ? (1.4 tsi).מה צריכת דלק נורמלית ברכב הזה? 4. האם יש שינוי במנוע\גיר מלבד הצורה ב2011?. 5. המלצות בכללי 7.תודה, ומזל טוב על האתר, הודעה ראשונה של מאז השידרוג..
הודעה אחרונה מאת ארי62, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה שלי קודם כול מה לדעכם העליות של הביטוח שהיו לי (נהג חדש עדיין) בן 22 וגם עלות טיפולים וואלה האם כדי לחכות אחרי שכול מהמצב ירגע בארץ תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 509 צפיות
אהלן מתכנן לקנות רכב ראשון וחשבתי על הספארק. ראיתי שהמחיר שלה דבר ראשון די נמוך ביחס לשנתון ורציתי קצת לשמוע חוות דעת על האוטו, אם האוטו אמין? חסכוני? ללא תקלות? בעקרון אני לא אחד שהמטרה שלו זה כוח ובלאגנים בכביש, הבנתי שיחסית לשאר המיני היא יותר חזקה מהממוצע אז זה עוד פלוס אבל מה שבאמת קריטי לי זה שלא תעשה בעיות, תקלות ושתהיה חסכונית כמה שניתן. דרך אגב רציתי לדעת אם ידוע על איזשהן בעיות בגיר הרציף שלה או אם בכללי גיר כזה עושה יותר תקלות. תודה רבה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת 1Guybenr, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 805 צפיות
היי איך אפשר לדעת דגם מדוייק לפי המראה החיצוני? בפרוט יש רכב שאני מתעניין קיה סורנטו ex 2017 בשנה הזאת יצאה הרכב במראה חדש, האם רק לפי המראה אני יכול לדעת האם הרכב עם העיצוב החדש או הישן? גם במחירון של לוי יצחק יש כל כך הרבה אפשרויות בדגמים.. תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 598 צפיות
מחפש רכב טוב, עם כמה שפחות תקלות, צריכת דלק סבירה ושיהיה יחסית קומפקטי. בינתיים נוטה לכיוון של גולף/פולו/איביזה/סוויפט אבל לא מצליח להניח את האצבע. התקציב עד 25,000
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 499 צפיות
רציתי לחסוך סכום מכובד אבל מאחר ונתקעתי בלי אוטו בסוף העולם אני מחפש אחד עם תקציב עד אזור ה40,000. 1. אני רוצה קילומטראג' נמוך למקרה והעולם לא יגמר מאחר ואני נוסע בממוצע 30 אלף קילומטר בשנה (הרבה על כביש 6). 2. באותה נימה שיהיה חסכני בדלק בגלל כל המרחקים הללו. 3. אוטומטי (או רובוטי). 4. אני מעדיף אוטו קטן יחסית. 5. שיהיה מאובזר בצורה טובה, כלומר מצלמת רוורס, אין צורך בחיבור לנטפליקס או מיזוג אוויר אישי. 6. שישרוד את העליות של חיפה בצורה טובה. כמובן, הדברים הברורים מאליו כמה שיותר חדש וכמה שפחות דורש החלפות, תיקונים וטיפולים. ואם כן אז שיהיה בזול. קחו בחשבון שאני לא עושה מרוצים או שוחק את האוטו. ראיתי בנתיים טויו…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח לעצה אני גר בירושלים ובמסגרת העבודה שלי נוסע בכל רחבי העיר כל יום מחזיק בקיה פיקנטו 2011 איתה כבר שנה וחצי ומבסוט חסכונית ומעולה בחניות כעת חשקה נפשי בגי'פון אני יורד לשטח ממוצע אחת לשבוע וחצי ובכללי פשוט רוצה גי'פ כי בא לי (זה טיעון) ממש רציתי גי'מיני אבל הבנתי שהוא סיוט בעיר אשמח להמלצה על גי'פון שנוח ויעיל בעיר והאם הגי'מיני כזה סיוט ביחס לקיה פיקנטו ובכללי דברים שצריך לדעת על מעבר מרכב לג'יפון תודה רבה
הודעה אחרונה מאת מוטי רבינוביץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 656 צפיות
היי חברים, אשמח לחוות דעת והמלצה על רכישת ג'יפון. אנחנו זוג, בלי ילדים עדיין (מתכננים בעזרת השם) וכרגע נוסעים על רכב הסטונדטים שלנו - קיה פיקנטו. אז עכשיו אנחנו כבר לא סטודנטים וחושבים להקים משפחה וללכת עם העדר ולבחור "רכב גבוה". הרכב ישמש לנסיעות לעבודה ולמשפחה (משולב) כאשר המטרות שלנו הן תמורה לכסף, מכירה קלה לאחר 3 שנים ושמירת ערך עד כמה שאפשר. אנחנו מגיעים מפיקנטו כך שהסטנדרטים שלנו עדיין לא גבוהים וכל דבר גורם לנו להתלהב. בדקנו דגמים ונראה לנו שמיצובישי ASX נותנת את התמורה הכי טובה לכסף (אולי טועים), ביצענו נסיעת מבחן על הרכב (עבר מתחית פנים לפני 4 חודשים) והוא נראה ומרגיש ממש טוב (שוב הכל יחסי), הוא מרגיש מאוד גדול וגם גבוה, 19 ס…
הודעה אחרונה מאת green_beret, -
-
אופל גרנדלנד 1 2
מאת Shamm-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות קרוסאובר חדש, אחרי בדיקה של כמה אופציות החלטתי על הגרנדלנד (1.5 דיזל) - נוח, אבזור בטיחותי גבוהה, 4 שנות אחריות, 3 טיפולים חינם, התחייבות לקנייה חוזרת אחרי 3-5 שנים, חסכוני בדלק, ואני אישית אוהב את המראה שלו. ההתלבטות היחידה שיש לי היא לגבי ירידת הערך. ידוע שלאופל יש ירידת ערך גבוהה יחסית. האם העובדה שהיבואן מתחייב לקנייה חוזרת תמתן את ירידת הערך? באופן כללי, מה דעתכם / ניסיונכם עם הגרנדלנד?
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
-
זה רק אני או שהתמחור של הרכבים מתחיל להיות מוגזם אפילו בשביל ישראל. סתם כמה דוגמאות אופל קורסה, רכב שמראש לא אחד הנמכרים בארץ, סופר מיני, גרסה בסיסית 107000 שקל והגרסה המתקדמת 120000, זה לא הגזמה? כאילו במחיר הזה אני יכול לקנות קרוסלנד, ארונה או c3 איירקרוס ולהישאר עם עודף... הקליו החדשה גם התמחור שלה בצד היקר למרות שלא עד כדי כך מוגזם. אם נסתכל על ג'יפונים, אז כל השנה האחרונה, כל החברות, אולי חוץ מסיאט העלו את המחירים של הקומפקטיים (קארוק, קאשקאי, 3008 וכו') ומסתבר שזה כדי שהם יוכלו להתחיל עם מחירים מוגזמים על הגיפונים הקטנים כמו הג'וק והקאמיק ב125000 ושלא נדבר על הטי קרוס ב130000 (שזה בכלל נראה כאילו צ'מפיון לא רוצה למכור פולקסווגן) ושלא נדבר על המחי…
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 585 צפיות
שלום לכולם. בעקבות התרחבות המשפחה אנחנו נאלצים לשדרג את הרכב הקיים ספורטאג׳ 2019. הקיה מאוד אמינה וכנראה חושבים להמשיך עם קיה אבל שהתחלתי לחפש סורנטו 7 מקומות ראיתי הרבה עם מובלאיי ולא עם מערכות בטיחות מובנות. אשמח לדעת מאיזה שנה/דגם הסורנטו עם מערכות בטיחות מובנות? האם המערכות בטיחות כמו בספורטאג׳ או שיש נוספות? האם יש רכב אחר של 7 מקומית מומלץ? הניסן אקס טריאל נראית לא מרווחת חשבנו על פורד אקספלורר 2016 וגם על שברולט טרווסט 2016 אבל הסבירו לנו שהם עושות 1-6 לא יודע עד כמה זה נכון(אנחנו נוסעים בעיקר רק בעיר) התקציב בגדול עד 180 טל.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז אמור לקבל רכב חדש מהעבודה, איזה רכב עדיף לדעתכם, איוניק או ארונה? נוסע לא מעט, כ1000קמ בשבוע. יצתרך להתאים לזוג+תינוק+כלה אבל לפי מה שניראה בשתיהן אין בעיית מקום. מבחינת נוחות, ביצועים, חווית נסיעה, מה דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני רטאה הרבה רכבי סיאט חדשות על הכביש וסקודות מליסינג אנשים קונים איביזות, ממליצים על לאון, ראפיד, אוקטביה משום מה יש לי חשש לא מבוסס נתונים מדוייקים אלא שמועות, חבר סיפר וכדומה שאחרי כמה שנים רכבים אלה מתחילים להתפורר ומגיעים לאלפי שקלים של הוצאות וגם זה לא ממש עוזר אתה מתקן משהו כל כמה חודשים אם אני רוצה לחהזיק רכב אסור למשל אז אני מפחד להתקרב למכוניות אלה אבל שוב....זה הפחד אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 493 צפיות
היי חבר'ה, שואל בשביל חבר שקצין הרכב הציע לו לקחת פריוס+ ללא תוספת עלות בשורת הנטו (החברה מגלמת גם את שווי השימוש הגבוה יותר). הבחור גר בתוואי הררי ונוסע 35,000 ק"מ בשנה. מקריאה ברשת נראה כי הרכב סובל מחוסר כוח בתנאים מאומצים. יש מישהו שנסע על הרכב בתוואי הררי (ירושלים/גליל וכד') ויכול לתת חוו"ד לגבי יכולת הסחיבה בעליות? תודה, דור.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 553 צפיות
היי, אני מעוניין להחליף את הפיאסטה המזדקנת שלי וממש קורץ לי לקנות את הפיג'ו 208 שנתון 16-17, הסיבה לכך היא שאחי החזיק אותה למשך שנתיים והוא היה מאוד מרוצה וכנ"ל נהנתי לנהוג ברכב הזה, השאלה שלי היא איך היא לטווח הארוך מלבד הסיפור של הרצועת טיימינג, כמו כן רציתי לדעת אם מישהו ממליץ על רכב בטווח מחירים של ה50K בגרסת הסופר מיני שיהיה דיי מקביל ל208, תודה מראש ❤
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 518 צפיות
אשמח לקבל המלצות או דיס המלצות על סיאט איביזה 2009 אוטומטית 1.6 שלוש דלתות. צריכת דלק? אמינות? טיפולים?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני נורא מתלבט והייתי רוצה לשמוע מכם, קיבלתי הצעה על יונדאי i10 2020 , במסלול של ליסניג פרטי תפעולי, כולל הכל בתשלום של 1180 לחודש. ל3 שנים. מצד שני קיבלתי הצעת רכישה על אותו רכב חדש, 740 ש''ח לחודש ל100 תשלומים והרכב שייך לי. מה עדיף?!
הודעה אחרונה מאת meir12, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 748 צפיות
הנירו שלנו עברה תאונה והיא טוטאל לוס (היא היתה מ-01/2017 אבל אצלנו כ-5 חודשים), ועכשיו התחלנו לחפש מחליפה. בעיקרון היינו מאוד מרוצים ממנה, אבל אנחנו עדיין תוהים אם ללכת בכיוון הקל יותר ולחפש עוד נירו, או לפתוח מחדש את שאלת הדגם (אני תוהה כמה השתנה בתחום - ובעיקר במערכות הבטיחות - בחצי השנה האחרונה). הדרישות שלנו: רכב למשפחה עם 2 מבוגרים ו-2 ילדים (שיהיה נוח עם 2 כסאות בטיחות, בגאז' שצריך להכיל עגלה, פתחי מיזוג מאחור) ציון בטיחות גבוה + מערכות בטיחות מקוריות מלאות ללא צורך במובילאיי יתרון - אבזור טוב (הכוונה לרכוש רכב ברמות הגימור הגבוהות של הדגם) יתרון - אפשרות להושיב לפעמים מבוגר מאחור ביחד עם 2 כסאות בטיחות (בנירו הצלחתי - אם כי זה לא…
הודעה אחרונה מאת yodan, -
התעניינתי לדעת איך מתנהג מנוע של ה 2.0 ליטר של מאזדה 3 בדגם ה Spirit לעומת מנועי הטורבו הקטנים של סיאט למשל?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, הולך על קיה נירו 2017 - על מה במיוחד לשים לב בתוצאות הבדיקה ?? מה בעיות התחזוקה העיקריות שלה אחרי 100K ק"מ ? תודה אמש
הודעה אחרונה מאת emesh, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי רוצה לראות מה הרוב חושבים..
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 911 צפיות
שמתי לב שהרכבי MG מאוד זולים. מה דעתכם עליהם?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
היי אז עשיתי נסיעת מבחן אתמול על הרכב, וממש אהבתי אותו. עם זאת, הבנתי שצפויים להגיע דגמים חדשים בחודשים הקרובים. האם עדיף לחכות להם? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת amir1305, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 486 צפיות
שניהם אוטומט יד ראשונה מפרטי עשו 40 אלף קילומטראז הרנו עם 1200 טורבו הרכב ישמש אותי לנסיעות בעיר לרוב נסיעה של 20 דק מקסימום מה אומרים? כמה גרוע הרעש של הספייסטאר?וכמה גרועה האמינות של הרנו?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 538 צפיות
היי חברים התלבטות קשה או ללכת על רכבים 2015 עד 2017 בתקציב בין 60 ל80 אלף שקל כאשר מה שמוביל בקטגוריה זה פזיו 308 או להוסיף עוד כסף לדגם יקר יותר אפילו חדש שיש בו בלימה אוטונומית, תיקון סטיה מנתיב, זיהוי הולכי רגל, אופניים וכוליי... מצד אחד מערכות אלה נשמאות חשובות מאוד מצד שני רכב צריך לעבוד בשבילינו ולא אנחנו בשביל רכב שאלה עד כמה מערכות אלה עובדות טוב עד כדי ששווה לקפוץ מעל תקציב? או שיש לחקות איזה אסור עד שהם ישתחללו באמת? ואם יש רכבים אם מערכות אלה בסגמנט אממי לא יוקרתי בשנים 2015-2017 שמערכות גם עובדות טוב וגם במהירויות "טובות"? ***לפני זמן מה יצא לי לעשות נסיעת מבחן על סיאט לאון 1.5 סטייל...בכלל לא הרגשתי שתיקון…
הודעה אחרונה מאת David1000, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 508 צפיות
טויוטה Rav 4 או מיצובישי אאוטלנדר משולב חשמל?
הודעה אחרונה מאת mcshmupi,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)