Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, menir1 כתב:

מה אתר מגדיר ממוצע? כמות תקלות לק"מ? או פרמטר אחר? אם אתה מסתמך על הפורום, אתה מתיימר למדד שהוא מוטה בהגדרה ולא שווה כלום.
מניסיוני האישי ושל המשפחה המורחבת, (6 מכוניות, מתוכן 3 ידניות) האמינות טובה.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

יש לי חבר טוב שהוא היה מנהל עבודה במוסכים של כמה יבואנים והוא עבד באחד המוסכים המורשים של צמפיון,ואני מסתמך על המילה שלו כי הוא בעל מקצוע מעולה ובן אדם עם ראש.

הבן אדם אמר לי חד משמעתית ,ביחס לכמות הרכבים שנכנסים למוסך הייתה כמות התקלות{תביעות} במוסך של צמפיון הגבוהה ביותר בצורה משמעותית מכל מוסך אחר שהוא עבד איתו,והוא עבד בפיאט,רנו,מאזדה,ויונדאי.

מעבר לכך ,זה נחמד שאתה מחריג את הפורום בתור איזשהו מקור למדד,אבל רואים את זה גם בצורה ברורה גם בפורום.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם

המון המון רכבים כאלה(במיוחד סקודה) מבלים בליסינג ששם כול רמזור חייב להיות ראשון( יש טורבו, אז מרגישים במהיר ועצבני) זה בטח שלא עושה טוב לרכב, וזה בא לידי ביטוי במוסכים. 

אצל ידיים פרטיות שקצת אכפת יותר מהרכב, אני די בטוח שהשד לא כזה נורא. בטח יותר טוב מענייני הטיימינג ברכבי פיז'ו/ סיטרואן, ששם "לא ידוע על שום תקלה". 

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Ron.P כתב:

הבן אדם אמר לי חד משמעתית ,ביחס לכמות הרכבים שנכנסים למוסך הייתה כמות התקלות{תביעות} במוסך של צמפיון הגבוהה ביותר בצורה משמעותית מכל מוסך אחר שהוא עבד איתו,והוא עבד בפיאט,רנו,מאזדה,ויונדאי.

מעבר לכך ,זה נחמד שאתה מחריג את הפורום בתור איזשהו מקור למדד,אבל רואים את זה גם בצורה ברורה גם בפורום.

יש נתונים באחוזים?

זה יותר מעניין.

טבעי שב-VAG יהיו יותר תביעות מבחינה מספרית מאשר אצל יבואן כמו סמל"ת שבקושי מוכר בהשוואה לצ'מפיון.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו שנאמר, במצטבר VAG הוא היצרן במקום השני מבחינת כמות המכירות בארץ (בשנה האחרונה, טויוטה עקפה אותם עם הצגת הקורולה ההיברידית), כך שזאת לא השוואה של תפוחים לתפוחים. 

כפי שכבר כתבתי בעבר, מוניטין היצרן טובה, מה שמתבטא במחירון משומשות טוב שלא מתרסק (במצב שאין נתונים אובייקטיבים, זה המדד הטוב ביותר). יצרנים אחרים שסבלו מבעיות משמעותיות, המחירון שלהם פשוט התרסק. זה לא המצב עם VAG. מעבר לכך, ציינתי את נסיוני ונסיון משפחתי המורחבת עפ"י 10 השנים האחרונות. גם בחברות בהן עבדתי במהלך השנים, מכוניות היצרן נחשבות לרוב לאטרקטיביות יותר ואני לא מכיר קטסרטופות. המכוניות עדיין מאד פופלאריות.

לגבי גיר DSG7, הוא עבר מספר שיפורים עם השנים. רב הדיווחים על ביות (גם בפורום) נוגעים לשנים הראשונות. לאורך זמן, עלות אחזקת גיר DSG6 יותר יקרה מאחזקת DSG7, גם אם כוללים החלפת סט מצמדים - פשוט עלות החלפת השמן ב-DSG6 יקרה מאד.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, menir1 כתב:

לאורך זמן, עלות אחזקת גיר DSG6 יותר יקרה מאחזקת DSG7, גם אם כוללים החלפת סט מצמדים - פשוט עלות החלפת השמן ב-DSG6 יקרה מאד.

אתה בטוח ? אם זכרוני אינו בוגד בי,היה כאן שרשור,שהחלפת שמן מתבצעת פעם ב 4 שנים או 60,000 ק"מ בעלות של כ 1400 -1,500 ש"ח במוסכי היבואן ובמחיר מעט נמוך יותר במוסך רון.

https://carsforum.co.il/topic/409587-החלפת-שמן-גיר-dsg6/ ראה תגובתו של dorosen

.http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=10&t=14933 - כאן עדות של מחזיק ברכב דומה.

פעם ב 3-4 שנים החלפת מצמדים בחברה עולה סביב 4000 ש"ח ואולי טיפה יותר אז החשבון נראה פשוט ולא לטובת ה DSG 7

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש שמן חלופי שהוא יותר זול, החלפת מקורי עולה יותר מ-2000 ש"ח.

החלפת סט מצמדים ניתן כיום לבצע במעבדות גירים מתמחות בפחות מ-3000 ש"ח (זה הגיר הכי נפוץ דה-פקטו בארץ)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

איך אתם מגיעים למחירים האלו? בגולף שלי בעלת dsg6 נשאר לי עודף מ 250 ש"ח. אמנם החלפתי לבד אבל עדיין... שמן של פבי תואם מקור (מהארץ) ומסנן מקורי מלטביה.

פורסם
לפני 9 שעות, menir1 כתב:

יש שמן חלופי שהוא יותר זול, החלפת מקורי עולה יותר מ-2000 ש"ח.

החלפת סט מצמדים ניתן כיום לבצע במעבדות גירים מתמחות בפחות מ-3000 ש"ח (זה הגיר הכי נפוץ דה-פקטו בארץ)

אני לא בטוח אבל ניחוש פרוע,שרון משתמש בשמן מקורי ולפחות נכון ללפני 5 שנים המחירים שרשמנתי למעלה הם מדוייקים.

מאז כנראה עברו מים בנהר והמחירים התייקרו ובכל מקרה פעם ב 4 שנים 2000 ש"ח זה לא כזה נורא בטח לא לעומת מצמדים או חלילה בשילוב עם תקלת מחשב הגיר (המכטרוניק)

פורסם
לפני 7 שעות, צפוניאא כתב:

לעומת זאת לחברי הייתה סיאט לאון שטיישין ושקנה חדשה ובמשך שנתיים הוא החליף בה הכול כולל גרי ומנוע!

שיתנחם בזה שהרכב היה באחריות והוחלף הכל על חשבון החברה (אם אני זוכר נכון היתה אופציה להארכת אחריות בתשלום סמלי לשנה שלישית וחכם מי שניצל את זה).

פורסם
לפני 21 שעות, menir1 כתב:

כמו שנאמר, במצטבר VAG הוא היצרן במקום השני מבחינת כמות המכירות בארץ (בשנה האחרונה, טויוטה עקפה אותם עם הצגת הקורולה ההיברידית), כך שזאת לא השוואה של תפוחים לתפוחים. 

כפי שכבר כתבתי בעבר, מוניטין היצרן טובה, מה שמתבטא במחירון משומשות טוב שלא מתרסק (במצב שאין נתונים אובייקטיבים, זה המדד הטוב ביותר). יצרנים אחרים שסבלו מבעיות משמעותיות, המחירון שלהם פשוט התרסק. זה לא המצב עם VAG. מעבר לכך, ציינתי את נסיוני ונסיון משפחתי המורחבת עפ"י 10 השנים האחרונות. גם בחברות בהן עבדתי במהלך השנים, מכוניות היצרן נחשבות לרוב לאטרקטיביות יותר ואני לא מכיר קטסרטופות. המכוניות עדיין מאד פופלאריות.

לגבי גיר DSG7, הוא עבר מספר שיפורים עם השנים. רב הדיווחים על ביות (גם בפורום) נוגעים לשנים הראשונות. לאורך זמן, עלות אחזקת גיר DSG6 יותר יקרה מאחזקת DSG7, גם אם כוללים החלפת סט מצמדים - פשוט עלות החלפת השמן ב-DSG6 יקרה מאד.

זה לא משנה כמה היבואן מוכר כי מחלקת השירות של היבואנים מקבלים מידע באחוזים {יחסית לכמות הרכבים שנכנסים למוסך} כמה תביעות בוצעו ע"י אותו המוסך.

לפני 22 שעות, davemustaine87 כתב:

המון המון רכבים כאלה(במיוחד סקודה) מבלים בליסינג ששם כול רמזור חייב להיות ראשון( יש טורבו, אז מרגישים במהיר ועצבני) זה בטח שלא עושה טוב לרכב, וזה בא לידי ביטוי במוסכים. 

אצל ידיים פרטיות שקצת אכפת יותר מהרכב, אני די בטוח שהשד לא כזה נורא. בטח יותר טוב מענייני הטיימינג ברכבי פיז'ו/ סיטרואן, ששם "לא ידוע על שום תקלה". 

גם עם הטיימינג היו מספיק תקלות עם המנועים של VAG..

לתרץ את זה שהנהגים של VAG קורעים את הרכב יותר מהנהגים של טויוטה זה נשמע כמו תירוץ של כורדי.

פורסם

לא קורעים את הרכב יותר מאשר קורולה, אבל כן יש רכיבים שרגישים יותר לנהיגה אגרסיבית מאשר רכיבים ברכבים אחרים. 

לא יודע איך במנועי טורבו של היום אבל פעם היית צריך לחכות לפני שאתה מכבה את הרכב לשם ירידת לחץ בטורבו, אם אתה נג פרטי והרכב חשוב לך, אתה עושה את זה. אם אתה נהג ליסינג אז לא אכפת לך בכלל ואתה לא עושה את זה, אז ברכבים כאלה יהיה בעיות עם הטורבו, אז מה? גם שם הרכבים הם זבל טהור עם טורבו שהולך כול יומיים?

פורסם

גם אין צורך לחכות היום לפני שמכבים כי יש מערכת קירור פנימית,וגם למנועים של VAG אין בעיות עם הטורבו.

אותם המכלולים יש בכל הרכבים ,ככה שאין הצדקה לתקלות רבות כלכך אצל יצרן אחד בצורה בולטת.

פורסם

גיר דו מצמדי רגיש יותר בנהיגה אגרסיבית ופקקים מאשר גיר פלנטרי(במקרה של קורולה הגיר הרציף שלהם גם מראה אמינות מצויינת לגירים רציפים אחרים, אבל כניראה שקורולה היא היוצאת דופן מבחינת אמינות) 

ככה שזה לא אותם מכלולים. הגיר של רנו לא יותר טוב, ולגבי הגיר הדו מצמדי של יונדאי, אני לא מכיר.

• תוכן חדש...