Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל גרנדלנד

Shamm
שימו לב! השרשור הזה בן 1765 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני מחפש לקנות קרוסאובר חדש, אחרי בדיקה של כמה אופציות החלטתי על הגרנדלנד (1.5 דיזל) - נוח, אבזור בטיחותי גבוהה, 4 שנות אחריות, 3 טיפולים חינם, התחייבות לקנייה חוזרת אחרי 3-5 שנים, חסכוני בדלק, ואני אישית אוהב את המראה שלו.

ההתלבטות היחידה שיש לי היא לגבי ירידת הערך. ידוע שלאופל יש ירידת ערך גבוהה יחסית.

האם העובדה שהיבואן מתחייב לקנייה חוזרת תמתן את ירידת הערך?

באופן כללי, מה דעתכם / ניסיונכם עם הגרנדלנד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוטו לגמרי ראוי, 3008 בגירסה קצת יותר ידידותית ( הגה בגודל נורמלי ובקרים פיזיים למיזוג ) ופחות מוחצנת מבחינה אסטטית ואני אוהב את זה. לענין ירידת הערך והתחייבות היבואן, כדאי לבדוק את האותיות הקטנות, למה ומתי הוא יראה עצמו חופשי מהתחייבות כזו, כמה אחוזי הפחתה אם בכלל ובאיזו סיטואציה והאם גם אתה מתחייב לקנות ממנו רכב חדש בבוא היום בתמורה להתחייבותו ולא שזה בהכרח רע, יש להם יופי של מכוניות שם. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה,

ביררתי בסוכנות לגבי הקנייה החוזרת, אמרו שזה בין 3 ל-5 שנים, מחיר מחירון כפוף לבדיקה.

בהשוואה ל-3008, הוא יותר זול בסביבות 15 אלף ש"ח (160 אלף לגרסת אנוביישן באופל, לעומת 175 אלף לגרסה המאובזרת ב-3008).

המחיר באופל אחרי 10 אלף ש"ח הנחה בימי המכירות שהסתיימו לפני שבוע.

עריכה אחרונה על ידי Shamm
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקרא בסוף השרשור הזה:

https://carsforum.co.il/topic/671313-%D7%92%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%93%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%97%D7%96%D7%A7-%D7%95%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%98-%D7%90%D7%93%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%93-170-%D7%90%D7%A9quot%D7%97/?do=findComment&comment=5979372

גם אצלי האופל עלה כאפשרות והחלטתי לוותר עליו. תקרא שם קצת תגובות. אולי השיקולים שלך שונים.

לגבי הקניה חוזרת, תבדוק שזה לא רק לטרייד אין. כי אם כן זו מגבלה שאני לא הייתי מוכן לה, מעבר לזה שאז זה יהיה מחירון מול מחירון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עמדתי פעם לפני רכישה של אופל, כאשר קניתי את הסטוניק שלי.

הציעו לי אז אופל הגיפון הקטן שלהם בפחות מ100אלף שח על הכביש. זאת אומרת קרוב ל20אלף שח

פחות ממחירון.

אחרי התלבטות החלטתי שעדיף שאני אשקיע עכשיו קצת יותר אבל אקנה רכב עם שוק חזק וידוע

ואחרי כשאמכור את הרכב אז ברור שאמכור במחירון גבוה יותר.

הכוונה שלי שאם אתה רוכש רכב יותר יקר אז אחרה זה תמכור אותו במחיר גבוה יותר.

ואם תקנה רכב יותר זול אז אחרי זה תמכור ביותר זול.

בשורה התחתונה לדעתי אופל זה לא רכב ששווה את הסיכון הזה.

אם לקנות יד 2 אז זה סיפור אחר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה.

איפה אפשר למצוא טבלה עם ירידת ערך שנתית ממוצעת לפי יצרן / סוג רכב? (לצורכי השוואה)

אם זה עניין של כמה אלפי שקלים הפרש מחיר אחרי 5 שנים, אני עדיין אלך על אופל.

האופציה הבאה בתור מבחינתי זה 3008, או סקודה קארוק.

ה-3008 לא נראה לי מצטיין בשמירה על ערך.

ולסקודה יש עלויות שירות גבוהות (צ'מפיונס) וענייני גיר כפול מצמד.

(אני לא שוקל את הקוריאניות בגלל נוחות וחוסר בידוד רעשים)

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא ל 3008 שוק לא רע גם כמשומשת ובהתאם ירידת הערך שודאי אינה גבוהה מזו של המתחרות, לרבות אלו מהמזרח. עשיתי בזמנו נסיעת מבחן על האופל הקטנה יותר, הקרוסלנד והופתעתי מאוד לטובה מהאוטו, קטן מבחוץ ומרווח יופי בפנים ועם תא מטען סביר עד מכובד בתוספת נסיעה שקטה ונינוחה, הסטוניק שהוזכרה כאן אינה בת תחרות לטעמי לאופל הזו, אבל זה אני. לענין ירידת הערך לא הייתי מסיק מסקנות לגבי העתיד בהסתמך על מצב השוק היום, העסק הזה די דינמי ומשתנה ולאיכות האוטו יש מה להגיד בנידון, למרות הסטיגמות והקרוסלנד, עולה הרושם, אוטו בהחלט איכותי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי בירור שעשיתי, חברות ההשכרה אמורות לקבל את הגרנדלנד X כבר במהלך השבוע הקרוב (אלדן ו-אלבר) ולהתחיל למכור אותן כ"יד ראשונה, 0 קילומטרים".
טלפונית, הציעו לי מחיר של 130-134,000 ש"ח עבור דגם הבנזין (טיפול אחד חינם וצבע מטאלי ללא תוספת תשלום).
גם אני מעוניין בדגם, תמורה מעולה למחיר.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה חושש מירידת ערך רד מהרכב

קח את האסטרה ואת האיסניגה והקורסה

אין להם שוק כללל.

גם בפיגו זה היה הסיפור אבל ב3008 זה בא לידי ביטוי שהקהל התלהב וקנה בהמוניו

ולכן ירידת הערך שלו בדיוק כמו המתחרות.

אצל אופל זה לא המצב - 

לא רואים הרבה מכירות וכנראה שהשוק יד 2 בעתיד לא יהיה משהו.

• מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי נסיעת מבחן בסקודה קארוק - מנוע חזק ושקט, אבל הרכב קופצני מדי (לרגעים עושה תחושה של בחילה), יותר מדי פלסטיקה, אבזור בטיחותי נחות יחסית לאופל ו-3008 (באותה רמת מחיר).

לעניין ירידת הערך, נסיתי לאסוף כמה שיותר אינפורמציה ממחירון לוי יצחק, ואני לא רואה כזה הבדל בירידת ערך בין גרנדלנד, 3008 וקארוק (למרות שכולם אומרים שהקארוק וה-3008 יותר סחירים)

קצת מספרים:

- גרנדלנד 2020 אנוביישן 1.5 דיזל - 168000 

- גרנדלנד 2018 אנוביישן 1.5 דיזל - 122000 (ירידה של 27% - 46000 ש"ח)

- 3008 2020 אקטיב 1.5 דיזל - 160000

- 3008 2018 אקטיב 1.5 דיזל - 116000 (ירידה של 27% - 44000 ש"ח)

- קארוק 2020 סטייל 1.5 בנזין - 164000

- קארוק 2020 סטייל 1.5 בנזין - 119000 (ירידה של 27% - 45000 ש"ח)

אומנם טווח הבדיקה מצומצם (הדגמים הנ"ל נמצאים על הכביש רק שנתיים) אבל אני לא רואה שום הבדל בירידת ערך.

מה אני מפספס? האם ירידת הערך בשנים הבאות תהיה גדולה משמעותית עבור אופל?

נניח וכן, האם ההפרש במחיר אחרי 5 שנים יסתכם ביותר מאלפי שקלים בודדים (4-5)? (יש לי הנחה של 10000 ש"ח באופל מהמחיר הנ"ל, ושלושה טיפולים חינם)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו לא נביאים - קשה לנבא ירידת ערך עתידית. 

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שאף אחד לא ינבא מה יקרה בעתיד.

מה שהתכוונתי לברר זה על בסיס ניסיון האנשים מהעבר.

כי הרבה אנשים מזהירים מירידת ערך מוגזמת של אופל, ואני לא רואה את זה כרגע לפי המספרים של השנתיים הראשונות.

פשוט רציתי להבין אם אני לא מפספס פה משהו בחישובים שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא מפספס כלום, אי אפשר לדעת מה יהיה, אם הגרנדלנד הזו תתפס כמכונית טובה ואיכותית, היא תצליח, נכון להיום ולפי כמות המכירות היא עוד לא שם ( בלי קשר אגב לאיכותה ויכולותיה, לטעמי וכפי שכבר כתבתי מכונית לגמרי מוצלחת ), היא בניגוד לאחרות צריכה אמנם להתגבר על מכשולי סטיגמות וכאלה, אבל גם זה קורה. בכל מקרה יש לנו קורונה עכשיו, אף אחד לא יודע מה יהיה בעוד שבועיים, קל וחומר שנתיים או שלוש.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אופל בעבר זה לא אופל בהווה. מדובר על דגמים אחרים לגמרי על בסיס שונה לחלוטין, ויבואן שהוא פחות מוטה ציי רכב מהיבואן הקודם - לכן אי אפשר להסיק מהעבר לגבי העתיד.

• אהבתי 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה, Shamm כתב:

עשיתי נסיעת מבחן בסקודה קארוק - מנוע חזק ושקט, אבל הרכב קופצני מדי (לרגעים עושה תחושה של בחילה), יותר מדי פלסטיקה, אבזור בטיחותי נחות יחסית לאופל ו-3008 (באותה רמת מחיר).

לעניין ירידת הערך, נסיתי לאסוף כמה שיותר אינפורמציה ממחירון לוי יצחק, ואני לא רואה כזה הבדל בירידת ערך בין גרנדלנד, 3008 וקארוק (למרות שכולם אומרים שהקארוק וה-3008 יותר סחירים)

קצת מספרים:

- גרנדלנד 2020 אנוביישן 1.5 דיזל - 168000 

- גרנדלנד 2018 אנוביישן 1.5 דיזל - 122000 (ירידה של 27% - 46000 ש"ח)

- 3008 2020 אקטיב 1.5 דיזל - 160000

- 3008 2018 אקטיב 1.5 דיזל - 116000 (ירידה של 27% - 44000 ש"ח)

- קארוק 2020 סטייל 1.5 בנזין - 164000

- קארוק 2020 סטייל 1.5 בנזין - 119000 (ירידה של 27% - 45000 ש"ח)

אומנם טווח הבדיקה מצומצם (הדגמים הנ"ל נמצאים על הכביש רק שנתיים) אבל אני לא רואה שום הבדל בירידת ערך.

מה אני מפספס? האם ירידת הערך בשנים הבאות תהיה גדולה משמעותית עבור אופל?

נניח וכן, האם ההפרש במחיר אחרי 5 שנים יסתכם ביותר מאלפי שקלים בודדים (4-5)? (יש לי הנחה של 10000 ש"ח באופל מהמחיר הנ"ל, ושלושה טיפולים חינם)

על סמך איזה בסיס נתונים הסתמכת בבדיקה של המחירונים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1765 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...