ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,581 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 593 צפיות
שלום, אני מחפש לרכוש רכב משומש אוטומט בתקציב של עד 10K למרות שיש עדיפות אפילו לרכישה בתקציב נמוך יותר. אני מתלבט איזה דגם של רכב יוכל להתאים לתקציב ולשימושים שלי: 1. אני מחפש רכב בסגנון האצבק 2. רכב חסכוני (לא חובה באופן מוגזם אבל גם לא זולל כמו האודי) שמעתי שיש רמאים שמריצים את המדד לאחור מבחינת הקילומטראז יש דרך לדעת אם התעסקו מבלי שבעל הרכב "יודה" תודה לעוזרים =)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
שלום, אשמח לדעת איך הרכב רנו מגאן הצ'באק שנתוני 2014-1015 עם מנוע 1600, איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק ועלויות תחזוקה?
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
- 2 תגובות
- 610 צפיות
אהלן 2015 יד 2 נסע 60 אלף רוצים 47000 רכב שמור אשמח לעצתכם בקשר לדגם הנל מה החסרונות מה היתרונות תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת asafbs2, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 735 צפיות
היי חברים, אני עושה סביב 40-50 אלף קמ בשנה. רוצה דיזל חסכוני ומאוד נח עם נסיעת כביש טובה יד שניה עד 50,000 קמ. מבחינת שנתונים בין 2015-2017 אני רווק - כך שהצורך הייחודי שלי שהרכב יהיה נח וכיף לנסיעה ויתן נסיעת כביש טובה על מהמורות דרך וכו. ראיתי במחירונים שיש אופציה לפלואנס 2015 דיזל או רנו מגאן למינהם דיזל ואני מתלבט מה ההבדל בין הפלואנס דיזל לרנו מגאן דיזל בדגמים השונים ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
אלפא רומיאו ג׳ולייטה 1 2
מאת Adani-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר תקופה שאני מחפש לקנות ג׳ולייטה ועדיין יש לי כמה שאלות. מתעניין בגרסת 170 כ״ס בשנתונים 2014-2016. 1. אני רואה שרוב הרכבים הללו נמצאים בסוכנויות ומגרשים, אני מבין שזה כך בגלל טרייד־אין אבל בכל זאת אני נוטה מאוד להתרחק. האם כדאי להסתכל על גולייטות מסוכנויות או שזה מסוכן? 2. אני מאוד מתלבט בעניין הגיר. מצד אחד, הגיר הידני מושך אותי מבחינת הנאה ולאחר שדיברתי עם איציק ברחובות הוא אומר שהוא הרבה יותר אמין מהרובוטי. מצד שני, הגיר הרובוטי מבטיח ביצועים עדיפים, צריכה עדיפה, נוחות, שוק טוב יותר וכמובן מבחר יותר גדול. אשמח להמלצה על גיר או תיקון/הוספה אם יש משהו שפיספסתי. 3. ע״פ אתרים מסויימים בחו״ל, מעבר לאיבזור יש הבדל בביצועים בין תתי הדגמים. האם זה אכן נכו…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 796 צפיות
כולם מכירים את יד2. גמני. הוא הכי גדול בארץ... גם את פוקוס. האם קיימים עוד לוחות ששווה לבדוק? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת capri77, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעונייין לקנות רכב ראשון עד 32 אלף ואני מתלבט בין סוזוקי סוויפט לספייס סטאר 2015 מה עדיף? הבנתי שלספייס סטאר יש רעשי מנוע מאוד מעצבנים ואמרו לי לא להתקרב אליה..האם זה נכון אשמח לחוות דעת
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 833 צפיות
היי, אחרי שנגנב לנו רכב, נותרנו עם לנסר 2007. כעת מחפשים רכב ראשי שישמש בעיקר את אשתי בסכום של כ 90אשח. נסגרנו על מזדה 2 , 0ק"מ אבל עדיין צורם לי העניין שהרכב קטן, ולא יכול לשמש כעיקרי. שניסינו את הספורטאז 2017 מנוע 1.6 גימור אורבן, החוויה מדהימה, מלא מקום במושבים האחוריים והרגשה כיפית ברכב רק שהדלק שלו (אנחנו נוסעים כ 12-13א' ק"מ בשנה) יקר וכך גם ביטוח המקיף שמגיע ביחד עם חובה למינימום 5500שח. עוד דבר, ראיתי שרק באזור המרכז ביד2 יש כ 400+ ספורטאגים 2016-2017 למכירה משהו שמדאיג, כי נראה שיהיה קשר לבחור ובעתיד גם למכור. הייתי שמח אם תשתפו אותי מה אתם הייתם עושים? המזדה 2 קרצה לנו כי הביטוח זול בכ1000שח, לאשתי יהיה קל להחנות, אנחנו עם 2 יל…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 940 צפיות
אהלן, אשמח להמלצה לרכב סופר מיני (אפשר משפחתי קטן) עד תקציב של 40K. בעיקר לנסיעות עירוניות, עם גיחות בין ערים מדי פעם. חשוב גיר אוטומט ומבחינת פרמטרים נוספים, לפי סדר החשיבות - אמינות, נוחות, צריכת דלק, סחיבה. חשבתי לכיוון ספארק אזור 2016. מה דעתכם? כמובן שיש את המתחרות האחרות בקטגוריה - i10 ופיקאנטו. לפי כתבות וביקורות שקראתי, ספארק קצת עדיפה. מה דעתכם? וגם אולי מיצובישי ספייס סטאר? 208? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 472 צפיות
שלום לכולם, מחפש קצת מידע (מעבר למה שכתוב בביקורת) על תאריך הגעה, רמות גימור ומחירים לדגמים הנ"ל. כולל הדגם החשמלי.. תודה!
הודעה אחרונה מאת Big_In_Japan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חבר מתייעץ איתי פעם בכמה חודשים כבר שנתיים לגבי מחליפה ללאון 2011 הזקנה שלו אין הרבה דרישות: לא 3 דלתות ידנית יותר חזקה ממה שיש לו עכשיו (1.4TSI) לא פחות גדולה ממה שיש לו עכשיו ג'ולייטה - ישנה מדי סיאט לא מוכרים שום דבר ידני חוץ מ 1.0 סטייל שהוא לא רוצה כי סוף דגם + רמת גימור אובד עצות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב של אמא שלי פוקוס 2007 הושבת היום בטוטל לוס. אמי נהנתה שנים ארוכות מהרכב, שלמעט תקלות נקודתיות קטנות הפגין אמינות מרשימה. השימוש שלה הוא נסיעות קצרות בעיר (לנסיעות הארוכות יש את הרכב החדש יותר של אבא שלי). אני חושב לחפש לה שוב רכב כזה או לשדרג אותה במעט בתקציב של עד 15K (הביטוח נותן על הפוקוס 7,000 ש"ח). הדרישות הן אמינות ומזגן טוב. חשבתי אולי לנסות למצוא לה מונדיאו חדשה יותר בתקציב - בעיקר בגלל העניין הבטיחותי. הסחירות לא מעניינת אותי. אשמח להצעות מעניינות רצוי עם גיר 5 הילוכים (פוסל קטיגורית את הצרפתיות עם הגיר AL4)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בחיפוש ארוך ומייגע. וממה שאני רואה, כל דבר סביר פלוס, נחטף. כולל רכבים עם קילומטראז גבוה(100 אלף לשנתון 2017,2016). כולל כאלו שהם יד 3 לשנתון כנל. אפילו כאלו שעברו איזו תאונה. כולל דגמים שנחשבים פחות סחירים כמו פיג'ו 308. כולם במחירים בכלל לא נמוכים, ונמכרים מהר מאד(תוך יום או כמה שעות לרכב במצב מעולה. כמה ימים מקסימום לאלו שנכנסים באחת מהשורות למעלה). יש פה טענה הרבה פעמים בפורום שזה שוק קשה. אולי לרכבים גדולים ומאד לא מבוקשים.. או במגרשים סוג ב'... לא ביד 2. (הכוונה לרכבים כמו מאזדה 2,הונדה ג'אז, i20, i30, פיג'ו 208, 308...ובטח פספסתי איזה אחד או שניים, במחירים שנעים בין 40 אלף ל60 אלף)
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 629 צפיות
בדוגמה של 208/308 מול מאזדה 2/i20/ג'אז... האם עלות התחזוקה של הפיג'ו גבוהה יותר? האם הטיפולים והחלפים עולים הרבה יותר? לכמה יכול להגיע הפער למשל בטיפול תקופתי? תודה
-
ניסאן מיקרה
מאת simhagali-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 6 אלף צפיות
מישהו יכול לתת לי קצת מידע על הרכב? אמינות, צריכת דלק, תחזוקה, טיפולים, ביצועים וכל מיני עיניינים.. האם זה רכב יפני או אירופאי? עדיין לא הבנתי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
נניח בהשוואה לאוקטיבה וללאון, ה 1.5 של מאזדה נחשב עגלה? או שסוחב בסדר? שנתון 2014-2015
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 536 צפיות
שלום, אשמח לעזרתכם אני מחפש לקנות רכב סופר מיני/מיני גיר אוטומטי ב-25K נהג יחיד, ישמש אותי לנסיעות מדי יום מראשון לציון להרצליה חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני וזול יחסית לאחזקה, גם על חשבון נוחות נסיעה ואבזור תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם יש הבדל בין הרכב הזה לרכב זהה מייבוא רשמי? השלכות שאני לא מודע אליהן? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
הונדה ג'אז
מאת yuriliran-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ואישתי רוכשים רכב בפעם הראשונה. אחרי סקירת שוק החלטנו שאנחנו רוצים הונדה ג׳אז הרכב עונה לנו על הקירטריון הבטיחות, חסכוני ומרווח מבפנים. מצאנו רכב ביד 2 ממקום בנתניה בשם ״קאנטרי ליסינג״. 66,000 קילומטרז׳, דגם קומפורט, שנה 2017, יד ראשונה מליסינג תפעולי נהג יחיד. כביכול ללא תאונות (לפחות זה מה שרשום) רוצים על הרכב 58,000 אלף כאשר המחירון הוא 68,000 כ15% פחות. אשמח לדעת אם מישהו מכיר את הסוכנות והאם יש נורות אזהרה. ובמידה וניקח את האוטו למכון והכל יצא תקין האם זאת עסקה משתלמת? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yuriliran, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום היקרים אני נפגש מחר עם מוכר רכב בכל אסטרה ברלינה חוודת דעת על הרכב הנ"ל קראתי מספיק וכנראה שאני הולך על הרכב הזה (נמכר במחירים זולים משמעותית משאר הרכב היפנים בשוק) רציתי לשאול את דעתם לגבי הבדיקת קניה שהרכב עבר בימים האחרונים- האם ההערות שרשומות זה נטו כיסוי של המכונים את עצמם או שיש דבר שצריך להיזהר ממנו.. אני צריך חוות דעת ממי שמתמצא בבדיקות של המכונים האלו ויודע להבחין בין נזק לכיסוי. תודה רבה לכם !
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותנו מאזדה CX-5 שנת 2018, דגם Luxury (עם 165 כ"ס). הרכב עבר תאונה עצמית עם פגיעה מאחורה שגרמה לירידת ערך של 10% (ע"פ השמאי של הביטוח). אני מניח שמדובר ב"קצה שילדה". המחירון שלו ע"פ לוי יצחק 135K וע"פ יד 2 139K (הכל לפני שקלול). איזה מחיר ריאלי לבקש עבורו? עד כמה צריך להוריד מהמחיר בגלל התאונה שעבר? הרכב שימש את אבי ז"ל (רכב נכה), והמטרה היא למכור אותו ולהחליף ברכב קטן יותר שיתאים לאמא שלי (לדוג' הונדה ג'אז היברידית). האם במקרה כזה עסקת טרייד אין מול אחת הסוכנויות הגדולות תצא משתלמת יותר? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אהלן. קרוב משפחה רוצה לקנות רכב קטן שישמש כרכב שני בבית. התקציב הוא 20k. הוא העלה בחכתו מיקרה שנת 2014 עם קילומטראז' נמוך. מה הסיפור עם הבעיות בגיר? לפסול את הרכב על זה? הרכב עלול יום אחד לא לנסוע בעקבות הבעיה הזו? מה עלות התיקון? לא מחפש המלצות לרכבים אלא נטו להבין אם כדאי לדלג על הרכב הזה מההיבט של אמינות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת amatzya13, -
-
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום חברים, אנחנו משפחה עם שלושה ילדים ( 9 , 6, 3 ) אנחנו לפני הזמנה של סובארו XV חדשה , דגם 2.0 פלוס. אשמח לשמוע מבעלי נסיון יתרונות וחסרונות של הרכב. איך מערכת הבטיחות המקורית של הרכב ? האם הבעיה של צריכת שמן מוגברת תוקנה בדגם הנוכחי ? תודה.
הודעה אחרונה מאת point of view, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בחודש האחרון קניתי רכב משומש ראשון. כמישהו שעושה את זה פעם ראשונה למדתי המון, וחשבתי שסיכום של כל המידע שאספתי יוכל לשמש אנשים שבאים לקנות רכב ראשון. זה לא מחדש ולא ממצה כל פרט, אבל נותן תמונה כללית של התהליך והדברים שהיו לי משמעותיים תוך כדי התהליך. אני מניח שיהיו אי-הסכמות על דברים שכתבתי, מוזמנים להעיר. אלה סה"כ המסקנות שלי תהליך קניית הרכב בגדול: בחירת המאפיינים הדרושים ובחירת הדגמים הרלוונטיים חיפוש רכבים פנייה למוכרים בדיקת הרכב פיזית קנייה והעברת בעלות הצלחתם לקנות רכב? מזל טוב! אם לא: חיזרו ל-2 או: חיזרו ל-1 ונסו להגמיש משהו. אולי יש מאפיין פחות חשוב? אולי יש דגם שפיספסתם? ובפירוט: 1,2 - בחירת הרכב וחיפוש …
הודעה אחרונה מאת coavi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אפתח בבדיחה. יהודי בא לשדכן ואומר לו, אני מחפש אשה יפה, עשירה, ומבית טוב. עונה לו השדכן עם תכונות כאלו אני עושה שלושה שידוכים... מחפשים רכב שיהיה גבוה מעל הכביש - לא חייב להיות רכב שטח + בנזין + חסכוני סביר בדלק + משפחתי +יד שניה. מחיר אפשרי סביב 65K-75K 3008 עונה לדרישות אלו אבל גם היד שניה עדין יקרה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
לאחר התלבטויות ראיתי שאפשר להביא רכב יותר רציני ביד שנייה, באותו סכום מאשר יד ראשונה. הקטורגיה של הרכב (גיפון משפחתי וכו') פחות משנה לי מהרכב, ואני מעדיף ידני, אך מכיוון שזה ישראל אוטומט גם בא בחשבון. אני רוצה להחזיק את הרכב מינימום 3 שנים. חשוב לי: אמינות לפני הכל, אחר כל נוחות (אני בן אדם מאוד גבוה), ואז ביצועים (כל עוד לא טרנטה). חשבתי סיאט לאון ידנית fr 2017, נראה פגז, זריז, נוח, מאובזר מ א עד ת, וכו' אך מה שמדאיד אותי זה האמינות. חשבתי גם על: טויוטה קורולה ויאריס, סיוויק, סוזוקי ה קרוסאובר שלהם. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת aonn45, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבוע טוב. מבקש עבור חבר חוות דעת על וולוו XC90 דיזל 2016. יש מחלות ידועות? עלויות תחזוקה מיוחדות? קיבל 2 הצעות של רכבים כאלו שעברו החלפת ראש מנוע, אחת מהן מהטרייד של וולוו. ישנה תקלה סדרתית? אודה לכל מידע.
הודעה אחרונה מאת otaltj, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בהנחה והמחיר טוב, הייתם בכלל קונים רכב עם נזק כזה? כמו כן אין אחריות והחליפו שמשה.
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם לאחרונה אני ואשתי התחלנו שוב לשקול את נושא שדרוג הרכב, עד כה היינו בעניין של ניסיון איתור לקסוס nx300h משומש בתקציב של 160-180 א' ש"ח (שנתון 15-16) אך לא מצאנו יותר מדי אקזמפלרים שמורים ולכן לא באמת קנינו עד כה. מה שחשוב לנו זה קודם כל אמינות הרכב, מרווח במושב האחורי (שני ילדים בני 3 ו-5 בבוסטרים), תחושת פרימיום של פנים הרכב ובידוד אקוסטי טוב ככל הניתן במסגרת התקציב, כך שלאחר מספר נסיעות מבחן בכמה וכמה רכבים הבנו שהלקסוס עונה פחות או יותר על רוב הדרישות רק שעד כה לא באמת מצאנו במסגרת אותו תקציב רכב שמור ואטרקטיבי. כעת, ראינו שיצא מבצע חבר בשיתוף מאזדה, בו יש לנו אפשרות לרכוש את הדגם- cx5 דגם האקזקיוטיב ב164,900, כולל צבע אפור/אדום עשיר וכולל מערכות מי…
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב שיהיה נוח למשפחה בת 3 ילדים, מרווח, בטוח ושיהיה נוח להוציא תינוק. אני חוזר וקורא פה על השוואות שאנשים עושים וכמעט תמיד יש זלזול באופנת הג'יפונים (טוסון ודומיו) והפניית המתעניין לקניית רכב "מנהלים". אם כן, לשאלה: מה היתרונות של רכב מנהלים במקרה הבא: 1. נסועה נמוכה - 7000-8000 ק"מ בשנה 2. נסיעה עירונית לרוב ובפקקים 3. תינוק ברכב 4. נדרש מטען (עגלה, אופניים, תיקים וכו') בממד הרוחב, אין כמעט הבדל בין הקטגוריות. תא המטען ברכבי מנהלים לרוב ענק, אך הוא בד"כ 4 דלתות ולכן לא מאפשר גמישות גובה. נראה שתוכנן יותר למזוודות. מכונית מנהלים תהיה ארוכה ב-40 ס"מ בערך. פחות נוח בעיר ובד"כ מיותר אם לא יושבים מאחור מבוגרים. מכונית מנהלים תכוון…
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,002 אורחים (הצג רשימה מלאה)