Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 מנוע 1.5 נחשבת לעגלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נמדד רק בכ"ס אלא גם במומנט ומתי מגיע שיא ההספק, שבזכות הטורבו מגיע מוקדם יותר ובסל"ד נמוך יותר בהשוואה למנוע אטמוספרי דומה.

עזוב תחושות של אחרים, אתה מחליט בשביל עצמך.

כמי שנסע במאזדה 3 1600 והיום נוסע ביונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו עם תיבה רובוטית כפולת מצמדים ההבדל עצום. המאזדה הרגישה עגלה ליומת היונדאי : בעליות בעקיפות ובכלל .

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאזדה 3 ה"חדשה" 1.5 עם 6 הילוכים זה לא הדגם הקודם 1.6 עם 4 הילוכים והספק יותר נמוך.

גיר 6 הילוכים תורם רבות לביצועים.

פורסם
מאזדה 3 ה"חדשה" 1.5 עם 6 הילוכים זה לא הדגם הקודם 1.6 עם 4 הילוכים והספק יותר נמוך.

גיר 6 הילוכים תורם רבות לביצועים.

סתם מעניין אותי מה תגידו להשוואה של המאזדה 2 הצורה הישנה לגבי זריזות לעומת המאזדה 3 שהבחור שפתח את הפוסט שאל ולגבי הטורבו?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

אין מה להגיד, ואי אפשר להחליט מה נח או מספיק לאחרים,

לי ואני בטוח שיש עוד הרבה כמוני שהכח של המאזדה 1.5 הוא more than enough, ולאחרים יהיה עגלת סופר,

שפות"ש יבדוק בעצמו ויחליט עד כמה זה "מספק את הסחורה" בשבילו.

פורסם

חברים, נסעתי היום על רנו פלואנס והיא מרגישה מספיק זריזה בשבילי.

מאזדה 3 היא בערך כמו הפלואנס?

פורסם

איזה פלואנס? איזה שנה? אם זה 1.6 עד 2012 עם מנוע רנו וגיר 4 הילוכים, אז מאזדה 3 עם מנוע 1.5 הרבה הרבה יותר זריזה, בהפרש גדול.

פורסם (נערך)

כמי שנוסע על מנוע 1.0 טורבו באיביזה קרוב לארבע שנים ועשה איתה 170,000 ק"מ, התלבטתי לאחרונה בין רכישת סיאט אטקה למאזדה CX5.

נסיעת מבחן במאזדה הבהירה לי מדוע לעולם לא אקנה רכב עם מנוע שהוא לא טורבו. כמות הרעש בתא הנוסעים, בכל האצה, מעיקה ביותר בנסיעות ממושכות. הצורך של המנוע לטפס לסל"ד גבוה גורם לחוסר נוחות ממשי בנסיעה, פוגם בחווית הנסיעה, ולעיתים אפילו לא מאפשר לשמוע את הנוסעים ברכב מבלי להרים את הקול. והכי גרוע, שלמרות כל זה, ולמרות כל הרעש והצלצולים, המנוע של המאזדה הרגיש לי איטי וכבד יותר משמעותית ממנוע הטורבו באיביזה, שלא מגיע אפילו לחצי מהגודל שלו בנפח.

עריכה אחרונה על ידי david1
פורסם
איזה פלואנס? איזה שנה? אם זה 1.6 עד 2012 עם מנוע רנו וגיר 4 הילוכים, אז מאזדה 3 עם מנוע 1.5 הרבה הרבה יותר זריזה, בהפרש גדול.

2013 דיזל.

1.5

כמי שנוסע על מנוע 1.0 טורבו באיביזה קרוב לארבע שנים ועשה איתה 170,000 ק"מ, התלבטתי לאחרונה בין רכישת סיאט אטקה למאזדה CX5.

נסיעת מבחן במאזדה הבהירה לי מדוע לעולם לא אקנה רכב עם מנוע שהוא לא טורבו. כמות הרעש בתא הנוסעים, בכל האצה, מעיקה ביותר בנסיעות ממושכות. הצורך של המנוע לטפס לסל"ד גבוה גורם לחוסר נוחות ממשי בנסיעה, פוגם בחווית הנסיעה, ולעיתים אפילו לא מאפשר לשמוע את הנוסעים ברכב מבלי להרים את הקול. והכי גרוע, שלמרות כל זה, ולמרות כל הרעש והצלצולים, המנוע של המאזדה הרגיש לי איטי וכבד יותר משמעותית ממנוע הטורבו באיביזה, שלא מגיע אפילו לחצי מהגודל שלו בנפח.

קודם כל איזה שנה האיביזה?

לדעתי זאת השוואה לא כל כך נכונה כי האיביזה זה רכב קטן וקליל יותר, אז ברור שלמנוע יהיה יותר קל לסחוב, לא?

והאם לדעתך שווה לוותר אמינות ואחזקה זולה ופשוטה יותר תמורת אקסטרה כוח?

פורסם

אם זה פלואנס דיזל אז המאזדה בערך אותו דבר אבל סל"ד עבודה שונה, פלואנס ב 2000 סל"ד מאיזה כמו שמאזדה מאיצה ב 4500-5000.

פורסם

האיביזה עלתה לכביש בדצמבר 2016. אני יד ראשונה. נסעתי איתה עד היום 170,000 ק"מ. מלבד איזו תקלת מזגן מינורית שטופלה במסגרת האחריות, הרכב עם 0 תקלות ממש. לא בגיר (כן, כן, DSG 7), לא במנוע, ולא בכל דבר אחר.

כך שלפחות אצלי, מבחינת אמינות, הסיאט לא נופלת מהמאזדה. זאת הסיבה שבסוף בחרתי באטקה.

לדעתי לאון נותנת יותר תמורה לכסף ממאזדה, והייתי בוחר בה לו הייתי במצבך.

פורסם

כוח מנוע זה רק פרמטר אחד בבחירת רכב. מה עם כל יתר הדברים? עיצוב, מרווח, נוחות, איבזור?

אישית אהבתי את כל הדורות של מאזדה 3 אבל שני הדורות הראשונים היו צפופים. הדור השלישי הרלוונטי לשירשור יותר מרווח.

המכונית הזאת לא שלי. 1.5 הצ'בק הכי בסיסית מודל 2015, לקחתי אותה לסיבוב קצר וההתרשמות שלי טובה מאוד. היא יפה והרמונית, כפתורי שליטה במערכת קול שממוקמים ליד בלם יד נוחים מאוד, היא נעימה ולא רועשת מידי, גיר פלנטרי עובד חלק בכל מצב, הגה טוב. וכן, זה לא טורבו עם 20 קג"מ מומנט ב 1600 סל"ד. ואין ביצועי תאוצה יוצא דופן, אבל עדיין סביר מאוד, היא לא מרגישה עגלה ומספיקה לגמי ל"נהג ממוצע".

20181124_162332.jpg20181124_162256.jpg20181124_161314.jpg20181124_161244.jpg

פורסם
כוח מנוע זה רק פרמטר אחד בבחירת רכב. מה עם כל יתר הדברים? עיצוב, מרווח, נוחות, איבזור?

אישית אהבתי את כל הדורות של מאזדה 3 אבל שני הדורות הראשונים היו צפופים. הדור השלישי הרלוונטי לשירשור יותר מרווח.

המכונית הזאת לא שלי. 1.5 הצ'בק הכי בסיסית מודל 2015, לקחתי אותה לסיבוב קצר וההתרשמות שלי טובה מאוד. היא יפה והרמונית, כפתורי שליטה במערכת קול שממוקמים ליד בלם יד נוחים מאוד, היא נעימה ולא רועשת מידי, גיר פלנטרי עובד חלק בכל מצב, הגה טוב. וכן, זה לא טורבו עם 20 קג"מ מומנט ב 1600 סל"ד. ואין ביצועי תאוצה יוצא דופן, אבל עדיין סביר מאוד, היא לא מרגישה עגלה ומספיקה לגמי ל"נהג ממוצע".

[ATTACH=CONFIG]527527[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]527528[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]527530[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]527531[/ATTACH]

תודה רבה על המידע!

כשאומרים ״התנהגות כביש״ למה מתכוונים?

וכרגע אני נוסע על מאזדה 323 מנוע 1.8 שנת 2001 - איך צריכת הדלק שלו לעומת המאזדה 3 1.5?

פורסם
האיביזה עלתה לכביש בדצמבר 2016. אני יד ראשונה. נסעתי איתה עד היום 170,000 ק"מ. מלבד איזו תקלת מזגן מינורית שטופלה במסגרת האחריות, הרכב עם 0 תקלות ממש. לא בגיר (כן, כן, DSG 7), לא במנוע, ולא בכל דבר אחר.

כך שלפחות אצלי, מבחינת אמינות, הסיאט לא נופלת מהמאזדה. זאת הסיבה שבסוף בחרתי באטקה.

לדעתי לאון נותנת יותר תמורה לכסף ממאזדה, והייתי בוחר בה לו הייתי במצבך.

זהו, שאני לא קונה רכב שנתון 2016, ובטח שאני לא הולך להיות יד ראשונה.

כשמדובר ברכב שנתון 2014 שאני אהיה יד שנייה במקרה הטוב או יד שלישית במקרה הפחות טוב, אולי דברים יהיו אחרת.

יותר בלאי יותר סיכוי לבעיות...

פורסם

צריך לצפות לתקלות בכל רכב משומש אפילו אם זה מאזדה,

אצלי הספיריט 2014 היתה אמינה, אך היתה תקלה אחת שעלתה לי 1400 ש"ח, מותחן רצועה חיצוני (לא טיימינג), זה כמו בולם זעזועים כזה שפשוט התפוצץ וכל השמן נזל החוצה והתחיל להרעיש.

• תוכן חדש...