ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , בבקשה עזרתכם ברכישת רכב חדש . כרגע מתלבט בין סובארו xv מנוע 2.0 המשודרג ביותר ליונדאי טוסון (לא סגור על הדגם ) המחיר אותו דבר בשניהם . אשמח לשמוע עצתכם בחווית נהיגה (בעיקר כביש בין עירוני ) , צריכת דלק , עלות טיפולים וחלפים נוחות ופיצ'רים בתוך הרכב . מדובר ברכב למשפחה עם שני ילדים( 2 ו 4 ) , עיקר הנסיעה מפתח תקוה לנתניה כל יום . מה עדיף ? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת otaltj, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, הרבה שנים לא כתבתי בפורום אני מחפש רכב משפחתי משומש שימש משפחה צעירה עם הרבה "דברים" הקריטריון הראשון הוא 5 דלתות, כדי שיהיה נח להכניס עגלות, כיסאות וכו'. ובכלל שיהיה רכב נח ומפנק. מעבר לכך, אם כבר קונים רכב חדיש יחסית, מאד הייתי רוצה בקרת שיוט אדפטיבית. הסופרב הייתה המועמדת המובילה, אבל למרות כתבות שראיתי על האיבזור ומה שכתוב באתרים שונים (כמו iCar), בפועל אני רואה שרב המשומשות ביד2 הן עם בקרת שיוט רגילה, למעט שנת 2018 עם רמת אבזור L&K, שזה כבר קצת מעבר לתקציב התקציב בערך עד 100K, הייתי שמח לסיים בפחות אם יש אופציות. אין לי בעיה לקנות רכב 2015-2017 אם יש כאלו שעונים על הדרישות. איזה עוד רכבים אני מפספס? באיזה רמות גימור ושנים בא…
הודעה אחרונה מאת green, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 690 צפיות
היי, תוכלו להכווין אותי אילו סוכנויות ליסינג אני יכול למצוא סקודה קודיאק 7 מקומות או קיה סורנטו שמאפשרים החלפה ברכב שיש לי? (סביר להניח בתוספת כסף שלי..) תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! קצת רקע - עד עכשיו היינו נוסעים על גולף 2014 שהיינו מאוד מרוצים ממנה עד שהיה תקלה במוח גיר, תיקנו את התקלה ולאחר תקופה מסוימת מכרנו את הרכב. אישית אני חובב את הגרמניות אך מפחד שוב מבעיות כאלה ואחרות. הבנתי שהייתה תביעה ייצוגית על הנושא הזה ( גם קיבלתי מכתב על הגולף שהייתה ברשותי) ורציתי לדעת עד כמה זה רלוונטי בעת קניית רכב נוסף מהקונצרן? עד מתי זה תקף והאם אפשר להיות רגוע יחסית בשל התביעה הייצוגית? אנחנו זוג צעיר ואין לנו דרישות מיוחדות מהרכב, רצינו להתייעץ האם יש לכם רעיונות לרכבים שלא יהיו משעממים מדי אך שיהיו אמינים בשנתונים סבירים יחסית ( מעל 2013 ) . תודה רבה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 498 צפיות
שלום לכולם , אני צריך המלצה לרכב משפחתי עם 7 מקומות עדיף 4*4 היום נוסע על ניסן אקס טרייל (2*4 ) בערך 30K קילומטר בשנה , רכב גם ליום יום וגם טיולי משפחה .
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 823 צפיות
אני מוכר i30 שנת 2010, אצלי יד שניה מליסינג, 132K ק"מ. המחירון המשוקלל עומד בערך על 19,300 ש"ח הן בלוי יצחק והן ביד 2. מבחינת תקלות ידועות, פלסטיק ידית פתיחת דלת הנהג שבור (אבל אין בעיה לפתוח אותה), ואי אפשר להרים חלון קדמי ימני מקונוסולת הנהג (ניתן להרים אותו מהכפתור של הדלת הימנית עצמה). מחינת תאונות עבר פגיעה מאחור, ללא פגיעת שילדה (נידרשה החלפת פגוש אם אני זוכר נכון, עברו כמה שנים). ביקרתי היום עם קונה פוטנציאלית במכון, זה היה הביקור הראשון של האוטו בבדיקה כזאת. ידעתי שמכסתח"ים בבדיקות כאלו, אבל עדיין התוצאה נראתה מפחידה ומאכזבת, לפחות עבור אדם ללא ידע טכני רב במכוניות. הקונה עשתה כמה שיחות עם אחים\חברים, שהלחיצו כמובן עוד יותר, במיוחד על הפגיעה מאחור …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני צריך לבחור רכב ליסינג חדש מהעבודה ואשמח לתובנותיהם של אנשי הפורום. היום נוסע בפולקסווגן גולף (2017), מאוד מרוצה מהאיכות והנדסת האנוש - נגיד שאלו פרמטרים שחשובים לי מאוד בבחירת הרכב. בדרך כלל נוסע ברכב לבדי אבל הרכב צריך להיות נוח גם לנסיעות משפחתיות (זוג + תינוק קטן) קילומטרז בשלוש השנים האחרונית מעל 30k בחודש, לאחרונה קצת ירד אבל עדיין ברמה הזו. רוב הנסיעות היומיומיות שלי הן בינעירוניות, בנוסף ובסופש קצת נסיעות עירוניות. האפשרויות- 1. סקודה אוקטביה Ambition 2. מאזדה CX30 קומפורט - עלות חודשית יקרה בכ-300-400 ₪ (משקלל את שווי הרכב) להבנתי הסקודה היא הרכב הכי מתאים לי מבחינת הצורך שיהיה איכותי (VAG) נותנת מענה למאפיינים הנדרשים ומאובזרת…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
דגם 2016 יש מחלות? אין שם את הבעיה הידועה של הרצועה? ביטוח וטסט? יקרים? נחשב רכב אמין? עדיף על הפאביה?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרה עבור עשיית החלטה עם שכל ולא עם רגש. יש ברשותנו מזה זמן ממושך (כ7-8 שנים כל אחד) 2 רכבים: פוקוס 02 גמעה 222K, מאזדה 3 09 גמעה 134K. אנחנו משפחה עם 2 ילדים 1.5 + 4.5, בתקווה לעוד כמה זעטוטים בזמן הקרוב יחסית. מדובר על רכישה לטווח רחוק כ8 שנים ואולי אף יותר, נסועה של כ19KKm בשנה, סכום של כ120K. דרישות: ג'יפון, שנת 2015 והלאה, אמין (אין לנו זמן להתעסק עם תקלות, רוצים פעם בשנה מוסך וזהו), בטוח (מדובר על משפחה, זה מאוד חשוב כל המערכות בטיחות האקטיביות והפסיבית ניתן גם לרדת בשנתון בשביל בטיחות אקטיבית/פסיבית נוספת) לא יקר לתחזוקה בטווח הרחוק (ז"א, אם הטיפול השנתי עולה כ1200שח אך הרכב אמין מאוד עדיף על פני טיפול 600שח ויש עוד כמה הפ…
הודעה אחרונה מאת RONEN111, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לדוגמא מפורסם רכב יד 4. איך יודעים את ההסטוריה? (בלי לשאול את בעל הרכב)
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
שלום, מעוניין במידע לגבי הרכב מבחינת עלויות אחזקה, צריכת דלק ודברים ספיציפם לרכב ולמודל, הבנתי שיש בעיה עם הפנסים - דוהים ולא ניתן ללטש עלות החלפה יקרה מאוד, חיישן בגיר ? והאם יהיה זה שיקול נכון לקנות רכב 2011 במחיר שלו - 50 אלף בערך תודה.
הודעה אחרונה מאת שמוליק ק, -
- 1 תגובות
- 452 צפיות
שלום אני רוצה לרכוש רכב בטופס בדיקה בהערות כלליות כתוב לבדוק עבר ביטוחי . מה יכול להיות? אם הרכב במצב טוב ונקי מתאונות לפחות השילדה נקייה תודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
אהלן חברים, חודש טוב ומבורך. רציתי לדעת למי שיש את החבר או מכיר אותו - C4 פיקאסו 2016-2017 בנזין 5 מק'. האם הוא מוצלח או אמין? דורש הרבה טיפולים במוסך? כמו כן, האם יש בעיות? אשמח מאוד מאוד לתגובה מצידכם ועזרה. תודה רבה מראש. נתן.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פרמטרים שחייבים להיות ברכב: 1. לפחות 4 כוכבי בטיחות 2. אמינות אמינות אמינות 3. שנת 2012 לפחות פרמטרים לא חשובים: 1. צריכת דלק 2. איבזור 3. חווית נהיגה
-
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר שלא הצלחתי למצוא ידנית שאהבתי (מנוע 1.4 עם 100 כ"ס לפחות ולא איביזה), נאלצתי לעבור שומו שמיים לאגף האוטומטיות. ניסיתי לחשוב מה יתן לי את התמורה הכי גבוהה לכסף, וגם עודף מ-10k. בלב כבד סימנתי ביד 2 , סיטרואן c4 ויצאתי לדרך. ראשונות בחיפוש עלו ה1.6 110 כ"ס (מניח שהם אלו עם הגיר הידוע לשמצה Al4 ומנוע של הקונצרן זהה למנוע שיש ב-206 nfu?). מכיון שרצתי קצת כח בגלגלים ,חיפשתי יותר סוסים . השלב הבא היה דגם comfort pack עם 120 כס. אז חיפשתי יותר חזק, ומה שמצאתי היה דגמים sx pk 1.6 ו - 2.0 . קצת מוזר לי שההבדל בין המנועים הוא 3 כ"ס (140 , 143) . אמרתי נחפש עוד כח מה אכפת לי , ואז גיליתי עוד גרסה שנקראת 1.6 exclusive עם 156 סוסים באורווה. אוקיי אז אחרי כל ההתלהבו…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 901 צפיות
היי, לאחר פוסט מקדים הצלחתי להתכוונן קצת. נוסעים מעט מאוד, הרכב בעיקר לפנאי, כסא תינוק מאחור. חשוב שיהיה בטיחותי ומהנה לנהיגה, דלק לא מעניין כי לא נוסע הרבה. סדרי עדיפויות: 1. בטיחות ואבזור 2. ביצועים 3. מרווח 4. עלויות אחזקה - ביטוחים, מוסכים, ירידת ערך התלבטויות: 1. מאזדה 2 - נראה כמו אחלה רכב, כנראה יפסל על מרווח בגלל הצפיפות במושב האחורי 2. קיה ריו - ראיתי דגמי 2018 בתקציב עם אחלה אבזור בטיחות אבל לא מבאס לקנות את דגם ה1.4? כשיש עכשיו את המנועים החדשים אבל לא נכנס בתקציב. 3. C3 - נראה כמו אחלה רכב לנהיגה, מבאס שהמערכת בלימה רק למהירות עירונית. 4. סקודה פאביה - 2018 קשה למצוא בתקציב וב2017 לא היו לדעתי מערכות בטיחות מתקדמות. 5. רנו קליאו -…
-
- 1 תגובות
- 522 צפיות
אהלן, האם הרכב הזה(שטח, גבוה) כדאי במחיר הנוכחי הדיי מצחיק שלו של כ 20K...
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 797 צפיות
שלום חברים, אני מחפש להשתדרג מהרכב הנוכחי שלי (טויוטה יאריס 2001), כשהעדיפות (אבל לא חובה בכלל) היא לרכב קטן. אני סטודנט ונוסע כמעט כל יום בעיר (בעיקר עם הבת זוג אז רוב הזמן 2 אנשים ברכב) ולעיתים מחוץ לעיר. כרגע אני רגיל לתדלק בממוצע פעם בשבוע והייתי רוצה לנסות לשמור על זה ככה. אני מחפש בעיקר רכב שיהיה בעיקר יותר כיף לנהוג בו וירגיש טיפה יותר מודרני מהרכב הנוכחי. מבחינת הילוכים רק אוטומט. ניסיתי לחפש וכמה דגמים שעלו הרבה הם מיצובישי ספייס סטאר, יונדאי i10, ניסאן מיקרה, קיה פיקנטו ומאזדה 2 אבל אני לא יודע על מה מהרשימה הזו להתמקד ואם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים לבדוק? תודה
הודעה אחרונה מאת מוטי28, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מחפש אחות קטנה לפריוס לנסיעות מזדמנות. הרכב יהיה בעיקר שלי ואני מעריך שהוא יסע 5-6k קײמ בשנה בלבד. התקציב הוא כ20-25k שקל ואני רוצה ידני בלבד הדברים שחשובים לי לפי סדר עדיפויות הם: 1. בטיחותי כמובן 2. מהנה לנהיגה 3. אמין וזול לאחזקה רוב הזמן אני אסע לבד או מקסימום עם עוד ילד כך שלגודל אין חשיבות ואני אפילו הייתי מעדיף 3 דלתות אבל האופציה הזו נדירה מדי בארץ. 2 המועמדות שעלו לגמר הם פורד פיאסטה ופיז'ו 208 מודל 2013-2014. קראתי את השרשורים בפורום אבל אני אשמח לשמוע ממי שמכיר את הרכבים דעות אליהם. הפיזו ברמת אקטיב מאוד מאובזרת ונראית מעולה אבל אני קצת חושש מרמת האמינות וקראתי על עניינים כמו רצועת טיימינג בעיתית וממירים קטליטים יקרים שמתים ב…
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 715 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב במחיר של עד 25.000 ש"ח , הכי חשוב לי זה אמינות ועלויות נמוכות של תחזוקה וכמובן - רכב חסכוני בדלק. נוסע קרוב ל 20.000 ק"מ בשנה. רוב הנסיעות הם נסיעות עירוניות, רצוי גם מקום לשני מבוגרים מאחור. כדאי לשקול אפשרות של רכבים עם מערכת גז ? או להתקין על רכב מסויים ? אשמח לקבל המלצות
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט באיזה רכב לבחור התחלתי להתענין ברכבי סופר מיני הלכתי לראות פיגו 208 למרות שאת הדגם שבתצוגה זה לא הדגם שהם מוכרים הם מוכרים את המאובזר יותר ובמאי הבנתי אמור להגיע דגם חדש של 208 חוץ מזה חשבתי ללכת לראות מזדה2 ולעשות להם נסיעת מבחן התקציב הוא של הרכבים הנל ואשמח לשמוע מה אתם חושבים מבחינת הרכב אחזקה שלו תחזוקה ומה הוא שווה ? או אם יש רעיונות אחרים כי השברולט ספארק וקיה ויונדאי 10 ניראים קטנות קצת לידם לא ? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
ניסאן מיקרה
מאת r.e.g.e.v-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי יש ברשותי ניסאן מיקרה שנת 2017 , התקשרו מניסאן להציע טרייד על ניסאן חדשה שנת 2020, שאלתי פשוטה תכלס האם המיקרה החדשה סובלת או תסבול מאותו אובדן ערך במחירון? הבנתי שכרגע מתומחרת ב84 (ידנית) כשאנחנו קנינו הייתה מתומחרת ב75 נקנתה ב55
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מקום העבודה מציע לי רכב מליסינג ( תפעולי\מימוני) , בתנאי שיהיה מסחרי דוגמת : ברלינגו , קנגו , קאדי .. ) חשוב לי מבחינת שימוש אישי , נוחות , מערכת מולטימדיה , בלוטוס וכדומה , ולא גיר ידני . ופחות מבחינת התאמה לעבודה . מה עדיף ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, פיאג'ו פורטר מצא חן בעיני בתור רכב לעסק. קטן, זול, ארגז מרווח ואמור להיות מאוד חסכוני. מישהו יודע איפה ניתן לטפל ברכבים אלה? האם יש להם חלקים? חדשים או רק מפירוק? יש לרכבים האלה אמא ואבא או שאין עם מי לדבר? תודה [ATTACH]527511[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה למומחים פה. מה מומלץ /יתרונות /חיסרונות -FORESTER או RAV4 4x4
הודעה אחרונה מאת otaltj, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 477 צפיות
היי חיפשנו אוטו בסביבות ה15 אלף שיהיה אמין חסכוני ויחסית מרווח, אחרי שלא מצאנו דייהטסו סיריון נורמאלי החלטנו לחשוב על אופל קורסה. אולם שמענו כי יש לה טיפולים מאוד יקרים וגם שאין מוסכים שיודעים לטפל בה, משהו יודע האם הבעיה הזאת אמיתית הוא שזה רק יחסי? נשמח גם לחוות דעת כללית על האוטו. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, כמה שנים טובות עברו מאז הפעם האחרונה בה חיפשתי ורכשתי רכב יד2, והנה אני שוב חוזר לעניינים. -- אני לא נכנס עכשיו לסוג הרכב המבוקש וכו' כי זו לא מטרת הנושא, רק אומר שמדובר על רכבים בני 3-4 שנים -- והעניין הוא, שאני כבר לא רואה מודעות למכירת רכבים מפרטי: באתר יד2 הרוב זה סוחרים (וכמעט לא ראיתי פרטיים שמפרסמים באיזור המרכז) בקבוצות פייסבוק למיניהם יש בעיקר רכבים (יחסית) ישנים. ואפילו ברחוב הישן והטוב, אני כבר לא רואה כמעט מודעות (שוב רק רכבים ישנים, ממש). בקיצור, מה אני מפספס? האם כולם עושים היום 'טרייד אין' והתשובה נמצאת במגרשי הרכב?..
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 763 צפיות
שלום, הרכב שלי היה מתחילתו בליסינג, משם נקנה ע״י סוחר וממנו קניתי אני. אם ככה מדוע ברישיון הרכב שלי כתוב שמספר הבעלים הקודמים: 2, למרות שהסוחר לא אמור להוסיף יד? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מחפש רכב קופה 3 דלתות עדיף אוטומט עד 75 אלף מ2009 ומעלה לא מחפש בהכרח רכב מטוס פשוט אוטו יפה אשמח להצעות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי מחפשת רכב, ומתקשה להתמקד במה לחפש (ואחרי כל כך הרבה התחבחבשות, זה הפך להיות כמעט דחוף) ואחרי נהיגת ניסיון על מיצובישי ספייס סטאר 2017, אני עוד יותר מתלבטת... נהגת יחידה, ממוצע שנתי פחות מ15K ק"מ. 98% מהנסיעות ללא נוסעים ברכב (חוץ מכלב ). לא בטוחה איפה תהיה העבודה הבאה שלי, אבל סביר שהנסיעות ימשיכו להיות נסיעות משולבות עירוניות ובין עירוניות הרבה בפקקים של סובב תל אביב... תקציב ~ כ40 עד 46 אלף בגדול בשאיפה להשתמש ברכב לפחות 5 שנים, אולי יותר (הרכב האחרון היה פולו 2006, אצלי מאז 2011). הדרישות הן בטיחות, אמינות ויהיה נחמד לקבל קצת אבזור. באופן טבעי הנטיה וההמלצות הן לכיוון רכבי הסופר מיני (לא מעוניינת במיני). התנסיתי במיצובישי ספייס סטאר היום…
הודעה אחרונה מאת capri77, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,509 אורחים (הצג רשימה מלאה)