Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מחפשת רכב, ומתקשה להתמקד במה לחפש :) (ואחרי כל כך הרבה התחבחבשות, זה הפך להיות כמעט דחוף)

ואחרי נהיגת ניסיון על מיצובישי ספייס סטאר 2017, אני עוד יותר מתלבטת...

נהגת יחידה, ממוצע שנתי פחות מ15K ק"מ. 98% מהנסיעות ללא נוסעים ברכב (חוץ מכלב :) ).

לא בטוחה איפה תהיה העבודה הבאה שלי, אבל סביר שהנסיעות ימשיכו להיות נסיעות משולבות עירוניות ובין עירוניות הרבה בפקקים של סובב תל אביב...

תקציב ~ כ40 עד 46 אלף

בגדול בשאיפה להשתמש ברכב לפחות 5 שנים, אולי יותר (הרכב האחרון היה פולו 2006, אצלי מאז 2011).

הדרישות הן בטיחות, אמינות ויהיה נחמד לקבל קצת אבזור.

באופן טבעי הנטיה וההמלצות הן לכיוון רכבי הסופר מיני (לא מעוניינת במיני).

התנסיתי במיצובישי ספייס סטאר היום - למנוע החלש/רועש אפשר להתרגל. המושב לא כל כך נוח, האבזור כיפי.

אבל - זה פחות מרגיש טוב.

מודה שאני מרגישה טוב יותר לנהוג דווקא על רכבים שמרגישים יותר "כבדים" (הפולו - יחסית לקטגוריה שלה, פורד פוקוס 2011 שהיתה לי פעם לחודש בודד, אפילו אופל אסטרה 2013 שאני משתמשת בה מדי פעם, ועוד). אולי כי הרכב הראשון שלי היה אאודי 80 :)

כשקניתי את הפולו השיקול היה בטיחות מול היפניות/קוריאניות הקטנות של אותה התקופה, ולצערי או לשמחתי זה הוכיח את עצמו כשג'יפ החליט לנסוע ישר בנתיב של שמאלה בלבד ונכנס בי - בדלת הנהג - ולא נפגעתי.

בנוסף, הסופר מיני מאד מבוקשות אז יותר קשה למצוא אותן ועייפתי מהמרדף...

אז אני תוהה - האם יש אופציות שיתאימו לי יותר ? מניחה שזה יגרור ירידה בשנתון ? האם תידרש פשרה על אמינות / עלויות אחזקה (חוץ מדלק, כמובן) ?

:roll::?:

פורסם

הייתי בודק קיה ריו למשל אשר תהיה גדולה ומרווחת יותר ותיתן הרגשה בטיחותית יותר, היא גם שקטה יותר.

יונדאי i20 מהדור החדש גם אופציה טובה, המנוע דומה לריו מבחינת הזריזות וצריכת דלק- לא זריז במיוחד ולא חיסכוני.

פיגו 208 אופציה נוחה וחזקה יותר עם מנוע טורבו 1.2, יש לה מחלה בדמות רצועת טיימינג שנוטה להתפורר באזור ה 60-80 אלף בערך לכן צריך לבדוק אותה לאחר ברכישה ולהחליף במידת הצורך.הרכב גם נוחה יותר מאשר הריו והיונדאי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה שלא תמשיכי עם פולו חדשה יותר או פאביה?

מכיר את תחושת הבטיחות (מוצקות) של תוצרת וואג.

מי שרגיל לזה, מתקשה ליסוע בספייסטאר (שהיא ההיפך המוחלט ממה שאת מבקשת).

גשי לאוטודיל ותראי מה יש להם להציע לך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

כיוון שהוא נוסעת הרבה בפקקים לדעתי גיר רובוטי פחות מומלץ.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריך להבדיל בין "בטיחות" לבין "תחושת בטיחות". אלו שני דברים שונים.

אין ספק שרכב גדול וכבד יהיה בטוח יותר מרכב קטן וקל, בהנחה ששניהם תוכננו פחות או יותר באותה טכנולוגיה (כלומר, רכב גדול וכבד משנות השמונים יהיה כנראה פחות בטוח מרכב קטן וקל חדש לגמרי).

אם את מחפשת בטיחות, כדאי מאוד לעבור על התוצאות באתרים של euroncap ו-iihs, ויש גם דירוג ב-nhtsa. חשוב להבין מה בדיוק נבדק, איך ניתן להשוות ציון בין קטגוריות שונות של רכבים והאם הרכבים שנבדקו זהים למה שנמכר בארץ. כדאי גם להכיר את הפרמטרים השונים שמובילים לציון הכללי - לפעמים פרמטרים שפחות מעניינים אותנו (בטיחות ילדים למשל למי שאין ילדים, או כמה ברורה ההתראה על שימוש בכרית אוויר קדמית כשמחובר לשם כיסא תינוק) משפיעים לרעה על הציון הכללי.

אחרי כל החפירה הזו, צריך גם לזכור שרכבים מתוכננים (גם) כדי להוציא תוצאות טובות במבחני הריסוק ולאו דוקא כדי באמת להיות בטוחים יותר באופן כללי. למשל, רכבים שהוציאו ציון טוב מאוד בריסוק קדמי הוציאו ציונים גרועים כשפתאום התחילו לבחון אותם בחפיפה חלקית. גם פגיעה מאחור לא נבדקת בשום מבחן (למיטב ידיעתי), ואפשר להניח שברוב המכריע של הרכבים הושקעה פחות מחשבה בהתמודדות עם פגיעה כזו מאשר עם פגיעה שכן נבדקת.

והכי חשוב - לקשור את הכלב. כלב שלא קשור יעוף ברכב בזמן תאונה, ומעבר לפגיעה האנושה שהוא יסבול הוא עלול גם לפגוע בך (או בנוסעים האחרים, אם יש).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מה נחשב הדור החדש של i20? החל מאיזה שנתון? 2012?

לגבי פז'ו יש לי חששות לגבי האמינות מעבר לגיר.

לא מעוניינת להמשיך עם פולו או פאביה, בעיקר לאור עלויות התיקונים וחלקי החילוף שחוויתי עם הפולו... והסיבוכיות שם בכל תיקון לעומת הפשטות של הקוריאניות/יפניות...

וכן, אני נוסעת הרבה בפקקים, כרגע מחפשת את העבודה הבאה, אבל מאמינה שאין מנוס ויהיו פקקים גם בהלוך חזור מהעבודה הבאה.

מודעת לעניין הכלב, תודה! בפולו זה לא התאפשר, ותמיד הטריד אותי. לרכב שיהיה כבר הכנתי חגורה...

פורסם

הדור החדש הגיע ב2015.

8e97203093bc8d31bd8797961e0f9a7b.jpg

פורסם

הבנתי, תודה!

2015 חורג הרבה מהתקציב.. (כל הרכבים מומלצים מ2015 ומעלה, למשל גם מאזדה 2 והונדה ג'אז, אבל בפועל המחירים של השנתון הרלוונטי מתחילים ב52, 55 אלף לרכב במצב טוב)

פורסם

בתקציב שלך תוכלי לרכוש סובארו אימפרזה מ-2015 או אולי אפילו 2016. מכונית שמצדיקה את המוניטין הטוב של סובארו בכל הקשור לאמינות, אך הצליחה פחות בשוק הפרטי, ומכאן המחירים הנמוכים יחסית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

משעשע, קצת, כי במקרה אני בדיוק כרגע נוהגת כמה ימים על סובארו אימפרזה 2007 שחברים השאילו לי עד שאמצא רכב לרכוש:)

• תוכן חדש...