Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעזרה עבור עשיית החלטה עם שכל ולא עם רגש.

יש ברשותנו מזה זמן ממושך (כ7-8 שנים כל אחד) 2 רכבים: פוקוס 02 גמעה 222K, מאזדה 3 09 גמעה 134K.

אנחנו משפחה עם 2 ילדים 1.5 + 4.5, בתקווה לעוד כמה זעטוטים בזמן הקרוב יחסית.

מדובר על רכישה לטווח רחוק כ8 שנים ואולי אף יותר, נסועה של כ19KKm בשנה, סכום של כ120K.

דרישות:

ג'יפון,

שנת 2015 והלאה,

אמין (אין לנו זמן להתעסק עם תקלות, רוצים פעם בשנה מוסך וזהו),

בטוח (מדובר על משפחה, זה מאוד חשוב כל המערכות בטיחות האקטיביות והפסיבית ניתן גם לרדת בשנתון בשביל בטיחות אקטיבית/פסיבית נוספת)

לא יקר לתחזוקה בטווח הרחוק (ז"א, אם הטיפול השנתי עולה כ1200שח אך הרכב אמין מאוד עדיף על פני טיפול 600שח ויש עוד כמה הפתעות)

חשבתי על כמה אופציות:

אופציה 1: (נראית לי האופציה הכי עם ה"ראש הכלכלי")

אאוטלנדר:

מודל 2017 דגם פרימיום (עם מערכות בטיחות אקטיביות)

מודל 2018 בתחילת השנה דגם אינסטייל (עם מערכות בטיחות אקטבייות)

אופציה 2: (חושש מאמינות, צריכת דלק גבוהה מאוד)

קיה סורנטו אורבן 2016

אופציה 3 (הרכב הכי מכוער by far!, נכנס לאופציות בגלל שיש לו מערכות בטיחות שאין לשאר):

ניסן אקסטרייל 2017 - הבנתי שיש בדגם Ekta מערכות בטיחות כולל תנועה חוצה מאחור.

הערה: אין לחץ לקנות את הרכב עכשיו, ואפשר למשוך עד סוף השנה.

פורסם

האקסטרייל מכוער? יותר יפה מהאוטלנדר לטעמי...

היתרון שלו זה החיסכון בדלק מכיוון שבא עם מנוע דיזל.

החיסרון שלו רק בצפיפות במושבים בשורה השלישית, אבל נשמע שאתם רחוקים עוד מילד רביעי.

יתרון נוסף שלו זה מיזוג לאחור שאין באוטלנדר 2017

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

ה 2 cents שלי:

לדעתי אתה צריך להיות יותר ריאלי, אתה שם דגש מוגזם מידי על האמינות שאומנם היא טובה ברוב הדגמים אבל אתה חייב לקחת בחשבון שהפרייבטים שהחזקת עד היום (בתקני זיהום אויר של, במקרה הטוב, יורו 3 -עד- יורו 5) זה סנאריו אחר ביחס ליורו 6 או יותר. פוטנציאלי התקלות כאן גבוה יותר (ובלי קשר לזה, במכוניות מודרניות היום יש קצת יותר אלקטרוניקה ביחס למכוניות מאיזור 2002-2009).

קח בחשבון שמדובר בחלק מהמקרים בתיבות רציפות או כפולות מצמדים (שלא נחשבות לשיא האמינות) ובצריכת דלק שלא *תמיד* יכולה להתחרות עם פרייבט, תלוי כמובן בדגם ובשילוב מנוע-גיר. דווקא במקרה שלך, המעבר מגיר אוטומטי של 4 הילוכים לאחד רציף או של 6-7 הילוכים יכול לסייע בחיסכון בדלק ביחס למכוניות שלך כיום, אפילו שלא מדבר באותה הקטגוריה.

לצערי אני לא יכול לכוון אותך באופן נקודתי למה עדיף מבין שלושת האופציות שהבאת, לכל אחת יש יתרונות וחסרונות והן פחות הקאפ אוף טי שלי.

מעבר לכך, אולי כדאי לחשב מחדש את תקופת אחזקת הרכב. אתה לא צריך לקנות היום משאית אם אתה מתכנן 8 ילדים ב 10-15 שנים הקרובות.

אולי כדאי ללכת צעד אחר צעד. גילאים של 1.5 ו 4.5 זה עוד שיא ההתלהבות, הם עוד יגדלו (ואז באמת תגלה מה זה לגדל ילדים) ויכול להיות שההתלהבות שלך קצת תרד או שתלך על פתרון יותר קלאסי של קשירת ביצים (אני צוחק :-);-) ).

אולי כדאי לחשוב בכיוון של 5 מושבים שתתאים ל-3 ילדים, וב"ה כשיגיע הרביעי תחליף.

זה כלשעצמו יתן לך שקט של 3-4 שנים בלי בעיה - וזה זמן מספיק טוב להחזיק אוטו ואז להחליף.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ערב טוב,

תודה איציק נ. על ההודעה המורחבת.

לאחר שיח, הכיוון השתנה, וג'יפון מרווח ל5 נוסעים גם על הפרק.

הבנתי שבקיה ספורטאז' מערכות הבטיחות לא באמת יעילות (בלימה אוטונומית במהירות עירונית וכו') - האם אני טועה? יש רמות גימור שיש בהם יותר מע' בטיחות?

ביונדאי טוסון - יש מע' בטיחות רק מ2018, לא ממש מתחברים לעיצוב הפנימי (מאוד סתמי, כמו ביונדאי i30 2013).

מאזדה CX5 2017 - רק בלימה אוטונומית (לא הבנתי עד איזה מהירות)

האם יש עוד דגמים מומלצים? איך טויוטה RAV4 שנת 2016-2017?

פורסם

הבנתי שבקיה ספורטאז' מערכות הבטיחות לא באמת יעילות (בלימה אוטונומית במהירות עירונית וכו') - האם אני טועה? יש רמות גימור שיש בהם יותר מע' בטיחות?

ביונדאי טוסון - יש מע' בטיחות רק מ2018, לא ממש מתחברים לעיצוב הפנימי (מאוד סתמי, כמו ביונדאי i30 2013).

מאוד סתמי בטוסון ? אתה יודע מה, אני מסכים איתך - אבל בגלל שאתה מכניס אותו באותו העניין יחד עם אחיו (הספורטאז') - ממש אפשר לחשוב שבספורטאז' אתה מקבל עור אמיתי עם תיפורים שעשויים מכותנה משוריינת.

הטוסון עוד לפחות מציע הנעה בלחיצת כפתור, בספורטאז' (2020) אתה עוד מניע עם מפתח רגיל.

בוא, בוא....לפני שממשיכים, תספר לנו באיזה מכוניות פיזית הלכתם לשבת ו/או לנהוג/לנסוע בשביל שניתן יהיה *אולי* לחבר אותך עם אוטו שיתאים לך עם מינימום חסרונות.

נתחיל בשאלה בסיסית: האם עד עכשיו מצאת את הג'יפים הנ"ל כרכבים מרווחים ? (רמז, חלקם ממש ממש לא. אני רק מנסה להבין את הקנה מידה שלך למרווח ולא מרווח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עשינו לנו בוקר של מגרש רכבים בפי גלילות ובדקנו:

מאזדה CX5 שנת 2019 - יקרה עבורנו, צפופה, נותנת תחושה ספורטיבית בתוך הרכב

מאזדה CX5 שנת 2017 (לא זוכר רמת גימור) - ישיבה גבוהה, השמשה הקדמית רחבה, מושב אחורי מרווח, תא מטען נוח מאוד! אבל אין כמעט מע' בטיחות

פיג'ו 3008 (לא זוכר שנה, אחרי ליסינג) - מדהימה! עונה על כל הדרישות מלבד אמינות ותחזוקה (דוד שלי עובד במוסך פיגו סיטרואן נתן כמה דוגמאות יקרות)

ספורטאז - מנוע 2.0 דגם urban (ללא הגג) - תא מטען קטן יחסית לשאר, ישיבה גבוה ונוחה, סביבת הנהג נעימה מאוד. ניתן לכוון את משענת גב של המושב האחורי ולקבל עוד קצת נפח. לא חסכוני בדלק. פתחי מיזוג אחורה

טוסון - סביבת הנהג מיושנת מאד לטעמו ולא נעימה, תא מטען נחמד.

אאוטלנדר - 2018 דגם instyle - קצת צפוף מאחור, מנוע סביר, אבל תא מטען עצום (ללא שורה 3), (היה במשפחתנו 3 שנים, עם אמינות טובה מאוד)

איזה רכבים אתה מציע לבדוק עוד?

פורסם

אני גם באותה הסירה... מחפש גיפון בין 100K ל 120K.

הטוסון מיושנת ונפסלה ראשונה.

הספורטג 2016/7 משעממת, קצת מיושנת ומחזיקה מחירון טוב מידי. (מנוע 2000)

2017 CX5 צורה חדשה אין להשיג...

ואת ה- 3008 אני מפחד לקנות (אמינות וחלקים יקרים) שנת 2017...

אמרו לי לחכות ל- 2008 שאמורה להיכנס בחודשים הקרובים.

פורסם

תודה על התגובות,

Big_In_Japan - מבחינתי, זה מעולה שהמחירון של ספורטאז 2.0 יציב. מישהו יודע האם יש הבדל ביכולות של מע' הבטיחות האקטיביות בדגמים/שנים מסוימות?

מולטיפלה 05

- אכן נוסיף את האטקה לבדיקה (פספסנו את הרכב כי חשבנו שהוא מעל התקציב שלנו). ניתן לשפוך אור על מע' בטיחות שלו?

- אנחנו בנוסף נבדוק את מיצובישי אקפליפס (נראית לי אותו הרוחב של אאוטלנדר, תא מטען גדול יחסית לשאר ומנוע טורבו).

ישנו אתר לקבלת פרטים על מערכות בטיחות והמגבלות שלהן פר דגם ורמת גימור?

פורסם

אני אישית נוטה לכיוון ג׳יפונים של קיה בגלל אבזור הבטיחות, האמינות וסביבת הנהג בין השאר. אני יכול להגיד לך שהסורנטו מצויינת ואמינה מאוד אבל אם אתה רוצה לחשוב על עוד מקומות ישיבה לטווח הרחוק הייתי מציע לך לבדוק את הקרניבל, גם היא אמינה, מאובזרת מאוד ומסיבית מבפנים.

• תוכן חדש...