Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכם אז ככה אני הולך לקנות את הרכב הראשון שלי שזה יונדאיi 20  2012 ממגרש קטן אצלי בעיר הבנאדם אמר לי שהוא מקבל רכבים רק אם אין להם כמעט שום בעיות והכל תקין ושהוא מתחייב בבדיקה מנוע גיר שילדה, בנוסף ל3 חודשי אחריות..ועכשיו בגלל הקורונה הוא אמר לי שהוא עשה לרכב בדיקה של תושבות שמן פילטרים וכו..האם אפשר לסמוך עליו?

והאם הדגם של הרכב שאני קונה אמין? יש לו 160 אלף קילומטר, יד ראשונה, הבנאדם נראה אמין אבל איך אני ידע שהכל כשורה? ממה אני אמור להזהר אשמח לתשובות. 

פורסם

תתחיל מזה שתקרא את הפוסט הנעוץ של מה לבדוק בקניית רכב. לפני שתיפול, כי נשמע שאתה בדרך לשם.

כלל אצבע - אל תאמין לכל הסיפורים "מקבל רכבים שאין להם בעיות".
בעיקר אם מדובר על מגרש.  ועוד יותר אם מדובר על מגרש קטן.

תבדוק אם יש היסטוריית טיפולים. יש בדיקה בסיסית שאתה יכול לבצע לבד.
במידה שאתה מחליט להתקדם - חובה לקחת את הרכב לבדיקה!! בדיקה מכנית ונזקי תאונות אם היו.
בדיקה מטעמך, במקום שאתה בוחר. מכון בדיקה או מוסך שאתה מכיר וסומך עליו.
חובה.

ואם לא היה ברור - אל תאמין לשום מילה מהסיפורים, תבדוק הכל, בבדיקה מטעמך.

• רעיון טוב! 3
פורסם

מחזק. אצל סוחרי רכב, אפילו יותר מאצל עו"ד, 99% מוציאים שם רע לכל השאר. אפילו יותר אם "אצלי בעיר" == נתניה.

מעבר לזה, i20 עם 160,000 ק"מ... לא נשמע כמו מציאה מטורפת. חפש את השרשור של Itamarg על ה-i20 שלו. כמה מבקשים על המציאה?

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יונדאי I20 נחשבת רכב מאוד אמין פשוט וזול לאחזקה, אבל 160000 ק"מ זה מעט גבוה גם לרכב יד ראשונה, דבר ראשון זה תיקח רק רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ותעבור עליה עם מישהו שמבין דבר או שניים בשפה שכתובה שם, אם הוא יד ראשונה לא אמורה להיות בעיה למוכר להציג את ההיסטוריה, ואם אין היסטוריה תבין שיכול להיות שדקה לאחר גמר האחריות הרכב עבר  לטיפולים במוסך שלא בטוח הרכיב חלקים מקוריים או 100% מתאימים לרכב, על הדרך לך תדע אם לא נפתח כבר מנוע או הוחלף גיר\ בעיות חשמל וחישנים וכו וכו

אח"כ תיקח לבדיקה אצל מכון שאתה רוצה ללכת אליו ובשום אופן לא למכור שהמוכר מכיר או עובד איתו מסיבות מובנות וברורות, קל מאוד לסוחרים להסתיר שפשופים ותאונות קטנות תחת מעטפת של וקס או יישור קו זול אצל הפחח ואז תגלה שהרכב עבר תאונה משמעותית מתחת למעטפת הבוהקת והנוצצת שלו.

בכל מקרה אם המצבר בן שנתיים פלוס תתעקש על שיחליף לך מצבר, זה יחסוך לך כמה מאות שקלים בחודשים הקרובים, אם הצמיגים בני מעל שנה וחצי תתעקש על החלפת צמיגים על חשבונו (יש 4 ספרות מוקפות בעיגול בדופן הצמיג המציגות את השבוע והשנה שהוא יוצר לדוגמא 4218 אומר שבוע 42 ב2018), רכב שעומד במגרש בלי לזוז הצמיגים יתייבשו מהר יותר ואז הם שמים חומר שכאילו מחדש את הצמיג אבל תאכלס כשהחומר יורד אחרי הקניה אתה מגלה צמיגים יבשים כמו המדבר לפני הגשם. 

ושוב בדיקה בדיקה בדיקה.

לא ברור מה זאת בדיקה של תושבות שמן ופילטרים, נשמע חירטוט, אני לא אוהב סוחרים שמחרטטים זה לבד מדליק מנורה אדומה כשהוא מנסה להרשים עם מושגים ממוצאים, אם הרכב עבר טיפול בזמן לפי הוראות יצרן אז אין לו מה לגעת בפילטרים, לגבי התושבות אין לימושג מה זה החירטוט הזה.

פורסם

נשמע כמו פח יקוש - סוחרי רכב מבטיחים הרים וגבעות, בדרך כלל אתה מקבל בורות עמוקים.

יש בנעוצים שבראש הפורום שורת המלצות לרכישת רכב, במיוחד משומש. קח לך את הסופ"ש ולמד אותן היטב. אחר כך חזור הנה עם שאלות נוספות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Roycohen1979 כתב:

בכל מקרה אם המצבר בן שנתיים פלוס תתעקש על שיחליף לך מצבר, זה יחסוך לך כמה מאות שקלים בחודשים הקרובים, אם הצמיגים בני מעל שנה וחצי תתעקש על החלפת צמיגים על חשבונו (יש 4 ספרות מוקפות בעיגול בדופן הצמיג המציגות את השבוע והשנה שהוא יוצר לדוגמא 4218 אומר שבוע 42 ב2018), רכב שעומד במגרש בלי לזוז הצמיגים יתייבשו מהר יותר ואז הם שמים חומר שכאילו מחדש את הצמיג אבל תאכלס כשהחומר יורד אחרי הקניה אתה מגלה צמיגים יבשים כמו המדבר לפני הגשם. 

עדיף שיוריד לו במחיר ושהוא יתקין צמיגים בעצמו.

סביר להניח שהמגרש ישים את הצמיגים הסיניים הכי פשוטים וזולים שאפשר למצוא.

המידה ב-i20 סטנדרטית, לא אמורה להיות בעיה למצוא צמיגים של מותג איכותי מדגם טוב במחיר סביר.

מעבר לכך, מצטרף לכל מה שנאמר כאן - עדיף לחפש אחת פרטית כזו.

רכבים עם נתונים טובים ובמצב טוב בדרך כלל ימכרו בשוק היד השניה או יגיעו לטרייד אין גדול ומוכר.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל ואי אפשר להכליל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 שעות, צ'מפיון כתב:

..ועכשיו בגלל הקורונה הוא אמר לי שהוא עשה לרכב בדיקה של תושבות שמן פילטרים וכו..האם אפשר לסמוך עליו?

איך בדק? עם מטוש? מה תוצאות הבדיקה? לרכב יש קורונה או אין? כי אם יש חכה לפחות שבועיים לפני שאתה מתקרב אליו.
עכשיו ברצינות, מה הקשר בין קורונה לבדיקה של תושבות, שמן ופילטרים?

יש לי כלל אצבע לגבי סוחרים, לא מאמין לסוחרים שמבטיחים. אני מאמין רק לסוחרים שלא מבטיחים כלום. כלומר אם אתה שואל אותם איך הרכב הם אומרים "לא יודע אחי", אם אתה שואל אותם אם מטופל "לא יודע אחי", אם אתה שואל אם הצבע לבן "לא יודע אחי"...
כל סוחר שמבטיח לך משהו ברח. קנה רק מסוחר שלא מבטיח דבר.

היות ואין סוחרים כאלה, אל תקנה מסוחר ובטח רכב נפוץ עם טונות ק"מ שאפשר למצוא בכל חור.

זו העצה שהייתי נותן לרכב ראשון.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא לקנות ממגרש קטן ןלא מוכר,אלא אם יש לך כיסים עמוקים/עצבים חזקים/לוקח בחשבון שמרכב כזה אתה עלול לא להנות ומי שיהנה יותר ממנו יהיה המוסך שיטפל בו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין בעיה לקנות I20 עם הק"מ,זה סך הכל ממוצע של 20KKM בשנה-לא נמוך אבל לא גבוה באופן בלתי סביר.

לא בודקים שמן ופילטר,בודקים תאריך החלפה אחרון בצמוד לקבלה.

מבחינתי "דוד שלי שיש לו מוסך החליף"==לא החליף.

הרכבים האלה הסתובבו בליסינג,אל תופתע אם תגיע למגרש ותגלה שיד ראשונה הפך ל-01 עם רישום "השכרה/החכר" מעל.

תקזז את המחיר של הצמיגים והמצבר שלא יחליף.

צמיגים תקנה מה שמתאים לך,ומצבר יכול למשוך חודש ויכול למשוך שנה.

הייתי קונה אחת ממוכר פרטי עם תיעוד טיפולים(גם אם לא יד ראשונה).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

חייב להוסיף משהו בנידון
אני רכשתי רכב ממגרש בנתניה שהיה נראה לי אמון ונפלתי חזק על רכב שהיה אובדן להלכה מה שאומר במילים פשוטות שהרכב עבר תאונה מאוד רצינית על פניו הנזק לא היה ניכר ואני נפלתי מאז אמרתי לעצמי משהו מאוד פשוט או רכב חדש להבא או לרכוש מאדם פרטי ובלי שום קשר תבקש לקבל מידע דרך מרכס סליקת הביטוח בקשר לרכב

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם
לפני 33 דקות, ereznaa כתב:

חייב להוסיף משהו בנידון
אני רכשתי רכב ממגרש בנתניה שהיה נראה לי אמון ונפלתי חזק על רכב שהיה אובדן להלכה מה שאומר במילים פשוטות שהרכב עבר תאונה מאוד רצינית על פניו הנזק לא היה ניכר ואני נפלתי מאז אמרתי לעצמי משהו מאוד פשוט או רכב חדש להבא או לרכוש מאדם פרטי ובלי שום קשר תבקש לקבל מידע דרך מרכס סליקת הביטוח בקשר לרכב

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

אני קונה רכב ממגרש טרייד ,אז ככה שיש לי למי לפנות ולמי להחזיר את הרכב, הבנאדם גם לא מבטיח לי הרים וגבעות ורק אומר לי שזה רכב שיכול להיות בעיות לא צפויות והוא נותן לי 3 חודשי אחריות על מנוע גיר שילדה וכל בעיה אפשר לפנות אליו

וחוץ מי זה שאני צריל את הרכב בעצמי אבל כל המכוני בדיקה סגורים השאלה היא אם לחכות טו לקנות לבדוק ולהמשיך משם...והאם לדעתך אפשר לסמוך עליו

פורסם

זה שאתה קונה ממגרש טרייד אין לא מבטיח לך כלום, ולראיה - התגובה מעלייך.

אני לא מבין למה אתה מתעקש ספציפית על האקזמפלר הספציפי הזה, הנתונים שלו לא מדהימים. יש מלא מכוניות כאלו בשוק היד השניה ואני בטוח שאפשר למצוא אחת טובה.

מה האחריות שהוא מציע על מנוע, גיר ושלדה כוללת? האם הוא ייתן לך משהו בכתב או שהכול באוויר? חוץ מזה, בחיים לא שמעתי על אחריות על שלדה.

אתה צריך רכב, אבל הדבר הכי גרוע זה לקנות בלחץ, אל תקנה בלי לבדוק את הרכב. אל תסמוך על אף אחד שאתה לא מכיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

וגם במקרה הזה מומלץ לקחת לבדיקה ולקבל אישור בכתב לגביי האחריות ומה היא מכסה.

• תוכן חדש...