Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי כמה רכבים בקטגוריה, כולל הסוזוקי קרוסאובר (הנסיעה הרגישה לי מעולה אבל הרגשה בתא נוסעים של רכב מיושן ולא מאובזר יחסית) והקיה סטוניק (לא התחברתי). עדיין מתכנן לנסות את ה-C3-aircross. בינתיים מבחינת נוחות נסיעה, הרגשה ברכב ואבזור הכי התרשמתי מהפיג'ו והסקודה. אני מחפש להחזיק רכב לתקופה ארוכה ולא להחליף אחרי שנים בודדות. 

אחרי קריאה מרובה באינטרנט ראיתי הרבה אזהרות לגבי אמינות החברות, במיוחד פיג'ו - בנוסף מתאר לעצמי שעלות האחזקה שלה די גבוהה לעומת היפניות הנפוצות יותר. כמה אמת יש בדברים האלה לדעתכם וכמה שייך לנחלת העבר? האם לקנות סקודה עדיף מבחינת שירות, תחזוקה, תקלות וכו' יחסית לפיג'ו? כדאי לנסות עוד רכבים?

לאדם חסר מושג כמוני שקרא קצת על המנוע והגיר בפיג'ו החדשה - הם נקראים ומרגישים בנהיגה טוב מאוד. הסקודה עם גיר רובוטי בעל סטיגמה רעה בעבר אבל בנהיגה גם הרגיש לי נחמד מאוד.

פורסם

נתחיל מזה שיחידת ההנעה של הפיג'ו מפגינה אמינות טובה מאוד (גיר יפני רגיל ולא רובוטי) . כנראה שקראת על דגמים ישנים יותר. 

הסקודה לעומת זאת עדיין משתמשת באותו גיר dsg7 dq200 שאומנם שודרג עם השנים אבל עדיין מדובר באותו גיר. ומגיעה עם אחריות לשנתיים בלבד (אופציה לשנה שלישית בתוספת תשלום). 

כשאתה מדבר על אחזקה יקרה, אז כן. אחזקה של רכב יפני / קוריאני בדרך כלל זולה יותר (גם ירידת הערך בד"כ נמוכה יותר). 

בכל מקרה, טיפולים וביטוח בפיג'ו יהיו זולים יותר מבסקודה. 

לסקודה יתרון באבזור הבטיחות (דגם סטייל בהשוואה לדגם פרימיום בפיג'ו) וגם בפתחי מיזוג מאחור שאין ב-2008 (לא ציינת האם חשוב לך). 

הפיג'ו מרשים בהרבה חיצונית ועוד יותר בתא הנוסעים. והוא גם נוח יותר. 

למעשה, אין כרגע אופציה ראויה בטווח המחירים הזה שהיא לא אירופאית. 

chr יקרה מאוד. 

cx30 יקרה עוד יותר. 

הייתי מציע לבדוק קיה נירו (מרווחת וחסכונית, אבל יקרה יותר). 

אולי להמתין להשקת יונדאי קונה היברידית בקרוב. 

מההיצע שקיים היום, הייתי בוחר ב-2008 ללא ספק. 

• רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-2008, לדעתי רכב מרשים יותר. 

(הזמנתי קאמיק סטייל 1.0 ואני כבר שבוע מושך עם העברת הכספים לסקודה 😃).

נכון שיש סיכוי יותר גדול לתקלות בפז'ו, אבל גם תהנה הרבה יותר....

• אהבתי 1
פורסם

למה אתה חושב שיש יותר סיכוי לתקלות בפיג'ו? ועוד לעומת סקודה? 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

כי זה מה שמקובל לחשוב, המציאות פחות חשובה. לא דבר חדש. ואני שגם מתלבט היום קצת בענין הזה ובין המכוניות האלו ועוד כמה, מבקש להוסיף טיפונת תובנות משלי, ה CX30 גדולה יותר ויקרה יותר, היא גם מעוצבת בפנים באופן מאוד מרשים, הקאמיק מאוד פשוטה למראה, הפז'ו נראית נהדר, לפי הסיפורים גם נוסעת ככה ( אין נסיון אישי ), אבל העדר פתחי מיזוג מאחור והפעלת מזגן ממסך מולטימדיה, מרתיעים, חבל.

פורסם
בתאריך 23.4.2020 בשעה 22:49, Random כתב:

מצטרף להמלצה על ה-2008, לדעתי רכב מרשים יותר. 

(הזמנתי קאמיק סטייל 1.0 ואני כבר שבוע מושך עם העברת הכספים לסקודה 😃).

נכון שיש סיכוי יותר גדול לתקלות בפז'ו, אבל גם תהנה הרבה יותר....

המציאות כיום מראה בדיוק את ההיפך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 23.4.2020 בשעה 22:51, markb205 כתב:

למה אתה חושב שיש יותר סיכוי לתקלות בפיג'ו? ועוד לעומת סקודה? 

מדובר בניסיון אישי ולא בטוח שהוא מספיק מייצג בגלל המדגם הקטן והמשפחתי.

ניסיון עם סקודה: 

• אוקטביה 2014 מנוע 1.2 שסיימה 3 שנים ו- 100K ק"מ ללא תקלות.
  • אוקטביה 2017 מנוע 1.4 עם 70K ק"מ עם תקלה אחת במפסק פתיחת דלת תא מטען.

בשני המקרים ללא תקלות מנוע TSI וגיר DSG 200 הידוע לשמצה.

ניסיון עם פז'ו - 2008 שנת 2016

• ב- 48K ק"מ תלקת מנוע בגלל רצועה שהתפוררה. במזל תוקן במסגרת האחריות, אחרת עלות התיקון היה כ- 8K ש"ח.

אז שוב - ניסיון מקומי ולא בטוח שמייצג.

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם

אוקטבית ליסינג 1.2 ש.י 2014 80K ק"מ גיר נדפק. אוקטבית ליסינג 1.4 2017 היום, 75K ק"מ בינתיים כלום חוץ ההתראה מיותרת ( כמו בקודמת ) על גובה נוזל שטיפה. אז אוקטביה זה אוטו חצי אמין ? להגיון טיעונך כן. להגיוני לא. סיים סינג עם פז'ו או כל אוטו אחר.

פורסם
לפני 7 שעות, Random כתב:

מדובר בניסיון אישי ולא בטוח שהוא מספיק מייצג בגלל המדגם הקטן והמשפחתי.

ניסיון עם סקודה: 

• אוקטביה 2014 מנוע 1.2 שסיימה 3 שנים ו- 100K ק"מ ללא תקלות.
  • אוקטביה 2017 מנוע 1.4 עם 70K ק"מ עם תקלה אחת במפסק פתיחת דלת תא מטען.

בשני המקרים ללא תקלות מנוע TSI וגיר DSG 200 הידוע לשמצה.

ניסיון עם פז'ו - 2008 שנת 2016

• ב- 48K ק"מ תלקת מנוע בגלל רצועה שהתפוררה. במזל תוקן במסגרת האחריות, אחרת עלות התיקון היה כ- 8K ש"ח.

אז שוב - ניסיון מקומי ולא בטוח שמייצג.

אצלי במאזדה 3 ספיריט 2014 צורה חדשה שנמכרה כבר, מותחן רצועה התפוצץ (התחיל לנזול שמן ולהרעיש), הוחלף בחברה בעלות של 1400 ש"ח, זה אומר שמאזדה לא אמינה?!, ממש לא, וכאן מדובר על תקלה של ממש, לא כזו המוכרת או ידועה כמחלה, במנועי PSA 1.2 טורבו נושא הרצועה כבר ידוע, וחיפוש קטן ברשת היה מזהיר את הבעלים שנדרשת החלפתו למק"ט החדש כמה שיותר מהר, חבל רק שהיבואן לא שם דגש ומזהיר את הלקוחות שלו. 

פורסם

חברים, לא צריך להתנפל. ציינתי במפורש (פעמיים) שמדובר בניסיון אישי ולא בטוח שמייצג עם מדגם קטן.

אבל אינפוט נוסף מחזק את התיזה שלי לאחר שיחה עם קצין ציי הרכב בחברה - חברה חכרה בעבר כ- 80 רכבי פז'ו 308.

עקב תקלות רבות ברכבים ותקיעות של עובדים בדרכים, החברה החליטה לפני כשנה לסיים באופן ייזום עסקה של כל הרכבים הנ"ל ולהחליף ברכבים אחרים. כרגע אין לנו כלל 308 במבחר ליסינג (ה- 3008 קיים)

• תוכן חדש...