Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קרוב משפחה מחפש לקנות טויוטה RAV4 היברידית שנת 2016.

מצאנו אקזמפלר שמור עם ק"מ נמוך, אבל הרכב מיובא אישי מגרמניה.

בהתחלה ראינו את היתרונות - הרכב מגיע עם ריפודי עור שחורים (אולי דווקא חסרון), חישוקים גדולים יותר ועוד כמה פיצ'רים קטנים שלא מגיעים לארץ.

היום עשינו בדיקות עומק נוספות והתגלו דברים נוספים:

1. ביטוח

• יש חברות שכלל לא מבטחות רכבים ביבוא אישי (למשל ביטוח ישיר)
  • חברות שמבטחות, ביקשו לקבל הערכת שמאי עדכנית. האם זה אומר שכל שנה לקראת חידוש הביטוח צריך לבצע שמאות לרכב? (עלות של כ- 700 ש"ח)
  • הצעה שהתקבלה הייתה יקרה בכ- 1500 ש"ח ביחס לאותו ביטוח לדגם סטנדרטי מקביל. האם הגיוני?

2. אחריות

• אחריות על מערכת היברידית הינה 5 שנים ולטענת מוסך מורשה היא תקפה גם ליבוא אישי. התנאי לאחריות היא רישום הרכב אצל יבואן והוכחה שהרכב נקנה אצל דילר מורשה טויוטה בחו"ל. הבעלים של הרכב כמובן לא עשה את זה. האם באמת זה התהליך?
  • לאחר 5 שנים ניתן לעשות ביטוח לסוללה (לאחר בדיקה) רק לרכבים שנקנו בארץ. כלומר הרכב הזה לא יוכל לבטח את הסוללה. לפי המוסך, עלות סוללה חדשה הינו כ- 30K ש"ח!!!! האם זה הגיוני?

האם יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון בקניית רכב מיבוא אישי? 

פורסם

אם בדקת והעובדות שאתה מביא כאן נכונות, מה מניע אותך להמשיך בקניית הרכב הספציפי? 

לא מדובר בדגם נדיר כ"כ. 

דגם הפרימיום שהגיע ביבוא הרישמי מספיק מפואר. 

גם דגם לימטד (עור וגג) הגיע ביבוא רגיל אבל היה יקר להחריד ולכן לא נפוץ כ"כ. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לגבי השמאות נראה לי שצריך רק בשנה הראשונה (שכן מפרט הרכב לא משתנה ויש לחברת הביטוח טבלאות פחת) אולי אם תבטח אצל אותה חברת ביטוח בה המוכר מבטח תוכל לחסוך את זה.

לגבי מחיר הביטוח - כל חברת ביטוח עושה את חישוב שלה, ומחליטה על תעריפים בהתאם לשיקולים עיסקיים - וזה מהותו של שוק חופשי.

האחריות 5 שנים לסוללה תקפה כלכ כלי רכב גם אם לא נרכשו בארץ, והדרישה להוכחה שהרכב נרכש אצל דילר מורשה בחו"ל היא סתם הנפצה, כי לא ברור לי איך אפשר לרכוש רכב שלא דרך סוכן מורשה.

מה שיכול להיות הוא שאם תהיה לך תקלה, תצטרך לחכות עד שהיצרן יתן אישור ליבואן שהרכב מכוסה באחריות, ורק אז יטפלו בך.

עלות הסוללה הרבה יותרר זולה ממה שננקב, וברוב המקרים במיוחד עם התפתחות המומחית בשיפוץ סוללות לא מחליפים את כל הסוללה אלא רק את התאים שנפגמו.

הרחבה האחריות היא תוכנית ביטוח שמוצעת ע"י סוכנות ביטוח ישראלית גדולה, יתכן שאפשר לבטח אצלם גם שלא דרך היבואן (אבל זה כנראה יעלה יותר) 

לגופו של עניין - לא מדובר ברכב סופר נדיר, ולו אני במקומכם לא היייתי נכנס לסיפור הזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
בתאריך 23.4.2020 בשעה 23:27, zvit כתב:

הרחבה האחריות היא תוכנית ביטוח שמוצעת ע"י סוכנות ביטוח ישראלית גדולה, יתכן שאפשר לבטח אצלם גם שלא דרך היבואן (אבל זה כנראה יעלה יותר) 

לגופו של עניין - לא מדובר ברכב סופר נדיר, ולו אני במקומכם לא היייתי נכנס לסיפור הזה.

תודה על התגובה!

אשמח אם תוכל להפנות אותי לחברת הביטוח הספציפית ע"מ לבדוק את האופציה על ביטוח שלא דרך היבואן.

לא הבנתי את המסקנה - אם הסיכון לא גבוהה, למה לא להכנס לעסקה? 

הערה - לא פשוט למצוא רכב כזה עם נתונים טובים. הרכב הספציפי מגיע עם אבזור נוסף שלא קיים בפרימיום.

בתאריך 24.4.2020 בשעה 10:53, Michazzz כתב:

תתיעץ עם חברת הביטוח בה אני ביטחתי, הם יסבירו לך הכל, תמסור ד"ש ממיכה ואז תחזור ותפרט גם לנו

ספרטה http://www.sparta.co.il/

שוחחתי איתם, נראה שביטוח לרכבי יבוא אישי זו המומחיות שלהם ומסתבר שגם המוכר מבטח אצלהם.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם

הסוכנות המספקת את הביטוח לסוללות של יבואן טויוטה היא סוכנות הביטוח מדנס לא מאמין שהם יסכימו לבטח - כי הביטוח בנוי על קוקלטיב גדול (לקוחות יבואן טויוטה)

לגבי כדאיות רכישת הרכב - לפי דבריך נראה שתצטרך לשלם לא מעט על אחזקת הרכב ובעיקר הביטוח שלו -  תבדוק אם זה שוה את זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...