Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות וולוו T5 2014-2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה, אני מעוניין לרכוש רכב וולוו מהשנים שציינתי אבל ממה שקראתי בפורומים בינלאומיים ראיתי שיש כמה דיווחים לגבי בעיה של אכילת שמן במנוע,

למעשה וולוו דאגה לעדכן את המנוע במהלך 2015(?) ולהחליף את מחזירי השמן על ה Piston)piston ring( 

רציתי לקבל יותר אור על הנושא פה בפורום הרכבים הגדול בארץ, בעיקר לאור זה שראיתי לא מעט פרסומים של נהגי וולוו פה בפורום אז ממש אעריך את עזרתכם בשפיכת אור על הנושא(פה או בפרטי)

לפני שאני ניגש לאחד המגרשים(אחרי כל בלאגן הקורונה כמובן)

בכללי מה שארצה לדעת:

מי ניתקל בבעיה ובאיזה סדר גודל.

מי יש לו מידע לגבי הבעיה ואולי מספר סיריאלי של מנועים לפני שעברו עדכון ואחרי שעברו עדון(מצאתי "The burning oil problem depends upon one's engine serial number. I guess numbers above 150 are unaffected, while those below are potentially at disk of developing the problem.") (מקור מקווה שמותר https://forums.swedespeed.com/showthread.php?584205-Volvo-Oil-Consumption-Class-Action-Lawsuit)

בכל אופן הרכב והמחירים שלהם מאוד מושכים אותי אבל הבעיה קצת מרתיעה במידה והיא באמת נפוצה שזה מה שאנסה לברר כאן\במידה ולא יודעים מתי הבעיה הסתיימה)

רכבים 2015 בעלות של סביבות ה 90 אלף לרמת גימור R בהחלט קורצים אבל מעדיף לא להסתבך עם החלפת מנוע פה בארץ..

בנוסף לדיון אשמח לשמוע על מקומות בהם אתם מטפלים בוולוו שלכם(טיפולים קטנים כנראה שאעשה לבד אבל אשמח לקבל המלצות על מקומות מקצועיים ואמינים)

במידה ועברתי על אחד החוקים אשמח לערוך את ההודעה ולתקן,

תודה רבה.

\\\השאלה מתייחסת כמובן גם לדגמי ה T4 בעלות אותו מנוע ואני יותר מסתכל על דגמי ה S60 למרות שאנסה לשבת גם ב V40 כדי להחליט אולי הוא גם יתאים לצרכים שלי

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם (נערך)

יש לנו קבוצה יחסית גדולה של בעלי וולוו עם מנועי  VEA מהדור החדש.

אף אחד מחברי הקבוצה לא סבל מבעיה של איבוד שמן. גם לא הגיעו אלינו שמועות בנושא.

אני חושב שחלק מהבעיות בקישור שצירפת מגיעות מסדרת המנועים הישנה עם 5 צילנדרים. 

למנועי וולוו מהדור החדש VEA יש מוניטין טוב יחסית וכך גם לגיר אייסין שמשודך להם.

רובנו מטפלים במוסכי חברת מאיר. 

פתחנו שרשורים  הכוללים פרוט העבודה והעלויות. 

בהצלחה 

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

כמה שאלות: 

איך מזהים מנועים מהדור החדש? 

מה בודקים ברכב לפני קניה, בשלב המפגש הראשוני? 

על מה לשים דגש? 

תודה, 

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם
לפני 5 שעות, banji man כתב:

יש לנו קבוצה יחסית גדולה של בעלי וולוו עם מנועי  VEA מהדור החדש.

אף אחד מחברי הקבוצה לא סבל מבעיה של איבוד שמן. גם לא הגיעו אלינו שמועות בנושא.

אני חושב שחלק מהבעיות בקישור שצירפת מגיעות מסדרת המנועים הישנה עם 5 צילנדרים. 

למנועי וולוו מהדור החדש VEA יש מוניטין טוב יחסית וכך גם לגיר אייסין שמשודך להם.

רובנו מטפלים במוסכי חברת מאיר. 

פתחנו שרשורים  הכוללים פרוט העבודה והעלויות. 

בהצלחה 

תודה על התשובה, יש לכם גם אנשים עם שנתונים 2014\2015 בקבוצה נכון?

ובאמת תודה נתת יותר ביטחון מקווה בעתיד לשלוח לך בקשה כדי להיכנס לקבוצה(שנמצא את הרכב המתאים קודם)

לפני 35 דקות, nath כתב:

כמה שאלות: 

איך מזהים מנועים מהדור החדש? 

מה בודקים ברכב לפני קניה, בשלב המפגש הראשוני? 

על מה לשים דגש? 

תודה, 

אעזור לך מהמידע שאני אספתי
קודם כל לגבי דרכי זיהוי של המנוע מהדור החדש(משנת 2014) הוא יהיה משודך לגיר אוטומתי של אייסין 8 הילוכים או 6 אם אתה קונה את ה V40 T4 (ככה לפחות לפי סרטון בפייסבוק) אבל בכל אופן גיר אוטומטי רגיל ולא רובוטי כפול מצמדים.

ב S60 יש גם שינויים בחזית הרכב(ניתן להסתכל בתמונות),

אגב למען הסר ספק מדובר במנוע 2.0 טורבו בעל 4 צילינדרים..(לא 1.6 ולא 3.0)

לגבי מה לבדוק לדעתי לא מדובר ברכב עם מחלה מסויימת שיש לבדוק משהו ספציפי(לצורך העניין אכילת שמן מהסוג שאני כתבתי עליו זה לא משהו שאפשר לבדוק בעת בדיקת הרכב אבל לפי התגובה אולי גם אין צורך..)

יש לא מעט סרטונים ביוטיוב לגבי בדיקת רכבים, ממליץ גם לקחת מישהו שמבין שיודע כבר באוטומט על מה לעבור ואך לבדוק(חופשים,בולמיים,נזילות..)

בקניית הרכב הראשון שלי כן לקחתי איתי מישהו שמבין וזה בהחלט מומלץ, בכללי בשווי רכב כזה גם אמליץ לקחת למוסך שיבדקו שילדה ותאונות ובדיקות רגילות שעושים לפני קניית רכב(שיעבוד,עבר ביטוחי,עבר טיפולים..)

מומלץ תמיד רכב שחנה בחניות מוצלות(עובדי הייטק לרוב..) ככה תראה רכב שהגומי שלו יותר שלם ופחות ייבש קיצר לא חסרים סרטונים שאני ממליץ לך לראות ואפסיק כאן כדי שלא תסתמך רק על התגובה שלי כי יש עוד דברים לבדוק וממליץ ללכת לסרטונים כדי שלא תפספס משהו שלא ציינתי.

פורסם

יש S60 מתוחות פנים T4 עם מנועי פורד.

הדרך הפשוטה ביותר לזהות דגם עם מנוע VEA זה להסתכל ברשיון הרכב.

כל כלי הרכב עם מנוע בנפח 1969 סמ"ק הם מנועים מהדור החדש.

ב-v40 T3  יש גם מנועים בנפח 1493 סמ"ק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, online כתב:

תודה על התשובה, יש לכם גם אנשים עם שנתונים 2014\2015 בקבוצה נכון?

רובם עם רכבים חדשים יחסית עד גיל 5.   כמו כן רובם יד שניה ללא בעיות כרוניות או תלונות לגבי אמינות הרכבים. 

S60 Rdesign

פורסם

לגבי לגשת לאחד המגרשים.... עדיף ללכת למאיר טרייד, יש שם רכבים טובים בדרך כלל ונותנים אחריות.

באופן כללי אני מעדיף לקנות מפרטיים, יד 1 עם היסטוריה מסודרת .

בהחלט תמורה טובה למחיר.

S60 ו V40 בגדול הם אותו רכב , ה V40 סובל מתא מטען קצת קטן מדי לטעמי (קצת קשה עם העגלה של התינוק) ובמחשבה לאחור אולי היה מתאים לי יותר S60.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, אייל כתב:

לגבי לגשת לאחד המגרשים.... עדיף ללכת למאיר טרייד, יש שם רכבים טובים בדרך כלל ונותנים אחריות.

באופן כללי אני מעדיף לקנות מפרטיים, יד 1 עם היסטוריה מסודרת .

בהחלט תמורה טובה למחיר.

S60 ו V40 בגדול הם אותו רכב , ה V40 סובל מתא מטען קצת קטן מדי לטעמי (קצת קשה עם העגלה של התינוק) ובמחשבה לאחור אולי היה מתאים לי יותר S60.

כן ללא ספק כשהתכוונתי למגרש התכוונתי למאיר טרייד אבל לפני זה אחפש גם באתר יד 2, כשייגמר כל סיפור הקורונה אתחיל לחפש באופן רציני יותר, כרגע אשאר עם הרכב הנוכחי, אחפש לכיוון ה S60 R+ עם הסאן רוף, אין הרבה היצע שלו ביד 2 אבל מקווה שהיה יותר מבחר אצל מאיר טרייד\מגרש אחר אם לא תהיה ברירה

בגלל מחירון הגרסא הנ"ל והתקציב כנראה אתמקד בשנתונים 15\14\16 תלוי היצע של מה יהיה וכמה הבדלי מחירים בניהם

*שקלתי לעלות בשנתון ולרדת באיבזור אבל האישה מעדיפה עם הסאן ובכנות אני מבין אותה, רכב מאוד יפה ואם גולשי הפורום לא נתקלו בבעית השמן שציינתי אז דואג פחות.. שאר ההחזקה בגלל ידע טכני ואהבה לעניין אשתדל לעשות בחניה כמו עם הרכב הנוכחי 

קיצר תודה על העזרה והתגובות אם יש עוד הערות אז אשמח לשמוע..

*אגב אייל בזמנו כשקראתי את הפוסט שלך ופוסטים של כמה אחרים היו הסיבה שלי להתעניינות שלי ברכב אז תודה על זה ולדעתי מאיר צריכים לתת לך איזה פרס מיוחד על השירות שנעשה להם בפוסט שלך בזמנו על יידך ועל ידי כמה אחרים:) שהיה המשך שבוע טוב

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם

בתור בעלים של v40:

ה-v40 וה-s60  רחוקים מאד מלהיות אותו רכב רק עם תא מטען קצר יותר.

ה-v40 מבוססת על גירסת 5 הדלתות של הפורד פוקוס ויצא לי כבר להסתכל על סכימות החשמל ה(כמעט) זהות של הדגמים - רק מערכת כריות האוויר - שונה.

כך שה-v40 שלי היא למעשה פורד פוקוס Eco Boost  אוטומטית.  עוד "ירושה" מהפוקוס היא המרחב הפנימי המצומצם יחסית.

ה-s60 מבווסת על רצפה מקוצרת של המונדיאו והיא הרבה יותר מרווחת מה--v40.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 31 דקות, zvit כתב:

בתור בעלים של v40:

ה-v40 מבוססת על גירסת 5 הדלתות של הפורד פוקוס ויצא לי כבר להסתכל על סכימות החשמל ה(כמעט) זהות של הדגמים - רק מערכת כריות האוויר - שונה.

כך שה-v40 שלי היא למעשה פורד פוקוס Eco Boost  אוטומטית.  עוד "ירושה" מהפוקוס היא המרחב הפנימי המצומצם יחסית.

מסקרנות, פה בארץ גרסת ה T4 עם 2 ליטר טורבו 190כס קיבלה גיר אייסין 6 הילוכים ולא 8 נכון?

פורסם
לפני 37 דקות, zvit כתב:

בתור בעלים של v40:

כמובן , הכוונה היתה במובן הפשטני יותר : אתה יושב בשתיהן ומרגיש אותו דבר. האינטריור זהה לחלוטין למעט תריס מזגן מרכזי שונה. המכלולים זהים לגמרי 

אכן ה V40 צפופה יחסית, למי שלא מחפש לשנע משפחות עם תינוקות קטנים והרבה ציוד זו בחירה מושלמת. 

לפני 4 שעות, online כתב:

*אגב אייל בזמנו כשקראתי את הפוסט שלך ופוסטים של כמה אחרים היו הסיבה שלי להתעניינות שלי ברכב אז תודה על זה ולדעתי מאיר צריכים לתת לך איזה פרס מיוחד על השירות שנעשה להם בפוסט שלך בזמנו על יידך ועל ידי כמה אחרים:) שהיה המשך שבוע טוב

שמחתי לעזור , אני ממש במקרה נתקלתי ברכבים הללו והתמורה למחיר זעקה לשמיים . לקח לי קצת זמן לאזור אומץ ולצאת מאיזור הנוחות ב VAG אבל בסוף זה קרה.

אם וכאשר תהיה בעלים של אחת כזו שלח לי את המספר בהודעה פרטית ואצרף אותך לקבוצה שלנו . 

אני הייתי גם בוחר ב RD+ ולו רק בגלל הקסנון ומערכות הבטיחות הנוספות.

לגבי "מאיר" , ללא ספק העברתי כמה אנשים להיות בעלי וולבו אבל זה לא כדי לקבל תמורה וכמובן לא קיבלתי כלום. 

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפני 18 דקות, online כתב:

מסקרנות, פה בארץ גרסת ה T4 עם 2 ליטר טורבו 190כס קיבלה גיר אייסין 6 הילוכים ולא 8 נכון?

אכן. ה-T3 וה-T4 מגיעות עם 6 הילוכים ה-T5 (נדירות בארץ) מגיעות עם 8 הילוכים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מישהו יודע להגיד, 

מה ההוצאה המשמעותית ברכב הזה? מאיזו "מחלות" הרכב סובל? 

האם מחייב לטפל רק במוסכי היבואן כפי שכבר שמעתי פעם? 

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

ההוצאה המשמעותית ברכב הזה הוא ירידת הערך שלו. 

הדורות האחרונים (2014 ומעלה) לא סובלים מבעיות מיוחדות

הטיפולים במוסכי היבואן יקרים יחסית ( טיפול קטן 1200 לדוגמא)

הביטוחים זולים יחסית למקבילות

הטסט לא הכי זול (קבוצה 6 סדר גודל) סדר גודל 2500 ש"ח.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפני 6 שעות, אייל כתב:

ההוצאה המשמעותית ברכב הזה הוא ירידת הערך שלו. 

הדורות האחרונים (2014 ומעלה) לא סובלים מבעיות מיוחדות

הטיפולים במוסכי היבואן יקרים יחסית ( טיפול קטן 1200 לדוגמא)

הביטוחים זולים יחסית למקבילות

הטסט לא הכי זול (קבוצה 6 סדר גודל) סדר גודל 2500 ש"ח.

תגיד בנתיים אתה מעדכן את הפוסט שלך בביקורים במוסך שעד עכשיו עשית או שכבר הפסקת לעדכן שם?

• תוכן חדש...