Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי אז אם אני קונה דרך ישירה מ מגרשים עם טסט אוטו נקי עם בדיקה מחשב

ומקבל הצעות לכמה רכבים

האם השיתה הזותי כדאי למתחילים ?

איך אני יודע את מחיר הטוב ביותר   " מחיר סוחר "  

לפני 19 דקות, אורן 2020 כתב:

עשייתי חיפוש למגרשים /סוכנים רכבים 

איך אני יכול לפנות אילהם 

מה לאמור להם והאם אני יכול לקנות 3 -4 רכבים מהם במחיר סוחר 

האם זה שיתה טובה למתחילים ?

בשביל לרווח באוטו כמה לקנות הרכב מתחת מחיר מחירון רכב

30 % -  20 % - או יותר ?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש שתי אפשרויות, או שמשעמם לך בבידוד/ סגר ביתי, והחלטת להשתעשע כאן.

אפשרות שניה יותר גרועה - אתה באמת מתכוון לקנות רכבים ממגרשי הסוחרים ולהדפק חזק.

כי במגרשים ידחפו לך "בומבוניירות" שבסוף תוכל לזרוק אותן רק לברזל.

מגרשי סוחרים מלאים ברכבים שאנשים/ חברות ליסינג לא מצליחים למכור ( בגלל בעיות אמינות או/ו לאחרי תאונות קשות ). הם רק מחכים לפראיירים שמתחלפים כדי לעבוד עליהם. הבדיקות המוזמנות של המגרשים לא שווים את הנייר עליו הן מודפסות. אחרי שתקנה כמה רכבים ממגרש ותנסה למכור, הקונים שלך יקחו את הרכבים לבדיקה אמיתית, יגלו את התאונות ויתבעו אותך גם על עלות הבדיקה. בנוסף, אחרי שתמכור כמה רכבים הרשומים על שמך, רשויות המס ירצו להכיר את פלוני ( לא רשום בתור סוחר ) שמוכר 3-4 רכבים בחודש.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תשמע חבר..

עם המון ניסיון- אל תיכנס לזה אם אתה לא מכיר את התחום- במיוחד בלי להוציא תו סחר!

אחרי 3 העברות בעלות בשנה- מס הכנסה עולה עלייך ואתה תהייה חייב תצהיר.

אחרי 5 העברות בעלות עם ייפוי כוח אתה שוב על אותו מוקד.

ותאמין לי..

הסכומים שתצטרך לשלם בתוספת כאבי ראש יתפסו אותך הרבה אחרי שתשתחרר מהצבא.

זה אומנם נראה- אבל לא הכל ורוד.. במיוחד אם יכירו אותך כסוחר,  ולאחד האנשים  שמכרת רכב הלך מנע או גיר אחרי שבוע.

פורסם

כדי לפשט את העניין: עיסוק במסחר הוא מקצוע. לא פחות. צריך לדעת לנהל עסק, צריך לדעת לקנות, צריך לדעת למכור, צריך לדעת לשלוט על הכנסות והוצאות - ממש לא חפ-לפ.

ותיקי הפורום זוכרים חבר שנאלץ למכור 3 רכבי אספנות שהצטברו אצלו במהלך השנים. המכירה כנראה היתה זריזה, כיוון שכעבור מספר שבועות נחתה בתיבת הדואר שלו דרישה לפתיחת תיק ברשות המיסים כעוסק במסחר ברכב.

אז אם אתה רציני קח לך את הזמן ושב ללמוד את התחום. הוא ממש לא פשוט, ואני לא מדבר על ללמוד לתחמן, אם כי גם בשביל זה צריך כשרון לא קטן. אני מדבר על התנהלות חוקית בלי להסתבך עם הרשויות ובלי לקבל מהמוכרים והקונים תביעות בלי סוף. וגם אז, יהיה עליך כיצד לנהל עסק. ממש לא עניין טריויאלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השיטה שאתה מציע מקובלת בארה"ב, פחות בארץ.

שם סוחרים קטנים רבים, בעיקר בעלי מוסכים/פחחים, קונים רכבים ממכירות פומביות ענקיות של מאות ואלפי רכבים.

מתקנים אותם, משפרים אותם, מייפים אותם, ומוכרים.

המחירים במכירות הפומביות שם  מאוד נמוכים כך שזה מודל שעובד.

בארץ, הניסיון המועט שיש עם כונסי נכסים הוא שקשה למצוא מציאות. את המציאות הכונס מעביר לרשת הפרטית/חברתית שלו, לא לשוק הכללי.

יש פן שלא ציינת ושאני מכיר מארה"ב: פיתוח בסיס לקוחות. יש משפחות שהולכות לאותו סוחר משומשות כבר שלושה דורות, הם סומכים עליו, הוא דואג להם כי מבחינתו כשאתה מוכר לבנאדם רכב אתה חושב על הרכב הבא שיקנה, ועל בני משפחתו.

השאלה אם יש לך אורך הנשימה והרוח לדבר כזה, אחרת אתה סתם נכנס לשוק רווי תחרותי ולעתים קרובות לא הגון.

דבר אחר שפעם חשבתי עליו, הוא לבוא מהכוון של הקונה. כלומר שיהיה לך עסק של ייעוץ: תעבוד עם קונים שלא מבינים ברכבים, תאפיין את הצרכים שלהם, תעזור להם לאתר רכב מתאים ותסייע במו"מ. כל זה תמורת עמלה כמובן, ובשקיפות מלאה (אם אתה לוקח רכב להשבחה מגיע לך על זה שכר טירחה אבל לא תיקח גם מהמוסכניק שיתגלגל על הלקוח9.

לדעתי בדיוק בגלל שוק הרכב הפרוץ בישראל, והתחרות העזה בין מוכרים, יש מקום רב לעבודה מכוון הביקוש, לא ההיצע.

זה דורש בראש ובראשונה כישורי אנוש מפותחים, שיתנו בך אמון, שתרוויח אותו, וגם כן -- אורך רוח. לא עניין להביא איזו מכה ולהעלם.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

היו כמה נסיונות לשירותי ייעוץ-שלא תפסו.

מידי פעם אני עוד רואה כאלה.

ובלי להעליב,מי ייקח עצות לגבי קניית רכב ועוד ישלם על זה כסף מתלמיד בכיתה י"ב?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 דקות, halperin96 כתב:

היו כמה נסיונות לשירותי ייעוץ-שלא תפסו.

מידי פעם אני עוד רואה כאלה.

ובלי להעליב,מי ייקח עצות לגבי קניית רכב ועוד ישלם על זה כסף מתלמיד בכיתה י"ב?

ברור, זה צריך להיות אדם בעל ניסיון שרוצה לחפש זווית חדשה של ביזנס דבלופמנט. לא יודע כלום על פות"ש אז לא התייחסתי...

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אל תשכח שאתה צריך לא רק ביטוח צד ג ליום הטסט אלא גם ביטוח חובה בלעדיו אי אפשר להעביר בכלל טסט.

אני לא רוצה להישמע נוזף אבל נראה שממש משעמם לך, אתה בדרך ליפול כלכלית או ליפול בזרועות החוק והרבה אנשים חכמים ובעלי ניסיון בחיים מייעצים לך להימנע מהדרך בה אתה הולך ואתה מסרב להקשיב להם, בסדר זאת זכותך לעשות כרצונך אבל קח בחשבון את התוצאות.

בחיים אין כסף מהיר שמגיע ישר- תזכור את זה.

פורסם

בחור צעיר כמוך ללא ניסיון בתחום הרכב,

לפי התגובות שלך אתה צריך להשתפשף בתחום.

ממליץ לך לעקב תקופה ארוכה אחרי השרשורים באתר המכובד - carsforum,

עד שתלמד את הנושא של מסחר ברכב (קניה/מכירה).

תרכוש ותמכור קודם כל מספר רכבים לשימושך הפרטי.

תבקר במספר רב של מגרשים סחר במכוניות 
ותראה באם העיסוק בתחום סחר רכב מתאים לך. 

• אהבתי 1
פורסם

בוא ניהיה מציאותיים ואני מדבר בתור עצמאי.

על רכב / שניים שתקנה ותמכור אף מס הכנסה לא יבוא אלייך זה בטוח. מס הכנסה לרוב מתחילים לבדוק אותך רק אחרי שפתחת אצלם תיק. 

אני אישית הייתי יורד מהעניין הזה לגמרי כיוון שפועל לא תוכל להעביר את הרכב על שמך (אם לא תעשה את זה חוקי), ישנם רכבים שאתה עלול "להתקע איתם" חודשים וגם שנים!, רכבים שהם בור ללא תחתית בתיקונים שלהם. זה עסק שמתאים לכרישים עם כיס עמוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

השנקל שלי:

בתור עצמאי שהתעסק בהרבה דברים עד שהתבסס, והפסדתי הרבה כספים (גם לאחרונה) בנסיונות האלו, בעיקר כשלא רציתי להקשיב לעצות של מבינים:

אין עניין להוריד לפות''ש את החשק לבצע עסקאות. אתה יכול להתחיל לקנות ולמכור רכבים וכך תלמד על בשרך היכן טעית. תרוויח קצת, תפסיד קצת, כנראה שתפסיד יותר ממה שתרוויח, אבל לא חשוב, ככה תתברג טוב יותר בעולם העסקים, גם אם תזנח את ענף הרכב.

למעשה: לא אתן לך עצות איך להימלט מרשויות המס משום שזה פלילי, אבל הייתי מציע לך לפתוח תיק עוסק פטור. תעשה חיפוש בגוגל מה זה עוסק פטור ותשלם 100 שח לפגישה עם רואה חשבון שיסביר לך קצת מעבר. כך לפחות לא תהיה עבריין מס אלא רק תעבור על כללי משרד התחבורה.

עצות מסחריות פרקטיות: תקנה רכבים אחד אחד, לא יקרים ולא כמה ביחד, כי הסיכון גדול ואתה יכול להדפק חזק. ממליץ לך לקנות רכב מוזמן, היינו רכב שחבר שלך מחפש, או רכב מבוקש יחסית, אפשר גם בלי טסט ואז תצטרך להשקיע בו, כך תוכל להרוויח הרבה יותר או להפסיד הרבה יותר (בלי ציניות חלילה).

עצה נוספת: חפש לך חבר שמבין במכונאות רכה שיבוא איתך לכל רכב שאתה רוצה לרכוש, גם אם בתשלום. אתה תחסוך ככה הרבה.

כם במקרה קיבלת סכום גדול ואתה מחפש להרוויח ולהגדיל אותו - פתח חנות מזון חדשה כלשהי (ללא תשלום מוניטין). שם תרוויח הרבה יותר.

בברכת מועדים לשמחה

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תינוקי

קשה לי לקבל את הגישה שלך.

אתה נותן פה עצות טובות לילד (סליחה ממך פות"ש, תאמין לי שאני רוצה רק את טובתך.  באמת) שאין לו סיכוי אמיתי להצליח.

אפשר לראות בין השורות את השיתה שהוא מנסה, את רמת ההשכלה והידע, ואת השינוי הכלכלי שהוא הולך לחוות (רמז, לא לכיוון מעלה).

הוא קיבל את כל ההסברים שהוא היה צריך לקבל, בצורה מכובדת ומכבדת, ואני מקווה ש:

לפני 4 שעות, אורן 2020 כתב:

הבנתי העיקר 
תודה לכולם 

זה למקום שכל המגיבים הקודמים כוונו אותו.

אל תתן לו עצות, בעיקר בגלל שהן טובות.

מועדים לשמחה

נ.ב. אולי אנחנו מכירים? אתה מחזיק חנות למוצרי תינוקות?

אם זה אתה, אין לי מילים על האמינות והיושר שלך, קניתי אצלך המון פעמים, ולא מפסיק לספר ולהמליץ.

• רעיון טוב! 2

קורולה רק קורולה

• תוכן חדש...