Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

מפנטז על למכור את היונדאי גטס ידנית gls שלי כדי לקנות פיאט בראבו בתקווה למצוא אחת שמורה מספיק ושההפרש יהיה של כמה אלפים בודדים.

הסיבה להחלפה היא נטו שדרוג חוויות נהיגה וצריכת הדלק של הרכב (בעיקר חוויות נהיגה).

קראתי המון על הרכב ואני מאוהב בו בערך כבר עשר שנים (מגיל 18), באופן כללי מתכנן להחזיק אותה כרכב עיקרי לעוד שנה וחצי או שנתיים ולאחר מכן גם רוצה להשאיר אותה כרכב לימוד לשיפורים עבורי.

כבר 3 וחצי שנים מטפל ביונדאי כולל שיפוץ מנוע שעשיתי בעצמי (בגלל שלא סגרתי מכסה מים טוב בדרך לאילת), בנוסף לזה גם אחי הוא מכונאי מוסמך שכבר כשנתיים עובד בתחום, ככה שמבחינת יכולת עבודה על הרכב אני לא דואג.

מאוד נהניתי מעלות החלפים הזולה והזמינות עבור היונדאי. לא מצאתי מה עלויות החלפים והזמינות וכמה הבדל גדול יהיה באחזקה בהנחה ולא אמצא אחת עם טורבו ידנית.

אשמח לדעות בנושא.

עריכה אחרונה על ידי roeiyo
  • אחראי פורום
פורסם

הבראבו בסה"כ לא יקרה לתחזוקה. אמנם לא יכול להשוות לגטס, אבל מניח שהבראבו תהיה יקרה ממנה.

בכ"ז יש לרכב מערכות יקרות ומודרניות יותר מאשר לגטס.

הבדל ברור בינהן הוא הסבילות לתחזוקת שבר.

גטס תספוג את זה, בראבו כזאת תעשה לך חיים קשים.

הבסיס הוא למצוא רכב שעבר החלפות שמן כל 10-12 אלף ק"מ לשמן בתקן הנכון בלבד, החלפות שמן גיר בעיקר אם זה רובוטי ובכלליות שימוש בחלפים איכותיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בנוגע לתחזוקת שבר מזה אני לא דואג, הגטס טופלה כל 10 או פחות, כל רעש או רעידה או נזילה נבדק וטופל באותו השבוע.

מעניין אותי לברר מאחר וזה מנוע של אלפא כמה זמינים החלפים בכללי וכמה יקרים הטיפולים יותר אם בכלל.

רצועות מנוע, פילטרים ושמנים.

כמה זמינות יש לחיישנים שלה ומה החלקים שצריך לשים דגש עליהם.

• אחראי פורום
פורסם

הדאגה היא לא כלפיך אלא כלפי הבעלים הקודמים. רכב שטופל לפי איך שנראה ולא איך שצריך, יעשה לך צרות.

היתה לי בראבו כמעט 4 שנים וגם אבארט עם מכלולים דומים ועוד כמה איטלקיות מאותגרות, לא היתה בעיית חלקים כמעט באופן גורף. 

פורסם

אחפש אחת עם היסטוריית טיפולים.

בעיקר מעניין לדעת גם מה עלות של החלפים היקרים כמו טורבו וגיר?

ואני גם נתקל הרבה בכאלה עם פנסים דהויים מעבר למצב של פוליש, מה המחיר שלהם חדשים?

• אחראי פורום
פורסם

למזלי לא מכיר עלויות של חלפים כאלה.

הגיר הוא לא בעייתי. המצמד יתעייף כמו כל תיבה מבוססת מצמד, אבל בשימוש נכון הוא יגיע גם ל-200 אלף ק"מ, מכוניות שראיתי במו עיניי.

החלפת שמן תיבה כל מקסימום 60 אלף ק"מ יאריך את חיי המשאבה.

לגבי הטורבו, אחד מקורבנות זילזול בשמן מנוע, הבנתי שהרבה הולכים לטורבו-טק וחוסכים לא מעט.

פורסם

עוד שאלה שעלתה לי בזמן החיפושים

יש דרך לדעת אם רכב יד 3 היה בהשכרה או ליסינג ביד הראשונה?

פורסם

החזקתי טורבו ידנית כמעט 4 שנים בהם נסעתי כמעט 100K ק"מ על הרכב ונמכר אאלט עם 190K ק"מ.

שלוש וחצי שנים אמינות גבוהה, לא זוכר אפילו תקלה אחת מלבד מנורות שרופות.

בחצי שנה האחרונה החלו תקלות, וכולן היו יקרות: נשם מנוע (1000 ש"ח), מזגן התחרפן לחלוטין (תיקון של לפחות 4000 ש"ח היות והיה צריך לפרק את הדשבורד, אני לא תיקנתי וגם הבעלים אחרי לא נגע).

הרכב נמכר תוך 12 שעות ללא פירסום באינטרנט, כמובן שהקונה קיבל את המידע על כל התקלות ומה זקוק לתיקון.

מאוד נהנתי מהרכב, נסעתי עליו חזק מאוד כולל ימי מסלול וטיולי נהיגה.

ממליץ, אבל צריך לבדוק היטב את המזגן (שינוי כיוון, חום/קור), לבדוק שהמנוע עובד עגול (נשם), הגה חשמלי לא רועש, וכמובן טופל כמו שעון והקפדה על מי קירור ראויים (פראפלו).

בהצלחה.

• תוכן חדש...