Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מאזדתי היקרה מילאה טופס טיולים יוצא (בעקבות תאונה) אחרי שמלאו לה כ-320 אלף ק"מ. מחפש רכב אחריה ודי גמיש מחשבתית.

תקציב: כ-50 אלף שקלים.

סגמנט: משפחתית הכי רצויה, אך יכול לסטות לסופר מיני ולעלות בשנים או מנהלים ולרדת בשנים, אבל מעדיף משפחתית.

גיר: אוטומט.

דרישות מהחשובה ביותר בסדר יורד:

1. אמינות (ואחזקה לא יקרה מדי).

2. בטיחות.

3. להצליח לעקוף כמו בנאדם ולשייט ב-120 קמ"ש בלי אטמים.

דברים שפחות חשובים, אבל יכולים להיות נחמדים אם יהיו קיימים:

מושב סביר בנוחות

אבזור נחמד, מצלמת רוורס אולי, מערכת בטיחות כל שהיא.

צריכת דלק לא של רכב ספורט.

דברים שלחלוטין *לא* מעניינים אותי (אל תשפטו, אני בשלב הזה בחיי):

נהיגה ספורטיבית.

כוח (למעט עקיפות כאמור)

מראה חיצוני

חשבתי על מאזדה 3 או איזו יפנית/קוריאנית, משנים 15-16. הדור של 2013-2019 במאזדה 3 אמין? תקין? כי את הדור השני לא אהבתי.

קיבלתי המלצות על פיג׳ו 2008 שנראית אחלה אבל חושש מסטיגמות ומאמת.

חשבתי על פלואנס דיזל, אבל יש רק שבורות בתקציב הזה.

אוהב לנהוג בואגיות, חושש מלהחזיק אחת, למרות שבכל שנה מחדש הם מצליחים לסדר את כל התקלות.

בגדול אני פתוח ומאמין שבסוף מה שיכריע זה פרט ספציפי, אבל הייתי שמח לקבל כיוונים לחיפוש ואם זה מתוך ניסיון אישי אז בכלל מעולה.

אני בעיקר מבולבל מההיצע המטורף שיש היום ומזה שכל משפחתית היא די אחלה רכב (בהשוואה לשנים של המאזדה שלי 2007).

בעיקר רוצה לא ליפול על לימון ידוע כמו פורד וגיר והפאוורשיט בזמנו.

תודה לעוזרים!

נ.ב. כרגע עם קיה פיקנטו חלופית לחודש, לא מאוד נהנה. קצת סובל.

יכול לשכור רכב לעוד חודש כדי לחפש באיזי, לא ממהר.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתי מתחיל מיונדאי I35 או קיה פורטה.

אם צריכת הדלק של המאזדה הייתה בסדר מבחינתך אז אתה יכול לצפות איתן לשיפור קל בזכות גיר 6 הילוכים.

הקיה זולה יותר, הרוב המכריע של הרכבים יוצא ליסינג. לקראת סוף השיווק הגיעה גם בדיזל אבל עם גיר רובוטי ואני מנחש שלא בתקציב.

היונדאי נפוצה מאוד, יש יותר רכבים פרטיים ברמת אבזור גבוהה ועשירה יחסית, אחרי מתיחת הפנים יש מפתח חכם ומושב נהג חשמלי. גם הדגם הבסיסי מאובזר לא רע עם סאנרוף כסטנדרט אחרי מתיחת הפנים. חלק מהרכבים מצויידים במערכת קונקטד של כלמוביל עם אינטרנט ואפליקציות.

שתיהן מאוד אמינות ולא מסובך למצוא רכב שמור ומטופל.

• אהבתי 1
פורסם

רפרפתי קצת בלוחות ולא מצאתי כרגע יונדאי i35 במצב מאוד טוב, אני גם קצת חושש לרכוש מליסינג.
מה באשר למאזדה 3? יצא לך לנהוג בה? תתאים לדרישות?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המאזדה חלשה וצפופה ביחס ליונדאי/קיה, אבל היא נוחה יותר, התנהגות הכביש עדיפה, תא הנוסעים איכותי יותר ויש בלימה אוטונומית עירונית.

נסה לחפש מאזדה 3 אקטיב עם מנוע 2 ליטר, לא בטוח שתיכנס בתקציב ונמכרו מעט כאלה, אבל היא מציעה יחידת הנעה עדיפה משמעותית ולא מענישה עם חישוקים גדולים וצמיגים בחתך נמוך.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 21.3.2020 בשעה 13:39, ניקו פ. כתב:

הדור של 2013-2019 במאזדה 3 אמין? תקין? כי את הדור השני לא אהבתי.

כן למעט עניין המצבר בגלל ה-iStop, תכבה אותו כל נסיעה (או תקמבן כיבוי קבוע) והמצבר יאריך חיים יותר (אבל עדיין, אל תצפה ל-5 שנים על אותו מצבר מהניסיון שלי).

במשך 3 שנים התקלות שלי היו מצבר (פעמיים! אבל השני כנראה לא היה אטרקציה כי לא החזיק אפילו שנה), ופעם אחת השלט איבד סנכרון עם הרכב (ולא נפתח מהשלט, רק מפתח).

האמת גם אני את הדור השני לא אהבתי (היה לי רכב גישור במשך חודשיים ומשהו עד שקיבלתי את הולוסטר בזמנו).

הדור ה-3 קצת יותר "ספורטיבי" ולכן קצת יותר קשיח מהדור השני, הגיר מצוין, אין בעיית עקיפות גם צפונית ל-120, רמת האיבזור Active היא קקי לגמרי, ה-Comfort מצוינת בשנים הראשונות, אחרי זה קצת מיותרת (התווספה רמת גימור Sport דומה, עולה פחות בלי HUD מיותר ועוד איזה שטות או שתיים).

אני לא סגור על המחירון שלה עכשיו אבל הנה מה שעברה אצלי ה-3 בשלוש שנים

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...