Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית עד 30-35K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אשמח להמלצה לרכב ראשון למשפחה עד 30K (עם חריגה במקרה הצורך).

צרכים: לשמש את המשפחה בגדול. קניות, עבודה, טיולים כשמטיילים וכו'.

דגשים חשובים: בטיחות בטיחות בטיחות. שלדה חזקה, כריות אוויר וכל מה שצריך. יהיה ילד קטן באוטו. אמינות (שהרכב ישרת אותי ולא אני את הרכב...). טיפולים לא בשמיים. שיהיה נוח ומרווח יחסית (נהג גבוה). חסכוני בדלק וכו'. אוטומטי.

הרכב אמור לשמש אותנו בתקופת הנהג חדש - בשנתיים הקרובות בעצם - של  3 נהגים חדשים וצעירים (17, 20 ו-22), ולכן צריך לקחת בחשבון את מחיר הביטוח של הרכב, והנלווה לכך.

אודה להמלצותיכם :)

חוץ מזה, אם יש לכם טיפים ספציפיים למי שקונה רכב ועולה על הכביש בפעם הראשונה, אשמח לשמוע ולהשכיל :)

תודה.

פורסם (נערך)

מקריאת כמות נכבדת של הודעות בפורום אני מבין שבאופן כללי מיצובישי לנסר/ספורטבק, סובארו אימפרזה, קיה סיד/פורטה, יונדאי i30cw מומלצות מאוד, ושההתמקדות היא סביב שנתון 2013.

(כמו כן אוקטביה וקורולה, אך אוקטביה פחות טובה בגלל הגיר הרובוטי, והקורולה מיושנת מאוד בתקציב הזה ופחות בטיחותית.)

בהתאם לצרכים שלי, על מה הייתם ממליצים?

עריכה אחרונה על ידי Sheleg23
פורסם (נערך)

טוב אז מהמשך שיטוטים בפורום אני מתכוונן על סטיישן, ובפרט על 3 האפשרויות הבאות:

1. יונדאי i30cw

2. פיג'ו 308SW

3. קרוז סטיישן 1.8 ליטר

בבטיחות קשה לי להשוות, כי כל אחת מהן דורגה בשנה אחרת (יונדאי 2012, פיג'ו 2013 והקרוז ב-2009). כולן קיבלו 5 כוכבים. ונראה שהקרוז לוקה בחסר בדאגה להולכי רגל.

מתוך הבנה שבטיחות, מרווח מקדימה ומאחורה (1.88), אמינות והחזקה זולה (או סבירה. יש גם את עניין הנהג חדש, הדפיקות שגם יהיו כנראה וכו') הם הפרמטרים - על איזה רכב הייתם ממליצים?

פורסם

מאיזה שנתון נכנסת לך ה-I30? בגדול, אם היא לא ישנה מדי היא כנראה תהיה הבחירה הכי סולידית מבחינת אמינות, למרות שגם לה יש תקלות כאלו ואחרות, אבל לרוב לא יקרות או קשות לתיקון.

ה-308 תהיה הכי מודרנית בהשוואה הזו, והיא גם כנראה הכי חזקה וחסכונית. מצד שני, יש לה בעיה אחת ידועה (רצועת תזמון מתפוררת), ובתקציב שלך כנראה לא תמצא רכב חדש ומטופל אלא אחד יוצא ליסינג עם ק"מ גבוה, שלך תדע אם ומתי הוחלפה לו רצועה וכמה נזק נגרם עד אז.

הקרוז תהיה כנראה הכי פחות חסכונית, הכי מיושנת ועם שוק די גרוע (או ממש גרוע, תלוי איך מסתכלים על זה).

בקיצור, לדעתי, אם אתה מוכן לקצת יותר תשומת לב בתחזוקה בבחירה של הרכב הספציפי (ובעיקר אם אתה גר במרכז ויכול להגיע לאחד המוסכים המומלצים שמכירים את הרכב ואת הבעיות שלו) ה-308 תהיה הרכב הכי מודרני ואיכותי. אם אתה מחפש משהו יותר סטנדרטי עם פחות צורך "להתעסק", ה-I30 תהיה כנראה בחירה סבירה מספיק, בהנחה שאתה מוצא רכב סביר בתקציב ולא קונה אחת בת 10 עם 250,000 ק"מ.

ד"א, למה דוקא סטיישן? אם אתה לא חייב את הגודל, זה יכול להכניס מגוון גדול יותר של רכבים (כמו מיצובישי לנסר או קיה פורטה למשל).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

סיוויק 2010 רכב איכותי ומפנק, אמת טיפולים קצת יקרים אבל נותן תמורה מלאה. ראיתי כמה שמורות בסביבות ה25,000ש'.

דוגמא:

civic.jpg

פורסם (נערך)

תודה לשניכם על העצות והתובנות. אני שומע את הדברים.

@pooh-bear - מודל 2013 עם קילומטרז' סביב ה-100 אלף נכנס. בנוגע ל308 אתה כנראה צודק, אלא אם אקח אחת יוצאת ליסינג (קיים יד 2 עם 100 אלף קמ ב-36000. מה דעתכם?). ולמה סטיישן - בשביל המרווח לרגליים ולראש מאחור, וגם כי תא מטען גדול לא מזיק. על אף שאתה צודק וגם 400 ליטר עם גישה טובה יספיק בהחלט.

ואני באמת רוצה לשאול לכיוון אחר, גם עקב הקורונה וגם כי אולי בכלל זה צעד יותר חכם - אולי עדיף לקנות i30/לנסר(או רכב אחר שעדיף לדעתכם) 2010/11 ב15-20 אש''ח? קצת פחות בטיחותי, אבל מחיר הביטוח (נהג חדש) והפסד השווי (במיוחד לאור התקופה) יהיה נמוך יותר. השאלה היא על המינוסים של העניין - צריכת דלק, האם יש סיכון בלהתחתן עם המוסך, וגם אולי נושא משני יותר - הוא קושי יתר (אם קיים) במכירה לאחר שנתיים-שלוש.

ולכן אשמח לשמוע את מחשבותיכם בעניין העלות/תועלת, אם הזול הוא זול או שלמעשה בטווח ארוך הוא גם יותר יקר. תודה.

פורסם (נערך)

הבעיה העיקרית עם רכבים משומשים היא שאי אפשר לדעת שום דבר בוודאות. בגדול זה לא חובה שתתחתן עם המוסך ברכב בן 10 שתוחזק בצורה נכונה עם ק"מ סביר, הבעיה היא שאתה כן עלול להיתקל בתיקון או שניים בשנה, ואז יוצא שההפרש בין ירידת הערך של רכב בן 10 + התיקון, לירידת הערך של רכב בן 4-5 כבר לא כזה גדול. ואז נשאלת השאלה אם זה שווה לך.

לדעתי באופן כללי אם אתה לא ממש חייב רכב עכשיו (כי, נניח, אתה עובד מהבית או לא עובד) חכה קצת עם הרכישה עד שהמצב יתחיל להשתפר. יש סיכוי שעד אז יהיו הרבה יותר רכבים למכירה והרבה פחות קונים ועקב כך המחירים ירדו.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אמר פה משהו בעבר שלא קונים רכב עם יותר מ-50K ק"מ ואני מוסיף גם לא מעל 5-6 שנים. זה יקר, נכון אבל מקבלים רכב באמת כמעט חדש. אם אפשר יד ראשונה/שניה בלי תיווך של אף אדם באמצע או ליסינג או חברה רק פרטי. ויש רכבים כאלה צריך סבלנות.

לא תמיד מזכירים את זה כי אנשים רוצים רכב בתקציב שהם חישבו לעצמם למרות שהאמת לא חושב שיש כזה רכב בלי פשרות.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
פורסם

בוא, אפשר גם להגיד שלא קונים רכב משומש, וכל מה שאמרת ישאר נכון: זה יקר, זה פחות מ-50K ק"מ וזה לא כמעט חדש, זה ממש חדש. אז למה לא להתאמץ עוד קצת?

אין שום בעיה לקנות רכב בן 7-8 ולהשתמש בו כמה שנים. צריך לבחור נכון (גם דגם וגם אקזמפלר ספציפי), לתחזק נכון ולהיות מוכנים להפתעה פה ושם. זה יהיה קצת פחות נעים מרכב בן 5 עם 50K ק"מ, אבל ממש לא אסון (וכנראה יצא זול יותר בסה"כ). אפשר גם לחשוב איזה מספר קסום זה 50K ק"מ שהוא רלוונטי גם למי שמתעתד לנסוע 5K ק"מ בשנה וגם למי שמתעתד לנסוע 50K בשנה.

בקיצור - אין שום נוסחה קבועה שתתאים לכולם. לאנשים שונים יש צרכים שונים, רצונות שונים ותקציב שונה.

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 56 דקות, dorban3 כתב:

אמר פה משהו בעבר שלא קונים רכב עם יותר מ-50K ק"מ ואני מוסיף גם לא מעל 5-6 שנים. זה יקר, נכון אבל מקבלים רכב באמת כמעט חדש. אם אפשר יד ראשונה/שניה בלי תיווך של אף אדם באמצע או ליסינג או חברה רק פרטי. ויש רכבים כאלה צריך סבלנות.

לא תמיד מזכירים את זה כי אנשים רוצים רכב בתקציב שהם חישבו לעצמם למרות שהאמת לא חושב שיש כזה רכב בלי פשרות.

איזה גיבוב... קניתי בעברי רכב ספורט בן 13 עם 185 אלף ק"מ.
היום אני נוסע ברכב אחר בן 14 עם 165000 ק"מ, הכל עניין של תמורה לכסף.

בחיאת תשאירו את הססמאות האלה לטמבלים בטלוויזיה, בואו נדבר תכלס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...