Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל המלצות ומידע מקצועי בנוגע להבדלי מנוע הקיימים כיום בדגם של הויטארה 2020.

סוזוקי מציעה מנוע 1.0 טורבו 3 צילנדרים או מנוע 1.4 טורבו 4 צילנדרים, כאשר שאר הנתונים דומים בדגש על משקל הרכב.

יש לציין כי הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעה עירונית רגועה, אין במקום מגורי עליות שיאמצו את הרכב. לעיתים הרכב ישמש לנסיעה בינעירונית של 100 ק"מ..מדובר בממוצע פעם בשבוע.

אני מבין כי המנוע הגדול יותר יפיק עוצמה רבה יותר, אך מה שמעניין אותי בעיקר נושא האמינות. במידה ואני מתכנן לשמור ולהנות מהרכב קרוב ל5-6 שנים. בהתחשב בעובדה כי ההבדל במחיר בערך 7-8K מה עדיף לי? איזה מנוע מומלץ יותר? איזה מנוע יספק לי אמינות ויעמוד תחת ההגדרה "אפס תקלות"?

בנוסף הבנתי כי המנוע של 1.4 טורבו קיים כבר בדגמים ישנים יותר של הסוזוקי. כמה שנים המנוע הזה רץ בגדמים אלה? והאם הוא באמת אמין באותם דגמים?

אלף תודות!  

פורסם

אכן, מנוע ה 1400 קיים בארץ מאמצע 2017 בדגם הקרוסאובר. 

יחידת הנעה חזקה ואמינה עם גיר אוטומטי פלאנטרי. 

אם ננעלת על דגם הויטארה, אין ספק שתוספת המחיר לדגם הבכיר, שווה. 

הוא גם יהיה מבוקש יותר כמשומש. 

השאלה היא למה ויטארה? מדובר ברכב היחיד בקטגוריה שנמכר ללא מערכות בטיחות! 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 3 דקות, markb205 כתב:

אכן, מנוע ה 1400 קיים בארץ מאמצע 2017 בדגם הקרוסאובר. 

יחידת הנעה חזקה ואמינה עם גיר אוטומטי פלאנטרי. 

אם ננעלת על דגם הויטארה, אין ספק שתוספת המחיר לדגם הבכיר, שווה. 

הוא גם יהיה מבוקש יותר כמשומש. 

השאלה היא למה ויטארה? מדובר ברכב היחיד בקטגוריה שנמכר ללא מערכות בטיחות! 

תודה על המידע.

בנוגע לשאלתך- אני מחפש לאשתי ג'יפון קטן שישמש אותה בעיקר לנסיעה עירונית רגועה- בעיקר המחיר והאמינות של סוזוקי שמו אותו בעדיפות ראשונה. בנוסף אהבתי מאוד את המרווח שקיים בה מאחור שבהרבה גיפונים מהקטגוריה הזו אכזבו. אני פחות מאמין במערכות בטיחות אקטיביות, יותר חשוב לי מבחן ריסוק וכריות אוויר. והסוזוקי מגיעה עם מובילאיי שזה קצת מחפה על חוסר המערכות עד כמה שאני מבין.

למשל במכוניות אירופאיות יש אבזור שווה וניתן להגיע למחירים דומים אבל עניין האמינות מפריע לי, במיוחד הסיפורים על הגיר הרובוטי וגם שמעתי כי מערכות הבטיחות האלה עושות בעיות ויש לא מעט תקלות.

איזה רכב היית ממליץ לי בתקציב של 120-130K? 

פורסם (נערך)

אישתי נוהגת בויטארה 1.0T (ליסינג ממקום העבודה), לא בטוח אם זה מודל 2019/2020, איבדתי תחושת זמן :D 

סה"כ די מרוצים, אני אפרט בעיקר את הדברים השליליים / שהציקו לנו : 

1. המערכת מולטימדיה איטית להחריד בעיני , לוקח לה הרבה זמן להידלק בהתנעת הרכב - כמדומני, התקנה מקומית. עוד חסרון כשעולים לרכב בזמן שיחת טלפון , הפלאפון מתחבר לדיבורית באופן אוטומטי והקול מועבר מהפלאפון למערכת... רק שעד שהמערכת לא מסיימת לעלות, לא תשמע שום דבר מהרמקולים, כלומר, אתה תחכה כמה שניות טובות עד שהמערכת תסיים לעלות או שאתה תעביר את השיחה בחזרה אל הטלפון. גם האיכות של הדיבורית לא מלהיבה, קרה לי הרבה פעמים שעברתי מהרכב הפרטי שלי לרכב של אישתי והתחברתי לדיבורית שם - והצד השני שבטלפון התלונן שפתאום שומעים אותי הרבה פחות טוב. 

2. למראות אין קיפול אוטומטי - כלומר, אתה צריך לקפל את המראות ידנית מהכפתור טרם יציאתך מהרכב. קיים אביזר בהתקנה מקומית לקיפול מראות, אנחנו התקנו. 

3. הדלתות - באופן גורף, צריך לטרוק את הדלתות חזק כדי שיסגרו טוב. גם בביקורות שראיתי בחו"ל הרבה התלוננו על כך.

4. המזגן עובד טוב - אך נוטה להתנתק הרבה תחת עומס. כלומר, כל לחיצה חזקה על דוושת הגז גורמת לניתוק המדחס. לא יודע מה המצב בגרסת 1.4 ליטר. 

5. המנוע מרגיש חלש לגודל של הרכב.  בנוסף, בעת שימוש בקרוז קונטרול, בהתקרבות לכל עלייה קלה - הרכב ממהר להוריד הילוך ( ואז סעיף 5 שציינתי נכנס לפעולה :D 

6. מיכל הדלק קטן ממה שאנחנו רגילים ולדעתי גם קטן מהמקובל בקטגוריה . 47 ליטר לפי מפרט. אנחנו נוסעים כ40000 בשנה בערך, כך שלנו זה מוסיף צורך להגיע לתחנת דלק יותר ממה שאנחנו רגילים.

7. לא קיים ספידומטר דיגיטלי - מחרפן אותי לחלוטין. במקום זה יש מספר תצוגות שניתן לשים, כל מיני קשקושים של מומנט וכאלו, ממש לא יעיל.

8. אין מראה מתכהה אוטומטית. 

9. אין איבזור בטיחות. מובילאיי מבחינתי זה לא אבזור בטיחותי. 

10. הדלתות האחוריות קטנות יחסית - קצת קשה להכניס את הילד לכסא. אני לא יודע אם רלוונטי עבורכם.

11. למיטב זכרוני גם אין אינדיקציה באיזה הילוך הרכב נמצא כשהוא על D, אני רגיל שגם בD מופיע לי מספר שאומר באיזה הילוך הרכב. 

אחרי כל החפירה הזו וכפי שכתבתי בהתחלה, סה"כ מרוצים מהבחירה שלנו. זה היה הרכב פנאי הכי זול שהיה בחברה שאישתי עובדת והוא די עונה על הצרכים שלנו. 

תא המטען מספק אותנו, הרכב מרווח מספיק לצרכים שלנו, מבודד רעש לא רע מהסביבה, במהירויות גבוהות - מרגישים שנוסעים מהר. פלסטיקה קצת זולה כיאה לכל הסוזוקי שהיכרתי.

הייתי מציע לעשות נסיעת מבחן. אם אני הייתי צריך לקנות את הרכב הזה, הייתי קונה את הדגם 1.4 בוודאות. לא את ה-1 ליטר. 

אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות.

בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי Superdror
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 40 דקות, z1988 כתב:

והסוזוקי מגיעה עם מובילאיי שזה קצת מחפה על חוסר המערכות עד כמה שאני מבין.

למשל במכוניות אירופאיות יש אבזור שווה וניתן להגיע למחירים דומים אבל עניין האמינות מפריע לי, במיוחד הסיפורים על הגיר הרובוטי

מובילאיי לא מחפה על היעדר מערכות אקטיביות. הוא יכול לחפות מקסימום על זיהוי סטייה מנתיב ועל שמירת מרחק. הוא לא ברמה של מערכת מקורית והוא לא יכול להתערב לך אם צריך.

מפריע לך רובוטית? לא חייב.

לא מזמן הגיעה לארץ פג'ו 2008. גיר אוטומטי פלנטרי 8 הילוכים, מאובזרת, אבזור בטיחות מקורי מאוד טוב ברמת הגימור הגבוהה, לדעתי אפשר להכניס אותה במסגרת התקציב.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 16 דקות, Superdror כתב:

אישתי נוהגת בויטארה 1.0T (ליסינג ממקום העבודה), לא בטוח אם זה מודל 2019/2020, איבדתי תחושת זמן :D 

סה"כ די מרוצים, אני אפרט בעיקר את הדברים השליליים / שהציקו לנו : 

1. המערכת מולטימדיה איטית להחריד בעיני , לוקח לה הרבה זמן להידלק בהתנעת הרכב - כמדומני, התקנה מקומית. עוד חסרון כשעולים לרכב בזמן שיחת טלפון , הפלאפון מתחבר לדיבורית באופן אוטומטי והקול מועבר מהפלאפון למערכת... רק שעד שהמערכת לא מסיימת לעלות, לא תשמע שום דבר מהרמקולים, כלומר, אתה תחכה כמה שניות טובות עד שהמערכת תסיים לעלות או שאתה תעביר את השיחה בחזרה אל הטלפון. גם האיכות של הדיבורית לא מלהיבה, קרה לי הרבה פעמים שעברתי מהרכב הפרטי שלי לרכב של אישתי והתחברתי לדיבורית שם - והצד השני שבטלפון התלונן שפתאום שומעים אותי הרבה פחות טוב. 

2. למראות אין קיפול אוטומטי - כלומר, אתה צריך לקפל את המראות ידנית מהכפתור טרם יציאתך מהרכב. קיים אביזר בהתקנה מקומית לקיפול מראות, אנחנו התקנו. 

3. הדלתות - באופן גורף, צריך לטרוק את הדלתות חזק כדי שיסגרו טוב. גם בביקורות שראיתי בחו"ל הרבה התלוננו על כך.

4. המזגן עובד טוב - אך נוטה להתנתק הרבה תחת עומס. כלומר, כל לחיצה חזקה על דוושת הגז גורמת לניתוק המדחס. לא יודע מה המצב בגרסת 1.4 ליטר. 

5. המנוע מרגיש חלש לגודל של הרכב.  בנוסף, בעת שימוש בקרוז קונטרול, בהתקרבות לכל עלייה קלה - הרכב ממהר להוריד הילוך ( ואז סעיף 5 שציינתי נכנס לפעולה :D 

6. מיכל הדלק קטן ממה שאנחנו רגילים ולדעתי גם קטן מהמקובל בקטגוריה . 47 ליטר לפי מפרט. אנחנו נוסעים כ40000 בשנה בערך, כך שלנו זה מוסיף צורך להגיע לתחנת דלק יותר ממה שאנחנו רגילים.

7. לא קיים ספידומטר דיגיטלי - מחרפן אותי לחלוטין. במקום זה יש מספר תצוגות שניתן לשים, כל מיני קשקושים של מומנט וכאלו, ממש לא יעיל.

8. אין מראה מתכהה אוטומטית. 

9. אין איבזור בטיחות. מובילאיי מבחינתי זה לא אבזור בטיחותי. 

10. הדלתות האחוריות קטנות יחסית - קצת קשה להכניס את הילד לכסא. אני לא יודע אם רלוונטי עבורכם.

11. למיטב זכרוני גם אין אינדיקציה באיזה הילוך הרכב נמצא כשהוא על D, אני רגיל שגם בD מופיע לי מספר שאומר באיזה הילוך הרכב. 

אחרי כל החפירה הזו וכפי שכתבתי בהתחלה, סה"כ מרוצים מהבחירה שלנו. זה היה הרכב פנאי הכי זול שהיה בחברה שאישתי עובדת והוא די עונה על הצרכים שלנו. 

תא המטען מספק אותנו, הרכב מרווח מספיק לצרכים שלנו, מבודד רעש לא רע מהסביבה, במהירויות גבוהות - מרגישים שנוסעים מהר. פלסטיקה קצת זולה כיאה לכל הסוזוקי שהיכרתי.

הייתי מציע לעשות נסיעת מבחן. אם אני הייתי צריך לקנות את הרכב הזה, הייתי קונה את הדגם 1.4 בוודאות. לא את ה-1 ליטר. 

אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות.

בהצלחה. 

וואו זה היה בהחלט מפורט. מעריך את זה מאוד.

לא הבנתי למה התכוונת בסעיף 8?

אני מבין ממה שציינת שאתם עושים קילומטראז יפה והרכב הרבה על הכביש. כמה עברתם איתו? האם עד עכשיו היו תקלות? ומה צריכת הדלק הממוצעת?

תודה!

פורסם
וואו זה היה בהחלט מפורט. מעריך את זה מאוד.

לא הבנתי למה התכוונת בסעיף 8?

אני מבין ממה שציינת שאתם עושים קילומטראז יפה והרכב הרבה על הכביש. כמה עברתם איתו? האם עד עכשיו היו תקלות? ומה צריכת הדלק הממוצעת?

תודה!

בחלק מהרכבים החדשים המראה המרכזית שבתוך הרכב מתכהה אוטומטית כדי למנוע סינוור. כלומר, אם רכב אחריך יסע עם אורות גבוהים, המראה תתכהה ולא תסתנוור.

צריכת הדלק לפי המחשב עומדת על כ7 ליטר ל100 ק"מ, נוסעים יותר בבינעירוני - אך בקצבים "מהירים" .

0 תקלות. האוטו עם משהו כמו 30000 קמ כבר. טיפול כל 20000 ק"מ או שנה, לפי הליסינג.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

פורסם

לנו במשפחה יש ויטארה לפני מתיחת הפנים. 

בידוד הרעשים גרוע, אולי תוגבר בדגם החדש. 

לא שמעתי על בעיות של מערכות בטיחות אקטיביות. יש לי קיה בת 3 שהמערכות שלה עובדות מצויין (בלימה אוטונומית ותיקון סטיה מהנתיב. וכן, גם מראה מתכהה זה אביזר מצויין שלא קיים בסוזוקי). 

ממליץ מאוד לצאת לנסיעת מבחן (כאשר האישה נוהגת כמובן) במובילות הקטגוריה. ולא לקחת בחשבון דעות קדומות. 

הרי גם מנוע הטורבו של סוזוקי עלול לסבול מבלאי יתר בשימוש שמרביתו עירוני. 

פיג'ו 2008 פרימיום מוצעת היום ב 130000 שקל ותהיה טובה בכל פרמטר מהויטארה. 

נעול על הויטארה? בעתיד הקרוב יקבל הדגם מערכות בטיחות מקוריות, לא הייתי קונה עכשיו. 

• רעיון טוב! 1

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 27 דקות, dorsht כתב:

מובילאיי לא מחפה על היעדר מערכות אקטיביות. הוא יכול לחפות מקסימום על זיהוי סטייה מנתיב ועל שמירת מרחק. הוא לא ברמה של מערכת מקורית והוא לא יכול להתערב לך אם צריך.

מפריע לך רובוטית? לא חייב.

לא מזמן הגיעה לארץ פג'ו 2008. גיר אוטומטי פלנטרי 8 הילוכים, מאובזרת, אבזור בטיחות מקורי מאוד טוב ברמת הגימור הגבוהה, לדעתי אפשר להכניס אותה במסגרת התקציב.

מי שקונה ויאטרה כי הוא מחפש מיתוג מבטון בצד אמינות ומוותר בשל כך על לא מעט איבזור בטיחות מודרני וגם מוכן להשלים עם תחושה קצת דלה בתא הנוסעים, לא יתייחס יותר מדי ברצינות לאופציה העדיפה משמעותית לטעמי שהצעת.

פורסם

אין עניין של "להאמין" במערכות בטיחות חדישות. מחקרים בדקו את יעילותן. בלימה אוטונומית הוכחה כמונעת פגיעות ברכוש ןבנפש, אם כי צריך לשים לב להתנהגות שונה בדגמים שונים (באיזה מהירות המערכת פועלת, האם מיועדת למנוע או להפחית חומרת פגיעות וכו'). 

ממליץ לך לקרוא על הדגמים הרלוונטיים באתר  EuroNCAP.

אם אתה נעול על סוזוקי בדוק את הקרוסאובר, הדגם הבכיר כבר קיבל את מערכות הבטיחות, ותא המטען שלו משמעותית גדול מזה של הויטארה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, רועי5 כתב:

מי שקונה ויאטרה כי הוא מחפש מיתוג מבטון בצד אמינות ומוותר בשל כך על לא מעט איבזור בטיחות מודרני וגם מוכן להשלים עם תחושה קצת דלה בתא הנוסעים, לא יתייחס יותר מדי ברצינות לאופציה העדיפה משמעותית לטעמי שהצעת.

מדבריו אני מבין שמפריע לו בעיקר הגיר הרובוטי,

אז הנה - אופציה אירופאית בלי גיר רובוטי, עם בלימה אוטונומית עד 80 קמ"ש ברמת הגימור הבסיסית ועד 140 קמ"ש ברמת הגימור הגבוהה, כולל בקרת שיוט אדפטיבית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

אין עניין של "להאמין" במערכות בטיחות חדישות. מחקרים בדקו את יעילותן. בלימה אוטונומית הוכחה כמונעת פגיעות ברכוש ןבנפש, אם כי צריך לשים לב להתנהגות שונה בדגמים שונים (באיזה מהירות המערכת פועלת, האם מיועדת למנוע או להפחית חומרת פגיעות וכו'). 

ממליץ לך לקרוא על הדגמים הרלוונטיים באתר  EuroNCAP.

אם אתה נעול על סוזוקי בדוק את הקרוסאובר, הדגם הבכיר כבר קיבל את מערכות הבטיחות, ותא המטען שלו משמעותית גדול מזה של הויטארה.

העלת נקודה מעניינת. חייב להודות שאני לא מספיק בקיא בעובדות, אבל אני מניח כי אין מחקר שמציג נתונים סטטיסטיים שמכוניות עם מערכות בטיחות מרמה מסויימת או עם מערכת מסויימת עושים פחות תאונות בצורה מובהקת. מניח שאם היה קיים דבר כזה אז חברות הרכב היו מנפנפים עם נתונים אלה וזה היה ברמת מודעות הרבה הרבה יותר גבוהה. בסופו של יום אופי הנהיגה שלנו הפקטור הכי חשוב. אולי אני פרימיטיבי , סורי.

רק מציין שאני לא נגד מערכות בטיחות, אם יש אז זה בונוס אבל חושב שיש דברים אחרים בנושא הבטיחות חשובים יותר, ולהם יש לתת התייחסות. מרגיש לי שחלק ממערכות הבטיחות הם סתם גימיק שיווקי.

לגבי דגם הפיגו? איך שוק יד 2 של הרכבים הנל? טוב יותר מסוזוקי? לצערי שמעתי שהוא לא וואו וזה בלשון המעטה, ברמה שקשה להיפטר מהם. אולי לא מוצדק..ולא יודע אם זה נכון..תקנו אותי..

עריכה אחרונה על ידי z1988
פורסם
לפני 9 דקות, z1988 כתב:

בסופו של יום אופי הנהיגה שלנו הפקטור הכי חשוב. אולי אני פרימיטיבי , סורי.

מסכים ולא מסכים.

כן, אתה משפיע, אבל יש דברים שהם לא בשליטתך.

אז כן, רכב שמגן עליך טוב זה חשוב.

אבל מצד שני טוב שיש את המערכות האלו, עדיף שלא נזדקק להן, אבל לדעתי טוב שיש אותן למקרה הצורך.

אני באופן אישי למשל משתמש המון בבקרת שיוט האדפטיבית מחוץ לעיר. מאוד נוח.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 שעה, z1988 כתב:

מניח שאם היה קיים דבר כזה אז חברות הרכב היו מנפנפים עם נתונים אלה וזה היה ברמת מודעות הרבה הרבה יותר גבוהה. בסופו של יום אופי הנהיגה שלנו הפקטור הכי חשוב. אולי אני פרימיטיבי , סורי.

רק מציין שאני לא נגד מערכות בטיחות, אם יש אז זה בונוס אבל חושב שיש דברים אחרים בנושא הבטיחות חשובים יותר, ולהם יש לתת התייחסות. מרגיש לי שחלק ממערכות הבטיחות הם סתם גימיק שיווקי.

המודעות לחשיבותן של מערכות הבטיחות קיימת כבר מספר שנים (שים לב לירידה במכירות של סוזוקי בישראל). 

גם המדינה מכירה בזה ומעודדת את הנושא בדירוג הבטיחות שנותן הטבות מס והוזלה בביטוח החובה לרכבים עם מערכות כאלה. 

היתה לי קרוסאובר אהובה מודל 2014 שהוחלפה בקיה 2017. היינו מאוד מרוצים מהסוזוקי ורצינו חדשה. היעדר מערכות בטיחות הוריד אותה מהפרק. 

זה רחוק מלהיות גימיק שיווקי, מדובר במערכות מצילות חיים! 

אין לי שום דבר נגד הויטארה (כאמור, אימי נוסעת בכזו מודל 2018).

אבל התעקשות היבואן על מובילאי ממש לא מתאימה לשנת 2020.

סחירות פיג'ו 2008 תהיה כנראה טובה (כמו אחותה ה 3008) עוד מוקדם לדעת. 

מה שכן, סוזוקי תהיה סחירה יותר כנראה (בעיקר דגם ה 1400).

סע בשתיהן, גם מי שלא מבין ברכבים יבין את הפער העצום בינהן. 

וכן, אם מדובר על אותה מולטימדיה כמו זו מ 2018, (10.1 אינץ בהתקנה מקומית!) אז זה זבל סיני במיטבו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2020 בשעה 20:20, dorsht כתב:

מסכים ולא מסכים.

כן, אתה משפיע, אבל יש דברים שהם לא בשליטתך.

אז כן, רכב שמגן עליך טוב זה חשוב.

אבל מצד שני טוב שיש את המערכות האלו, עדיף שלא נזדקק להן, אבל לדעתי טוב שיש אותן למקרה הצורך.

אני באופן אישי למשל משתמש המון בבקרת שיוט האדפטיבית מחוץ לעיר. מאוד נוח.

אני מסכים איתך שאני אעדיף לנהוג ברכב עם המערכות האלו ולא ברכב בלי המערכות האלו. 

הרכב הבא שארכוש ככל הנראה יכיל את כל המערכות בטיחות העכשוויות, כי עדיף איתן ולא בלעדיהן. 

המערכות בטיחות האלו לא חפות מטעויות ולא חפות מבאגים, לא צריך להסתמך עליהן ולחשוב שמדובר פה בפיצ'ר אלוהי.  אני מכיר לפחות 2/3 אנשים שהקרוז קונטרול האדפטיבי הוביל אותם לתאונות... נוח זה כן, מושלם - לא.

בכל מקרה, אנחנו קצת סוטים מהנושא.

אין לי צל של ספק שה2008 החדשה הרבה יותר מעניינת, מתוחכמת ומפנקת מהסוזוקי ויטארה - ואם היום הייתי צריך לבחור רכב מהליסינג, הייתי בוחר בפיג'ו 2008 ולא בסוזוקי ויטארה, אבל רק כי זה ליסינג.

האם כל מי שממליץ פה על ה2008 עשה עליה נסיעת מבחן ? טרח להגיע לאולם התצוגה? האם יש עדויות מהעולם על אמינות ? משהו? הרי מדובר ברכב חדש...

כשאני רוכש רכב חדש מהסוכנות, אני חושב קצת מעבר לקטלוג , אני חושב על דברים כגון אמינות, סחירות עתידית, תקלות וכו'. אני לא מתיימר להיות נביא, אבל אני יכול להעיד מניסיון אישי שלמכור סוזוקי חבוטה מכל הכיוונים במחיר מחירון לקח לי פחות מ24 שעות בעוד פיג'ו 208 מלוקקת לקח לי כמה שבועות למכור והרבה שיחות טלפון של אנשים שמסבירים לי שזה פיג'ו ומשלמים 25% פחות מהמחירון. את הפיג'ו מכרתי בכ3 אלף מתחת למחירון.  אציין שקניתי לעצמי פיג'ו 308 שמורה ומטופלת באדיקות - ששילמתי עליה כ8000 שקל פחות מהמחירון המשוקלל וכ-3000 שקל פחות מהמחירון הלא משוקלל. 

אני די משוכנע שגם 3008 לא נמכרת כל כך מהר.. ובטח לא במחיר מחירון או במחיר שמתקרב לזה. אם למישהו יש נתונים מבוססים לגבי זה, אשמח. 

עריכה אחרונה על ידי Superdror
  • תוכן חדש...