Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים , משתמש חדש בפורום.

נמצא כעת בעיצומו של תהליך חיפוש ארוך ומתיש אחר סופרמיני אמין , חסכוני ומהנה לנסיעה.

התקציב דל באופן יחסי עד 27,000 ש"ח.

מחיפושי הנרחבים הצלחתי לאתר מספר מכוניות ויצרנים

1. רנו קליאו דור 4 

2.פיג'ו 208

3.סיאט איביזה 

4.סקודה פאביה

מה דעתכם בנושא ?

מה ממולץ ?

ממה כדאי להיזהר ?

ומה יתן את התמורה הטובה ביותר לכסף.

עריכה אחרונה על ידי רועי456
פורסם

האיביזה והפאביה יהיו החזקות ביותר עם ה1.2 TSI, הקליאו באמצע עם ה0.9 טורבו וה208 אחרונה. 

איביזה ופאביה דיי דומות ,כשהאיביזה צפופה יותר מאחור ביחס לאיביזה.

ה208 הכי נוחה לטעמי מכל האופציות שציינת. 

מבחינת בעיות ל208 היו בשנתונים 14 15 סדרה של ממירים קטליטים מתפגרים, לואגיות הייתה את בעיית הטיימינג ולפעמים נדרש להחליף משאבת מים. 

פורסם
לפני כשעה, yoav911gt2 כתב:

כשהאיביזה צפופה יותר מאחור ביחס לאיביזה

מי צפופה יותר?

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

פורד פיאסטה. קצת חלשה וקצת צפופה, אבל מעבר לזה אמינה, חסכונית, נוחה ואפילו קצת מתנהגת.

ל-208 יש פוטנציאל גם לרצועת טיימינג מתפוררת, שאמנם נפוץ בהרבה במנוע המוגדש, אבל עלול להופיע גם באטמוספרי. זה לא פוסל אותה, רק צריך להיות מודעים לנושא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 5 שעות, yoav911gt2 כתב:

האיביזה והפאביה יהיו החזקות ביותר עם ה1.2 TSI, הקליאו באמצע עם ה0.9 טורבו וה208 אחרונה. 

איביזה ופאביה דיי דומות ,כשהאיביזה צפופה יותר מאחור ביחס לאיביזה.

ה208 הכי נוחה לטעמי מכל האופציות שציינת. 

מבחינת בעיות ל208 היו בשנתונים 14 15 סדרה של ממירים קטליטים מתפגרים, לואגיות הייתה את בעיית הטיימינג ולפעמים נדרש להחליף משאבת מים. 

איביזה ופאביה במנועי הטורבו 1.2 לא נכנסים בתקציב שלי לצערי , לכן חיפשתי כיוונים אחרים.

האם הרנו מנוע 0.9 חסכוני ?

האם הרכב יודע לספק חווית נהיגה זריזה וצעירה?

פורסם

מה זה חווית נהיגה צעירה?
הקליאו פחות חזקה מהם אבל עדיין עם יותר כוח זמין מרוב הקטגוריה של סופרמיני ידניות.

Sent from my MX6 using Tapatalk

פורסם

לא מכיר מקרוב, אך שמעתי תלונות שהכוח היעיל של הקליאו נמצא ברצועה די צרה, לעומת הפיאסטה שיש לה פחות כוח אך זה נמצא בטווח סל"ד רחב יותר.

יש בזה מן האמת?

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם (נערך)

כמובן שתלוי מאיזה רכב אתה יורד אבל יחסית לקטגוריה - הקליאו לא מרגישה חלשה כלל. בטח ביחס לפיאסטה האטמוספרית.

בשנתונים שאתה מדבר עליהם, גם הסקודה גם הסיאט בתיבה הידנית הגיעו בדר"כ באבזור די מינימאלי.

הפיג'ו בגרסאת Active והקליאו ברמות Expression \ Collection הרבה יותר מאובזרות.

מבחינת כח הייתי הולך על הקליאו.

רק מנוע 0.9 כי מנוע ה 1.2 של הקליאו הידנית הוא ללא טורבו ובעל 75 כ"ס שחלש משמעותית ביחס ל90 של ה0.9.

ברמת גימור Collection  או Expression Pack.

מבחינת נוחות הייתי הולך על פיג'ו 208 בגרסאת Active בלבד.

רמת הגימור הנמוכה (Access) לא שווה, לדעתי, את ההפרש בעלות.

הפיאסטה רכב מעולה אבל אין לי מספיק מידע עליו עבורך.

מבחינת עלויות אחזקה יהיו פחות או יותר שוות.

ירידת הערך של הצרפתיות יתקזזו עם עלות הביטוח של הגרמניות.

אבל בסכומים האלו, ביחס לעלות אחזקה שנתית, העהפרשים מינוריים.

מבחינת אמינות, כל הדגמים שציינת, בגרסתם הידנית, נהנים ממוניטין אמינות טוב.

פיג'ו היה איזשהי מחלה עם ממירים קטליטים בתחילת ההדרך אבל סביר שכבר הוחלפו בשנת 2020.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אישית הייתי בוחר בקליאו.

הוא מאובזרת כבר ברמת אבזור הבסיסית, ניראית מעולה, מושבים נוחים אם כי לי הייתה חסרה תמיכת צד טובה יותר, מאחור המרווח בינוני עם מושב לא ממש נוח.

המנוע מספק ביצועים לא רעים והיא לא תרגיש לך חלשה.

יש מספר תלונות על מזגן חלש לכן תבדוק את הנושא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, GR8Day כתב:

לא מכיר מקרוב, אך שמעתי תלונות שהכוח היעיל של הקליאו נמצא ברצועה די צרה, לעומת הפיאסטה שיש לה פחות כוח אך זה נמצא בטווח סל"ד רחב יותר.

יש בזה מן האמת?

אמנם לא נהגתי בקליאו אבל נהגתי בסנדרו 0.9 וגם ב-208 1.2 ידנית, ה-0.9 מושך הרבה יותר טוב מה-1.2 של ה-208, אז כניראה מול ה-1.2 של הפיאסטה, בכלל אין על מה לדבר

פורסם
לפני 6 שעות, stum כתב:

כמובן שתלוי מאיזה רכב אתה יורד אבל יחסית לקטגוריה - הקליאו לא מרגישה חלשה כלל. בטח ביחס לפיאסטה האטמוספרית.

בשנתונים שאתה מדבר עליהם, גם הסקודה גם הסיאט בתיבה הידנית הגיעו בדר"כ באבזור די מינימאלי.

הפיג'ו בגרסאת Active והקליאו ברמות Expression \ Collection הרבה יותר מאובזרות.

מבחינת כח הייתי הולך על הקליאו.

רק מנוע 0.9 כי מנוע ה 1.2 של הקליאו הידנית הוא ללא טורבו ובעל 75 כ"ס שחלש משמעותית ביחס ל90 של ה0.9.

ברמת גימור Collection  או Expression Pack.

מבחינת נוחות הייתי הולך על פיג'ו 208 בגרסאת Active בלבד.

רמת הגימור הנמוכה (Access) לא שווה, לדעתי, את ההפרש בעלות.

הפיאסטה רכב מעולה אבל אין לי מספיק מידע עליו עבורך.

מבחינת עלויות אחזקה יהיו פחות או יותר שוות.

ירידת הערך של הצרפתיות יתקזזו עם עלות הביטוח של הגרמניות.

אבל בסכומים האלו, ביחס לעלות אחזקה שנתית, העהפרשים מינוריים.

מבחינת אמינות, כל הדגמים שציינת, בגרסתם הידנית, נהנים ממוניטין אמינות טוב.

פיג'ו היה איזשהי מחלה עם ממירים קטליטים בתחילת ההדרך אבל סביר שכבר הוחלפו בשנת 2020.

יש המון שאומרים לא להתקרב לקליאו לפני מודל 2017 , יש סיבה? 

אני מודה שאני לא מכיר באופן אישי את הרנו

פורסם

לגרסה הידנית אין סיבות שאני יכול לחשוב עליהם שמצדיקות מישהו שאומר "לא להתקרב".

הבעיות שאומרים שטופלו אחרי מתיחת הפנים זה רעשי הרוח שבמהירות מעל 70 היו מורגשים משמעותית. והקשיחות של הרכב - מרגישים כל אבן בכביש.

אומרים שאחרי מתיחת הפנים של 2017 העניינים האלו טופלו. שווה את ההפרש בעלויות ? לדעתי לא.

אם כבר "לא להתקרב" אני משער שהתכוונו לגרסא האוטומטית (רובוטי דו מצמדי) שלתיבת ההילוכים מסוג זה, יש מוניטין אמינות לא משהו ועלויות תיקון של 4 ספרות במקרה הטוב.

• תוכן חדש...