Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אשמח לייעוץ לגבי קניית רכב סופר מיני ידני, בתקציב של 25K - 35K.

מעדיף משנת 2014 ומעלה.

יש דגמים מומלצים? וכאלה שכדאי להתרחק מהם? 

פורסם

בו נתחיל מהשאלה מה הצרכים שלך?

מה אופי הנסיעה בין עירוני? עירוני? כמה אתה נוסע בערך בשנה? מחפש חווית נהיגה? יש ילדים קטנים?

פורסם
לפני 9 דקות, gkiler כתב:

בו נתחיל מהשאלה מה הצרכים שלך?

מה אופי הנסיעה בין עירוני? עירוני? כמה אתה נוסע בערך בשנה? מחפש חווית נהיגה? יש ילדים קטנים?

אני נוסע בעיקר לעבודה בין עירוני הלוך חזור, 40 ק"מ ביום.

חוץ מזה נסיעות של כמה ק"מ בודדים בעיר, מנחש שאחרי תקופת הקורונה קצת יותר.

אני בלי ילדים, נוסע בין 10k -12K בשנה.

כן מחפש אוטו שיהיה נוח גם בנסיעות ארוכות אם יהיה צורך, אבל לא משהו מיוחד.

פורסם

לדעתי פיגו 208 1.2 ידנית תתאים לצרכים שלך בצורה מצוינת.
בצורת השימוש שלך אני חושב שהיא תהיה מתאימה בגלל שיחסית לסופרמיני האחרות בתקציבך יש לה מושבים נוחים מאוד וגם נוחות הנסיעה בה בנסיעה בבין עירוני בולטת לטובה גם בידוד הרעשים טוב יחסית למתחרות שלה.
מעבר לכך יש לה צריכת דלק מצוינת והמנוע שלה בולט לטובה מול מנועי ה1200 האטמוספריים האחרים בזכות מומנט יותר גבוהה שמתרגם לכוח זמין יותר ובגרסאת האקטיב יש לך גם בקרת שיוט.

רק תבדוק אם החליפו לרכב רצועת תזמון ואם לא מומלץ לעשות בדיקה בעניין זאת המחלה היחידה שידועה לרכב הזה ואתה יכול לחפש על גבי הפורום יש המון מידע על זה

פורסם

הייתי מוסיף רנו קליאו 0.9 טורבו, הרכב די זריז, מאובזר טוב כבר ברמת אבזור הבסיסית לעומת הפיגו.

מה שכן בעיר הרנו נוקשה יותר.

בשניהם לדעתי יש מושבים נוחים עם תמיכת צד חסרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 28 דקות, gkiler כתב:

לדעתי פיגו 208 1.2 ידנית תתאים לצרכים שלך בצורה מצוינת.
בצורת השימוש שלך אני חושב שהיא תהיה מתאימה בגלל שיחסית לסופרמיני האחרות בתקציבך יש לה מושבים נוחים מאוד וגם נוחות הנסיעה בה בנסיעה בבין עירוני בולטת לטובה גם בידוד הרעשים טוב יחסית למתחרות שלה.
מעבר לכך יש לה צריכת דלק מצוינת והמנוע שלה בולט לטובה מול מנועי ה1200 האטמוספריים האחרים בזכות מומנט יותר גבוהה שמתרגם לכוח זמין יותר ובגרסאת האקטיב יש לך גם בקרת שיוט.

רק תבדוק אם החליפו לרכב רצועת תזמון ואם לא מומלץ לעשות בדיקה בעניין זאת המחלה היחידה שידועה לרכב הזה ואתה יכול לחפש על גבי הפורום יש המון מידע על זה

כן תודה, באמת נשמע שזה מתאים לי כפי שאתה מתאר.

יש לי התלבטות אחת לגבי אם לקנות מכונית צרפתית. אני שומע שמועות שיש בהן הרבה תקלות. יש אמת לשמועות ואצטרך לבקר הרבה במוסך בהמשך? או שאלה סתם שמועות ואין מה לדאוג?

פורסם

תראה בכול רכב יש מכלולים אחרים ולפעמים תוצרת מאותה המשפחה תהיה שונה מאוד.

למשל במקרה של הפיגו 208 יש לך את ה1.6 אוטומט שמגיע עם מנוע שידוע בתור מנוע בעייתי מאוד וגם גיר שידוע בתקלות שלו אבל מצד שני יש לך את אותו הרכב עם מנוע דיזל 1.6 ותיבה ידנית שחפים מתקלות וידועים בכך שהם חיים מאות אלפי קילומטרים.

לגבי ה1.2 עם התיבה הידנית הניסיון מעיד על כך שלרכב הזה אין בעיות ומחלות מלבד לתקלה אחת שהיא רצועת התזמון שנוטה להתפורר לפני הזמן אבל קל לבדוק זאת לא יקר להחליף רצועה ואם החלפת כנראה שלא תצתרך לעשות את זה עוד פעם.

אם אתה לא מבין בזה מומלץ פשוט לקפוץ עם הרכב שאתה קונה למוסך שמתמחה בפיגו (אני ממליץ על גבע בתל אביב ואורן בחולון) ולבקש מהם לעשות בדיקה.

פורסם

חבר מחזיק ב 208 עם מנוע 1.6, למעט משאבת מים שהרעישה והוחלפה ושני נורות אין תקלות.

הרכב מסוף 2014 עם קרוב ל 100 אלף ק״מ אם לא יותר כבר.

גם פה בפורום למעט הרצועה אנשים מרוצים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יהיה קל למצוא פיאסטה ידנית מהשנתונים הללו נמכרו פחות מ-30 יחידות בשתי השנים גם יחד.

דגם אחר שהייתי לוקח בחשבון היא הסיטרואן קקטוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש ברגע זה 4 דגמים ידניים ביד 2 בשנתונים הנ"ל. אתה בטוח שנמכרו כל כך קצת? פיאסטה לא הייתה להיט מכירות אבל פחות מ-30 נשמע מאוד קיצוני. בטוח שלא התכוונת רק ל-2016?

פורסם

אכן פספסתי אחד מקודי הדגם  ב2015/16 נמכרו כ-100 יחידות בסה"כ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...