Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב עד 30,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב!

שמי שמואל, סטודנט, ואני בתהליך חיפוש רכב חדש (הקנייה עתידה להתבצע מתישהו בחודש-חודשיים הקרובים) לאחר מכירת רקסטון בציר 2004.

מבחינת סדר עדיפויות; מחפש משהו זריז, עם התנהגות כביש מהנה ונראות סבירה, כאשר אני בהחלט מוכן לעשות ויתורים בתחום צריכת הדלק, הבטיחות והנוחות (אולי גם בתחום האמינות עד לגבול הטעם הטוב - בהתאם להמלצות חברי הפורום). כחובב נהיגה כמובן שתיבה ידנית היא אופציה (אפילו מבורכת). הרכב מיועד בראש ובראשונה להתניידות, אך אופי הנהיגה יהיה יחסית אגרסיבי. נסועה שנתית ממוצעת פלוס (נסיעות עירוניות יומיות ובין-עירוניות לעיתים).

מבחינת דגמים שפזלתי אליהם: איביזה, סיוויק האצ'בק, מאזדה 2, פיאסטה וכדומה. לצערי כאן פחות או יותר נגמר הידע שלי בכל הקשור לאיתור דגמים שמתאימים לדרישות, שנתונים, תיבות, מנועים, רמות גימור וכו'

אשמח לעזרת חברי הפורום בבחירת דגם ספציפי (לאו דווקא מהרשימה הנ"ל), שנתונים מומלצים, תיבות מומלצות, יתרונות\חסרונות בולטים וכיו"ב.

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי Xyloid
פורסם

איביזה יכולה להיות אופציה טובה, הגורסה הידנית אמינה מאשר האוטומטית אך עם מנוע חלש יותר לעומתה.

אך גם הידנית

מרגישה זריזה למדי, מושבים נוחים עם תמיכה לא רעה, בגירסת ה 3 דלתות אף ניראית מעט ספורטיבית וחכן הרבה צעירים אוהבים אותה.

רנו קליאו ידנית גם נראית מצוין, אבזור טוב ומנוע לא רע, הוא מרגישה נוקשה בעיר אבל התנהגות כביש בבין עירוני טובה והרכב מרגיש יציב מאוד.

הגורסה האוטומטית חזרה יותר בבעלת 120 כ״ס לעומת 90 בידנית ונפח מנוע גדול יותר, התיבות האוטומטית בשניהם הם רובוטיות דו מצמדיות, בסיאט התיבה מהורה וחלקה יותר.

שניהם נקודות החולשה ברכבים הללו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לגבי האיביזה; יש טעם להסתכל גם על מנועי ה-1600 או שה-TSI עדיף בכל פרמטר? מה לגבי מנועי ה-FR הישנים (1800), יש מה לחפש שם או שעדיף לא להכנס להרפתקאה הזו?

איך המנוע והשלדה בקליאו מבחינת התנהגות יחסית לאיביזה?

שאלה נוספת; האם לדעתך ניתן למצוא 208 HDi בתקציב הנתון? ואם כן האם שווה לחכות שאחת כזאת תצוץ בלוחות?

תודה על העזרה!

עריכה אחרונה על ידי Xyloid
פורסם

Tsi ללא ספק.

את מהנוע ה 1.8 איני מכיר לגבי אמינותו.

אני לא ההג ספורטיבי אבל בשני הרכבים בהחלט אפשר להנות בסיבובים, לדעתי האיביזה תהיה טובה יותר עקב תמיכצ צד עדיפה, אבל זה לפחות להרגשה שלי.

208 דיזל לא פשוט למצוא גם בתקציב גבוה יותר כי נמכרו מעט רכבים כאלו.

לפי מה שיש ביד 2 תצטרך לעלות יותר לכיוון ה40 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז נראה שאיביזה 1.2 TSI ידנית היא האופציה הכי טובה כרגע. תודה רבה על המענה האיכותי!

אם ישנן חוות דעת נוספות לגבי מנועי ה-1.8 או דגמים נוספים שכדאי לבדוק - אשמח להמלצות.

פורסם

לא רואה איך רכב עם מנוע 1,200 סמ"ק ו-105 כ"ס יכול להיות מהנה עם גיר ידני. לדעתי רק סבל. כל הכיף בגיר ידני זה רכב מהיר - פה אתה סתם תסבול, במיוחד אם אתה סטודנט שנוסע בין פקקים.

2016 BMW M235i.

פורסם

האיביזה זה לא רכב ספורט, אבל כוח לא חסר, ולנהג הממוצע שרוצה רכב זריז המנוע בהחלט יהיה מספק לחלטוין לדעתי.

פורסם
לפני 1 שעה, yulianx כתב:

האיביזה זה לא רכב ספורט, אבל כוח לא חסר, ולנהג הממוצע שרוצה רכב זריז המנוע בהחלט יהיה מספק לחלטוין לדעתי.

הרכב אכן יהיה זריז ומהיר - אך הבעתי את דעתי בנוגע לגיר הידני. אני אישית לא חושב שזה מהנה לנהוג ברכב עם גיר ידני עם כוח כמו של איביזה, אבל כל אחד והעדפתו האישית :-).

2016 BMW M235i.

פורסם

התנהגות כביש וזריזות בתקציב שלך זה רנו קליאו 120 כ"ס.
מבחינת התנהגות היא נחשבת להכי ספורטיבית מבין הסופרמיני האחרות בגזרת המחיר הזאת (אחריה באה ה208) תוסיף לזה מנוע טורבו עם מומנט טוב וגיר רובוטי כפול מצמדים זריז ותקבל חבילה הרבה יותר טובה לנהיגה מהאיביזה.
בנוסף הרכב יותר זול ומודרני

פורסם

דווקא הגיר שם פחות זריז מהdsg. בנסיעה עירונית מורגש שהdsg עובד טוב יותר.

• תוכן חדש...