Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפטה 2.0 תלתן זהב ילידת 83

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1) הרכב ללא טסט אך עם רישיונות מוקפאים

2) הנ"ל מניע, לא מעשן וללא רעשים "חשודים"

3) מדובר על הדגם עם 4 פנסי חזית

4) מצב הפחחות סביר+

כמה כדאי לשלם על רכב כזה ?

פורסם

אם עוד לא הבנת אז צריך תמונות כדי להעריך את האוטו בצורה יותר מדוייקת.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

העלה תילתן הזהוב היתה גירסת הפאר של האלפטא,והיא הגיעה לרוב בצבע חום-זהב מיטלי עם חישוקי אלומיניום,וכללה גם מזגן מקורי(ARIA CONDIZIONATE באיטלקית...).

הגיע סה"כ מישלוח אחד שלהן,בסוף 83'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נסה לשאול (לאחר רישום קצר) בפורום מועדון אלפא רומאו www.iaroc.org.il

שם נמצאים מומחי האלפא רומאו. אם תקנה המכונית תהיה איתי בקשר.

בברכה - רפי לין :smile:

רפי כהרגלו צודק, אבל....

החברים בפורום אלפא (ואני ביניהם) משוחדים לטובת האיטלקיות המחלידות.

הערכות שם הן אופטימיות ממספר סיבות:

החברים שם "מורעלים" על האלפות ועיניהם מסונוורות (חוסר אובייקטיביות).

כל אחד (באופן זה או אחר - אין כוונה להעליב או לפתוח מלחמה) חושב על השוק של מכוניתו ביום שתימכר ולכן מעלה באופן מלאכותי את ערך הרכב.

חלק מהכותבים הם בעלי עסקים / אינטרסים בענף האלפות ולכן גם הם נעדרי אובייקטיביות.

דווקא הפורום הזה נראה לי המקום היותר מתאים (וגם כאן כולם מסונוורים מכוניות נדירות/ ישנות/ מעניינות).

צרף עוד תמונות, עוד פרטים, כמה שיותר היסטוריה וננסה לסייע לך.

חשוב שתזכור, בסופו של דבר (וכבר אמרתי זאת מספר פעמים בעבר) מוכר מרצון וקונה מרצון.

המחיר שיקבע בסוף תלוי רק בך ובמוכר, אנחנו יכולים רק לייעץ.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

רבות כבר דובר על הערכת כספית לרכב אספנות, אני מציע לך לקרוא בשירשורים שונים.

בגדול, כמה היית אומר שהאוטו הנ"ל שווה לך? יש כאלה שלא יקחו את הרכב הזה גם בחינם, ויש כאלה המחפשים רכב זה בנרות וישלמו סכומים דמיוניים עבורו... וזו טיבעה של אהבה... לא ההגיון ולא החוקים משחקים תפקיד....יש לקחת מס' דברים בחשבון....רכב אספנות/ישן/מיוחד/נדיר יהיה יקר לאחזקה יותר ממה שאתה חושב ומעריך (תמיד). אין להתיחס לרכב כזה כאל רכב ממוצע מודרני. לא מבחינת אמינות ולא מבחינת אחזקה לגבי בטיחות אני לא מדבר בכלל...הוסף על כך הוצאות נוספות בירוקטיות, השגת חלפיים בעייתית משהו... וקבל את סך הכל החיים עם הרכב....

לגבי הרכב עצמו :

מדובר בגירסה ה"מפוארת" יותר לאלפטה נכון לשנת 83 ונחשבה לרמת הפאר הגבוה ביותר, מה שלא פתר את בעיית הגיר המפורסמת, החלודה, והצימאון לדלק.. המנוע נחשב בזמנו לחזק ואמין במושגים של שנות השמונים, אבל אין לצפות לרמת ניהוג המוכרת מהמשפחתיות המודרניות....הפרדוקס הגדול ביותר בו נתקל נהג צעיר (בגיל) אשר הוזן על סיפורי העבר, והמכוניות הספורטיביות של פעם, ונוהג ברכב כזה בפעם הראשונה, הוא שכל משפחתית ממוצעת מודרנית, נותנת אותה מעטפת ביצועים ברמת אמינות ובטיחות גבוה יותר וללא הערך המוסף (הכבד) של רכב אספנות, ובנוחות טובה הרבה יותר. בתחרות בין אלפא שנות השבעים לבין מזדה משפחתית לא בטוח מי תגיע ראשונה.....

לגבי המיוחדות של הרכב אין ספק שמדובר ברכב נחשק לאנשים מסויימים, בארץ לא היה נפוץ בגירסה הנ"ל ולכן יחשב כזן כנדיר בארצינו. החיים איתו לא היו פשוטים כרכב חדש, ובניגוד ליין, רכב לא משביח עם השנים כך שהגיוני לצפות שיהיה קשה אפילו יותר לחיות עמו היום....

השאלה היא לא אם הרכב מתאים לך, אלה אם אתה מתאים לרכב... או כמו שווידי אלן אמר פעם "אני לא רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי כחבר בו".

אם אתה שואל כמה לשלם על הרכב, כניראה שהוא לא בישבילך. כי אם היית רוצה בו המחיר היה משחק תפקיד משני.

אני הייתי לוקח בשתי ידים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
רפי כהרגלו צודק, אבל....

החברים בפורום אלפא (ואני ביניהם) משוחדים לטובת האיטלקיות המחלידות.

הערכות שם הן אופטימיות ממספר סיבות:

החברים שם "מורעלים" על האלפות ועיניהם מסונוורות (חוסר אובייקטיביות).

כל אחד (באופן זה או אחר - אין כוונה להעליב או לפתוח מלחמה) חושב על השוק של מכוניתו ביום שתימכר ולכן מעלה באופן מלאכותי את ערך הרכב.

חלק מהכותבים הם בעלי עסקים / אינטרסים בענף האלפות ולכן גם הם נעדרי אובייקטיביות.

דווקא הפורום הזה נראה לי המקום היותר מתאים (וגם כאן כולם מסונוורים מכוניות נדירות/ ישנות/ מעניינות).

צרף עוד תמונות, עוד פרטים, כמה שיותר היסטוריה וננסה לסייע לך.

חשוב שתזכור, בסופו של דבר (וכבר אמרתי זאת מספר פעמים בעבר) מוכר מרצון וקונה מרצון.

המחיר שיקבע בסוף תלוי רק בך ובמוכר, אנחנו יכולים רק לייעץ.

הכי טוב שתפנה לפורום חובבי BMW

שם תקבל הערכה אובייקטיבית של כמה האוטו הזה רקוב, כמה קשה לטפל בו , אמינותו מזויעה , ומחירו מוגזם גם הוא נקנה בפרוטות.

הרי ידוע שאם אתה רוצה לקנות אלפא המקום הכי טוב להתייעץ איתו זה פורום BMW

בפורום אלפא כולם משוחדים - הם אוהבים אלפות (איזה קטע)

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

צריך גם להזכיר שחברי פורום אלפא עצבניים, חמי מזג, ולא סלחניים כמו היקים....בעיקר אם פוגעים (לדעתם) בציפור נפשם שימרו מרחק-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
צריך גם להזכיר שחברי פורום אלפא עצבניים, חמי מזג, ולא סלחניים כמו היקים....בעיקר אם פוגעים (לדעתם) בציפור נפשם שימרו מרחק-רן
מההכרות שלי איתם - הם דווקא לא כל כך עצבניים - יש להם נטיה להבחין בדקויות

כך למשל לא נראה להם(לפחות לחלקם) להתייחס אליהם כאל סוחרים - הם דווקא מאוד מחשיבים חובבי אלפות ולרוב הם שמחים לעזור, לייעץ לכל אלפיסט שמבקש עזרה - ולכן נראה להם תמוהה שיש מי שחושב שלא כדי להתייעץ איתם דווקא בנושא שי להם בו הבנה יתרה

שושנים? - שמעתי שיש להם ריח טוב - הקוצים זו הבעיה

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

מדובר בדגם המפואר של האלפטא (יצירת פאר גם בגרסא ה"רגילה").

הדגם כולל פנסים עגולים (שניים בכל צד), גלגלים קלים, אנטנה בתוך החלון הקידמי, חלונות חשמל, מחשב דרך, כיסאות חשמליים ועוד פינוקים.

רכב יפה, חזק, מדהים- אין הרבה רכבים (לא אז ובטח לא היום) שאפילו מתקרבים לרמתו.

כמובן צריך לבדוק היטב לפני הקניה- וסביר להניח שיש הרבה עבודה (=כסף)לפני שהרכב יחזור לכביש.

לגבי חלקי חילוף, קצת קשה יותר להשיג קוסמטיקה, מכאניקה כמו אלפטא רגילה.

בהצלחה ונשמח לראות תמונות (או לקבל את הטלפון של המוכר אם לא מסתדר..)

עדי

פורסם

כמה תקונים קטנים...

יש לקחת מס' דברים בחשבון....רכב אספנות/ישן/מיוחד/נדיר יהיה יקר לאחזקה יותר ממה שאתה חושב ומעריך (תמיד)

לרוב - לא תמיד - ה-BMW שלי הפתיע אותי לטובה - יותר אמינה מכל רכב קלאסי שהיה לי - למרות זאת מכרתי אותה... מתגעגע לאלפה...

. אין להתיחס לרכב כזה כאל רכב ממוצע מודרני. לא מבחינת אמינות ולא מבחינת אחזקה לגבי בטיחות אני לא מדבר בכלל...הוסף על כך הוצאות נוספות בירוקטיות, השגת חלפיים בעייתית משהו... וקבל את סך הכל החיים עם הרכב....

מסכים.

השאלה היא לא אם הרכב מתאים לך, אלה אם אתה מתאים לרכב... או כמו שווידי אלן אמר פעם "אני לא רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי כחבר בו".

גראוצו מרקס - לא ווידי אלן

• תוכן חדש...