Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל לעומת בנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני לא מבולבל. רובוטית היא תיבה אוטומטית לכל דבר. זה שיש לה שם שונה או עקרון פעולה שונה לא משנה את העובדה שיש לך 2 דוושות (וקלאץ' היא לא אחת מהן).

דבר שני, הבדיקה שלי אמינה מאוד. היא אמינה כבר כמעט שנתיים. ואם כבר אנו באותו נושא אז לפני הטולדו גולף SDI היתה עושה 25 ק"מ לליטר בקלות! אני יודע שהנתונים של היצרן נמוכים יותר אבל אלה נתונים "על הנייר", במציאות הצריכה טובה יותר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ציינת את ה"תיבה האוטומאטית" ע"מ להגיד שלמרות התיבה האוטומאטית הרכב עדיין חסכוני.

העניין הוא (ופה נמצא אחד ההבדלים בין הDSG לאוטומאטי בעל ממיר-מומנט) שDSG חסכונית אפילו יותר מגיר רגיל.

לגבי הצריכה - אמרת אמרת, לי זה נראה כאילו נסעתם כל היום בירידות וחזרתם על גרר :wink:

פורסם
גולף, חבר, אתה מבולבל, האודי שלי היא לא אוטומאטית אלא רובוטית.

בכל מקרה - הDSG דווקא משפר את צריכת הדלק מול גיר ידני (לא סובל מתחלואות הממיר מומנט וכאשר נמצא במצב "D" מעביר הילוכים בעיתוי הנכון ע"מ לחסוך דלק)

בכל מקרה - 23/24 ק"מ לליטר נשמע לי מופרך לTDI של VAG על הטולדו, כנראה שהבדיקה שלך לא אמינה מספיק, מדובר בנתונים טובים יותר מאלו שמפרסם היצרן בעצמו.

בקשר לזיהום: אין פה דעה, אתה יכול להסכים עם מישהו שהאוטו X יפה יותר או פחות, זה שתסכים עם חן לא יהפוך אותו לצודק, יש עובדות מדעיות מבוססות שמוכיחות את העניין.

דיזל (בשילוב ממירים מודרניים, תואם תקן אירו4 ומעלה) מזהם פחות מבנזין.

עובדות או לא,כל מנוע דיזל בהאצה חזקה מעשן.

אומנם תכולת ה CO נמוכה יותר,אך העשן מכיל חלקיקים כבדים שאין בפליטה של מנוע בנזין.

האודי שלך היא דוגמה מצויינת למה ניתן להגיע עם מנוע דיזל מודרני,אבל לא אצל כל היצרנים זה בדיוק המצב.

צריך גם לזכור שמנוע דיזל כבד יותר ורועד יותר,ולא יעזור כלום,אחרי 200 K גם הדיזל הטוב ביותר ירעיש כמו טרקטור וירעד כמוכה פרקינסון.

תשמע פעם מנוע של גולף או פאסאט TDI(לא אוקטבייה-יש לה מנוע חלש יותר)אחרי 200 K,ותראה איך הוא מפרק את כל האוטו,אז תבין למה אני מיתכוון.

שלא לדבר על הקסארות ששירתו כמוניות,שאחרי 50K ניראו כמו הצרות של חמותי...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן - הרבה ממה שאתה אומר נכון, לא כל מנועי הדיזל ידידותיים לסביבה. מנועי VAG עליהם אתה מדבר נמצאים בדור הקודם של מנועי הדיזל (1.9 ליטרים, 2.5 וכו'...) מדובר על מנועים מצויינים אבל עדיין עם מגרעות לעומת מנועי הדיזל המודרניים. אני מניח שלא שמעת מנוע דיזל מסדרת השני ליטר אחרי 200,000 ק"מ מכוון שהמוניות רק עכשיו עוברות אליו לאט לאט...

לגבי המשקל - הTDI עם הDSG שוקל 65 ק"ג יותר מהבנזין האוטומאטי (הDSG שוקל יותר מתיבה רגילה). לא אסון.

הTDI החדש יותר (זה עם ה170 כ"ס) אפילו קל עוד יותר.

פורסם
ציינת את ה"תיבה האוטומאטית" ע"מ להגיד שלמרות התיבה האוטומאטית הרכב עדיין חסכוני.

העניין הוא (ופה נמצא אחד ההבדלים בין הDSG לאוטומאטי בעל ממיר-מומנט) שDSG חסכונית אפילו יותר מגיר רגיל.

לגבי הצריכה - אמרת אמרת, לי זה נראה כאילו נסעתם כל היום בירידות וחזרתם על גרר :wink:

ירידות, עליות, עם מזגן ובלי אבל מעולם לא הזדקקנו לגרר :-)

פורסם

מנועים מסוג (PD ( PUMP DUSE קיימים ב VW החל משנת 99-00 , פשוט לישראל לא הביאו....

המנועים החדשים של היום קלים יותר כי הבלוק עשוי סגסוגת אלומניום מה שלא היה בעבר, השאלה איך זה יחזיק מעמד לא כמו פזו שהבלוק מתחיל להתחורר....

המנוע שלי 1.9 SDI צורך במשולב 18.5 ק"מ לליטר, מדובר במנוע עם מאות אלפי ק"מ, במשך 5 שנים הרכב היה מונית ומהמנוע הזה אכלו 5 נפשות,

בזמן שנהגים של סיטרואן ופזו פותחים ראשים ונהגים במרצדס מתמודדים עם תקלות איומות באופן תכוף... נהגי VW עובדים בלי סוף.

פורסם
עובדות או לא,כל מנוע דיזל בהאצה חזקה מעשן.

אומנם תכולת ה CO נמוכה יותר,אך העשן מכיל חלקיקים כבדים שאין בפליטה של מנוע בנזין.

האודי שלך היא דוגמה מצויינת למה ניתן להגיע עם מנוע דיזל מודרני,אבל לא אצל כל היצרנים זה בדיוק המצב.

צריך גם לזכור שמנוע דיזל כבד יותר ורועד יותר,ולא יעזור כלום,אחרי 200 K גם הדיזל הטוב ביותר ירעיש כמו טרקטור וירעד כמוכה פרקינסון.

תשמע פעם מנוע של גולף או פאסאט TDI(לא אוקטבייה-יש לה מנוע חלש יותר)אחרי 200 K,ותראה איך הוא מפרק את כל האוטו,אז תבין למה אני מיתכוון.

שלא לדבר על הקסארות ששירתו כמוניות,שאחרי 50K ניראו כמו הצרות של חמותי...

תוסיף עוד 0 ל 50 , לא נשאר לי יותר משתי טיפולים להגיע לשם, מנוע מקורי טורבו מקורי.

וכשיטפלו באוקטביות ובפאסאטים אצל כדורי - או אצל חברים של מתווכים מהר ציון, הם לא יעשו גם 55 אלף.

פורסם
קודם כל אני לא מבולבל. רובוטית היא תיבה אוטומטית לכל דבר. זה שיש לה שם שונה או עקרון פעולה שונה לא משנה את העובדה שיש לך 2 דוושות (וקלאץ' היא לא אחת מהן).

דבר שני, הבדיקה שלי אמינה מאוד. היא אמינה כבר כמעט שנתיים. ואם כבר אנו באותו נושא אז לפני הטולדו גולף SDI היתה עושה 25 ק"מ לליטר בקלות! אני יודע שהנתונים של היצרן נמוכים יותר אבל אלה נתונים "על הנייר", במציאות הצריכה טובה יותר.

לתיבה רובוטית עקרון פעולה של ידנית, מבחינת מבנה גלגלי השיניים, ויותר חשוב מבחינת הקלאץ' שאינו הידראולי אלא כזה המתבסס על חיכוך. דבר זה גורם לך שאין ברובוטית את איבוד הכוח שיש באוטומט רגיל, וזה מה שחוסך דלק, ממש כמו גיר ידני. זו הסיבה שיצרנים פיתחו את הגיר הזה מלכתחילה, למרות שהוא מעצבן יותר לשימוש מאשר אוטומט רגיל. לגבי 25 ק"מ לליטר: אני בנסיעה ארוכה על 80 קמ"ש בלי מזגן, עם פיג'ו 605 מנוע בנזין מיושן טורבו 8 שסתומים אוטומטית, הגעתי לצריכת דלק של ליטר ל 18 ק"מ !!! (הקפדתי על מדידה מדויקת בזמן מילוי הדלק שלפני ואחרי). אז אין בעיה לדיזל, ידני, ורכב קטן יותר להגיע לליטר ל25 בתנאים מאוד מאוד רגועים.
פורסם

סתם בשביל לאמת נתונים הגולף שלנו .2002 אוטו' TDI 110 עם 140 אלף קילומטר עושה 700 קילומטר למכל שהוא 55 ליטר .שזה יוצא 12.7 לליטר בנסיעה משולבת אחרי 20 בדיקות.

לא מבין איך אתם מגיעים ל16 17 ,25 נראה לי ממש הזוי ............

בכל אופן יש פה עוד מישהו עם האוטו הנ"ל שיכול לחדש לי .............

אח קטן ......

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

נתונים מעודכנים ל SDI 99 מונית לשעבר באיזור 500000 ק"מ.

נסעתי 870 ק"מ, מילאתי 47.15 ליטר סולר בסול זול כפר קאסם המקורי! :)

האוטו צורך 18.5 ק"מ לליטר.

פורסם

נהג רגוע - דווקא התחלת טוב, חבל שהרסת עם המשפט "מעצבן יותר לשימוש מאוטומאט רגיל".

הDSG מהנה לנהיגה עשרות מונים יותר מגיר אוטומאטי רגיל, למעשה - יש הגורסים (ואני בינהם) שהוא מהנה לנהיגה יותר מגיר ידני!

אם לא ניסית (במיוחד את הגרסא עם מדפי השליטה מאחורי ההגה) לא תבין על מה המהומה.

דודו172 - תבדקו טוב טוב את הגולף שלכם... משהו לא בסדר שם, הגולף שהיתה לי (TDI, 110 כ"ס שנת 97' עם יותר מ200,000 ק"מ) עשתה ממוצע טוב יותר, אתה מוזמן לראות כמה אני קפדן בקישור שבחתימה שלי.

פורסם

Gil Disatnik

מה בדיוק אני יכול לבדוק ואיך ???? שלך הייתה אוטו'

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

אני לא מומחה גדול במכונאות, אני כן יכול להגיד לך שהגולף שהייתה לי לפני שנה וחצי הייתה ישנה יותר משלך, אוטומאטית ועם נסועה גדולה יותר ובכל זאת אכלה הרבה פחות דלק.

הרכב שלך צריך לעשות בשקט 15 ק"מ לליטר (בנסיעה משולבת).

אם אתה מודד בצורה נכונה (ממלא כל פעם מיכל מלא) ויוצא משמעותי פחות - אז:

או שאתה נהג של "On/Off" (מצמיד דוושת גז/ברקס לרצפה)

או שיש בעיה מכנית כלשהי.

אני מניח שזו האפשרות השניה... שאל בפורום טכני או פנה למוסך.

פורסם
סתם בשביל לאמת נתונים הגולף שלנו .2002 אוטו' TDI 110 עם 140 אלף קילומטר עושה 700 קילומטר למכל שהוא 55 ליטר .שזה יוצא 12.7 לליטר בנסיעה משולבת אחרי 20 בדיקות.

לא מבין איך אתם מגיעים ל16 17 ,25 נראה לי ממש הזוי ............

בכל אופן יש פה עוד מישהו עם האוטו הנ"ל שיכול לחדש לי .............

אח קטן ......

דיזל עם שילוב תיבה אוטומטית (אין צורך להתחיל שוב עם נושא הרובוטית הבנתי כבר) לא חסכוני כמו גיר רגיל אלא שותה קצת יותר. אתה עושה 12.7 לליטר במשולבת, אותו מנוע עם תיבה ידנית יעשה באזור ה-18.

פורסם

אבל עדיין טעית בצריכת דלק :smile:

מה יהיה? :wink:

הגולף TDI, אוטומאטית (ממיר מומנט והכל) שנת 1997 שהייתה לי גמעה לא פחות מ15.659 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת עם מזגן ורגל לא עדינה (בלשון המעטה) על הגז.

ההבדל בין אוטומאטי לידני הוא לא 1/12 במקום 1/18, הוא אולי פחות ק"מ או שניים.

בכל מקרה - אל הפרטים המדוייקים (להחריד) על צריכת הדלק של הרכבים שלי ניתן להגיע באמצעות הקישור שבחתימה שלי.

• תוכן חדש...