Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל לעומת בנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב שנת 2002/2003 יד ראשונה, ושוקל גם ללכת על דיזל.

החל מאיזה קילומטראז' שנתי דיזל מתחיל להיות משתלם ?

האם יש הבדלים משמעותיים אחרים פרט למחיר הדלק ואגרת הרישוי? (כמו למשל ירידת ערך,

מחיר הביטוח, וכו)

תודה מראש

רוני

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לינק בנושא.

יתרונות הדיזל: מומנט עדיף, מנוע אמין יותר (בין אוברול לאוברול. מכללים היקפיים יכולים להיות יקרים מאוד), דלק זול יותר.

חסרונות: רצועת כח צרה (לא שותף מועדף לנהיגה נמרצת), פחות מעודן, אגרת רישוי יקרה, ביקוש לא גבוה במכוניות פרטיות.

את שקלול כל הפרמטרים הללו לכדי החלטה רק אתה תוכל לעשות.

פורסם

צר לי אבל אהרונוביץ' פשוט יצא ****, אני אפסיק להשתמש באתר שלו בתור מקור אינפורמציה בלי לבחון טוב את מה שאני קורא.

"למרות השיפור הרב במנועי דיזל בשנים האחרונות , מכוניות דיזל עדיין איטיות יותר ורועשות יותר..."

ממתי הכתבה? מ1912? האם הTDI החדש של VAG שמתפתח 170 כ"ס ו35 קג"מ מומנט ממנוע 2 ליטר פחות טוב מה2 ליטר עם ה150 כ"ס???

האם הוא יותר רועש? בולשיט.

האם ה535d פחות טוב מה530 בנזין? ברור שלא - הוא מפתח כמעט 300 כ"ס ויותר מ50 קג"מ.

בבדיקה של טופ גיר הוא גם יצא שקט יותר.

"מבחינת צריכת דלק מנוע הדיזל חסכוני ב15-30 אחוז ממנועי בנזין..."

על איזה מכונית הוא דיבר בדיוק? הTDI שלי יכולה לגמוע 21 ק"מ לליטר, "קצת" יותר מ15-30 אחוז חסכוני יותר מהמקבילה לוגמת הבנזין.

"...והמכוניות (דיזל - ג.ד) יקרות יותר..."

שוב, גולף TDI עולה 10K יותר מגולף (כ5 אחוז) FSI, הדיזל מגיע עם DSG שיקר משמעותית מגיר אוטומאטי רגיל ועם מנוע טוב יותר בכל פרמטר... ממש רכב יקר.

"בניגוד לאמנה הרווחת , הזיהום שיוצר מנוע הדיזל מסוכן יותר לבריאות ופחות ידידותי לסביבה"

איפה היה אהרונוביץ כל הזמן הזה? מה, כל האירופאים דבילים? מדוע רכב דיזל ממוסה פחות שם עקב פליטה נמוכה משמעותית של co2??? מספיק להיות סטודנט שנה ראשונה בכימיה בשביל להבין שדיזל אכן יותר מסריח אבל פחות פוגע בסביבה.

פורסם

כמה שידוע לי דיזל מייצר פחות CO2 ולכן פחות אפקט חממה לכדור הארץ, אבל - פולט יותר חלקיקים המסוכנים לבריאות בני אדם. כך שלהבנתי, בתוך העיר כאשר העשן מגיע לכל הולכי הרגל והתושבים שמסביב, עדיף בנזין מבחינת הבריאות שלנו.

בנוסף בטופ גיר קלארקסון אמר שפרה נופחת יותר אפקט חממה מאשר לנד-רובר בשימוש ממוצע. כמה פרות יש בארצנו?

דבר אחרון, זמינות כח טובה יותר נובעת מהטורבו ולא מהיות המנוע דיזל. מנוע דיזל ללא טורבו הוא חסר מומנט בצורה מחרידה. (בכל תחומי הסל"ד).

פורסם
צר לי אבל אהרונוביץ' פשוט יצא ****, אני אפסיק להשתמש באתר שלו בתור מקור אינפורמציה בלי לבחון טוב את מה שאני קורא.

"למרות השיפור הרב במנועי דיזל בשנים האחרונות , מכוניות דיזל עדיין איטיות יותר ורועשות יותר..."

ממתי הכתבה? מ1912? האם הTDI החדש של VAG שמתפתח 170 כ"ס ו35 קג"מ מומנט ממנוע 2 ליטר פחות טוב מה2 ליטר עם ה150 כ"ס???הדוגמא של VAG היא הקיצונית ביותר,אצל רוב היצרנים זה לא כך.

האם הוא יותר רועש? בולשיט.כן,עדיין מנוע דיזל רועש יותר והצליל שלו לא נעים.

האם ה535d פחות טוב מה530 בנזין? ברור שלא - הוא מפתח כמעט 300 כ"ס ויותר מ50 קג"מ.

בבדיקה של טופ גיר הוא גם יצא שקט יותר.

ולא לשכוח שלאחר 100,000 ק"מ גם הדיזל המשובח ביותר יתחיל לרעוש ולרעוש.

"מבחינת צריכת דלק מנוע הדיזל חסכוני ב15-30 אחוז ממנועי בנזין..."

על איזה מכונית הוא דיבר בדיוק? הTDI שלי יכולה לגמוע 21 ק"מ לליטר, "קצת" יותר מ15-30 אחוז חסכוני יותר מהמקבילה לוגמת הבנזין.

"...והמכוניות (דיזל - ג.ד) יקרות יותר..."

שוב, גולף TDI עולה 10K יותר מגולף (כ5 אחוז) FSI, הדיזל מגיע עם DSG שיקר משמעותית מגיר אוטומאטי רגיל ועם מנוע טוב יותר בכל פרמטר... ממש רכב יקר.גם הבנזין מנוע 2.0 מגיע עם גיר DSG...

"בניגוד לאמנה הרווחת , הזיהום שיוצר מנוע הדיזל מסוכן יותר לבריאות ופחות ידידותי לסביבה"

איפה היה אהרונוביץ כל הזמן הזה? מה, כל האירופאים דבילים? מדוע רכב דיזל ממוסה פחות שם עקב פליטה נמוכה משמעותית של co2??? מספיק להיות סטודנט שנה ראשונה בכימיה בשביל להבין שדיזל אכן יותר מסריח אבל פחות פוגע בסביבה.

מנוע דיזל מעשן תחת מאמץ ופולט חלקיקים כבדים ופיח,מה שלא קיים במנוע בנזין,שאמנם פולט הרבה יותר CO,אבל מזהם פחות.

כדאי גם לזכור שמנוע דיזל כבד יותר ממנוע בנזין ולעיתים פוגם בחלוקת המישקל המקורית.

למנוע הדיזל יש חסידים רבים-ושונאים רבים.

למרות שבמשך 10 השנים האחרונות אני נוסע בעיקר במכוניות בעלות מנוע דיזל(טנדרים),אני עדיין בדעה שלמכונית פרטית מתאים יותר מנוע בנזין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתה לא צריך לקחת את המאמר כהתקפה אישית על הגולף שלך.

מנועי דיזל אכן מפגינים שיפור מהותי בשנים האחרונות. הפער מצטמצם, אך טרם נסגר. מנוע הדיזל הממוצע רועש יותר (ורועד יותר) ממנוע בנזין. לא חוכמה להביא מנוע של מכונית בשווי חצי מליון ש"ח כדוגמה.

לנושא צריכת דלק, אכן המנועים המודרניים ביותר (שאינם זמינים מכל היצרנים) מציעים שיפור של יותר מ 30% בצריכת הדלק, למרות שגם כאן הגולף שלך יוצאת דופן לטובה. אולי אתה נוהג רק בירידות... :wink:

נתוני צריכת דלק (משולבת) שמפרסת פולקסווגן (גולף 5 דלתות ידנית) הם 17.5 ק"מ לליטר במנוע TDI, לעומת 12.8 ק"מ לליטר במנוע FSI. מנוע TDI מפתח 140 כ"ס, ומנוע FSI מפתח 150 כ"ס. על פי מדידה זו, מנוע הדיזל חסכוני בקצת פחות מ 40 אחוז (אבל גם קצת יותר חלש).

דוגמה אחרת, סיטרואן C4. שני המנועים בנפח 1.6 ליטר, ושניהם מפיקים 110 כ"ס. במנוע הבנזין צריכה משולבת של 14.1 ק"מ לליטר, ובמנוע דיזל 1.6HDI DPFS (מערכת לסינון חלקיקים נפלטים - פטנט של סיטרואן) 21.3 ק"מ לליטר. המנוע הזה כבר חסכוני ב 50 אחוז.

בנושא רוחב רצועת העבודה האפקטיבית אין חדשות גדולות. מנוע הבנזין מגיע לשיא ההספק ב 5800 סל"ד, ואילו הדיזל מרים ידיים ב 4000 סל"ד.

התנהגות - מנוע דיזל שוקל בממוצע 100 ק"ג יותר, ולנ"ל יש השפעה על ההתנהגות.

מחירים : C4 בנזין (שתי כריות אוויר) - 116,000 ש"ח. C4 HDI (מנוע פחות מתקדם מזה שבהשוואה הנ"ל) - 137,000 ש"ח.

בנושא זיהום אוויר, מחקרים עדכניים מלמדים שמנועי דיזל פולטים לאטמוספירה רעלנים זעירים החודרים למערכת הנשימה ומסבים לה נזקים (ראה הפטנט של סיטרואן, שנועד לטפל בבעיה זו). השפעתם של רעלנים אלה רק מתחילה להיתברר, ובכל מקרה, ברור כיום שמנוע דיזל שאינו במיטבו פולט זיהום גדול רב משמעותית מזה של מנוע בנזין.

פורסם

נהג רגוע - נכון, לכן מנועי דיזל מודרניים מגיעים עם מסנני חלקיקים שמורידים את הסיכון לבני אדם.

חן פרחי - נכון, טנדרים הם רועשים במיוחד, יצא לך לנהוג בדיזל מודרני (לא טנדרים...)? לי יוצא כל היום, כל מי שנכנס לרכב מופתע מאוד מהשקט, למעשה - בעצירות עושה רושם לפעמים שהמנוע בכלל נכבה (אין רעש, אין רעידות).

לגבי הDSG - טעות בידך, ה2 ליטר האטמוספרי לא מגיע עם DSG, הוא מגיע עם גיר אוטומאטי רגיל.

ארנון - אין לי גולף, יש לי A3 2L TDI... זו שבavatar שלי...

בכל מקרה - המנוע לא יותר חלש (כוח נמדד בקג"מ, הספק נמדד בכ"ס...) ובנוסף על אף ה10 כ"ס פחות וה60 ק"ג יותר - הדיזל מזנק מעמידה ל100 בעשירית שניה מהר יותר מהבנזין.

הדיזל אולי מרים ידיים באיזור ה4400 סל"ד אצלי באוטו אבל מדביק את הגב לכסא גם ב1600 סל"ד. תחום סל"ד בו הבנזין יגמגם ויבקש הילוך נמוך יותר.

בנוסף - המנוע TDI החדש מפתח 170 כ"ס, מגיע כמעט ל5000 סל"ד ומנפק לא פחות מ35 קג"מ ברצועה רחבה במיוחד. מנוע זה מוצע כרגע בפאסאט אך בקרוב יהיה זמין גם בגולף ובA3 (ובאודי TT החדשה, מה אתה יודע...)

תקרא את המאמר שהפנית אליו עד הסוף בבקשה, גם שם מדובר במנועים ישנים ("יש לעודד מעבר מציוד מנוע דיזל ישן ומלכלך לאלטרנטיבות חדשניות, בינהן דיזל מודרני יותר בעל מסנן חלקיקים"...)

בכל מקרה - אם בזיהום עסקינן - ביודיזל לא מזהם כמעט בכלל.

אני לא מתכוון לפתוח מחדש את הדיון של דיזל VS בנזין, בסה"כ טענתי שאהרונוביץ' לא דייק (אם להיות עדין במיוחד בניסוח) במאמר שלו.

ושוב, בפעם ה100 בערך אפנה אותכם לhttp://car.disatnik.com שם תוכלו להתרשם מהמעקב שאני מנהל על הרכבים שלי.

פורסם

הרנו מגאן 2 דיזל הידנית שלנו צורכת ממוצע משולב של 1 ל20.

בנסיעה על כביש מהיר הצכירה הרבה יותר טובה נסענו מנתיבות למחלף ינאי על 5 ליטרים של סולר.

מבחינת שקט אין מה לדבר כול מי שנכנס לא מאמין שזה דיזל גם מבחוץ המנוע בקושי נשמע, והביצועים מספקים בהחלט למרות המנוע הקטן ובעל ההספק הנמוך(80 כ"ס 1.5) לא הייתה כול בעיה לרכב לעלות את העליות של ירושלים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הA3 שלך יכולה להגיע ל21 ק"מ לליטר?!

זה לא נשמע הגיוני, כמו קטנוע בנזין..

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם
בכל מקרה - המנוע לא יותר חלש (כוח נמדד בקג"מ, הספק נמדד בכ"ס...)

אם רוצים באמת לדייק אז הכוח שדוחף את האוטו הוא הכוח בגלגלים, והוא מושפע מיחסי העברה, ולכן כאשר הרכב נוסע במהירות X , נתון ההספק הוא שמעיד על הכוח הפוטנציאלי שידחוף ויאיץ את הרכב הלאה. אגב- כוח הדחף בקילוגרם = המומנט של המנוע בקג"מ, מוכפל ביחס העברה, מוכפל שוב ביחס ההעברה הסופי, ומחולק ברדיוס הגלגל (0.3 מטר בערך), ומוכפל ב 0.8 בערך עקב איבוד כוח במכלולי ההנעה.

ובנוסף על אף ה10 כ"ס פחות וה60 ק"ג יותר - הדיזל מזנק מעמידה ל100 בעשירית שניה מהר יותר מהבנזין. דבר זה מוסבר על ידי התחום הרחב בו ההספק קרוב למקסימום במנועי טורבו. לדוגמה, אם אצלך יש הספק מירבי של 140 כ"ס בסל"ד מאוד מסוים, נניח ב 4000 בדיוק, בפועל כנראה שבכל התחום בין 3000-4500 יש כמעט אותו ההספק, נניח מעל 130 כ"ס. זאת לעומת מנועי בנזין אטמוספרים שבהם שיא ההספק הוא בנניח 5500, ומגיע ל 150 כ"ס - אבל הוא נשאר באזור ההספק הזה רק בין 5200-5800. מכיוון שאין לרכב משפחתי הילוכים מאוד צפופים ששומרים על תחום סל"ד צר כזה, אז בבנזין המנוע נכנס ויוצא מתחום ההספק המרבי שלו כאשר ההילוכים מתחלפים. כך שבזמן האצה, בממוצע הדיזל משתמש ב 135 כ"ס, והבנזין רק ב 125 כ"ס.

לגבי הקטנוע, מדובר בכלי לא חסכוני, מנוע תוכנן לסל"ד גבוה, קרבורטור, מאוד לא אווירודינמי מחוץ לעיר, וסגנון נסיעה של האצות ובלימות נון סטופ בתוך העיר, כמו כן הוא לא ידני.

הקטנועים הקטנים והחלשים שיש במזרח, 4 פעימות כמובן, 4 הילוכים, והספק נמוך במיוחד- מגיעים לכמעט ליטר ל50 כשנוהגים בשלווה.

פורסם
הA3 שלך יכולה להגיע ל21 ק"מ לליטר?!

זה לא נשמע הגיוני, כמו קטנוע בנזין..

אכן כך, מנועי דיזל מודרנים חוצים את קו ה1 ל20 בנסיעה בין-עירונית.

זה תואם גם את הצהרת היצרן וגם מדידה שאני ביצעתי על מיכל בו נסעתי בין עירוני בלבד (עם מזגן(!)) רגוע מאוד.

מן הסתם ביום-יום אני אשמח ל 1-17 (אני נוסע אגרסיבי ו80% בעיר).

נהג רגוע - סחה על ההסבר (הידעת שtypo קטן מפריד בין רגוע לגרוע? כמעט פספסתי ;))

פורסם

לא רק שיכור גם רועד ורועש, רוב האנשים מביעים דעה על רכבי דיזל מנסיונם על טנדרים. הם לא מבינים שמדובר ברמה שונה לגמרי של מנועים, סל"ד אדום נמוך יותר, 2.5 ליטר ומעלה עם הספקים מגוכחים, צריכת דלק לא שפויה בעליל (הB2500 של אבא שלי עושה 1-7 עם מנוע 2.5 ליטרים ו110 כ"ס בערך, ממש בדיחה בהתחשב בעובדה שהוא שוקל רק 200 ק"ג יותר מהאודי שלי...)

פורסם

האודי שלך לא רק שעושה ליטר ל-21 ק"מ אלא שהיא גם אוטומטית! אני מגוע עם הטולדו TDI לכ-24-25 ק"מ לליטר בקלות.כל מה שנוגע לזיהום אני מסכים עם חן. רכבי דיזל מזהמים מאוד. משאיות,טנדרים,טרקטורים, רכבות ועוד.

עם כל שאר הדברים אני בהחלט מסכים עם gibsonlp. מנוכי הטורבו דיזל מציעים אומנם רצועת כח קטנה יותר מרכבי הבנזין אבל המומנט הגבוהה מתרגם את הכח לאספלט כבר בסל"ד נמוך לכן אין ממש צורך ברצועת כח גדולה לרכבי הדיזל. כבר ב-1600-1800 סל"ד המנוע מתעורר לחיים.

פורסם

גולף, חבר, אתה מבולבל, האודי שלי היא לא אוטומאטית אלא רובוטית.

בכל מקרה - הDSG דווקא משפר את צריכת הדלק מול גיר ידני (לא סובל מתחלואות הממיר מומנט וכאשר נמצא במצב "D" מעביר הילוכים בעיתוי הנכון ע"מ לחסוך דלק)

בכל מקרה - 23/24 ק"מ לליטר נשמע לי מופרך לTDI של VAG על הטולדו, כנראה שהבדיקה שלך לא אמינה מספיק, מדובר בנתונים טובים יותר מאלו שמפרסם היצרן בעצמו.

בקשר לזיהום: אין פה דעה, אתה יכול להסכים עם מישהו שהאוטו X יפה יותר או פחות, זה שתסכים עם חן לא יהפוך אותו לצודק, יש עובדות מדעיות מבוססות שמוכיחות את העניין.

דיזל (בשילוב ממירים מודרניים, תואם תקן אירו4 ומעלה) מזהם פחות מבנזין.

• תוכן חדש...