Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול גיליתי נזילת מים ירוקים מכיוון הרדיאטור, היום הנעתי את האוטו לבדוק מאיפה בדיוק הנזילה כי אתמול זה היה בחושך.

אחרי 2 דקות עבודה המנוע הפסיק לעבוד אחרי 2 קירטועים, ניסיתי להניע, היה קצת קשה כמו שהמנוע מוצף דלק אבל הניע, המנוע נשמע כמו אימפרזה טורבו ויוצא עשן לבן כשנותנים גז, המנוע לא מחזיק את עצמו לבד בלי גז.

העשן לא יוצא בעננים סמיכים אלא קצת.

אני חושב לפרק את הראש עכשיו לבד לשלוח לשיפוץ ולהביא מישהו שירכיב הכל חזרה.

מה אתם אומרים זה כדאי? אני מניח שבמוסך ישר יגידו שהלך המנוע או שיתקעו לי מחיר לא מהעולם הזה רק בשביל בדיקה. ואחרי ניסיונות עם בעלי מקצוע אני לא סומך על המוסכים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מה שאתה אומר לא נשמע כמו ראש מנוע יותר מדי ..

יכול להיות חיישן ... אולי אחד הפלאגים ... תוציא תבדוק אם הם רטובים, את הנזילה תנסה לאתר, תראה אם היא מאיזור הבלוק\ראש ולא מאחד הצינורות\רדיאטור..

אל תקפוץ ישר לפרק ראש... אנחנו מבינים שאת "חש מכונאי" אבל בכל זאת ..

פורסם

1. הנזילה היא מאיזור הרדיאטור (רק ניסיתי לבדוק ספציפית מאיפה באיזור שלו)

2. אני לא חש מכונאי, אני פשוט מיואש כבר.

למה שפלאג יהיה רטוב סתם? למה שיצא סתם עשן לבן? ולמה המנוע נשמע כמו אימפרזה?

זה לא מראה על אטם לפחות?

אני רואה כבר את הסרט שמכונאי יגיד לי זה מינימום לפרק חצי אוטו, בגלל זה חשבתי לפרק לבד.

in the face

with a chair

פורסם

בדקתי פלאגים, הם יבשים ממים.

הם רק רטובים בהברגות שלהם עם שמן. בפעם הראשונה שעשיתי טיפול לאוטו הפלאג היה מלא שמן בחלק העליון ובהברגה, כנראה במוסך שמו קצת יותר מידי שמן בהברגות ועכשיו זה השאריות.

in the face

with a chair

פורסם

תומר תומר

אני מציע שתקפוץ אלי למוסך, נעשה בדיקת לחץ למערכת קירור, ונעשה ליקג' לראש.

למה מנוע נשמע כמו אמפרזה ?

אצלך יש קויל פר צלינדר, אם אני זוכר נכון...

יתכן ואחד הקויילים שבק חיים, משמע אתה עובד על 3 צלינדר, וזה הסיבה לרעש.

מה שחשוב, לא למהר להסיק מסקנות...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

נראה לך הגיוני שאחד הקוילים יפסיק לתפקד במקביל לנזילה הזאת?

בכל מקרה האוטו לא יכול לזוז, ואין לי הרים של כסף לשים על תיקון של משהו שהוא לא הבעיה כמו שקרה לי בעבר שפרקו לי כמעט חצי מנוע בגלל צינורית.

נמאס לי ששוחטים אותי בכסף ע"י תיקון חאפרי

המנוע נשמע עם קול באסי כזה, כמו של אגזוז זרימה חופשית. זה פשוט לא הקול הרגיל ובמקביל יוצא עשן לבן בכמות קטנה יחסית כשנותנים גז. (המנוע היה קר, זה דלק שלא נשרף במנוע?)

מה קורה למנוע אם יש מים (ירוקים) בשמן לדוגמה? המנוע ניתפס או משהו?

ובמקרה ומעברי מים נפרצים, זה מחייב החלפת ראש?

in the face

with a chair

פורסם

לא מחייב החלפת ראש, עושים מילוי מחדש...

אם למנוע יש מים בשמן, חוסר סחיבה, ועשן, ומים מהאגזוז.

תשמע, אני לא חושב שנטפל לך בתקלה שלא קיימת, וע"מ שלא תעשה זאת בעצמך למעשה, אני מעדיף שתגרור את הרכב למוסך, ולא חשוב איזה...

הנקודה היא מוסך שאתה סומך עליו, ולא חסר חברי פורום בעלי מוסכים או עובדי מוסכים שיוכלו לתת חוו"ד מקצועית על הרכב באמצעות הבדיקות שהזכרתי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אם זה מעניין מישהו מה מתקדם:

היום החלפתי פלאגים בתור התחלה, הפלאגים שהיו הם NGK 2 אלקטרודות לפי הקטלוג של NGK. נראים לא הכי טוב והיו על האוטו כ 13 אלף ק"מ (קצת מוזר לדעתי).

הרכבתי את החדשים, אקוום אלקטרודה אחת.

הנעתי, היה רעש של אגזוז טיפה חנוק באסי כזה, המנוע נחנק לשניה, נתתי 2 לחיצות עדינות, המנוע התייצב ועובד כמו שצריך. מחר אני מקווה לטפל בנזילת מים

בזמן שפירקתי את הפלאגים הישנים של NGK יצא ריח עדין של דלק, כנראה דלק שנשאר מההנעה האחרונה.

אני מקווה שזה אכן הפלאגים ולא סתם חלף מעצמו זמנית, אם יש בעל 106 GTI או VTS שגר באיזור רחובות ויכול לעזור לי בהלוואה של מודול הצתה ליום אחד אני אשמח מאוד לה"פ בנושא.

עכשיו יש לי שאלה נוספת, אם התופעה תחזור, יתכן וזה עדיין בעיה בהצתה ולא במנוע עצמו? (מנוע אומר בוכנות שסטומים וכ"ו)

in the face

with a chair

פורסם

שאלה: אם יש בעיה במנוע/ ראש מנוע מלווה בעשן לבן מהאגזוז אחד התופעות תהיה חוסר סחיבה? ואם יוצא לי עשן לבן מהאגזוז שהמנוע חם ויש צריכת שמן גבוהה והמנוע סוחב באופן מעולה זה עדיין יכול להיות מנוע דפוק?

(130 קמ"ש בכביש מהיר, הילוך 5 דוושה על החצי, או בעליה רצינית 80 קמ"ש בהילוך 3).

פורסם

ועוד שאלה קצת פחות קשורה.

ברכבים מוזרקים, מה הסיבות שיכולות להיות לתערובת עשירה בהנחה והפילטר אויר חדש?

איזה חיישנים יכולים לגרום לזה?

in the face

with a chair

פורסם

תומר, סלח לי שאני מתעצל לקרוא את כל התגובות כאן, אבל יש לי עצה כללית בשבילך:

אל תעשה שום דבר פזיז! דיאגנוסטיקה נכונה של התקלה תחסוך לך בסופו של דבר המון זמן וכסף !

אם תרצה שאקפוץ להעיף מבט, שלח לי הודעה, אשמח לעזור.

בהצלחה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

למה שפלגים שעשו 13K יעשו בעיה כל כך חמורה .

צריך לבדוק את מקור הבעיה כדי שלא ישרפו עוד פלגים.

אם הרכב מוזרק אז הפלגים צריכים לעבוד הרבה יותר אולי יש לך שסתום שרוף או משהו כזה.

• תוכן חדש...