Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תומר הדר למרות שלעיתים אני מנסה לצפות בו מגזים לדעתי בתקיפת החשמליות הסיניות. הבנתי שהוא חושב שזה הכל פלסטיק עם מסך גדול וזה פח, אבל אם כבר אתה מצלם ביקורת, תהיה ענייני.

במקרה שלי למשל התעניינתי בלינק אנד קו 02 (חלק מקונצרן ג'ילי וחולקת מכלולים עם רכבים אחרים במותגי הקונצרן) בביקורת שלו רוב מה שהוא אומר שם זה שכל הסיניות אותו הדבר והיא גם, אבל באתי לראות ביקורת על הרכב הספציפי ולהשוות אותו גם לאחיות שלו.

בקונצרנים אחרים כמו למשל פולקסווגן שמשווקת מכוניות עם מכלולים זהים זה לא יפריע לו.

מחבב דווקא את VTEST, אמנם הוא לא "מקצועי" אבל באמת עובר על כל בורג ברכב ומספק מידע רלוונטי

עריכה אחרונה על ידי danbr
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע, זה ניראה לי מאוד מוזר לראות ביקורת על רכב כש-80 אחוז ממנה הרכב עומד. 

הוא אשכרה משקיע את אותו זמן בלדבר על המפרט של הרכב מאשר אשכרה לנהוג בו. 

פורסם
לפני 9 דקות, קרמבו כתב:

טיפ קטן בקטעי Voice over אפשר להשים נעימות רכות.

אהבתי ונרשמתי לערוץ.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 29 דקות, קרמבו כתב:

אני אנסה לתרום משהו מניסיוני בתחום, גם בצד העיתונאי וגם בצד הוידאו. 

לפני השאלה מי עושה איזה וידאו והאם הוא טוב או לא, הנה דרך נהדרת להבין מי עיתונאי רכב ששווה לקרוא או לקחת אותו ברצינות. חפשו כתבה או מבחן דרכים שלו על מכונית שיש לכם, שיש לכם ניסיון איתה ואתם מכירים טוב. תקראו את הכתבה, הוא קולע? כנראה שהבחור בסדר, הבנתם את המכונית? כנראה שהוא עשה עבודה טובה, הייתם שמחים לשבת איתו על בירה ולקשקש, זה ממש מחמאה. אבל אם סיימתם את הכתבה בלי להבין אם המכונית טובה או לא, או שאתם יודעים בוודאות שהיא Y וכתוב בבירור שהיא X? עברו הלאה, יש הרבה אחרים. 

לגבי וידאו, קודם כל וכהנחת מוצא, צריך לזכור - שוק הרכב הישראלי ובתוכו קהל יעד של חובבי רכב הוא מאוד קטן ומאוד נישתי. רוצה לומר, אם רוצים לייצר רייטינג או נוכחות משמעותית ברשת, הדרך לעשות את זה היא אחת מהשתיים - סיקור מאוד שטחי ולא מעמיק שמדבר מאוד רחב ונמוך, אל המכנה המשותף הרחב והדרך השנייה היא על המכוניות שפונות לכמה שיותר אנשים. ספוילר - הן לא באמת מעניינות ואין באמת דברים מעניינים או חשובים לספר עליהן. על הדרך, הרבה פעמים השאיפה היא לייצר תוכן שיהיה אפשר לקדם ולהשיג ממנו המון חשיפה ששווה כסף, כלומר, תוכן שלמישהו יהיה רצון לקדם, הרבה ובהשקעה כספית. 

בנוגע לפורמט עצמו, וידאו הוא חזותי. כלומר, לאופן שבו הדברים מצולמים, ערוכים, נשמעים יש המון משקל. גם בסרטון נהדר, מקצועי ואמין הצופים לא יצליחו לשרוד סאונד מחורבן, פריים רועד, איכות נמוכה, דובר לא רהוט ומיליון ואחד דברים. קשה מאוד לעקוף את זה. וכדי לעשות את זה כמו שצריך, מדובר בהרבה כסף במקרה הטוב והרבה מאוד כסף במקרה הממש טוב. נכון להיום, סרטוני הוידאו של אוטו הם ברמה הגבוהה ביותר מבין הסרטונים שמופקים מקומית (גילוי נאות, בין סבבי מילואים, החל מספטמבר האחרון אני עורך את האתר של אוטו). אני לא אגע במספרים מדויקים, אבל עלות הפקה של סרטון כזה חוצה את ה-5 ספרות (מגישים, עוזרים, צלמים, ציוד, רכבי ליווי, עריכה ועוד). קשה מאוד לצפות מגופי תקשורת שגם ככה אוכלים חצץ וקש להשקיע במדיה הזו בנוגע לעולם נישתי של רכב. 

אפשר להיות חלוקים על סגנון ההגשה, הנחרצות במסקנות ואם הן יכולות להיות ביקורתיות יותר, אבל זה דיון אחר. 

דיון אחר שמוביל אותי לנקודה אודות הסגנון. בסופו של דבר, למי שעושה את זה מספיק זמן, יש איזו "פרסונה" או  "דמות" שהוא נכנס אליה בוידאו שהוא עושה. לבועז קורפל יש כזו, לכפיר כשריאן יש אחת, גם לדורון קאופמן וגם לאיגור מ-VTEST או נועם מ-iCAR וגם לתומר הדר. לי אישית מפריע שבתפיסה של רוב האנשים בישראל, במיוחד אלו שלא מבינים, מי ש"קוטל" ו"הורג" ומי שמשמיץ ומדבר בצורה עוקצנית ופוגענית מצטייר כאמין ואמיתי. כן גם רוני אהרונוביץ' זצ"ל יצר לעצמו קהילת מעריצים אדוקים עם הטריק הזה. למרבה הצער זה לא רק ברכב, אלא בכלל בשיח הציבוי.

תומר צודק מאוד באמירה הכללית על מי שחוזרים מהשקות בחו"ל עם מסקנות ברורות לגבי המכונית ולא מסייגים את זה שמדובר בנהיגות היכרות והתרשמות כללית. לגבי כל פלאברת ה"לופטהנזה, מחלקת עסקים" בואו, אני זוכר אותו איתי בפאלמה דה מיורקה, סין, דרום אפריקה ועוד מקומות, לא זוכר שהוא התפתל בסבל נוראי. מסיבותיו או סיבות מערכתיות הוא הפסיק להצטרף להשקות ומאז זה הפך ללא פחות מפשע מלחמה. אני אוהב את תומר, הוא חבר שלי ואני יודע מי הוא באמת . אז שוין, לא מתרגש ומציע גם לכם.

בעבר, ב"וואלה רכב" ניסיתי לייצר וידאו בעצמי. כבעל ניסיון אני אומר חד משמעית, למי שזה נראה קל ופשוט - אין מושג. כשעושים את זה לבד, בלי תקציב או אמצעים, מצלמים עם הטלפון, מיקרופון בשקל, חצובה חובבנית שמוחזקת עם שישיית מים, תוכנת עריכה ביתית  - קשה מאוד לייצר תוכן טוב שבאמת יכולים להתגאות בו. וזה מתסכל כי מצד אחד יש הרבה רצון לייצר נוכחות גם במדיום הזה, מצד שני, כשרוצים לעשות משהו טוב, שמכבד את הצופה לא רק בתוכן, אלא גם באריזה - זה לא פשוט. 

אני מצרף פה ארבעה סרטונים שעשיתי ועלו בערוץ שניסיתי לגלגל, מבחינתי, ככל שמדובר בתוכן, אני מאוד שלם איתם. להגיד לכם שאני מסוגל לראות אותם ולהגיד מבחינת איכות, נראות וביצוע שזו עבודה טובה? ממש לא. לכן אני אומר, קל מאוד להעביר ביקורת על איכות צילום, מבטא, רהיטות, סאונד ועוד. כצרכני תקשורת מוטורית, נסו לראות דרך זה, לעצור בסוף הסרטון ולשאול את אותן שאלות ששמתי בפתיח - האם הבנתי את המכונית, האם למדתי משהו חדש, האם הייתי רוצה להרים טלפון לבחור ולהמשיך לדבר איתו על זה. 

גולף GTI:

טסלה מודל Y:

הונגצ'י EHS7:

ב.מ.וו סדרה 1:

מסכים איתך שסרטוני הווידאו של אוטו הם ברמה הכי גבוהה בארץ וזה אפילו לא קרוב, אין מישהו שמתקרב אליהם מבחינת הפקה ובגלל זה הם גם מגיעים לטלוויזיה הארצית בפינות רכב למיניהן. עם זאת הרגשת האמינות שעולה מהן היא הנמוכה ביותר מכולן אז עם כל הכבוד, אין בזה הרבה ערך מעבר לבידור נחמד למי שמתעניין ספציפית באותו הרכב.

אין לי ספק שקשה מאוד להפיק וידאו טוב מבחינת הפקה ועבודה, מצד שני דאג דימיורו בנה אימפריה מנייד עם חצובה ושישיית מים כמו שתיארת, זאת ההוכחה שאם אתה מביא תוכן איכותי ועם הגשה ייחודית (״פרסונה״ מעניינת כמו שציינת) - השמיים הם הגבול.

פורסם (נערך)

@קרמבו ראיתי את הסרטון האחרון שיש בערוץ שלך, והביקורת שלי על הVO די מיותר..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני שעתיים, קרמבו כתב:

כשעושים את זה לבד, בלי תקציב או אמצעים, מצלמים עם הטלפון, מיקרופון בשקל, חצובה חובבנית שמוחזקת עם שישיית מים, תוכנת עריכה ביתית  - קשה מאוד לייצר תוכן טוב שבאמת יכולים להתגאות בו. וזה מתסכל כי מצד אחד יש הרבה רצון לייצר נוכחות גם במדיום הזה, מצד שני, כשרוצים לעשות משהו טוב, שמכבד את הצופה לא רק בתוכן, אלא גם באריזה - זה לא פשוט. 

לא פשוט אבל הנה, הצלחת. כבר מהשניות הראשונות ניכר שאתה יודע על מה אתה מדבר, העריכה סבבה סה"כ (לא חייב להיות ברמה של Top Gear), הנתונים שאתה מביא מדוייקים, ורואים שישבת עם עצמך כמה דקות מראש כדי לתכנן את מה שאתה הולך להגיד. במצב כזה לא נורא אם אתה מתבלבל ואומר שהרכב מגיע ל-170 כ"ס ב-7.8 שניות, אנחנו מבינים שהתכוונת ל-100 קמ"ש. 

רוב יוצרי התוכן שדיברנו עליהם עד כה לא מקיימים את התנאים הבסיסיים האלה, לכן לא משנה אם החצובה שלהם מוחזקת עם שישיית מים או עם צוות של שלושה אנשים - את האמינות המקצועית (לפחות בעיניי) הם מאבדים כבר בפריימים הראשונים ומשם זה רק הולך ומחמיר. לא ברור לי גם מה הבעיה שלהם לאזן את הווליום של מוזיקת הרקע עם הדיבור כפי שעשית, זה אמור להיות אלפבית של עריכת וידאו אבל כפי שאפשר לקרוא בתגובות פה, יש אנשים שבעיניהם זה רק מוסיף אותנטיות.

לצערי בעידן האינטרנט 'סטנדרטים' הפכו להיות מילה גסה, ועקרונות השוק החופשי שבו לכל פיסת תוכן עשויה בחיפוף יש זכות קיום כל עוד יש קהל שיצפה בה הביאו לירידה כללית באיכות של הכל. אלו מאיתנו שעדיין אכפת להם נאלצים לחפש את התוכן האיכותי בנרות, אבל מרבית החברה מעדיפה לוותר וליישר קו עם מה שיש, כל עוד זה מאפשר להם לכבות את המוח ולהנות מרעש רקע על הספה. חמור מכך, מי שמתחת לגיל 30-35 ולא זוכר איך נראו תכניות הטלוויזיה של פעם חושב שזה נורמלי ואפילו לא טורח לדרוש יותר... וזה עוד לפני שנכנסים לדיון על AI והפסולת שהוא מייצר בפלטפורמות הרלוונטיות. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, קרמבו כתב:

נכון להיום, סרטוני הוידאו של אוטו הם ברמה הגבוהה ביותר מבין הסרטונים שמופקים מקומית

עד כמה שזכור לי, אתר "אוטו" הוא חלק מקבוצת MAKO... הם נהנים מאחת מחברות הפקות הווידאו הגדולות בארץ

לפני 10 שעות, קרמבו כתב:

לי אישית מפריע שבתפיסה של רוב האנשים בישראל, במיוחד אלו שלא מבינים, מי ש"קוטל" ו"הורג" ומי שמשמיץ ומדבר בצורה עוקצנית ופוגענית מצטייר כאמין ואמיתי

אפתח בגילוי נאות: כתבתי כתחביב כמה שנים כתבות וסקירות על רכבים באתר "כיפה" (ועל הדרך זכיתי להכיר את רוב כתבי הרכב כולל קינן במסיבות עיתונים, השקות, ימי מסלול ושטח).

מבקר מסעדות, לדוגמא, יכול להגיע למסעדה, להזמין, לשלם, לאכול ולהתרשם ואחר כך לכתוב כתבה על המסעדה. הוא לא צריך לתאם עם יחצ"ן המסעדה זמן ביקור וכדו'.

כתבי רכב כמעט ולא יכולים לבצע נסיעת מבחן ולכתוב או לצלם כתבה ללא תיאום עם אנשי משרד הפרסום של היבואן.
היתה כתבה על רכב ששווק בעיקר לחברות השכרה וליסינג שבוצעה עם רכב ליסינג (ולוחיות זיהוי מטושטשות), אבל קשה למצוא רכב חדש שזמין למבחן ללא תיאום מול היבואן.

אין היום כמעט מכוניות ממש גרועות! נכון, יש כאלה שהנדסת האנוש שלהם לא הכי טובה, יש כאלה שמערכות הבטיחות שלהן פעלתניות או היסטריות מדי ובעידן החשמלי, כאלה שטווח הנסיעה שלהן מאכזב...

במשך השנים כתבתי מאות כתבות על רכבים שונים, תמיד שלחתי את הכתבות (אחרי פרסומן) לאנשי יחסי הציבור שתיאמו לי את רכב המבחן.

מתוך מאות כתבות, קיבלתי הערות על שתי כתבות בלבד!

אחת מוצדקת (שתוקנה) על מידת החישוקים של הרכב. השניה (על רכב סיני שזכיון הייבוא שלו עבר מאז ליבואן אחר) היתה ממש מקוממת!
הרכב הנבחן הגיע בשלב הראשון ללא מערכות בטיחות אקטיביות (וכבר בהשקה נאמר שהן תתווספנה בעתיד הקרוב). בכתבה כתבתי על היעדר מערכות הבטיחות האקטיביות וכמה שעות אחר כך התקשרו ממשרד יחסי הציבור וביקשו להשמיט או לכל הפחות לטשטש את העובדה שאין מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות.
אמרתי לאנשי יחסי הציבור ולאיש השיווק שמבחינתי הם יכולים לקחת את הכתבה ולשנות בה מה שהם רוצים בתנאי שיסירו את שמי ממנה.

עריכה אחרונה על ידי mottis
פורסם
לפני 10 שעות, קרמבו כתב:

אני מצרף פה ארבעה סרטונים שעשיתי ועלו בערוץ שניסיתי לגלגל, מבחינתי, ככל שמדובר בתוכן, אני מאוד שלם איתם.

צפיתי בסרטונים ובהתייחס לכל האתגרים שמנית התוצאה בהחלט טובה.

כמובן שהצעות ובקשות נוספות מה הייתי רוצה וצריך כדי לקבל תמונה שאישית לי חשובה, הייתי יכול לציין. אבל עדיין יש ביקורת ברורה על חולשות/פאקים ולא קבלתי תחושה של משחק מכור או חובבנות.

יפה.

פורסם

לא יודע מי הכי טוב או פחות טוב. 

אבל מה שנורא חסר לי במבחני רכב ישראלים זה בדיקה של עוצמת המזגן. למדתי מניסיוני עם ה208 שמזגן ברכב בקיץ הישראלי זה אחד הרכיבים הקריטיים ביותר. 

כשעומדים בפקק של שעה מזיעים את החיים כאשר בחוץ 40+ מעלות והרכב לא מצליח להוריד טמפרטורה בקבינה מתחת ל35 אז ממש לא אכפת לי איזה היגוי נהדר יש לרכב, או איך הגיר מעברי הילוכים או כמה ליטרים לפה או לשם יש בתא המטען, אכפת לי רק לא להרגיש כמו בסאונה בדרך למשרד.

• אהבתי 1
פורסם

רוב מוחלט של המבחנים הם מאוד שטחיים, אבל אני לא יכול להאשים בהכרח את הבוחן, כי זה מה שהקהל רוצה. אף אחד לא הולך לראות מבחן של שעה. תן להם 10 דקות בלחץ, שיהיה בוחן כריזמטי, עם הפקה טובה והכול אחלה. 

כניראה שיש יחידי סגולה בחו"ל שעושים את זה, אבל אני חושב שרובם הם גם ככה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

היום תומר הדר שיחרר מבחן ל ATTO 2 EV, באיחור דיי רציני יש לציין...

שורה תחתונה - נראה לי שתומר קורא את השירשור ואפילו מתייחס אליו ;-)

כבר בהתחלה, התייחסות מאוד ספציפית לנושא טעינת הסוללה עד הסוף ודיבור על טווח (גם בסוף המבחן) וצריכת חשמל.
קיימת התייחסות גם לנושא איכות הנסיעה ונוחות הנסיעה בכבישים עירוניים (ולא רק).

משם והלאה זה הולך ומתדרדר...

תומר ליטרלי החמיא ל BYD על רכב איכותי, נוח שעשוי טוב.
זה הולך ומתדרדר עוד יותר כשהוא מסכם שברגע שהמחיר ירד קלות מ 149K לאיזור 140-145K, יהיה מדובר בחשמלית מצויינת.

האמת היא שתומר לא הפתיע אותי במסקנות שלו,

כבר שנהגתי על הרכב לראשונה, הרגשתי שמדובר במכונית איכותית ונוחה - ואין ספק שמדובר ב game changer של BYD שבתקווה ישפיע על כל הליין שלהם.

(2 הערות לתומר: 1. אתה בוחן SUV-B, המרווח במושב האחורי וגם גודל תא המטען ביחס לקטגוריה - טובים בהחלט. 2. שליטה על המזגן; שים 3 אצבעות על המסך - תזוזה ימינה\שמאלה = שינוי מהירות מפוח, תזוזה מעלה\מטה = שינוי טמפ).

איציק

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 18 שעות, Derish כתב:

לא ברור לי גם מה הבעיה שלהם לאזן את הווליום של מוזיקת הרקע עם הדיבור כפי שעשית, זה אמור להיות אלפבית של עריכת וידאו אבל כפי שאפשר לקרוא בתגובות פה, יש אנשים שבעיניהם זה רק מוסיף אותנטיות.

אני לא דיברתי על אותנטיות בנוגע למוזיקת הרקע..

Ready To Rock
Ready To Rumble

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...