Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, מחכה כתב:

לפי דעתי, אתר אוטו מציגים את הרכב בצורה הכי ורודה שיכולה להיות. סוג של פרסומת.

במיוחד את סקירות רכבי יד שניה.

השחקן עם הזקן הוא ממש יחצן של בעלי מגרשי רכבים

• רעיון טוב! 3
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, Derish כתב:

במילים אחרות, הוא עושה את זה בשביל הכיף שלו ולא לשם התועלת של הצופה. זה לגיטימי לגמרי כשמדובר בתוכן חינמי ושיהיה לו לבריאות, אבל מבחינתי זה גם מחריג אותו מהרשימה לעיל עקב חוסר מקצועיות והיעדר ערך ממשי לצרכן.

דריש, אני חושב שדווקא אם זה ככה, בשביל הכיף שלו, זה יותר אובייקטיבי (כמובן שכל אחד עם סטנדרטים אחרים..) בעיניי. למשל, מבחן שהוא עשה בחו"ל על סקודה פאביה ידנית היה מאוד נחמד לדעתי. הוא העיר על דגשים מסוימים ובסופו של דבר היה מעניין בעיניי.  והוא אפילו אמר שהוא היה מעדיף אוטומטי ולא גיר ידני. ואני בדיוק הפוך. הייתי שמח לגיר ידני.

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

המועדפים עליי, אם מדובר רק על כאלה שגם מצטלמים:

1. קינן כהן

2. אוהד אלגוב

וכמובן שאי אפשר להשוות בין הרמה המקומית לזו של אנגליה או גרמניה.

פורסם

תומר הדר. סגנון הגשה נתון במחלוקת, אפילו מעורר אנטגוניזם, אבל חשוב מכל משרה אמינות ונראה אובייקטיבי ועניני. כל השאר מעלים את הרושם שהענין המרכזי אצלם הוא לא להסתכסך עם היבואנים. מי שמפריע לי יותר מכולם הוא ששי מאתר WHEEL  ולא בגלל הסקירות, לא שונה משמעותית מהאחרים, כמו בגלל שבאתר שלו מרביתן המוחלטת של הכתבות נראות כפרסומי יח"צ, גם אלו שלא מופיעה לצידן ההערה תוכן ממומן.

• אהבתי 4
פורסם

תומר הדר אכן שנוי במחלוקת יש שם המון מרמור ככל הנראה, מנגד זה תורם לתדמית האובייקטיבי והלא מתחשב במה יגידו היבואנים.
אי שם ב2013 עבדתי במגזין אוטו, הייתה לא מעט פולטיקה מול יבואנים, אוהד אגב חבר יקר וזאת העבודה בימים אלו, להביא טראפיק. 
בהמשך בשביל הפאן עזרתי לאריאל אלסיבוני (אוטו בעבר) אובר-דרייב (בעלה של ענת - מלכת הכביש), שדווקא ממנו הרגשתי את הרצון להביא יותר תכלס ענייני ופחות פוליטיקלי קורקט.
מסכים שבעידן בו אנחנו נמצאים משעמם לקרוא את הכתבות על החשמליות הרבות, הרי רובנו היינו מצפים בשקיקה למגזין המודפס או הכתבות המתפרסמות באינטרנט על הרכבים המעניינים באמת אלו הנגישים יותר ואלו עליהם יכולנו רק לחלום.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, GTI33 כתב:

וזאת העבודה בימים אלו, להביא טראפיק.

בדיוק! צריך להתפרנס. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בתור אחד שצפה בעשרות אם לא מאות "מבחנים" כאלה ואחרים רק בחודשיים-שלושה האחרונים (עם התמקדות בדגם או שניים מאוד ספציפיים) - המסקנה שלי היא מאוד פשוטה:

גם בארץ וגם בחו"ל יש הרבה מאוד כתבים\כתבות\סוקרים\סוקרות שמראים לנו את הרכב מצויין ("הנה תראו, תא המטען נפתח חשמלית. הנה, במושב האחורי יש מקום והנה 2 שקעי USB-C") - אבל תמיד השורה התחתונה היא מעורפלת ואתה לא מצליח להבין אם האוטו מוצלח מאוד או שלא.
יכול להיות שתא מטען חשמלי זה מגניב לאללה, אבל זה לא מעניין לי את התחת ובכלל - אני יכול לבדוק את זה בברושור של היבואן או באולם התצוגה.
כששופטים SUV-B או SUV-C או SUV-D ומתייחסים ביתר שאת לנושא של זוויות גלגול - אני בתור צופה לא מבין אם זה משהו שהוא טבעי ב SUV או לא - על אחת כמה וכמה אם יש לי כבר SUV ויש לו זוויות גלגול ועדיין הוא נחשב לאחד הטובים בהתנהגות הכביש שלו - אז מה אני אמור להבין ממה שהכתב בעצם מספר לי ? כלום.
עצם העובדה שהכתב מזכיר את זה ומדבר על זה כמשהו שלילי גורמת לי בתור צופה להבין שאולי הרכב "לא משהו" כאשר בפועל הוא יכול להיות פצצה של רכב.

זו לא חוכמה לבוא ולהציג את הנתונים מבלי לתת פרספקטיבה נכונה - ולחשוב שהצופה בבית ידע להסיק מהם מידע אובייקטיבי.

פרספקטיבה: (סופר חשוב)

מבחר המכוניות היום הוא עצום.

הפערים - לא תמיד גדולים כמו שהיו פעם.

איך אמר לי @discoTD5 שדיברנו בטלפון לפני כמה ימים: המכוניות הבולטות ביותר הן או המחורבנות לגמרי או המבריקות לגמרי, וכמובן יש ממש מעט מאוד מהן בכל קצה. רוב מה שיש באמצע - טוב.

בעניין העדפות הכתבים\סוקרים:

למרות הגישה שלא כולם אוהבים, אני נהנה לצפות בתומר הדר למרות ההגזמות שלו.

לרעתו: הוא לא מסקר בכלל צריכת חשמל של רכבים חשמליים (תביא נתונים כמו שצריך בן אדם. במכוניות חשמליות טווח זה ISSUE. זה שאתה עומד בעמדת טעינה מהירה לא אומר לי כלום). תטעין את הרכב בבית ל 100, סע לאן שאתה רוצה (לדרום\לצפון) ותחזור אליי עם מספרים. אין מספיק התייחסות לצריכת החשמל מעבר לדיקלום של מספרים שלא אומרים לי כלום (יצאתי מהבית עם 89 ועכשיו יש לי 45). תן צריכת חשמל ממוצעת ב KWH-100KM ומשם נתקדם.
כשיש לי מספרים אני יכול לעשות סינון ראשוני (אם אני סומך עליך) וללכת לאולמות התצוגה ולעשות נסיעות מבחן ולהבין לפי התחת שלי איפה נוח לי ואיפה לא...

אני דווקא כן מוציא יותר מידע מהמבחנים של "אוטו" ביחס למבחנים אחרים (בועז וכפיר למשל);

ב"אוטו" הם יותר ממוקדי מטרה, מציגים את 2 הדיעות ולטעמי הם כן עוזרים (לי לפחות) להבין מי נגד מי במבחנים שלהם. לא פעם הם גם מתייחסים לדקויות מסויימות שיש בהתנהגות הרכב שהם בוחנים ואני דווקא אוהב את זה.
בועז וכפיר מורחים את הזמן והמסקנות מעורפלות ולא חדות. הגישה ההומוריסטית לא תמיד קולעת לטעם של כולם.

סיכום - ודעתי האישית:

עבורי - המטרה של כתבי הרכב היא לתת לי בתור קורא או צופה מידע שאני לא יכול להשיג בעצמי.

כשמדובר בחשמלית - האוטו אצלכם יומיים שלושה, תנו לי מספרים. זה משהו שאני **********לא יכול לבדוק בעצמי********* כשאני עושה נסיעת מבחן אצל היבואן.

את כל היתר אני יכול לבדוק (אם נוח לי, מה גודל תא המטען, האם הוא לטעמי או לא וכו')  - כל זה בנסיעת מבחן וביקור באולם תצוגה.
זה סבבה שמתייחסים לכל הנתונים שיש לרכב להציע, אבל כשמחטיאים במידע שהוא קריטי כל כך בבחירה של רכב (טווח במכונית חשמלית כדוגמא) זה מבאס.

מבחני דרכים \ וולגים \ וכו' זה אחלה, אבל תסמכו רק על עצמכם ולכו לעשות נסיעת מבחן.

איציק

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בחו"ל יש לא מעט טובים. 

אני אוהב את האנשים שהם קצת חובבי נהיגה אבל לא נהגי על חלל, והרבה פעמים גם מכינים סרטונים של "למה בחרתי איקס" או "לחיות שבוע עם...". אלו שאפשר ללמוד מהם די הרבה. 

The gopher

Milesperhour 

זה סתם שניים שעלו לי מארה"ב אבל יש הרבה כאלו. 

כשמעניין אותי יותר עניינים ספורטיביים אז אני מתחבר מאוד לכריס האריס, גם בטעם מכוניות בכללי, וגם בהנגשה המאוד ברורה שלו. נכון שהוא לא העורך הכי מושלם, אבל לי זה עובד.

גם הפודקאסט שלו מאוד נחמד. הוא מתווכח עם כמה אורחים בזום על מי ההוט האצ׳ הכי טובה וכו'.

בישראל, אני באופן אישי לא ממש רואה ביקורות וידאו, לא הצלחתי להתחבר. גם צריך לזכור שקשה מאוד להתפרנס מעיתונאות רכב בארץ ועל כן אוטומטית האובייקטיביות עלולה להיפגע. דווקא בהקשר הזה אני מבין את ההיגיון של לראות סרטונים של חובבנים חובבי הגה ולא אנשים שמתפרנסים מזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, GTI33 כתב:

תומר הדר אכן שנוי במחלוקת יש שם המון מרמור ככל הנראה, מנגד זה תורם לתדמית האובייקטיבי והלא מתחשב במה יגידו היבואנים.

היה תקופה ששמעתי את הפודקאסט שלו שיחות מהבג׳אז, 

ושם הוא כל הזמן טורח להגיד ”יבואני הרכב  שלוקחים עיתונאים לסין בביזנס ואז הם לא אובייקטיבים, אבל אני שלא לוקחים אותי רק אני אובייקטיבי” ואז שלקחו אותו לחו”ל לראות BYD בחו”ל פתאום זה הרכב הכי מטורף בעשור האחרון,

בקיצור גם הוא לא אובייקטיבי למרות שהוא הכי מתקרב לזה.

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)

לדעתי

תומר הדר - יחסית אובייקטיבי - לפעמים קצת מגזים ותיאטרלי. אבל זה מספק בידור נחמד לפחות.

Icar - המבחנים מהשנים האחרונות לדעתי מאוד מוצלחים אובייקטיבים והתוכן דיי ת׳אכלסי. כאילו הסרטונים בוצעו לקצין רכב שבוחר משהו לליסינג של העובדים. קצר ולעניין. בעבר היו שם ביקורות פחות טובות (בלשון המעטה) אז אם זה לדגם ישן יותר אני בדכ מדלג.

Vtest - היתרון הגדול שלו זה שהוא חופר את הרכב מבפנים ומבחוץ מראה לך כל כפתור ופיצר שיש ברכב. אז אם אני רוצה להתקדם עם איזה דגם אני אשקיע את ה-20 דקות לראות את הסרטון שלו שהוא עובר על פנים הרכב וכו׳

פרט לכך  מאוד חובבני.

לשלילה אציין את הסקירות של אוטו שמרגישות לי כמו פרסומת אחת ארוכה

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

בהקשר הזה אני מבין את ההיגיון של לראות סרטונים של חובבנים חובבי הגה ולא אנשים שמתפרנסים מזה

יש הבדל בין להיות חובבן עם תכנית מסודרת לבין להיות עילג וחסר אוריינטציה.

דאג דמורו התחיל עם סרטונים מפגרים וחסרי כיוון, אבל כשראה שהעניין הציבורי מתרכז סביב הסקירות המפורטות של מה עושה כל כפתור - הוא ריכז את המאמצים שם, למד לצלם, התחיל לכתוב תסריטים מפורטים, ובגדול שאל את עצמו מה הצופה רוצה לקבל מהסרטון. לקח הרבה שנים עד שהוא הגיע לרמה של להתפרנס מזה, ורוב היוטיוברים הגדולים של היום (לא רק בתחום הרכב) עברו מסלול דומה, אבל המשותף לרבים מהם זה שהם התחילו בתור כתבים או צלמים חצי-מקצועיים שידעו איך לעבוד מול קהל. ולעבוד מול קהל זה גם להסביר משהו לקולגה בעבודה, או לילד שלך, או לחבר בקארספורום. כשאתה עומד מול מישהו אחר ומעביר לו מידע, אתה נשמע אחרת מאיך שאתה מדבר עם החברים שלך בפאב. 

כמה מהחבר'ה לעיל לעומת זאת לועסים ולועסים, ומזיינים במוח ללא שום סדר או הגיון, ויושבים בתוך האוטו תו"כ שהם מטיסים סביבו רחפן, ואומרים דברים כמו 'וואללה האוטו הזה די ארוך, מעל חמש מטר...' - אינעל רבאק, כמה ארוך הוא?! תן מספר! לפחות שים אותו על המסך תו"כ שאתה ממלמל! זה חובבנות במובן הרע של המילה, כזו שמזלזלת בצופה. ולצערי זה די אופייני גם לקולנוע הישראלי, ולכתבי החדשות, ולמגישי הטלוויזיה. לא צריך להישמע כמו חיים יבין בשביל להיות מקצוען, אבל קצת הכנה, והתאמה של טון הדיבור, ופחות גמגומים עושים את ההבדל בין שיחה לא מחייבת ברחוב לבין תוכן מקצועי שמישהו יוצר ומישהו אחר צורך (בשאיפה, תמורת כסף מפרסומות וכד'). לא יודע למה כ"כ קשה להם להבין את זה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, דאבל קלאצ כתב:

ואז שלקחו אותו לחו”ל לראות BYD בחו”ל פתאום זה הרכב הכי מטורף בעשור האחרון,

בקיצור גם הוא לא אובייקטיבי למרות שהוא הכי מתקרב לזה.

אני אשמח לדעת מתי זה היה. כי ממה שאני ראיתי ובדקתי ביוטיוב ברפרוף של 2 דקות,  הסקירות שלו מתקיימות בארץ.

אחרים, אני רואה שהם מצהירים שהם בחו"ל, ללא הסבר של מי נתן חסות לזה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

השנקל שלי:

הכל מתחיל ונגמר בשאלה מה ה MODE של הצופה שצופה בסרטונים כאלו.

אם המטרה היא בידור - תומר הדר. לא כל כך סומך על הדעה שלו, אבל (מאד) נהנה מהשואו שהוא עושה, ובמיוחד מ"אני נגד הרעים".

אם המטרה היא להתרשם - לא אכפת לי מי המגיש אני מרפרפף כדי להבין איך נראה הרכב מבפנים ומבחוץ ועדיף על MUTE. בד"כ זה ה MODE

שאני נמצא בו שאני צריך לבחור רכב השכרה. האמת תמיד הופתעתי איך כל כך הרבה יצרני תוכן מתקשים לעשות צילום פשוט של פנים וחוץ הרכב..

אם המטרה היא מבחן מקצועי - הולך ליוטיוב, למבחני רכב מאנגליה. 

עריכה אחרונה על ידי MRobot
פורסם

מפנה כאן לשרשור אחר באתר.

ללא התמקדות ביצרן הספציפי, הפוסטים מציינים שיקולים נוספים המשפיעים על כתבים/סקירות.

מזמן למדתי להתייחס לביקורות (כן, גם לגבי שואבים רובוטיים…) במידה מסויימת של ספקנות וכך אני נוהג בכל הקשור גם למכוניות. 

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 23 שעות, Derish כתב:

כמה מהחבר'ה לעיל לעומת זאת לועסים ולועסים, ומזיינים במוח ללא שום סדר או הגיון, ויושבים בתוך האוטו תו"כ שהם מטיסים סביבו רחפן, ואומרים דברים כמו 'וואללה האוטו הזה די ארוך, מעל חמש מטר...' - אינעל רבאק, כמה ארוך הוא?! תן מספר! לפחות שים אותו על המסך תו"כ שאתה ממלמל! זה חובבנות במובן הרע של המילה, 

זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו בפוסט הקודם שלי.

כל משפיעני התוכן לא באמת יודעים לזקק את המידע אלא פשוט פולטים אותו לכל עבר.

מצד שני, בוא נודה על האמת, בגזרת מכוניות בטווח מחירים מסויים - לרוב לא תמצא הבדלים שהם שמיים וארץ... (לא אומר שאין, אבל ההבדלים לעיתים הם ברמות מיקרוניות) וכל עוד המבחנים לא נערכים עקב לצד אגודל (רכב אחרי רכב) הם נשענים על הזיכרון (שמתערפל ככל שהגיל עולה) שהיה להם בנסיעות מבחן קודמות.

מצד שני גם לא ברור אם בכל נסיעת מבחן הם מתלוננים על אותם הדברים. אולי תתנו נקודה להשוואה שהיא רלוונטית לאותו טווח מחיר+קבוצה של רכבים ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...