Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

1- אתר אוטו. "מבחן אוטו" .

2- ICAR.

3- "מבחן רכב" [תומר הדר].

4- VTEST [איגור ווימן].

5- כפיר כשריאן ובועז קורפל. [VLOG או מבחן רכב] .

6- WHEEL [ששי כהן].

* הכוונה הייתה רק לאלו שמצולמים כאן בישראל או ע"י כתבים ישראלים.

* זוהי רק רשימה חלקית בלבד.

יש עוד הרבה מבחני דרכים מצולמים ברשת שחלקם אינם מופיעים ברשימה הזו.

כמובן שיש לקחת את המבחנים הללו כסוג של נקודת פתיחה או כיוון התחלתי אפשרי.

תזכרו: אין תחליף לנסיעת המבחן שאתם עורכים בעצמכם לפני רכישת הרכב החדש ...

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני אגיד ש X הכי אובייקטיבי, אז ישתמע מדבריי שכל השאר כנראה לא. ואני לא רוצה להגיע למצב כזה. 

אולי עדיף נגיד שכולם יבחנו את אותו רכב, ואז נוכל יותר לגבש דעה. 

על כן, אני משתדל לקחת כל ביקורת בעירבון מוגבל, ובסוף מגבש את דעתי האישית על האוטו. בסופו של דבר, סקודה פאביה זכתה לביקורות טובות מרוב המבקרים שנסעו בה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני יכול לומר שמניסיון שלי, כמנהל צי רכב וכמי שנוסע עם לא מעט רכבי הדגמה לצורך הכרת רכבי היבואנים אני הכי מתחבר לתומר הדר והוא די קולע לחסרונות ויתרונות שאני מזהה כשאני נוסע ברכבים השונים.

בועז קורפל לטעמי הוא מהמקלים ומנסה יותר למצוא חן בעיניי היבואן למרות שלעיתים המוצר לקוי ולא מהנה לנהיגה.

מגזין אוטו הם בסדר ודי קולעים לתמונה.

יש מישהי בשם ענת דניאל שהיא מציגה תמונה מטעה על רכבים אבל זאת דעתי.

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם

בסוף הרבה רוצים למצוא חן בעיני היבואנים שנותנים להם מכוניות אחרת לא יתנו להם מכוניות

• אהבתי 2

עומר :-)

פורסם

אני לא מכיר את כל הנפשות הפועלות בתחום, אבל די בטוח שאת בועז קורפל אפשר להחריג בתור בדרן שמדבר על מכוניות ולא עיתונאי רכב מקצועי. הוא גם נעדר נימוסים והליכות בפודקאסט שלו, אבל זה נושא לדיון אחר.

ענת דניאל התחילה בתור גימיק ודי נשארה שם, לא מועילה ולא מזיקה אבל עם יומרה ופוזה לקרוא למותג שלה 'מלכת הכביש'... הכרתי הרבה 'מלכות' כאלה כשגדלתי בשכונת מצוקה בנתניה. 

תומר הדר השחיז את שיניו ואת השקפותיו המיוחדות כאן בקארספורום לפני כעשרים שנה, וגם עוזר מאד בפורום ג'יפולוג בו הוא עדיין פעיל. אני לא לגמרי מתחבר לסגנון ההגשה שלו, אבל תופס ממנו בן אדם הגון ואמין למדי. 

בגדול, חסר פה איזה רוסי דובר עברית שיעשה ביקורות כמו שעושים במדינות ברה"מ לשעבר - בלי לדפוק חשבון ליבואנים, עם שיעורי בית יסודיים, ובדגש על איך המכונית מתפקדת בתנאי אמת ולא רק על הפרקט של הסוכנות. 

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שכחת את אחד הפופולריים היום - תומר הדר. מחזיק ממנו הכי אובייקטיבי בנוף של היום. כל שאר מבחני הרכב המצולמים מרגישים לי כשלוחה מינוס פלוס של היבואנים, מגזין אוטו המצולם עם גיא גיאור והכתב ברכב ב 99 אחוז מהזמן מרגיש כמו פרסומת מדברת. 

• לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תומר הדר כנראה מוביל, ולאחריו icar. הם שמים דגשים שונים כך שבין שניהם ניתן לקבל תמונה די טובה.

מגזין אוטו ו-wheel לטעמי משדרים כמעט בלעדית תוכן ממומן, והקשר בינם לבין עיתונות רכב מקרי בהחלט. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא הכנסת את יואב שלנו לרשימה.

אני לא קורא מבחני רכב בעברית, עוד לא ראיתי משהו מקצועי.

בשבילי רק אוטו מוטור אונד שפורט תודה.

ובכל מקרה מכוניות חדשות זה נורא משעמם. קורא בעיקר בשביל להתעדכן ולייעץ לאחרים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מעניין 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תומר הדר מרגיש כמו מישהו עם מטען, עבר, אחד שעשו לו משהו ובא לנקום. 

וככה גם התוכן מוגש, כל חסרון הוא "הנה אמרתי לכם שאני אמצא משהו!" 

אבל כן, הוא די ענייני ובין השורות והעקיצות אפשר קצת למצוא מידע אמין. 

הרוב מראים עולם ורוד מהסיבות הברורות, והוא מראה הפוך. מה שאומר שאין אחד שהוא "באמצע" של האובייקטיביות. כל אחד מוטה לצד מסויים לטובתו. אז קוראים הכל ומרכיבים לבד את התמונה 

• אהבתי 4
פורסם
לפני שעה, tepic כתב:

הם שמים דגשים שונים כך שבין שניהם ניתן לקבל תמונה די טובה.

וזאת אחת הסיבות לשמוע כמה מקורות..

לדעתי בסופו של דבר האוטו צריך להתאים לצרכן..

לאחד חשובה צריכת הדלק, לאחר הבטיחות או הביצועים. 

זכור לי שיש סוקרים שבודקים את טריקת הדלת.. לי למשל זה פחות חשוב.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, dj_dani כתב:

תומר הדר מרגיש כמו מישהו עם מטען, עבר, אחד שעשו לו משהו ובא לנקום. 

ממש ככה. לדעתי הוא מונע/מנסה להוביל אג'נדות. מקצוען או לא - אני לא מסוגל לראות 20 שניות שלו.

אני מודה שאני לא רואה סקירות של אף אחד מהרשימה, היחיד שאני רואה מדי פעם זה לאון ורכבי ספורט.

תהיו איתי שניה - הבחירה על אילו רכבים לעשות סרטון היא כנראה ברובה מסחרית, והוא גם נהנה מכולם כמו ילד קטן בחנות צעצועים - אבל אחרי שרואים מספיק סקירות שלו, אפשר להבין מתי הוא נהנה/מתלהב/מתרגש/מתאכזב וזו אינדיקציה מעולה מנהג מעולה ולכן אני בוחר בו כהכי אוביקטיבי בסקירה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפני שאתה שואל מי הכי אמין, צריך לקבל את זה שהמטרה בסוף בכול הביקורות הללו, זה לקבל טראפיק וקליקים. אם רואים את הביקורות 2 וחצי אנשים, זה לא כיף. 

ועל מנת לקבל טראפיק, אתה ברמה כזאת או אחרת חייב לעשות דברים דברים מסויימים, בין אם מפרסם עצמאי, או שעובד עבור עיתון/מגזין כלשהו. 

לכן, מי אמין? כולם ואף אחד. 

בכול ביקורת שאני רואה, אני רואה בעיקר בשביל הבידור והחיבור עם המגיש(במקרה הזה, אני אוהב את הכריזמה וההגשה של תומר הדר), ואולי קצת להתרשם מהמראה ומהמרחב. אבל בשום פנים ואופן אני לא לוקח שום דבר ברצינות יתירה. 

ולמה? כי אני יודע שרוב ה-"יתרונות" אלו הגזמות פרועות בשביל לעשות שואו, שבפועל אחרי 5 דקות את שוכח מהם(למזלי תומר הדר, בניגוד לאחרים, לא יותר מדי מגזים עם סופרלטיבים בשקל) 

וכך גם יש המון חסרונות, שאני פשוט לא אשמע כי מעדנים אותם או לא מדברים עליהם כלל בביקורות

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

מקצוען או לא - אני לא מסוגל לראות 20 שניות שלו.

לא קשור לתומר, אבל באותו עניין - בהשראת השרשור הלכתי לראות מי זה איגור VTEST. נראה כמו בחור נחמד, אבל זו הייתה תזכורת כואבת עד כמה נמוך מחסום הכניסה ביוטיוב לעומת הטלוויזיה או המגזינים של פעם. 

אמנם איכות הצילום, הסאונד והפסקול אצלו השתפרו משמעותית עם השנים, דבר אחד שעדיין מאד מציק זה התחושה שאין לו תסריט, סטוריבורד, או תוכנית ברורה מה הוא הולך להגיד לפני שההקלטה מתחילה. בשילוב עם המבטא הכבד ונימת הדיבור הכללית, זה מרגיש כאילו חזרתי לשכונה בנתניה ואני מדבר בפיצוציה עם איזה שכן ערס על בירה וסיגריות, במקום לצפות בסקירה מסודרת עם מגיש שמטרתה להעביר מידע קוהרנטי ומדוייק שיעזור לי בקבלת החלטה פיננסית.

במילים אחרות, הוא עושה את זה בשביל הכיף שלו ולא לשם התועלת של הצופה. זה לגיטימי לגמרי כשמדובר בתוכן חינמי ושיהיה לו לבריאות, אבל מבחינתי זה גם מחריג אותו מהרשימה לעיל עקב חוסר מקצועיות והיעדר ערך ממשי לצרכן.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...